Отговори
# 51 375
Скрит текст:
Изолде писа за проби от косата на детето. Рано или късно резлтатите ще излязат.

Да, но ако още се очакват резултати, тогава защо се оповестяват такива? Малко се обърках тук.

Доколкото разбирам нашите не са правили тестове на косите, а са изпратили материала в чужда лаборатория. Не съм чела да бъдат обявени резултатите от косата на когото и да е. Вероятно вече са излезли, но не ми е минавала информация с обявени резултати.

Някой по-нагоре писа, че били пратени искания за друг вид помощ. За коса и подобни не пише. Да не се окажем и за тук подведени, както стана с Майсторова и обаждането й до Деян?

Ще видим, ей го септември след няколко седмици Simple Smile
Надявам се, че са направили всичко възможно и всички необходими изследвания и експертизи, а тези, които не се изпълняват в България, са направени извън страната.

# 51 376
Скрит текст:
Изолде писа за проби от косата на детето. Рано или късно резлтатите ще излязат.

Да, но ако още се очакват резултати, тогава защо се оповестяват такива? Малко се обърках тук.

Доколкото разбирам нашите не са правили тестове на косите, а са изпратили материала в чужда лаборатория. Не съм чела да бъдат обявени резултатите от косата на когото и да е. Вероятно вече са излезли, но не ми е минавала информация с обявени резултати.

Някой по-нагоре писа, че били пратени искания за друг вид помощ. За коса и подобни не пише. Да не се окажем и за тук подведени, както стана с Майсторова и обаждането й до Деян?

Ще видим, ей го септември след няколко седмици Simple Smile
Надявам се, че са направили всичко възможно и всички необходими изследвания и експертизи, а тези, които не се изпълняват в България, са направени извън страната.

И аз се надявам. То иначе не е сериозно. Що за разследване е това? Да викнат една врачка да метне боб и да сгъваме цирка! 😒

# 51 377
От думите  а Леон, аз разбирам още, че е бил наясно за оръжията на рейнджърите, че са истински.
Същото не може да се каже за Ралица.
Сега каква работа имат те да му ги показват или да боравят с тях пред него е друга работа

Само това ли разбрахте от думите на Леон?
Неговото мнение за рейнджърите го пуснах ето заради това  ехидничене:
" сам-самичко, без мама и без никой познат и близък човек, от непознати въоръжени до зъби отшелници някъде из пущинаците, е било очаровано."

Не, мързеливка, не разбрах само това.
Затова съм използвала думата ОЩЕ.
Но аз мога да ти върна въпроса.
Ти само това, колко много му е харесало там на Леон ли видя? Защо пропускаш това за оръжията и защо едно 7 годишно дете е наясно с въоръжението на групата?

Същото дете, което се е уплашило от полицаите или от ситуацията в близкия Изток, е ОК да живее с въоръжените рейнджъри в гората.

# 51 378
  • София
Също толкова важно е какво ще излезе от електронните устройства,  телефони, лаптопи  камери.. Дали ще могат да възстановят изтрити файлове..Там е ключа от бараката.
Предостатъчен сигнал е, че са си говорили и писали през приложението "Сигнал"...понеже им е много чиста работата, се е налагало да криптират съобщенията. Преди този случай, не бях чувала за това приложение, може би защото нямам какво да крия..

# 51 379
  • Варна
Опитах да накрая стоп кадър и малко да изсветля, това е този,който ходи до дръвника

На мен този не ми прилича на никой от шестимата в групата.
А на Деян?

На мен ми прилича и на Пламен, и на Деян.
Пламен няма толкова голо около врата и ушите. По-обрасъл е, с по-буйни коса и брада. Освен това някъде в областта между челото и носа, този има по- голяма извивка.
И аз така мисля, но не съм сигурна,много са лоши кадрите. Може би по-скоро дрехите и обувките да гледаме? Ако искате вижте и тези кадри в поста ми:
https://bg-mam.ma/p/1853871/51382737

# 51 380
Флоресита, не си посочила нито източник, нито автор на цитатите, така че не е ясно на специалист ли са, преразказ на журналист ли са, поради което ще коментирам условно, но вторият цитат от поста ти е най-малкото двусмислен: " В официалните съдебно-химически експертизи на прокуратурата не се съдържа заключение за открит диметилтриптамин (DMT) или други алкалоиди, характерни за аяхуаска."
Всъщност в него не се казва, че не е изследвано, а че не се съдържа заключение за открити такива вещества -смисълът е различен...
Другият вариант е да не се съдържа заключение, защото не е правено изследване, но в такъв случай изразът определено не е обичаен за езика ни, а сякаш е лош превод, затова и двусмислен.
Когато не е правено определено изследване, просто се казва, че не е направено, а не че не се съдържа заключение за открити еди какви си вещества - използваната в цитата конструкция предполага първо извършване на изследване, пък едва тогава да се говори какво е открито/неоткрито.     
От друга страна, тестове за наркотични вещества се правят и чрез изследване на кръв и други биологични материали, не само на коса.
За откриване на някои наркотични вещества (5 вида) има дори домашни тестове, които се извършват именно чрез изследване на коса. Поне възможните тестове могат със сигурност да се направят и вероятно са направени. Не е казано, че трябва да се търси непременно само един наркотик.
Лабораториите на ВМА и Александровска също са с много добри възможности, но дали там е предоставен материал за изследване и на какво, няма данни.

# 51 381
Флоресита, не си посочила нито източник, нито автор на цитатите, така че не е ясно на специалист ли са, преразказ на журналист ли са, поради което ще коментирам условно, но вторият цитат от поста ти е най-малкото двусмислен: " В официалните съдебно-химически експертизи на прокуратурата не се съдържа заключение за открит диметилтриптамин (DMT) или други алкалоиди, характерни за аяхуаска."
Всъщност в него не се казва, че не е изследвано, а че не се съдържа заключение за открити такива вещества -смисълът е различен...
Другият вариант е да не се съдържа заключение, защото не е правено изследване, но в такъв случай изразът определено не е обичаен за езика ни, а сякаш е лош превод, затова и двусмислен.
Когато не е правено определено изследване, просто се казва, че не е направено, а не че не се съдържа заключение за открити еди какви си вещества - използваната в цитата конструкция предполага първо извършване на изследване, пък едва тогава да се говори какво е открито/неоткрито.     
От друга страна, тестове за наркотични вещества се правят и чрез изследване на кръв и други биологични материали, не само на коса.
За откриване на някои наркотични вещества (5 вида) има дори домашни тестове, които се извършват именно чрез изследване на коса. Поне възможните тестове могат със сигурност да се направят и вероятно са направени. Не е казано, че трябва да се търси непременно само един наркотик.
Лабораториите на ВМА и Александровска също са с много добри възможности, но дали там е предоставен материал за изследване и на какво, няма данни.

Моите уважения към посочените лаборатории. Именно от там се пращат генетични изследвания в Германия, за които вече споменах. Не знам как да намеря тази информация, който се интересува, да се обади и да пита. Специално за случая Петрохан беше казано (мисля, че не само от Изолде, но след вчера вече не вярвам на нищо!), че са пратени проби в чужбина. Ако се окаже, че нищо не е пратено, то тогава ме виждам логиката да обявят резултата на Калушев няколко месеца преди резултатите на останалите. Да не говорим, че в началото казаха, че при останалите няма алкохол. Защо тогава не казаха и вещества? Просто няма логика.

# 51 382
Опитах да накрая стоп кадър и малко да изсветля, това е този,който ходи до дръвника

На мен този не ми прилича на никой от шестимата в групата.
А на Деян?

На мен ми прилича и на Пламен, и на Деян.
Пламен няма толкова голо около врата и ушите. По-обрасъл е, с по-буйни коса и брада. Освен това някъде в областта между челото и носа, този има по- голяма извивка.
И аз така мисля, но не съм сигурна,много са лоши кадрите. Може би по-скоро дрехите и обувките да гледаме? Ако искате вижте и тези кадри в поста ми:
На другите кадри по ми прилича на Пламен. Освен да е с шапка в която да му е косата. Не знам, излишно е да се вторачваме в тези размазани кадри.

# 51 383
Скрит текст:
Ми майката на Леон не казва в показанията си, че е плакало заради хейт, а защото е имало полиция и се е уплашило.

Така, че това са си твои интерпретации.

П.П. Детето Леон е българин.
Не, ваши черешови  интерпретации са, че се е уплашило от полицаите, което е абсурдно. Може ли дете на 7 години да се уплаши от полицаи, нали такъв въпрос ми задаваха някои тук?
Няма нужда да си заравяте главите в пясъка и да се правите, че не схващате от какво се е уплашило.
А че е българин, можеш да го обясниш на тези, които ходят да пишат призив за смърт на всички български граждани от еврейски произход по синагогите.
Дано да не те изтрият. Да стои този твой пост - доста е илюстративен.
И аз се надявам да стои и дано да обяснявате на децата си, че е лошо да се мразят български граждани от друг етнос, а не да се правите на нечули и неразбрали!
Ей тука мина вече всякакви граници. Кого наричаш ксенофоб, мен ли? Доста груба клевета от твоя страна, но толкова си можеш.
[/spoiler]
А ти всъщност какво имаше предвид, че постът ми е илюстративен? Нещо ми прозвуча като да ме обвиняваш мен в ксенофобия! И ако не е така, защо ми обясняваш, че "детето Леон е българин", сякаш аз съм твърдяла друго?
Силно се надявам да няма ксенофоби тук, обаче това как се правите на неразбрали защо е плачело детето и си го обяснявате с нежелание да ходи на училище и страх от полицаи, никак не е ок.

# 51 384

Само да кажа, че на втората снимка няма никаква пръчка/палка. Ясно се вижда, че това е върху ръката му и е продължение на лъч светлина или каквито там са тези няколко бели линии.

# 51 385
Не говорим в случая за генетични изследвания, специално в интересуващото ни отношение лабораторията на ВМА дори е единствената, в която могат да се правят някои изследвания, включително токсикологични, при това с концентрация, за разлика от лабораторията във Враца, за която се писа, че нямала била възможност да изследва количеството на фенобарбитала в кръвта на Калушев. Ама намериха за уместно да изплещят точно тази информация - без доза, начин и време на прием тя е едно нищо.
Пък ти търси логика...   

# 51 386
  • Варна
Където каквото и да са пратили в чужбина вече трябва да е готово . Генетични заболяването свързани с дефекти в метаболизма отнемат повече време за изследване, но тези не са такива.

# 51 387
  • в пералнята
Florecita и Emma, благодаря, че сте отговорили по-добре от мен на мързеливка!
Аз мисля, че да се води диалог с хора, които не искат да приемат информация, е абсолютно излишно.
Не може да се търси рационална причина в даването на дете на чужд човек, който познаваш от 2 месеца.
По повод на обясненията, които дават родителите. Освен София, която намира нещата, които говори за напълно нормални, останалите родители са достатъчно нестабилни, за да вярват, в каквото там си вярват, но пък вкарват разсъдък, когато трябва да се излъже, защото знаят как би прозвучало всичко пред света.
150% съгласна. Тя затова и София е аут. Не е съгласувала всичко с Ралица, както е било договорено.
Тя постоянно повтаряше " Ралица ще ме убие"

# 51 388
Не говорим в случая за генетични изследвания, специално в интересуващото ни отношение лабораторията на ВМА дори е единствената, в която могат да се правят някои изследвания, включително токсикологични, при това с концентрация, за разлика от лабораторията във Враца, за която се писа, че нямала била възможност да изследва количеството на фенобарбитала в кръвта на Калушев. Ама намериха за уместно да изплещят точно тази информация - без доза, начин и време на прием тя е едно нищо.
Пък ти търси логика...   
Е , па логика у тези дето сме повече от простолюдието.
Аз съм само с едно виШо и няколко квалификации и що да диря във висшите ви логични обяснения, които и не разбирам.

# 51 389
специално в интересуващото ни отношение лабораторията на ВМА дори е единствената, в която могат да се правят някои изследвания, включително токсикологични, при това с концентрация, за разлика от лабораторията във Враца, за която се писа, че нямала била възможност да изследва количеството на фенобарбитала в кръвта на Калушев. Ама намериха за уместно да изплещят точно тази информация - без доза, начин и време на прием тя е едно нищо.
Пък ти търси логика...   

Защо тогава не казаха резултатите и за останалите, а за тях казаха само алкохол? И няколко месеца по-късно - аааа, чакай, сетихме се, и те нямат! И след като само във Враца е изследвано, където не може да се установи количеството, тогава как изобщо сме сигурни в това какво е изследвано? Лично аз не вярвам, че някой във Враца е чувал за ауяска, камо ли да имат компетентен лаборант и нужната "техника" (така да я нарека), за да установят такива вещества, както и подобни на тях. Явно нищо не е изследвано в София, неясно защо. Въпросът сега е: пратени ли са проби в чужбина? Друга тема е, че ауяската изчезвала много бързо от кръвта, ама да не задълбаваме. Чакаме ли резултати или чакаме от умрял писмо, се пита в задачата?

Общи условия

Активация на акаунт