Отговори
# 50 580
Защо? По-добре да се е самоубил и да не се рови много много, защото може да лъснат и негови кирливи ризи.

# 50 581
  • my own world....
Значи Терзиев дарява доказано големи суми, говори за тях, че са били добри хора и пак би им дарил...но Тодоров по слухове давал и той огромни суми, ама иска да ги изкара секта и самоубили се? Безуханова също вика добри бяха... И тя доказано е дарявала... И София също...Не ги разбираме тези дарители ей...

# 50 582
А мен ме гложди защо считат, че са местени. Значи има следи, че смъртта им е настъпила другаде?
Засега такива данни съобщава само Тодоров, но нали тук се счита, че може да му се има пълно доверие, доколкото черпел от извора и изнесеното от него се приема като безусловна истина ...
Именно затова и аз се питам, но интересно, че никой не иска да го коментира (както и самоубийствата на Петрохан в състояние на предизвикан от мексикански билки транс) в контекста на официално съобщените досега факти и даже на излъчените кадри от видеозаписите.
Няколко пъти вече питам хората, които се позовават на него като на източник за несъмнено установени в разследването факти, но още няма отговор. Може пък някой вече да е достигнал до такъв, та си подновявам периодично питането. Снощи толкова хипотези и цели сюжети се изписаха и представиха като факти, само по изнесените от него факти - мълчание. А са изключително важни детайли.
Тодоров явно не е приемал аяуаска, иначе нямаше да твърди тези глупости.
Всеки може да потърси инфо и да разбере какво причинява аяуаската на хората.
Халюцинират, повръщат и дрискат, с извинение. Лежат с легени до главата, да има къде да повръщат. Някои не могат да мръднат или да си контролират тялото.
Тодоров поне някоя друга дрога да беше измислил за теорията си. Някоя по-дизайнерска.

# 50 583
Забравяте нещо важно, чудейки се какво са правили няколко часа от сбогуването след обяд до палежа вечерта.
Това е дълга финална медитация преди последната битка, с освобождаване на съзнанието от страха от надвисналата смърт.
Тодоров щом е дарявал и той пари, това е било от професионален интерес, може да е участвал в сеанси с Калушев и дори да е пил аяхуаска за да опознае по-добре личността и практиките му, за да може сега да съставя експертизи по случая. Теорията му за преместването на труповете от Деян да не изгорят издиша категорично, не знам защо я поддържа. Когато Деян пристига преди обяд, пожар отдавна не гори...

# 50 584
Как наричате тази преднамерено изиграна пред камерата сценка "сбогуване преди самоубийство", не знам.
То е такова театро, със средните пръсти.. да се сеща там, който ги гледа, какво мислят за него. Подават си оставката, така бих нарекла сценката аз.

# 50 585
Тодоров не е дарявал никакви суми. Просто фирмата на Тодоров е закупена от 'солиден спонсор на сдружението' - дружество на вип секюрити. Което не е малко съвпадение, де.
За мен Деян не е местил телата. Ако са местени, то е от дошлите първи след него - според кмета данс.
Продуктували са му 'подредбата', но понеже той не ги е видял лично така наредени, е объркал в показанията разположението им, което е видно от изтеклите снимки, или умишлено е разменил местата.
Според видеото, което пуснаха Деян се предполага да ги е видял вътре. Затова излиза ужасен от там.
Нищо чудно в показанията си с адвокатката нарочно да е оставил несъответствия, за да покаже, че са вземани под натиск, срещу свободата му. Например е писал, че е видял само един пистолет до жертвите. Реда на телата е объркан. Сигурно има и други.
Кмета на Гинци също посочва различен брой оръжия до намерените тела.
Като цяло е много мътно всичко още първите часове.
И цялата тази агресивна кампания по убеждаване и манипулации без достатъчно налични факти и експертизи, поставя още повече под съмнение обективността на всичко.

# 50 586
Прокурорите, разследвали сигнала за Леон, не са същите, като тези, работещи по случая със загиналите.

Много е лесно да се каже, че всички, които работят в прокуратурата и МВР, не са професионалисти и са некадърни.

Трима министри и трима главни секретари на МВР и цяло НС имаха достъп до материали от разследването. Сред тях има доста юристи, нали. Има ли друга версия - освен липса на външна намеса?

Какво казват Росен Йорданов (не е изнесъл подробности и данни, спокойно) и Радостин Василев за гнусните неща в групата.
Аз къде казвам, че всички са некадърни? Моля да се четем внимателно и да не слагаме неизказани думи в устата на събеседниците си.
Казвам, че прокуратурата е единна и централизирана и ако в едни случаи допускаме, че не е работено по правилата и е прикривано нечие деяние, без дори да сочим въз основа на кой факт го допускаме, то защо го изключваме априори за други, за които факти за необективност и непрофесионални действия и изявления вече има и неведнъж са изброявани в тази тема.
Засега няма данни, по които да съдим, че прокурорът (разбира се, че знам, че е различен и не твърдя друго) от Костинброд напр. е некадърен или умишлено е замитал нечии престъпления, възпрепятствайки разкриването на истината и разследването.
Или аз поне не знам. Ако ти имаш, бих ги обсъдила. 
Ако е така, това е престъпление и следва да понесе отговорност.
Питам с други думи кой точно факт стои в основата на извода ти, че прокуратурата в Костинброд  и поименно конкретният прокурор е покривал и не е работил по правилата по сигнал за злоупотреба с деца?
И какво се намесват тук Йорданов и Радостин Василев не е ясно или и те са свидетелствали, пък прокурорът игнорирал показанията им?

# 50 587
  • София
А мен ме гложди защо считат, че са местени. Значи има следи, че смъртта им е настъпила другаде?
Засега такива данни съобщава само Тодоров, но нали тук се счита, че може да му се има пълно доверие, доколкото черпел от извора и изнесеното от него се приема като безусловна истина ...
Именно затова и аз се питам, но интересно, че никой не иска да го коментира (както и самоубийствата на Петрохан в състояние на предизвикан от мексикански билки транс) в контекста на официално съобщените досега факти и даже на излъчените кадри от видеозаписите.
Няколко пъти вече питам хората, които се позовават на него като на източник за несъмнено установени в разследването факти, но още няма отговор. Може пък някой вече да е достигнал до такъв, та си подновявам периодично питането. Снощи толкова хипотези и цели сюжети се изписаха и представиха като факти, само по изнесените от него факти - мълчание. А са изключително важни детайли.
Тодоров явно не е приемал аяуаска, иначе нямаше да твърди тези глупости.
Всеки може да потърси инфо и да разбере какво причинява аяуаската на хората.
Халюцинират, повръщат и дрискат, с извинение. Лежат с легени до главата, да има къде да повръщат. Някои не могат да мръднат или да си контролират тялото.
Тодоров поне някоя друга дрога да беше измислил за теорията си. Някоя по-дизайнерска.
Ще го измисли до  изборите,  нали това му е работата.
Както има наемни "социолози“, така има и наемни „психолози.“

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 11:31 от мързеливка

# 50 588
  • София
Кубратова, съвсем ясно съм написала какво мисля. Нищо не ти разбирам и не виждам смисъл да пиша отново същото. Защото пак ще напишеш нещо от две страници формат А4. Което обаче за мен лично не казва нищо съществено.

Заинтересованите лица по сигнала на Леон са родителите. Ти как мислиш, защо не са предприели действия след прекратяване на сигнала? Сигналът не е подаден от тях, всички го разбраха това.

# 50 589
Кубратова, съвсем ясно съм написала какво мисля. Нищо не ти разбирам и не виждам смисъл да пиша отново същото. Защото пак ще напишеш нещо от две страници формат А4. Което обаче за мен лично не казва нищо съществено.

Заинтересованите лица по сигнала на Леон са родителите. Ти как мислиш, защо не са предприели действия след прекратяване на сигнала? Сигналът не е подаден от тях, всички го разбраха това.
Какво точно не разбираш, Магента или когато не отърва, не се разбира, пък дълго било, пък не знам какво...
Инак се постват и се позовавате на чаршафите на ИИ като на последна инстанция и безспорен факт.
Какво не разбираш от това изречение?:
Цитат
Питам с други думи кой точно факт стои в основата на извода ти, че прокуратурата в Костинброд  и поименно конкретният прокурор е покривал и не е работил по правилата по сигнал за злоупотреба с деца?
Който въпрос зададох във връзка с твърдението ти, че в прокуратурата в Костинброд са потулени деяния, за които е подаден сигналът. 
Ако човек не може да посочи факт, на който основава твърдението си, няма лошо, няма лошо и ако остави въпрос без отговор, но да твърди, че не разбира питането, когато не може да си аргументира мнението (не с предположение, с факт), е просто измъкване от неудобен въпрос.  Тези прийоми (наред с подмяната на конкретната тема в разговора) не се ли изтъркаха вече?

# 50 590
Ванче, дишай

Десислава, в линка пише : След още 2 седмици, на 11 декември 2023 г., към сметката на Ивей прави „частен превод“ от 15 хиляди лева и бившата съпруга на кмета Терзиев – Милена.

Сега сме 2026та. Кметът е давал пари 2023та.

Ако има други суми, в други периоди - дай друг линк
Нали не смятате, че са получили само въпросните 15 000 или 300 000 лв. и с тях всичко е приключило? Как тогава са си купили кемпера, джиповете, дрон и цялата ИТ техника, и как са се издържали през всичките тези години до 2026-та? Дано прокуратурата реши да ни осветли по финансовата линия на това разследване.

# 50 591
  • София
Кубратова, казвам, че сигналът е потулен. Защо мислиш, че не е потулен по правилата. Правилата може да са спазени като просто не е ровено повече около сигнала и прокурорите са се ограничили до необходимия санитарен минимум. Казвам също, че е вероятно да има и оказан от някого натиск - но дали има не знам. Странно обаче този сигнал е стигнал до прокуратурата в Костинброд, а на местно ниво действат законите на малкия град - в институциите и навсякъде.
П.П. Изкуствен интелект не ползвам. Нито публикувам тук такива мнения.

# 50 592
Продали са имот в Мексико ,останали са им явно някакви пари като са купили хижата + дарения ,но са свършвали вече...

# 50 593
Откъде е информацията, че са дарявали и декември 2025 г., че и в деня на трагедията? Какво смятаме не е важно. Нали на някаква информация се стъпва.

# 50 594
Скрит текст:
Интересно как абсолютно противоречиви факти, неизяснени обстоятелства могат с лека ръка се обясняват с такава категоричност с псхологически причини.
Нещо не ти изнася, нещо не пасва и "Я, то нарцистичен лидер" или "А, ама то е деструктивен култ", както и всяко нелогично действие на жертвите  - "Ама те са индоктринирани сектанти".
И се препостват едни и същи ИИ сглобки от статии без автор.
Другият абсурден аргумент - нямали пари, отчаяли се, че няма спонсори, въпреки упоритото мълчание по този въпрос.
Поздравления от мен за Сивия плъх, четейки хипотезите му съм се смяла с глас, въпреки трагичния контекст на темата.

Teredina, ти смяташ, че при Калушев и група всичко е нормално?
Няма нищо според теб, което да сочи, че поведението им се е откланяло от нормата?
Какво смяташ за многото записки, които бяха показани от Bird мисля първо? Вчера бяха пуснали и записките в Труд с детски почерк - "Светът е едно ужасно място".
За теб тези записки истински ли са? Принадлежали ли са на групата или са изфабрикувани от разследването?
Не знам, разследващите знаят /вероятно, дано е така/, и докато не се докаже от тях аргументирано и категорично чрез съответната експертиза /графологична или друга/ и с подписите на конкретните експерти, всичко е догадки, хипотези и субективни нагласи...и 3000+ страници бгмама.

Общи условия

Активация на акаунт