Отговори
# 51 360
  • София
От думите  а Леон, аз разбирам още, че е бил наясно за оръжията на рейнджърите, че са истински.
Същото не може да се каже за Ралица.
Сега каква работа имат те да му ги показват или да боравят с тях пред него е друга работа

Само това ли разбрахте от думите на Леон?
Неговото мнение за рейнджърите го пуснах ето заради това  ехидничене:
" сам-самичко, без мама и без никой познат и близък човек, от непознати въоръжени до зъби отшелници някъде из пущинаците, е било очаровано."

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 18:10 от мързеливка

# 51 361
Lady_A, щом София Андреева е казала, че Леон е тулку, значи вече знаем истинската причина майка му да го даде на ламата. Вероятно всички са се блазнили от Калушев и вероятно им е обещавал много неща, за да успее да ги склони да му дадат децата си.

# 51 362
Опитах да накрая стоп кадър и малко да изсветля, това е този,който ходи до дръвника

На мен този не ми прилича на никой от шестимата в групата.
А на Деян?

На мен ми прилича и на Пламен, и на Деян.
Пламен няма толкова голо около врата и ушите. По-обрасъл е, с по-буйни коса и брада. Освен това някъде в областта между челото и носа, този има по- голяма извивка.

# 51 363
Този анализ на косъм вече шест месеца ли не е готов. Ееее, по-сериозно де.
Той косъма изветря Grinning
Прескачате от whataboutism в gaslighting , създавайки един порочен цикъл, който убива всякаква възможност за конструктивен диалог.
Правите се на ударени, всякаш не знаем всички, че чакаме оповестяването на резултатите от десетки експертизи. Не вярвам да сте толкова глупави че да не сте сметнали, че  за тези шест месеца още бая неща са се установили и очевидно не всичко от разследването е обявено. Разигравате някакъв излишен детински театър.
Верно ли разигравам театър?
Как можаха на втория ден да обявят, че има секта, култ и самоубийства, а шест месеца да не са готови експертизите?
Да ви прави впечатление тогава тенденциозното и прибързано заключение?
Да ви прави впечатление категоричната и единствена официална версия при неготовите шест месеца експертизи?
Нещо не ви ли се струва, че има някакъв парадокс?

Да, разигравате театър, защото на всичките въпроси многократно и аз и други потребители сме ви давали отговори. Нищо де, аз съм упорита и инатлива, ще ви ги поднеса отново, за да може отново после да се правите, че не сте ги прочели или в най-добрия случай да ми отговорите с whataboutism/gaslighting.

Обявяват на втория ден че има секта и култ, защото това е първото нещо, което са разбрали, когато са проучили кои са тези трупове, коя е тази хижа и кой е собственика. Търсят в системата "Ивайло Калушев" и се натъкват на купища сигнали. Видими следи от външна намеса няма. Има 1083832 признака на култ. Радикалните култуве обикновено завършват с масово самоубийство. Класически сценарий. Няма нито един белег за външна намеса. когато журналистите разпитват полицаите за момента какво са установили, те най-откровено разказват това, което дори и ние, обикновени граждани, успяваме да заключим от няколко гугъл сърча за Калушев и сие.

Шест месеца не са готови с експеритизите, именно защото става въпрос за секта и култ.  Изключително комплексен случай, безпрецедентен за България. Има ангажирани психолози, теолози, лаборатории, технически експерти, връзки с чуждестранни служби... От месеци е фиксирана основната фактология (че става въпрос за разширено самоубийство + 2 убийства), но за уточняване на фини детайли в механиката на убийствата + мотив + тригър + странични експертизи като финансирания, разпространение на нелегални видеа и така нататък се изискват месеци.

Няма тенденциозно и прибързано заключение, а базово рационално мислене.

Парадокс в общата картина на официалната версия няма. Чакаме информация за детайли по механиката и мотивите. Парадоксите са в калните Руснаци-Ботев.

# 51 364
Цитат
Липса на капацитет: Българските лаборатории на НИК-МВР нямат утвърдена рутинна практика и необходимата апаратура за детайлен исторически анализ на наркотици чрез косми, особено за екзотични растителни токсини.

Цитат
Официалната токсикология на МВР: Държавната лаборатория доказа единствено наличието на фенобарбитал. В официалните съдебно-химически експертизи на прокуратурата не се съдържа заключение за открит диметилтриптамин (DMT) или други алкалоиди, характерни за аяхуаска.

С две думи: ако няма изпратени проби в чужди лаборатории, никога няма да разберем имало ли е или не нещо в кръвта на всички (освен фенобарбитал при Калушев).

Къде изчезна Изолде? Тя ли беше казала за изпратени косми за анализ в чужбина? И Ванне недоволства от забавянето. Какво се оказва сега, че и проби в чужбина ли не са пращани? Какво чакаме тогава?

Пламен няма толкова голо около врата и ушите. По-обрасъл е, с по-буйни коса и брада. Освен това някъде в областта между челото и носа, този има по- голяма извивка.

Чак толкова не съм се вторачвала нито в единия, нито в другия, признавам си.

# 51 365
  • София
мързеливка, мисля че генераторите не би трябвало да са в мазето. Дизелов генератор е на практика дизелов двигател, изгаря нафта и отделя отровни газове. Затова трябва да работи на открито.

Сега, не съм сигурна, може в хижата да са били в мазето и да е изведен ауспух навън. Но това трябва да се вижда някъде отвън по хижата.
Да, ако  се използва на закрито,  трябва да има тръба за изпускане на дим .
Но логиката е,   че щом  когато спира тока, слизат в мазето, вероятно е там.

# 51 366
Изолде писа за проби от косата на детето. Рано или късно резлтатите ще излязат.

# 51 367

Да, но ако още се очакват резултати, тогава защо се оповестяват такива? Малко се обърках тук.

# 51 368
  • София
Леле, лелеее, леле,  психолог до психолог, мила моя майно льо. А за РА  се пишеше тук " какъв психолог е тя?" . Баба Дали беше пуснала статия, в която пишеше, че е. Сега остава да се изяви тук и психиатър да ни каже какво би било лечението на ИК. Ще го призная.

# 51 369

Да, но ако още се очакват резултати, тогава защо се оповестяват такива? Малко се обърках тук.

Доколкото разбирам нашите не са правили тестове на косите, а са изпратили материала в чужда лаборатория. Не съм чела да бъдат обявени резултатите от косата на когото и да е. Вероятно вече са излезли, но не ми е минавала информация с обявени резултати.

# 51 370

Доколкото разбирам нашите не са правили тестове на косите, а са изпратили материала в чужда лаборатория. Не съм чела да бъдат обявени резултатите от косата на когото и да е. Вероятно вече са излезли, но не ми е минавала информация с обявени резултати.

Някой по-нагоре писа, че били пратени искания за друг вид помощ. За коса и подобни не пише. Да не се окажем и за тук подведени, както стана с Майсторова и обаждането й до Деян?

# 51 371
  • София
От думите  а Леон, аз разбирам още, че е бил наясно за оръжията на рейнджърите, че са истински.
Същото не може да се каже за Ралица.
Сега каква работа имат те да му ги показват или да боравят с тях пред него е друга работа

Да, това е една добра среда за малко дете-записваш го в Космос и му показваш оръжията си. В съседна Сърбия имаше масово убийство преди 3 години-извършено от 13-годишния Коста Кецманович. Сега баща му излежава присъда, задето Коста е успял да вземе пистолета му от сейфа, и понеже не е успял добре да скрие оръжието в сейфа си, той е застрашил националната сигурност. Та толкова по въпроса с оръжията пред малки деца.

Голяма  работа сте  по внушения и набеждаване, признавам ви.
Игнорирате всичко казано от Леон, хващате се само за една дума/ пушки/ и започвате да  я размятате във всякакви варианти.
Да прочетем отново .
" 8-годишното момче също е разпитано: " в Петрохан има едни рейнджъри, които се грижат за природата, ако някой направи нещо лошо. Имат и истински пушки и моторни шейни. Ако някой направи нещо лошо, рейнджърите викат полицията на гората, за да го глобят, защото рейнджърите не могат да глобяват.Рейнджърите са добри хора, като са ме учили на карате и айкидо. В гората са ми показвали следи от дива свиня, заек и други животни, правили сме дървени къщи и колиби. Ако може да се ремонтира хижата, отново бих се върнал там“, разказва детето.

# 51 372
Florecita и Emma, благодаря, че сте отговорили по-добре от мен на мързеливка!
Аз мисля, че да се води диалог с хора, които не искат да приемат информация, е абсолютно излишно.
Не може да се търси рационална причина в даването на дете на чужд човек, който познаваш от 2 месеца.
По повод на обясненията, които дават родителите. Освен София, която намира нещата, които говори за напълно нормални, останалите родители са достатъчно нестабилни, за да вярват, в каквото там си вярват, но пък вкарват разсъдък, когато трябва да се излъже, защото знаят как би прозвучало всичко пред света.

# 51 373
Опитах да накрая стоп кадър и малко да изсветля, това е този,който ходи до дръвника

На мен този не ми прилича на никой от шестимата в групата.
А на Деян?
Не, нищо общо нямат.

# 51 374
Скрит текст:

Някой по-нагоре писа, че били пратени искания за друг вид помощ. За коса и подобни не пише. Да не се окажем и за тук подведени, както стана с Майсторова и обаждането й до Деян?

Ще видим, ей го септември след няколко седмици Simple Smile
Надявам се, че са направили всичко възможно и всички необходими изследвания и експертизи, а тези, които не се изпълняват в България, са направени извън страната.

Общи условия

Активация на акаунт