Отговори
# 51 105
Бил е преди. Преди Лола.

# 51 106
Много ми е странно, ако Майсторова не се е обадила на Деян още вечерта при получен смс с такова съдържание. Защо не се е обадила и на Макулев, нямала ли е връзка с него? Знае, че Алекс живее при Калушев. Макулев е мъж, освен това приятел на сина й, може да помогне още през нощта, нали.

Също и Деян не се е обадил на Макулев сутринта  да поиска помощ от него да ги издирят, като примерно отиде до селото и провери къщата там.  Нали Деян не би трябвало да е знаел, че са се върнали от Странджа.

Ако нямаш връзка с близка група от хора, които живеят заедно, и всичките те са с изключени телефони логично е да звъниш на всеки, който може да помогне и да ги намери или може да знае нещо.

Ами от цялата работа излиза, че Макулев е бил толкова безгласна буква, че дори не са се сетили че съществува...

Или пък са имали някаква представа какво е станало и тогава Макулев е бил абсолютно нежелан на мястото на събитието.

Не мога да реша кое от двете

Първото. Убедена съм. Тя и Ралица толкова е съществувала за Калушев, само че е по-нахална от Макулев и постоянно се е натрисала да си види слънцето. И нямам предвид Николай.

# 51 107
Яни Макулев не е имал кола, затова не са го търсили него, забравихте ли го това?

# 51 108
Скрит текст:
Barsa, моето предположени е, че индиректно го е насочил кога да се качи в хижата или по-скоро, да не се качва вечерта.
От една страна Калушев е трябвало да даде време на тримата в Петрохан, от друга страна е искал да се увери, че ще бъдат намерени своевременно.
Това си е моята хипотеза.
Но така не рискува ли да бъде открит преди да завърши екзита дни по късно?И не прави ли Деян съучастник?

За откриването, предполагам е и имал повече от един план за екзита на Околчица.

За Деян и морално, а предполагам и чисто юридически, няма как да е съучастник, дори и да му е пратил съобщение. Първо като се започне от това, че Деян може да го види и прочете и след 2 дена и второ, не знам дали и как е длъжен да действа ако е усетил заплаха за живота им в съобщението. И изобщо как се доказва после това.

# 51 109
Яни Макулев не е имал кола, затова не са го търсили него, забравихте ли го това?

Жена му не е имала, за него аз лично не знам.

# 51 110
  • София
Скрит текст:
Много ми е странно, ако Майсторова не се е обадила на Деян още вечерта при получен смс с такова съдържание. Защо не се е обадила и на Макулев, нямала ли е връзка с него? Знае, че Алекс живее при Калушев. Макулев е мъж, освен това приятел на сина й, може да помогне още през нощта, нали.

Също и Деян не се е обадил на Макулев сутринта  да поиска помощ от него да ги издирят, като примерно отиде до селото и провери къщата там.  Нали Деян не би трябвало да е знаел, че са се върнали от Странджа.

Ако нямаш връзка с близка група от хора, които живеят заедно, и всичките те са с изключени телефони логично е да звъниш на всеки, който може да помогне и да ги намери или може да знае нещо.
Ами от цялата работа излиза, че Макулев е бил толкова безгласна буква, че дори не са се сетили че съществува...

Или пък са имали някаква представа какво е станало и тогава Макулев е бил абсолютно нежелан на мястото на събитието.

Първото. Убедена съм. Тя и Ралица толкова е съществувала за Калушев, само че е по-нахална от Макулев и постоянно се е натрисала да си види слънцето. И нямам предвид Николай.
[/quote]

За Калушев може де бил е безгласна буква Макулев, но за Майсторова и за Деян е възможност за помощ.
Майсторова е пратила икона на сина си преди да получи въпросния смс. Много е странно това също.
Доста е била наясно според мен какво се случва психически с него и какви планове му се въртят в главата, но не е предупредила никого, а там е имало дете.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 23:16 от Magenta2022

# 51 111
Все пак добре че Деян ги е открил. Не за самия Деян, разбира се. Ако беше някой друг, можеше в шока си да се разконцентрира и да тръгне да търси флашката или завещанието.

# 51 112

То тогава от тъпо по-тъпо оправданието, че жена му не виждала Сашо от една година, защото уморена от смените и нямала кола. Ми мъжа ти нали има...

# 51 113
Някак си имам чувството, че е била примирена с това, че нищо не може да се направи, каквото е станало, станало....

Също и Деян не се е обадил на Макулев сутринта  да поиска помощ от него да ги издирят, като примерно отиде до селото и провери къщата там.  Нали Деян не би трябвало да е знаел, че са се върнали от Странджа.

Подозирам, че Деян изобщо не е имал номера на Макулев. А и за какво му е? Не отглежда той Александър.
И колкото и да познава Калушев и дори да го е виждал в психотични състояния, сигурно дори и той не си е представял, че е способен да убие дете...
А и е тежко да звъниш на родител с панически подозрения. Сигурно е искал първо да разбере какво се случва преди да вдига аларма.
Не съм убедена, че е бил предупреден за екзита. На сутринта не отива до Българи защото първо, никой от хижата не му вдига, а хижата му е по-близо. Второ, по негов преразказ, смс-ът е бил в множествено число, "уморихме се". Та нормално първо да провери там.

# 51 114

То тогава от тъпо по-тъпо оправданието, че жена му не виждала Сашо от една година, защото уморена от смените и нямала кола. Ми мъжа ти нали има...

Ами, аз с такова впечатление останах. Нали Макулев каза: "тя няма кола", а не "ние нямаме кола"? След днешното фиаско с несъществуващото обаждане на Майсторова, вече не знам в какво да вярвам и дали това, в което вярвам вече 6 месеца, наистина е така, както го мисля.

# 51 115
Наистина вече сякаш е време някой официално да се ангажира с някаква прогноза за приключване на този случай. Поне да кажат какво се очаква. Дечев щеше преди изборите да го приключва със сигурност, че да бъдели спокойни хората...само се влачи всичко и само недоказана информация от всякакви източници циркулира до безкрайност.

# 51 116
Скрит текст:

За Калушев може де бил е безгласна буква Макулев, но за Майсторова и за Деян е възможност за помощ.
Майсторова е пратила икона на сина си преди да получи въпросния смс. Много е странно това също.
Доста е била наясно според мен какво се случва психически с него и какви планове му се въртят в главата, но не е предупредила никого, а там е имало дете.
[/quote]

Това говори много зле за нея, но ние не знаем тя познавала ли е изобщо Макулев, какво остава да му има телефона....
Но това са много второстепенни въпроси

# 51 117
Била е баба на сина му, как няма да го познава, и близък приятел и сподвижник на Иво от 35 години.

# 51 118
Била е баба на сина му, как няма да го познава, и близък приятел и сподвижник на Иво от 35 години.

Тъкмо това пишех, но публикувахте преди мен. Познавала е всички старата лисица. Не напразно Калушев й се обяснява за момиче, и в нейна чест, и тем подобни.

# 51 119
  • у дома...
Ако е била наясно какво замисля Калушев, и е искала да помогне на Алекс и Николай, имала е хиляди начини как да го направи.

Според мен, просто е приела, че това е поредният епизод на синът ѝ. И е чакала да му "мине". Въобще не е вярвала, че този път той ще приключи всичко и всички. Може би Калушев е бил "драма куин". Много добре е знаела какво е било психическото състояние на Калушев. Вероятно и друг път е имал такива кризи и затова не го е приела насериозно. И се е погрижила за здравия сън на Майсторов.

Няма да се учудя, ако тя през лични познанства и контакти, му е осигурила и дарители (както казва ТТ "те са добри хора с добри каузи, вижте там, помогнете им") за да има нещо да се занимава момчето и да не изпада в кризи.
Каквото и да е, Майсторова е подценила ситуацията. И няма да се учудя, ако се окаже, че тя знае много, много повече, отколкото признава. И сега се чуди как да се оневини един вид, да се оправдае за състоянието на синът си. Самият факт, че в участието си по БТВ тя отдели много време и с такова чувство на превъзходство разказа за знатния произход на Иво Калушев. Чак Луи XIV би му завидял. За Чарлз III пък да не говорим.

Общи условия

Активация на акаунт