Отговори
# 50 685
"За пръв път близките на загиналите влязоха в х. ''Петрохан'' (видео)"

https://offnews.bg/obshtestvo/za-prav-pat-blizkite-na-zaginalite … YrjpdaIO8OtaxOm2Q

Само на мен ли ми се струва, или е зрителна заблуда, че камерата от дадените записи записва от по-далеч, а не където ходи и казва, че била собственика на офнюз? Заради това ли Ралица първоначално твърдеше, че там няма камера? Странно.

# 50 686
ТТ в дневен ред :
Бил е част от разследването като външен експерт в самото начало за малко ,като идеята е била да се ангажират  за експертиза  за по -дълъг период ,но по една или друга причина -не са ангажирани.
Предполага ,че Деян е местил телата ,като под местене визира минимална намеса и грижа към труповете заради ,може би ,грозните и неестествени  пози постмортем(перефразирам и преразказвам)
Той е нямал комуникация с Деян и не е запознат с пълните му показания.
Би го попитал евентуално местил ли е труповете ,ако има възможност ,както и го бил призовал в едно интервю още в началото "Деяне ,върни се имаме още работа! " но го призовава като бай-Никой през интернеДа и на Деян му е през мексиканския крак точно...
Относно началната фаза в която според него реално е бил част от разследването споделя ,че най-големи трудности са срещнали при намирането на реални хора ,които са имали истински контакт с Калушев през последните години и не са роднини  и част от групата.Такива реално няма.
Един единствен пещерняк е разпитан ,имал е контакт последно миналата година и Калушев му казал ,че мозъка му е бил изпържен защото прекарал целенасочено много на брой часове в пещера под земята (не помни точно колко 300 или 3000)където заради тъмнината ,биологичния часовник и изолацията се отключват много психологически увреждащи процеси от които е трудно да се възстановиш.
Като цяло си личи ,че не е много запознат и другата част от интервюто са познати неща .Генка и Миролюба са по запознати и повече логика и психологичен анализ вложиха.
Някой от въпросите им към него предполагаха такова  ниво на познаване на случая ,че той просто не ги разбра .🙃
Иначе логичните неща как са били наистина хора които са помагали реално ,правили са добро впечатление ,Иво -високо интелигентен ,профи в рядка и ценна професия е привличал хора на високо ниво да  помагат финансово на добра воля.Не мисли ,че има нещо тайнствено в спонсорите ,споменава ,че е говорил и с тоя от Вип Секюрити за Калушев и това е обяснението.
Това се сещам ,много семпла информация ,нищо ново.
Ако се сетя нещо ще пиша пак ,но едно 10-15 минути накрая проспах .Не е два часа и половина,един час е .

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 16:55 от No_frame bitch

# 50 687
Аз пък от видеото на Йончев разбрах защо толкова силно и ясно се чуваха разговорите им. Заради ехото и защото всъщност разстоянието между камерата и входа е малко. Камерата го увеличава.
Убийците може и да не са знаели за тази камера, затова са си ходили напред-назад спокойно.

# 50 688
  • София
Много интересно, камерата изгоряла , а на моторните шейни  почти  срещу нея  -  нищо им няма.
Тази камера не е изгоряла. Просто е свалена защото е доказателство.
Изгорялата е отзад, където са намерени телата.

Ясно.

# 50 689
Само това постно видео  по сандали от 4 минути ли е качено от Офф нюз ?! Няма ли вътре стените да покажат ,следите от престрелката?
Стаята на Ивей?

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 17:00 от No_frame bitch

# 50 690
Скрит текст:
ТТ в дневен ред :
Бил е част от разследването като външен експерт в самото начало за малко ,като идеята е била да се ангажират  за експертиза  за по -дълъг период ,но по една или друга причина -не са ангажирани.
Предполага ,че Деян е местил телата ,като под местене визира минимална намеса и грижа към труповете заради ,може би ,грозните пози постмортем(перефразирам и преразказвам)
Той е нямал комуникация с Деян и не е запознат с пълните му показания.
Би го попитал евентуално местил ли е труповете ,ако има възможност ,както и го бил призовал в едно интервю още в началото "Деяне ,върни се имаме още работа! " но го призовава като бай-Никой през интернеДа и на Деян му е през мексиканския крак точно...
Относно началната фаза в която според него реално е бил част от разследването споделя ,че най-големи трудности са срещнали при намирането на реални хора ,които са имали истински контакт с Калушев през последните години и не са роднини  и част от групата.Такива реално няма.
Скрит текст:
Един единствен пещерняк е разпитан ,имал е контакт последно миналата година и Калушев му казал ,че мозъка му е бил изпържен защото прекарал целенасочено много на брой часове в пещера под земята (не помни точно колко 300 или 3000)където заради тъмнината ,биологичния часовник и изолацията се отключват много психологически увреждащи процеси от които е трудно да се възстановиш.
Като цяло си личи ,че не е много запознат и другата част от интервюто са познати неща .Генка и Миролюба са по запознати и повече логика и психологичен анализ вложиха.
Някой от въпросите им към него предполагаха такова  ниво на познаване на случая ,че той просто не ги разбра .🙃
Иначе логичните неща как са били наистина хора които са помагали реално ,правили са добро впечатление ,Иво -високо интелигентен ,профи в рядка и ценна професия е привличал хора на високо ниво да  помагат финансово на добра воля.Не мисли ,че има нещо тайнствено в спонсорите ,споменава ,че е говорил и с тоя от Вип Секюрити за Калушев и това е обяснението.
Това се сещам ,много семпла информация ,нищо ново.
Ако се сетя нещо ще пиша пак ,но едно 10-15 минути накрая проспах .Не е два часа и половина,един час е .

Странно, толкова хора се обявиха за техни приятели, на първо четене веднага се сещам за Вл. Йончев.

# 50 691
Е нали гилзите били индикация че са го чакали там
Пък не са го стреляли там
Тия гилзи да не са като люпки от семки докато са го чакали
Скрит текст:
Демек някой го стрелял от засада десетина пъти на стълбите, ама накрая трябвало с пушка под брадата и контролен в главата, че не са уцелили
То съвсем пълни измислици вече в тая тема
Кой е твърдял, че са го застреляли тогава?
Кой казва въобще, че ако е имало външни убийци е трябвало да ги убият веднага, или директно?
Може да са търсили нещо в тях и когато става ясно, че не е в тях, тогава да са решили да ги ликвидират, примерно?
Гилзите са индикация, че се е случило нещо форсмажорно вътре.
Тези гилзи нали са били куршуми, преди да останат гилзи? Не е задължително да са изстреляни от оръжие, нали така обясниха.
Може да са били само разпилени.
Проектилите от гилзите никой не е обяснявал къде са, нали така?
Тихо да не чуят балистиците, че пак ше коригират основната версия. Гилзите са били патрони преди да станат гилзи.

# 50 692
Владо Йончев поясни още като излезе в началото ,че последния му контакт е бил.преди 10-15 години.

# 50 693
Естествено, че няма да влизат все още.
Нали първо експерт трябва да направи констатация за състоянието на сградата и дали е безопасно влизането?

# 50 694
За Околчица Бузов каза, че е имало следи по волана от барутни частици. Явно замазват този факт и цялото компрометиране на доказателствата в кемпера с извозването му. Това би трябвало да са го видяли на официален документ близките, и от там да му е информацията. Ако това е така, би преобърнало доста разследването и поставя под съмнение всичко дотук с официалната  'версия'.
Как едновременно го има в официален документ и се замазва? Хем го знаят близките, хем така хем иначе???

# 50 695
"За пръв път близките на загиналите влязоха в х. ''Петрохан'' (видео)"

https://offnews.bg/obshtestvo/za-prav-pat-blizkite-na-zaginalite … YrjpdaIO8OtaxOm2Q

Само на мен ли ми се струва, или е зрителна заблуда, че камерата от дадените записи записва от по-далеч, а не където ходи и казва, че била собственика на офнюз? Заради това ли Ралица първоначално твърдеше, че там няма камера? Странно.
Да, и на мен ми направи впечатление, че пуснатите записи от МВР са от по-високо и по- далече. Който има повече познания да каже.

# 50 696
Естествено, че няма да влизат все още.
Нали първо експерт трябва да направи констатация за състоянието на сградата и дали е безопасно влизането?

Да ве ...то следователите с риск за живота си са били вътре 🤣😂🤣😂
Нито Ралица нито Владо знаят къде е била камерата ,Ралица твърдеше ,че камера там НЯМА ,а на Владо кракът му не е стъпвал на хижата до днес.

# 50 697
Аз пък от видеото на Йончев разбрах защо толкова силно и ясно се чуваха разговорите им. Заради ехото и защото всъщност разстоянието между камерата и входа е малко. Камерата го увеличава.
Убийците може и да не са знаели за тази камера, затова са си ходили напред-назад спокойно.
На мен ми се струва, че е била някъде по-горе.

# 50 698
Владо Йончев поясни още като излезе в началото ,че последния му контакт е бил.преди 10-15 години.

" Не съм се виждал с Ивайло Калушев през последните две години. Не сме имали никаква комуникация от две години."
https://darik.bg/ionchev-spored-men-ne-e-vazmozno-kalushev-da-e- … rohan~515819.html

Горното съм го запомнила, тъй като ВлЙ обиколи всички медии с етикета приятел на Калушев, а за Дечо и Пламен, които са живели с К. през последните години, казва просто, че "те са типичните хора, които се мотаят около Калушев". Оставил е у мен едно такова много странно усещане - като за човек, който много иска да се напише близък и компетентен по ИК и омаловажава останалите кръжащи. Това го правят и София, и РА, и някои от останалите.

# 50 699
Ако не бъркам, Калушев е водил Алекс и Леон в Непал. Ивей пък ги е водил в Италия.
Ако първото може да се обясни с будизма, как да обясним второто. Хваща две чужди деца Ивей и ги води на екскурзия, от какъв зор. Много странно ми е и на мен.
Двамата главни развеждат деца насам-натам по света. И после същите двама с отнесени глави.

И аз това питах, днес даже повторих въпроса, но никой не ми отговори. Явно никой не може да намери разумна причина за това дърт мъж да разхожда деца по чужбина. За протокола, не съм сигурна, че Николай е бил или поне не си го спомням с точност. Това, което ми се върти в главата е, че Ивайло е бил сам с Леон, а по-късно се присъединили Николай и Калушев. Александър не знам къде е бил.

Общи условия

Активация на акаунт