Отговори
# 51 285
Тодоров всъщност се е опитал да компрометира Яни Макулев с нелепите си преразкази, в които не помни дали ставало дума за 300 или 3000 часа под земята. Спелеологът, който уж му е казал това за 'пърженето на мозъка' е Яни, който затова изразява позицията си срещу Тодоров публично. Много долен интригант ще се окаже този Тодоров.

# 51 286
  • my own world....
А ти откъде знаеш, че е Яни, а не друг, чието име ТТ не пожела да сподели, може би защото другият не желае да го емнат жълтите сърца?
Защото много хора имат какво да разкажат като спомени (от спелеолозите имам предвид), но не биха се забърквали. Може да са откъслечни спомени за странности и пак да не желаят да ги развяват публично. То и какъв смисъл има вече...

# 51 287
Notamama, как ли е реагирала амбициозната Майсторова, когато Калушев не е ходил на училище и се наложило да завърши вечерно? С всички и претенции… Тя със сигурност знае причината той да не учи. Според мен или е имал психически проблеми, или е имал много труден пубертет с узряването на неговата различна сексуалност, и за да го разсеят са го записвали на различни извънкласни занимания, за да чувства, че прави нещо специално и значимо.

о,аз съм сигурна, че амбициозната Майсторова много му е пилила на главата, задето не е знатен професор и излага потеклото си. предполагам това подсъзнателно го е бутало да го играе на Господ-спасител за да оправдае безсмисленото си съществуване.
Хич не оневинявам Калушев, ама с такава майка хич не му е било лесно. При нарцистичните майки детето съществува, за да обслужва нейния образ. То не е отделна личност със собствени нужди, а продължение на знатно потекло. детето трябва да я кара да изглежда успешна, да носи престиж.Това създава в детето хронично чувство, че е недостатъчно.
Понякога децата на родители с нарцистични черти развиват собствени нарцистични защитни механизми като начин да се справят с ранното чувство за уязвимост и срам. Грандиозността при Калушев вероятно е защитен или компенсаторен механизъм, който го предпазва от болезнени чувства на малоценност, срам, уязвимост или празнота. При нарцистичното личностно разстройство често се наблюдават колебания между усещане за всемогъщество и превъзходство и силен срам, унижение и чувство за нищожност, когато грандиозният образ бъде разклатен. А с нарастващия брой сигнали срещу него, образът му на гуру е под тежка угроза.

# 51 288
Само че за наличието на наркотици свидетелстват поне два източника:
1. Валери, който разказва как в къщата, в която е живял с общността в България, са се отглеждали психотропни гъби.
2. Статията на "Биволъ".

# 51 289
Само че за наличието на наркотици свидетелстват поне 2 източника:
1. Валери, който разказва как в къщата, в която е живял с общността в България, са се отглеждали психотропни гъби.
2. Статията на "Биволъ".

пропуснахте сайта на скайдарма, в който Калушев сам си казва, че употребява и споделя наркотици.

# 51 290
  • Варна
Тодоров като дори не можа да каже 300 или 3000 и да обясни, че това се касае за дълъг период от време или изобщо сумарно прекарани часове защо се бута да дава интервюта и да плещи глупости?

# 51 291
Notamama, как ли е реагирала амбициозната Майсторова, когато Калушев не е ходил на училище и се наложило да завърши вечерно? С всички и претенции… Тя със сигурност знае причината той да не учи. Според мен или е имал психически проблеми, или е имал много труден пубертет с узряването на неговата различна сексуалност, и за да го разсеят са го записвали на различни извънкласни занимания, за да чувства, че прави нещо специално и значимо.

о,аз съм сигурна, че амбициозната Майсторова много му е пилила на главата, задето не е знатен професор и излага потеклото си. предполагам това подсъзнателно го е бутало да го играе на Господ-спасител за да оправдае безсмисленото си съществуване.
Хич не оневинявам Калушев, ама с такава майка хич не му е било лесно. При нарцистичните майки детето съществува, за да обслужва нейния образ. То не е отделна личност със собствени нужди, а продължение на знатно потекло. детето трябва да я кара да изглежда успешна, да носи престиж.Това създава в детето хронично чувство, че е недостатъчно.
Понякога децата на родители с нарцистични черти развиват собствени нарцистични защитни механизми като начин да се справят с ранното чувство за уязвимост и срам. Грандиозността при Калушев вероятно е защитен или компенсаторен механизъм, който го предпазва от болезнени чувства на малоценност, срам, уязвимост или празнота. При нарцистичното личностно разстройство често се наблюдават колебания между усещане за всемогъщество и превъзходство и силен срам, унижение и чувство за нищожност, когато грандиозният образ бъде разклатен. А с нарастващия брой сигнали срещу него, образът му на гуру е под тежка угроза.

Това ме подсети за едно от чудесата в житието на Иво К., публикувано във фб от дама, която твърди, че всичко й е разказано от Майсторова на по чаша сок от бъз. Не е за гукането на мантри, макар че и него си го биваше.
Чудо било, че бащата на Калушев го записал за първолак в училището на бул.Ситняково, а не в кварталното у-ще, в което е учила Майсторова.

# 51 292
  • my own world....
Е, аз от познати на лама знам за мескалин. Преди да хукне към Краево...

# 51 293
Има една приказка... и Господ да слезе на земята... че и тяхната работа така.
Как да докажат нещо, което няма как да се е случило... цяла група от хора (будисти) да си загуби напълно разсъдъка и да пали хижи, кучета, себе си да гори и да се гърми в главата с по две оръжия, навън в снега до кучешката колиба. Да мъкне кемпер по сокаците и да дреме там една седмица в най-кучия студ, преди да си тегли куршума с Магнум 44.
Като преди това чинно си е отстранила аварията в селската къща и пребоядисала коридора в хижата. След което явно е дошло времето да отиде да служи по по-хубав начин на по-истинско място.
То само като го напишеш и разбираш колко е абсурдно и нелепо.
Но пък вече шест месеца чакаме обяснението на този театър на абсурда.

# 51 294
Щом сам Калушев си е писал открито какво употребява, защо отбор Ягодки не повярват поне на него?

# 51 295
Самият факт, че според експертизите не са открити налични следи от упойващи вещества в жертвите е достатъчно красноречив, че не са такива каквито се опитват да ги изкарат.
От зор за компрометиране чак и изследване за сексуални контакти правиха, но и там- греда.
Затова пък пуснаха шумни и истерични 'калинки' да внушават компрометирането по всевъзможни начини и канали, макар да нямат грам доказателства за глупостите, които дрънкат.
Ненадежни източници, чиято единствена цел е масивно компрометиране без доказателства, с лопата да ги ринеш, това е ясно.
Някой явно ги стимулира, за да го правят. Аз друго обяснение за тези агресивни манипулации нямам.

# 51 296
  • София
Догледах интервюто с Тодоров в Дневен ред.
Този неетичен и лош човек отказа да характеризира семейната среда и домашното възпитание в детството на Калушев. Каза, че има мнение, но няма да го сподели. Според мен от уважение към траура на Майсторова, но вероятно и това ще се обърне срещу него от част от аудиторията.
Разказа също, че има нередки случаи, в които близки, открили труп, си вземат нещо за спомен и забравят да го кажат на следователите. Та той би питал Деян в тази насока.

Не го догледах, но ми направи впечатление, че вече не е толкова  ербап, внимава  като говори, дали не се притеснява , че  роднините  може да  му потърсят съдебна отговорност .

# 51 297
В показанията на бабата и дядото на детето прочетох, че то е плакало на първия учебен ден, и дъщеря им го завела в хижата. Ако всяко дете, което плаче от детска градина или училище имаше същата участ….
Пропускаш факта, че детето е плачело от страх, защото в училището му е имало полицейско присъствие, "заради събитията в Близкия изток", както пише в сигнала на баба му и дядо му. Дете с фамилия Варсано, записано в Еврейското училище. Сега светна ли ти?

# 51 298
мързеливка, и на мен ми направи впечатление, че е по-сдържан. За съдебната отговорност е трябвало по-рано да помисли, ако си права, че от това се е уплашил.
Аз имам друго предположение - водещите му зададоха доста въпроси, които и ние в темата обсъждаме и според мен двете бяха обективни. Не спестиха и критики. Докато в другите подкасти, в които го гледах по случая, той се чувстваше по-комфортно и водещият или го оставяше той да води разговора (Зад маската) или пък Карбовски в неговия си подкаст гледаше да изразява пък своето мнение и да разказва за своя опит по темата. И в двата случая водещите бяха твърде емоционални, Тодоров и той.
Накратко: мисля, че в случая дамите от Дневен ред си свършиха добре работата.

# 51 299
  • София
Тодоров като дори не можа да каже 300 или 3000 и да обясни, че това се касае за дълъг период от време или изобщо сумарно прекарани часове защо се бута да дава интервюта и да плещи глупости?

Тодоров толкова ли не може ли да направи простата сметка, че 3000 часа са равни на 125 дни?!
Ама какво значение има, дай да говорим на едро, да впечатлим хората.
А според мен не се е бутал,  ама като са го поканили, ама  няма как да откаже. Толкова време гастролираше къде ли не  в началото, нахъсан и ентусиазиран. А сега личеше му колко му е некомфортно, сякаш  му се искаше да не е в тази ситуация.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 16:19 от мързеливка

Общи условия

Активация на акаунт