Отговори
# 51 495
Ако изобщо се е стигнало до говорене за завещание и наследяване, за мен означава, че някой от родителите е започнал да натиска бъдещето на детето му да бъде подсигурено. Понеже е ясно, че великите спелеоложки сертификати са ала-бала и няма да изхранят един млад бог.
По-вероятно това да е бил родител на по-голямото момче, ЯМ не ми изглежда способен да прокара интереса на сина си.

# 51 496
  • София
Не е пишело никога в цитираната статия, че Деян е казал пред разследващите, че е изнесъл телата от хижата заради пожара.
Кубратова, не импровизирай. Нито е твърдял Тодоров "че Деян е казал", нито е твърдял, че "Деян е изнесъл телата от хижата".
Нещо се объркваш сигурно от коментарите, които имаше тогава в темата.

# 51 497
Има ли поне един от близките, който да е видял с очите си завещанието, флашката или сървърите?

Имам спомен, че Ралица разказваше как Калушев и' е разигравал някакъв театър с това завещание. Бил я качил в стаята си и и' показал завещанието и сейфа, в който го слага.
Пред София също е разигравал този театър. В нейно присъствие е питал Ивей въпроси тип "Сега като беше в града успя ли да занесеш завещанието на нотариус?" За мен това е чист театър. Защо пък точно пред София ще обсъждат такива интимни въпроси? Всякаш няма 80 стаи в хижата, където да се осамотят и да обсъдят наследства.

На мен ми е по-интересно кога са се разигравали тези сценки. Защото ако е в месеците преди самоубийствата,това категорично е част от плана за самогероизиране на Калушев. За да може пост мортем майките да го мислят за протектор на тулкувците.
Само че такова завещание категорично няма. Службете са го търсили във всички системи. Поредните манипулации на бай ламата.
И аз си мисля, че всички приказки за завещанието са били цирк за хвърляне на прах в очите! И понеже не съм наясно да попитам, не е ли необходимо завещаващият да положи подписа си пред нотариуса?

# 51 498
  • София
Не е задължително завещание да бъде вписано при нотариус. Има определена форма и съдържание, които се спазват и се пише собственоръчно от завещателя.

Айде, оставете то това завещание - поредната партенка на Калушев за лапни-шаран-родител.

# 51 499
Скрит текст:
[author=Кубратова link=topic=1853871.msg51383982#msg51383982 date=1785041249]
Там си е статията, заглавието не го помня дословно (може и да са го сменили), но го има въпроса на журналистката за местенето на телата и отговора му. А според моята интерпретация на прочетеното, ТТ говори за аяуаската (не се споменава името директно) като за използвана по време на сеансите.
Единствено може да се остави такова впечатление защото въпроса тръгва оттам, че журналистката го пита как може тримата да искат смъртта си и за сценката пред камерите. Тогава той отговаря за аяуаската, но пак контекста е за развитие във времето, според мен, за дългосрочна обработка на личността, за да изпаднат в състояние да изпитват "въодушевление" във видеата, както го нарича журналистката (аз се разграничавам).
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/23218351
Не казвам, че я няма статията, а че нито съдържанието, включително в частта за преместването на телата,  нито заглавието са същите. Изобщо, в частта за случая е преработена.
Ако забелязваш, в сегашния вариант ни в клин, ни в ръкав от журналиста се задава въпрос за Деян "Той защо ги е изнесъл навън?", което хронологично и логически предполага първо да е изложено такова твърдение,  а освен неговите твърдения във въпросната статия, други такива не съм срещала, в сегашния вариант първо е въпросът на журналиста, после отговорът на Тодоров.
Дори и в сегашния вариант по този въпрос е една каша - "Като част от грижата за тях той ги изнася навън и ги нарежда един до друг". В следващото изречение вече се казва друго - "Просто ги е дръпнал по-далеч от горящата хижа, едва ли има определено подреждане на труповете".  Нерде изнасяне навън от хижата, нерде дръпване (което не предполага да са били вътре), нерде нареждане един до друг, нерде липса на такова.
В предишния вариант Тодоров казва, че Деян е обяснил пред разследващите, че ги е изнесъл заради пожара, което предполага да е виждал най-малкото показанията му и те да са с такова съдържание. Сега такъв текст липсва.  
Изобщо, този човек, колкото повече говори, толкова повече се оплита. Защо?  
Аз имам някакво вероятностно обяснение и съм го писала преди, сегашните промени в статията и заглавието бих казала, че го потвърждават.
[/quote]
Интересно, аз я помня статията в сегашния й вид. Освен да съм я прочела по-късно. Иначе, то по принцип цялото интервю е непоследователно и изглежда като изрязвани коментари, не е само този въпрос, даже го коментирахме с една потребителка това (май Мама_ххl, съжалявам ако бъркам).
ТТ си твърди отначалото, че телата може би са местени, има го и в интервюто му при Карбовски и в още някакъв подкаст съм го слушала, не помня къде. Аз си го обяснявам с това, че не е гледал записите, а на снимки телата наистина може да се предположи, че са подреждани, отделно и изгорелите дрехи. В Дневен ред каза, че би искал да разпита Деян с полиграф именно за това.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 08:48 от чудовище

# 51 500
  • София
Статията с изказвания на Тодоров  е абсолютно същата. Няма промени в нея.

Във връзка с неясното тълкуване в нея за телата Тодоров се оказа в Дневен ред. Там лично е обяснил какво е имал предвид и че това е предположение, нали така.

# 51 501
Цитат
Само че такова завещание категорично няма. Службете са го търсили във всички системи. Поредните манипулации на бай ламата.
В какви системи са го търсили службите?
Ако завещанието е саморъчно и не се съхранява при нотариус, евентуално в банкова касета или трето доверено лице, а при завещателя или бенефициент по завещанието (друг е въпросът доколко е уместно, но тези начини на съхранение се практикуват често и са напълно законни и зависещи само от усмотрението на завещателя), не се намира в никакви системи.
Вариантите са два - или завещание въобще не е имало (което не може да се твърди с категоричност) или ако е имало, е възможно да е унищожено или да не е намерено поне досега.  В случая и евентуалният завещател, и предполагаемите бенефициенти са мъртви и от тях информация няма как да дойде, а не се знае и какво е изгоряло в хижата. В редица случаи завещание се открива след години и те не са малко, макар при спецификите на този случай да не очаквам.  
Има и друг момент - ако несъмнено бенефициентите са починали преди завещателя, то и да има завещание, няма действие.
Не знам защо се налага това да се обсъжда безброй пъти. Т.е. знам, но многократното повторение на едно твърдение не го прави по-достоверно.
Магента, нито заглавието, нито съдържанието на статията са същите. За съжаление текстът не позволява копиране, нито съм правила скрийншот, но предходните обсъждания са точно по текста и тогавашното заглавие.  Или всички сме обсъждали несъществуващо съдържание? Апропо, такива обсъждания имаше и на други места, да приемем, че и десетки други читатели в нета са обсъждали несъществуващ текст?
Спомням си, че статията беше публикувана и в Гласове, в момента изобщо не се намира в сайта, свалена е изцяло.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 08:52 от Кубратова

# 51 502
  • София
Добре де Кубратова, все знаеш защо нещо се обсъждало в темата и все знаеш защо някой имал еди какво си поведение и изказвания и все не казваш какво знаеш. Що така, виждам, че иначе имаш дар слово?    
И отново - коя е най-достоверната версия по случая за теб?

# 51 503
  • София
Добре бе Кубратова, все знаеш защо нещо се обсъждало в темата и все знаеш защо някой имал еди какво си поведение и изказвания и все не казваш какво знаеш. Що така, виждам, че иначе имаш дар слово?     
И отново - коя е най-достоверната версия по случая за теб?
Магента, не е задължително всички да излизаме с теории, коя от коя по-невероятни.
Няма достатъчно обективни данни за каквато и да е теория.
Кубратова не е казала, че знае нещо по случая, а коментира несъответствия и липса на професионализъм.

# 51 504
София си е София, тя е способна да изтърси обвинение как журналистите не давали трибуна на родителите на десетките (вече не са хиляди) деца, които ходели на курсове при Калушев, без да помисли, че е обратното - всеки журналист ще разгъне червен килим на такива родители, но те самите се крият по понятни причини.

Живеем в 21ви век и ако някой иска поле за изява, изобщо не е  нужно да го канят в никакви медии.
Да, сигурно по-широк отзвуч ще получи от Nova и Btv например, но в крайна сметка, ако някой иска да каже нещо, има достатъчно начини, по които да го направи.

Мен обаче ме съмнява да има много родители, които биха искали да се замесват в случая. Пък за децата си да не говоря.

# 51 505
Така е, всеки журналист има изгода от такъв участник - родител на дете, което е било в близост до Калушев. Родителят е този, който няма изгода от такава публичност. Затова и напр. родителите на Л. си траят.

# 51 506
Кой би унищожил завещанието, ако действително е имало такова?

# 51 507
  • Варна
Тодоров: “това е класически случай на ритуално самоубийство”. Тук и една дума не е вярна. Класически, сериозно? Най-голямата класика е това,което се е случило, да. Ритуално Close? Самоубийство? Тодоров следовател ли е?

# 51 508
Скрит текст:
[author=Кубратова link=topic=1853871.msg51383982#msg51383982 date=1785041249]
Там си е статията, заглавието не го помня дословно (може и да са го сменили), но го има въпроса на журналистката за местенето на телата и отговора му. А според моята интерпретация на прочетеното, ТТ говори за аяуаската (не се споменава името директно) като за използвана по време на сеансите.
Единствено може да се остави такова впечатление защото въпроса тръгва оттам, че журналистката го пита как може тримата да искат смъртта си и за сценката пред камерите. Тогава той отговаря за аяуаската, но пак контекста е за развитие във времето, според мен, за дългосрочна обработка на личността, за да изпаднат в състояние да изпитват "въодушевление" във видеата, както го нарича журналистката (аз се разграничавам).
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/23218351
Не казвам, че я няма статията, а че нито съдържанието, включително в частта за преместването на телата,  нито заглавието са същите. Изобщо, в частта за случая е преработена.
Ако забелязваш, в сегашния вариант ни в клин, ни в ръкав от журналиста се задава въпрос за Деян "Той защо ги е изнесъл навън?", което хронологично и логически предполага първо да е изложено такова твърдение,  а освен неговите твърдения във въпросната статия, други такива не съм срещала, в сегашния вариант първо е въпросът на журналиста, после отговорът на Тодоров.
Дори и в сегашния вариант по този въпрос е една каша - "Като част от грижата за тях той ги изнася навън и ги нарежда един до друг". В следващото изречение вече се казва друго - "Просто ги е дръпнал по-далеч от горящата хижа, едва ли има определено подреждане на труповете".  Нерде изнасяне навън от хижата, нерде дръпване (което не предполага да са били вътре), нерде нареждане един до друг, нерде липса на такова.
В предишния вариант Тодоров казва, че Деян е обяснил пред разследващите, че ги е изнесъл заради пожара, което предполага да е виждал най-малкото показанията му и те да са с такова съдържание. Сега такъв текст липсва.  
Изобщо, този човек, колкото повече говори, толкова повече се оплита. Защо?  
Аз имам някакво вероятностно обяснение и съм го писала преди, сегашните промени в статията и заглавието бих казала, че го потвърждават.
[/spoiler]
Интересно, аз я помня статията в сегашния й вид. Освен да съм я прочела по-късно. Иначе, то по принцип цялото интервю е непоследователно и изглежда като изрязвани коментари, не е само този въпрос, даже го коментирахме с една потребителка това (май Мама_ххl, съжалявам ако бъркам).
ТТ си твърди отначалото, че телата може би са местени, има го и в интервюто му при Карбовски и в още някакъв подкаст съм го слушала, не помня къде. Аз си го обяснявам с това, че не е гледал записите, а на снимки телата наистина може да се предположи, че са подреждани, отделно и изгорелите дрехи. В Дневен ред каза, че би искал да разпита Деян с полиграф именно за това.
[/quote]

Коментирахме го и в Коментар на седмицата (Дневен ред) двете водещи също - веднага след коментара им за Бузов по Нова. Това беше преди участието на Тодоров при тях.

# 51 509
Благодаря на Reunion, която е отговорила вместо мен. Аз нямам какво да добавя по въпроса за знаенето и хипотезите, пък и за пореден път трябва да го напиша, при това пак повод на същия призив на Магента. 
Самият факт, че се е наложило Тодоров в Дневен ред или каквото е там предаването да се обяснява какво е имал предвид, показва недвусмислено, че е имало какво да обяснява. А фактът, че статията и заглавието са редактирани и медия, която я беше публикувала, я е свалила, е още по-показателен.

Общи условия

Активация на акаунт