Отговори
# 50 430
А мен статията в Труд (благодаря, Баба Дали, не я бях чела) ме наведе към размисъл как са възприемали децата ИК. Нещо като бог, пряка реинкарнация на цяла последователност от духовни учители. Внушил им е и че той е техният спасител от чудовищния свят.
Та в тази връзка, дали АМ и НЗ не са знаели, но са го приели? Обяснява защо след първия изстрел в кемпера, другият не се е съпротилявал.

# 50 431
. Но за колко неуспешни опита с пушки бяхме чували.

Не, не и не! Не казвайте, че в следващите 40 страници ще обсъждаме дали Ивайло Иванов се е самоубил с пушка! 🤦♀
Няма такива данни! Не слагайте каруцата пред коня!
Преди 10ина страници това е обсъждано, просто аз сега го прочетох. Без пушка остава вариантът да са се гърмели един по един, като първи е бил законният собственик на оръжията, а последен - счетоводителят.

Преди около седмица имаше 30тина страници обсъждания. След много триене, останаха десетина. Пушка, използвана от Ивайло Иванов да се самоубие НЯМА като официално изнесена информация. Да, на мястото е имало пушка, но НЕ са казвали никога, че той първо се е гръмнал с нея, а после с пистолет.

# 50 432
Щом кметът за трима казва "познах двама-трима" и за общо 4 оръжия, оттук следва, че труповете са били повече от трима. Има поне един изнесен и скрит труп, на кого е той и какво се цели с потулването му?

# 50 433
Също така забележете, че Деян в показанията си казва, че при последното си посещение в хижата НЕ е видял Ники и Сашко там, а само Калушев, Пламен, Дечо, Ивей.

Къде точно да го забележим?

# 50 434
Щом кметът за трима казва "познах двама-трима" и за общо 4 оръжия, оттук следва, че труповете са били повече от трима. Има поне един изнесен и скрит труп, на кого е той и какво се цели с потулването му?
Той казва познавах двама-трима.

# 50 435
И изведнъж... Калушев хваща Алекс и момичето в интимен момент! Дори и обикновена целувка е била достатъчна за да го тригърне.
Първо, не мисля, че може да го тригърне чак дотам. Второ, няма логика с думите в писмото. Той обвинява кочината. Някой му прави сечено по отношение на децата. Ако Алекс се целувал с момичето, кочината няма общо.

# 50 436
Наричате нас конспиратори и според вас тригъра на цялото това чудо е целувка на Алекс...??? И Калушев казал..."Сега".И Ивей, Дечо и Пламен за 13 минути от разстояние убедени и казали...а, ами хубаво, добре...

# 50 437
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Вие пробвали ли сте да счупите телефон?
Аз да. Не е толкова лесно, колкото изглежда.

# 50 438
Решпението е било в главата на Калушев от много време, но само в неговата.
Близък на един от тримата на Петрохан е свидетелствал, че му е говорил наскоро за самоубийство.
Според мен са го обсъждали като възможен изход цялата група.

# 50 439

Брат на Лола?

# 50 440
Аз не разбирам защо продължава да се търси логика, че и мотив. Наскоро се бях сетила как някой казваше, че не можело без мотив. Няколко човека обяснявахме, че може, но отсреща няма чуваемост. Иначе има толкова примери за хора, които просто прещракват и убиват някого ей така, без мотив. Знаете ли за кого се сетих? За оня изрод, който уби онова момиче в метрото в САЩ. Какъв е мотивът, знаете ли? Че гласовете в главата му така му казали. Е, хайде сега търсете логика в думите и действията му. Защо Калушев да не може да действа безумно? Защо другите промити мозъци да не могат? Защо трябва да си блъскате главите в търсене на логично обяснение, като такова може просто да няма? Не ви ли минава и това през главата понякога?

# 50 441
Не един човек е напускал групата през годините, Калушев не е спрял нито Валери, нито Невена или Деян. Не вярвам до такава степен да е изревнувал от евентуална целувка между Алекс и момичето, че да се стигне до толкова много убийства и самоубийства. Не вярвам да накаже всички заради нещо подобно. Разбира се, само спекулирам и може да греша. Но да речем ако неговото реноме е било заплашено поради някаква сериозна причина, тогава да. Ако алтернативата е била влизане в затвора… Той е избрал другото.

# 50 442
Окей, тогава са нужни показанията на момичето. Да видим дали е имало нещо, което да бъде тригър, много просто, не е ли? Може и анонимно да се дават показания, не е нужно да бъде в светлината на прожекторите.. ама тя не е ли казала, че всичко е било нормално и е била щастлива от времето прекарано там? Официално?

# 50 443
  • my own world....
Не забравяйте, че ИК е искал да излезе от цикъла раждане-прераждане, това се случва само с "пробудени" "вървящи по пътя към нирвана" "усърдно практикуващи" и т.н. Самонарекъл се е лама. Намерил е според него начин за всички...
Това е обмисляно отдавна. Тригър може да е и целувка - загубил е Деян заради жена, после Валери си тръгва... Уморен е от таз борбЪ, пари и схеми попресъхват и оп.. айде момчета - местиме се...

Стига де, от сигнали в ГДБОП от Валери не се е стреснал... Менталното му състояние си е казало думата

А момичето защо да разказва за целувка? Особено ако НЕ ЗНАЕ, че са я видяли?!?

# 50 444
Също така забележете, че Деян в показанията си казва, че при последното си посещение в хижата НЕ е видял Ники и Сашко там, а само Калушев, Пламен, Дечо, Ивей.

Къде точно да го забележим?

Общи условия

Активация на акаунт