Отговори
# 50 715
Жалко за тези две прекрасни деца!

# 50 716
Жалко за тези две прекрасни деца!
Жалко е, да.
Хора, какво ви става.
Двете деца с хладно оръжие, Ивей айляк.
Ами направи ми впечатление, коментирам.
Снимката ми е предоставена в темата, нали?
Специално първия път ми се скъса нещо, виждайки малкия Алекс с голямата кошница.
Коментирам снимка.

# 50 717
  • София
Мястото, което посочи Вл. Йончев, че е била камерата, от която са записите, на тази снимка според Ралица от времето на ковида ,  няма камера. Така мисля. Може би после е монтирана.
Скрит текст:
На тази снимка Ники и Алекс / отляво на снимката, на хълбока/, носят ножове, Ивей разгащен.
Започвам и аз да броя снежинки.

А защо се прави разследване от кога е камерата, 2020 не е била, после е монтирана, а РА не я е виждала по съвсем проста причина.

Не разследвам. Питах се не трябва ли да се виждат някакви поне минимални следи на бетона от  монтирането и сега след свалянето и'. Разсъждавах си просто и споделих ....

Увеличавах, увеличавах снимката и все пак не видях Алекс да носи нож.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 18:15 от valya61

# 50 718
"За пръв път близките на загиналите влязоха в х. ''Петрохан'' (видео)"

https://offnews.bg/obshtestvo/za-prav-pat-blizkite-na-zaginalite … YrjpdaIO8OtaxOm2Q

Само на мен ли ми се струва, или е зрителна заблуда, че камерата от дадените записи записва от по-далеч, а не където ходи и казва, че била собственика на офнюз? Заради това ли Ралица първоначално твърдеше, че там няма камера? Странно.

От какво разстояние изглежда записа зависи от фокусното разстояние на камерата с която е правен, очевидно телевизията и охранителната камера са с различно ф.р.
То ако такова нещо не знаеш, какъв е смисълът да се взираш в записите и да броиш снежинки и замъглявания
Не съм броил никакви снежинки, нито замъглявания, камерата изглежда под по-голям ъгъл и от по-високо. Вие да не би да знаете къде точно е била? Явно щом оборва те снежинките, ще кажете там как са се получили "снимай, снимай", кажете и защо са извадили кадрите с поклоните преди над месец, а другите неща са ги спестили избирателно?

# 50 719
ТТ в дневен ред :
Бил е част от разследването като външен експерт в самото начало за малко ,като идеята е била да се ангажират  за експертиза  за по -дълъг период ,но по една или друга причина -не са ангажирани.
Предполага ,че Деян е местил телата ,като под местене визира минимална намеса и грижа към труповете заради ,може би ,грозните и неестествени  пози постмортем(перефразирам и преразказвам)
Той е нямал комуникация с Деян и не е запознат с пълните му показания.
Би го попитал евентуално местил ли е труповете ,ако има възможност ,както и го бил призовал в едно интервю още в началото "Деяне ,върни се имаме още работа! " но го призовава като бай-Никой през интернеДа и на Деян му е през мексиканския крак точно...
Относно началната фаза в която според него реално е бил част от разследването споделя ,че най-големи трудности са срещнали при намирането на реални хора ,които са имали истински контакт с Калушев и групата през последните години и не са роднини  и част от групата.Такива реално няма.Били са в пълна изолация,като не броим спонсорите пред които са разигравани сценки на свестни горски пазители.
Един единствен пещерняк е разпитан ,имал е контакт последно миналата година и Калушев му казал ,че мозъка му е бил изпържен защото прекарал целенасочено много на брой часове в пещера под земята (не помни точно колко 300 или 3000)където заради тъмнината ,биологичния часовник и изолацията се отключват много психологически увреждащи процеси от които е трудно да се възстановиш.
Като цяло си личи ,че не е много запознат и другата част от интервюто са познати неща .Генка и Миролюба са по запознати и повече логика и психологичен анализ вложиха.
Някой от въпросите им към него предполагаха такова  ниво на познаване на случая ,че той просто не ги разбра .🙃
Иначе логичните неща как са били наистина хора които са помагали реално ,правили са добро впечатление ,Иво -високо интелигентен ,профи в рядка и ценна професия е привличал хора на високо ниво да  помагат финансово на добра воля.Не мисли ,че има нещо тайнствено в спонсорите ,споменава ,че е говорил и с тоя от Вип Секюрити за Калушев и това е обяснението.
Това се сещам ,много семпла информация ,нищо ново.
Ако се сетя нещо ще пиша пак ,но едно 10-15 минути накрая проспах .Не е два часа и половина,един час е .

Много разочароващо интервю. Тодор Тодоров не разбирам защо толкова се е развихрил по медиите като очевидно е назад с информацията. На половината въпроси не даде директен отговор, а си бръщолеви някакви странични приказки. От време на време дава и грешна информация. И наистина маниера му на говорене е като на някакво пиянде. Много несериозно впечатление оставя. Нямам друго обяснение, освен някакъв PR да си прави или да се опитва да успокои духовете на конспираторите, ама само ги подклажда с тези неадекватни включвания.

Добро резюме сте направили. Ще допълня няколко неща, които ми направиха впечатление.

*Той лично не е давал съвети на ЯМ как да говори в медиите така, че да предразположи Калушев да не посяга на децата. Това отностно мненията, че включването по телевизията на ЯМ в началото е било с цел да прати сигнал към Калушев.
*Според него, последните месеци Калушев е подготвял цялата група психически, че приближава края им на този свят и ще продължат в следващ.
*Потвърждава наличието на педофилия.
*Няма си на идея какво се е случвало на морето и с момичето.
*Цитира грешно показанията на Валери. Каза, че в неговите показания пишело, че по време на аяуаска церемония му се вменявало, че е жена, за да спи с Калушев. Аз нямам спомен да има такова нещо в показанията му. В интервюто с Мария Черешева той споменава за това, че му е вменявано, че е бил жена, обаче по време на хипнотичен сеанс, а не по време на аяуаска. Но Тодоров много непрофесионално смесва информацията и сервира някакъв буламач.
*Казва, че труповете (не беше сигурен колко от тях) са с празни стомаси и без подкожна мазнина. И това го отдава на подготовка за аяуаска ритуал. Защото преди такив сеанс тялото се пречиства с постене.
*Калушев е имал договор с училище. Предполагам става въпрос за Космос.
*Случаят с трупа на Боби в мексико не е могъл да бъде разискан добре, защото Мексиканските власти хич не са си давали зор по случая и са нямали почти никакви събрани материали

Vanne , някъде назад спекулирахте, че убийците не са знаели за камерата и заради това се разхождали спокойно. Но МВР ги пускат тези кадри на общността. Ако е имало убийци на местопрестъплението, те трябва да преминали през другите камери при пристигането си и да са ги активирали. Вариантите са 2:
1. Убийците са се телепортирали с шапките си невидимки и ги няма на камерите.
2. МВР са много навътре в световния заговор срещу Лама Иво и са изрязали кадрите, в които убийците минават през бариериете. Но са решили че не е рисково да покажат кадрите, в които убийците се разхождат по двора.
Ще ми е интересно да чуя какво е вашето обяснение, щом смятате, че на кадрите виждаме убийците.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 18:24 от Notamama

# 50 720
  • София
Хрумна ми един умен въпрос. Слушам Анонимис и изпълнявам.
Килърът от френския легион, нали бил украинец. На какъв език е говорил с лекарите в сръбската болница преди да умре от раните си след престрелката  - френски, украински, руски? Сигурно всичко си е разказал за убийствата  на лекарите и после някой от роднините получил по таен канал информацията. Бузов ги знае как стават тия работи, печен е той. И дроновете ги разбира - този модел само Алексей Петров гго купува от магазина, няма кой друг да е.

# 50 721
  • София
Мързеливка, многото гилзи са от престрелката. Ако са запазени в абсолютна цялост - значи са изстреляни от оръжия. Това важи и за металните (от пистолети и автоматични оръжия) и за пластмасовите (от ловни пушки). Но, щом ни пробутват, че са гърмели сами от огъня, то пластмасовите следва да са цъфнати и стопени, а металните по-скоро само деформирани и обгорели. Снимки нямаме, за да видим състоянието им.

Е, ама нали казаха , че  не е имало престрелка, защото не е имало нарези по гилзите, а са се самовзривили.
И пак остана въпросът, щом не са били от престрелка, какво правят там в такова количество.

# 50 722
Видеото от влизането в хижата поне показа мястото вляво, откъдето е тръгнал " силния запален от тях пожар", нито следи от огън, нито от опушване. Толкоз от  кадрите по твърдението, че сами са запалили огъня...

Така е, изобщо няма чернилка и обгаряне около прозорците.

Този прозорец, във вътрешният ъгъл, който дават в близък план, не е този, от който излизат пламъците в нощта на случката. Той изобщо не може да се заснеме от камерата. Прегледайте пак записа.

Аз наистина се учудвам как категорично Йончев казва, че няма следи от горене, като две крачки по наляво, прозорците са целите обгорени.

# 50 723
  • Варна
Оф топик, за което съжалявам. Гледахте ли видеото от “залавянето”на похитителя Асен… Прочетете и коментарите,които се вървят отдолу…
https://www.facebook.com/share/r/18qcszHqhj/?mibextid=wwXIfr

# 50 724
До Испания и и Италия, мисля че ходенията са свързани с рейнджърската организация. Имаше в страницата на НАКЗТ

И Леон на 8 години пълноправен член на рейнджърската организация? По-скоро явно си е оставен на отглеждане и го водят с тях като собствено дете, без значение по каква работа

И аз така мисля.
Уточнявам, във Франция от 7 до 11 окт 2024 г. е имало международен конгрес на рейнджърите, а НАКЗТ е редовен член (и към момента ги пише) https://medpan.org/sites/default/files/media/downloads/flyers_wrc_english.pdf

Според справката на МВР, цитирам "По данни от АИС – МВР децата Л. В. и А. М. са изведени от страната на 08.10.2024 г. през ГКПП „Калотина“ придружени от Ивайло Калушев и Николай Златков с кемпер Ролер Тим Кронос 290 М, рег. № CB7588KE. Същите се връщат в страната на 24.10.2024 г.
Не пише Ивей, Пламен и Дечо да са били в кемпера.

Аз вярвам повече на справката на МВР от спомените на млакия Л.В, 8 г. дете може да обърка неволно двама Ивовци.

Мисля, че бъркате извежданията. Това е пътуването до Непал. Ние говорим за Италия и Франция.

# 50 725
Мързеливка, многото гилзи са от престрелката. Ако са запазени в абсолютна цялост - значи са изстреляни от оръжия. Това важи и за металните (от пистолети и автоматични оръжия) и за пластмасовите (от ловни пушки). Но, щом ни пробутват, че са гърмели сами от огъня, то пластмасовите следва да са цъфнати и стопени, а металните по-скоро само деформирани и обгорели. Снимки нямаме, за да видим състоянието им.

Е, ама нали казаха , че  не е имало престрелка, защото не е имало нарези по гилзите, а са се самовзривили.
И пак остана въпросът, щом не са били от престрелка, какво правят там в такова количество.
Ох Simple Smile По гилзите нарези няма, те просто се изхвърлят празни след изстрел. Имат само по една дупчица отзад в средата на металното им дупе, където удря ударника и възпламенява барута. Нарези има по куршумите от въртеливото им движение в цевта, за сачмите от ловни патрони не знам. Два варианта - или сами са разпиляли патроните по земята, за да има фойерверки, или са празни гилзи от престрелка. Вярваме на Бузов, нали?

# 50 726
  • София
Оф топик, за което съжалявам. Гледахте ли видеото от “залавянето”на похитителя Асен… Прочетете и коментарите,които се вървят отдолу…
https://www.facebook.com/share/r/18qcszHqhj/?mibextid=wwXIfr

Не, нямам фейсбук за съжаление.

# 50 727
  • Варна
Предполагам,че до дни ще има видео и от хижата отвътре. След като толкова дни са шетали за огледи вътре се предполага,че не е опасно. И аз съм на мнение, ме показаното местоположение на камерата не отговаря на ракурса на показаните видеа.

# 50 728
Notamama, ние не знаем колко камери е имало около хижата, откъде точно са минали убийците, дали не са унищожили камерата, покрай която са минали, имало ли е въобще там камера..
Ние виждаме само онова, което прецениха че трябва да видим и да си направим съответните изводи.
Не е задължително да са били с шапки невидимки. Ако са били професионални убийци, знаят как да влязат без да ги заснеме камера.

# 50 729
  • София

Ох Simple Smile По гилзите нарези няма, те просто се изхвърлят празни след изстрел. Имат само по една дупчица отзад в средата на металното им дупе, където удря ударника и възпламенява барута. Нарези има по куршумите от въртеливото им движение в цевта, за сачмите от ловни патрони не знам. Два варианта - или сами са разпиляли патроните по земята, за да има фойерверки, или са празни гилзи от престрелка. Вярваме на Бузов, нали?
Не, какъв Бузов намесвате.
 Позовавам се  ето  тази информация.
 "Намерените в хижа "Петрохан" множество гилзи, за които говори свидетелят Деян Илиев, са се възпламенили от пожара, в сградата не е имало престрелка, смята МВР.

По време на огледа на хижа "Петрохан" са установени множество гилзи в различни помещения, като същите са били деформирани, с разкъсани корпуси и липсващи капсул-възпламенители, заявиха от пресцентъра Министерството на вътрешните работи.

От МВР заявяват, че при огледа на хижата са установени също и куршуми, върху които не се наблюдават следи от нарези и полета на цев на оръжие, през което да са били изстреляни.

Според експерти по балистика в Научния институт по криминалистика, тези данни дават основание да се направи заключението, че намерените гилзи и куршуми не са били изстреляни от огнестрелно оръжие, казват от ведомството."

Общи условия

Активация на акаунт