Отговори
# 51 525
  • София
Лейди, аз си карам по диагонал голяма част от постовете на определени потребители. Просто чета бързо.

Целта е противника да бъде изморен, зашеметен, и когато стигне до края на поста, да е забравил началото.
Joy
Мразя да се намесвам, когато двама възрастни спорят, но явно и останалите четат без разбиране.

Кубратова каза, че статията в 24 часа е редактирана, а в Гласове - свалена. И след като го повтори 66 пъти, а Магента и каза, че не е вярно, накрая я обори с линк към 24 часа.
И няколко човека го намират за полезно. Не е странно как безкритично се вярва на каквото ти изнася на мисленето и светогледа.

Нещо не те разбрах, извинявай. Та ще уточня.

Ето го пак линка, който последно публикува Кубратова:
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/23218351

Къде е разликата с линка, който публикува днес Чудовище? Ето го и него:

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 10:54 от Magenta2022

# 51 526
  • София

Познахте, очаровано е.
" 8-годишното момче също е разпитано: " в Петрохан има едни рейнджъри, които се грижат за природата, ако някой направи нещо лошо. Имат и истински пушки и моторни шейни. Ако някой направи нещо лошо, рейнджърите викат полицията на гората, за да го глобят, защото рейнджърите не могат да глобяват.Рейнджърите са добри хора, като са ме учили на карате и айкидо. В гората са ми показвали следи от дива свиня, заек и други животни, правили сме дървени къщи и колиби. Ако може да се ремонтира хижата, отново бих се върнал там“, разказва детето.

На 8-годишното момче мама и татко са му казали какво да говори на разпита. Иначе нямаше да говори какво му показвали, на какво го учили и какво са правили.
Щеше да каже, ако в действителност е така, как ме учиха, показваха, правихме и т.н.
Явно и родителите са се притеснили, че могат да ги подведат под отговорност.
Всички лъжат и мажат, за да прикрият собствената си глупост.
Вие сериозно ли?А психолозите при разпита за какво са ,проформа?
Всеки детски психолог ще разпознае заучено изказване.
Вече го казах .
Всеки съди за другите по себе си.

# 51 527
Магента, ето какво си писала в предишния си пост, на който отговарям за свалянето на статията:
Цитат
Статията НЕ е свалена. Малко по-нагоре има линк, даден от чудовище специално за теб. Ето го пак и прочети, ако искаш, какво пише в нея. Пак казвам статията не е променяна.
Не говоря за статията в 24 часа, а за статия със същото заглавие и съдържание в Гласове. Там изобщо липсва в момента. Не знам колко пъти трябва да го напиша.
Хем заявяваш, че четеш по диагонал или изобщо не четеш, ама пък коментираш нечетеното...нямам идея защо, ти си знаеш.
И не, заглавието и съдържанието не са различно нещо, дотолкова, доколкото при променено съдържание се налага да се промени и заглавието. Статията действително не е запазена в предишната си редакция, но пък поне се е запазило заглавието и се вижда, че категорично е променено по смисъл -  той в сегашната си редакция съответства на сегашното съдържание на статията, а в онзи момент съответстваше на тогавашното съдържание - затова именно е и променено, за да съответства на промененото съдържание, инак не пречи да си остане същото, нали? 
То и заглавието не било променено, ама ето че се оказва променено.
И това не те навежда дори на мисълта за причина и връзка със съдържанието?
Мама xxL , благодаря за хронологията. Допусках логично да е такава, но не бях сигурна. Сега е още по-ясна картината.

# 51 528
  • София
Магента, ето какво си писала в предишния си пост, на който отговарям за свалянето на статията:
Цитат
Статията НЕ е свалена. Малко по-нагоре има линк, даден от чудовище специално за теб. Ето го пак и прочети, ако искаш, какво пише в нея. Пак казвам статията не е променяна.
Не говоря за статията в 24 часа, а за статия със същото заглавие и съдържание в Гласове. Там изобщо липсва в момента. Не знам колко пъти трябва да го напиша.
Хем заявяваш, че четеш по диагонал или изобщо не четеш, ама пък коментираш нечетеното...нямам идея защо, ти си знаеш.
И не, заглавието и съдържанието не са различно нещо, дотолкова, доколкото при променено съдържание се налага да се промени и заглавието. Статията действително не е запазена в предишната си редакция, но пък поне се е запазило заглавието и се вижда, че категорично е променено по смисъл -  той в сегашната си редакция съответства на сегашното съдържание на статията, а в онзи момент съответстваше на тогавашното съдържание - затова именно е и променено, за да съответства на промененото съдържание, инак не пречи да си остане същото, нали?  
То и заглавието не било променено, ама ето че се оказва променено.
И това не те навежда дори на мисълта за причина и връзка със съдържанието?
Мама xxL , благодаря за хронологията. Допусках логично да е такава, но не бях сигурна. Сега е още по-ясна картината.

Ама къде го видя това променено заглавие - дай да видя? Съдиш от коментар на потребител ли, какво е било заглавието - защо? Потребител може да направи грешка или да интерпетира. Какси са според теб двете различни заглавия на статията на 24 часа?
ЗАГЛАВЕТО Е СЪЩОТО, СТАТИЯТА Е СЪЩАТА, ДВАТА ЛИНКА СА ИДЕНТИЧНИ!
Ето го пак линкът, който ти публикува днес в поста ти от 10.13 часа:

# 51 529
Скрит текст:

Познахте, очаровано е.
" 8-годишното момче също е разпитано: " в Петрохан има едни рейнджъри, които се грижат за природата, ако някой направи нещо лошо. Имат и истински пушки и моторни шейни. Ако някой направи нещо лошо, рейнджърите викат полицията на гората, за да го глобят, защото рейнджърите не могат да глобяват.Рейнджърите са добри хора, като са ме учили на карате и айкидо. В гората са ми показвали следи от дива свиня, заек и други животни, правили сме дървени къщи и колиби. Ако може да се ремонтира хижата, отново бих се върнал там“, разказва детето.

На 8-годишното момче мама и татко са му казали какво да говори на разпита. Иначе нямаше да говори какво му показвали, на какво го учили и какво са правили.
Щеше да каже, ако в действителност е така, как ме учиха, показваха, правихме и т.н.

Всъщност това за показанията на Леон е много на място. Че разказа му е като приказка, а не като реално преживяване.
Освен това ние нямаме информация какво е било становището на участващите психолози за тези му думи.
Нито за остатъка от показанията му.
Да нямаме,но пък напоително и убедено твърдим ,че родителите са го научили какво да говори?

# 51 530
Скрит текст:
Лейди, аз си карам по диагонал голяма част от постовете на определени потребители. Просто чета бързо.

Целта е противника да бъде изморен, зашеметен, и когато стигне до края на поста, да е забравил началото.
Joy
Мразя да се намесвам, когато двама възрастни спорят, но явно и останалите четат без разбиране.

Кубратова каза, че статията в 24 часа е редактирана, а в Гласове - свалена. И след като го повтори 66 пъти, а Магента и каза, че не е вярно, накрая я обори с линк към 24 часа.
И няколко човека го намират за полезно. Не е странно как безкритично се вярва на каквото ти изнася на мисленето и светогледа.

В тези статии заглавието е ясно: "Тодор Тодоров: Случаят "Петрохан" за мен е приключил - Калушев ги е вкарал в транс с билка от Мексико."
Тук няма какво да се коментира, вкарал ги е в транс човека.
Пак тук твърди, че Калушев е прекарал 3000 часа по земята, не е несигурен за часовете, не се чуди дали са 300 или 3000, категоричен е.
Пак тук - билката се пуши.

Статията, която пусна Баба Дали билката вече се пие, не се пуши, смятам, че в едно следващо интервю трябва да си изясни пие ли се или се пуши.
После имаме коментар от Notamama, която не смята, че по време на палежа са били под активно въздействие на "билката".
https://bg-mam.ma/p/1853871/51364178
Защо ще се коментира това, ако не е оставил такова впечатление на всички?
Всеки, който иска може да се върне и да прочете дискусията.

# 51 531
  • София
Ама къде го видя това променено заглавие - дай да видя? Съдиш от коментар на потребител ли, какво е било заглавието - защо? Потребител може да направи грешка или да интерпетира. Какси са според теб двете различни заглавия на статията на 24 часа?
ЗАГЛАВЕТО Е СЪЩОТО, СТАТИЯТА Е СЪЩАТА, ДВАТА ЛИНКА СА ИДЕНТИЧНИ!
Ето го пак линкът, който ти публикува днес в поста ти от 10.13 часа:

Е, дала съм да видиш  и даже съм коментирала промяната и смисъла, но пък ти не четеш, забравих - при публикуване на линк заглавията излизат, както са в статията, цитат са от самия сайт, не интерпретация или грешка на потребител - затова съм сложила и предишния си пост с линка, заглавието над линка е на самата редакция, така си излиза, не може да се променя. Ако искаш, го виж и от поста на съфорумката.
Сега искаш да кажеш, че не знам какво съм чела, на какво съм обърнала внимание и затова съм го коментирала преди 12 дни?
И няма нужда да крещиш с големи букви, че заглавието е същото, когато е видно, че не е.
Бих казала, че четенето с вникване в детайлите и смисъла е важно.

ЛейдиА, какъв интелектуален дефицит наистина - не разбирам дори инфантилното и безсмислено делене на възрастни и предполага се зрели зрели хора на ягодки и черешки.

Много грозно, обидно, а и против правилата на форума, доколкото знам. 😒 Докладвам!
Да, Флоресита, грозно и обидно е и против правилата на форума - обидата беше към мен, че не съм разбрала "дори плодовите самоопределения".
Какво ще докладваш? Че съм коментирала обидното изказване на ЛейдиА?
Интелектуалният дефицит е у мен, ако внимателно си прочела поста, който коментирам.
За разлика от някои тук, които не владеят речника си без да бъдат надзиравани, аз не докладвам, дори и когато съм лично засегната от подобен пост, не за пръв път.

Пак не отговаряш за заглавието - лесно е - заглавие номер едно е това, заглавие номер две е това.
Няма различни заглавия, както няма промяна в статията и ти го знаеш много добре. Ако твърдиш обратното, напиши двете различни заглавия на тази статия.
Къда са ти доказателствата и фактитe???

# 51 532
Кубратова, за статията в Гласове, ако е препечатана дословно от 24 часа, съжалявам, ама са тежки спекулации това да твърдиш, че е свалена заради казаното в нея за местенето на телата. Може да е заради авторски права, може да е заради нещо друго. Ако има такъв проблем с написаното в нея, защо не е свалена и от 24 часа?

# 51 533
Магента, за последен път пиша - казала съм и съм показала точно заглавието към 14.07.2026 г, когато е даден линк към него от съфорумка. Самото заглавие, както го виждаш в цитата, излиза от редакцията на сайта автоматично заедно с линка, не се пише от потребителя тук.
По-ясно няма накъде.
Кубратова, за статията в Гласове, ако е препечатана дословно от 24 часа, съжалявам, ама са тежки спекулации това да твърдиш, че е свалена заради казаното в нея за местенето на телата. Може да е заради авторски права, може да е заради нещо друго. Ако има такъв проблем с написаното в нея, защо не е свалена и от 24 часа?
Аз не твърдя, че е свалена заради казаното, къде виждаш такова твърдение или дори спекулация?
Да, свалена е и явно има защо, но такива твърдения не съм правила. Те когато препечатват, си слагат източника, не ги чета за пръв път и не помня да са си позволявали да препечатват без посочен източник.  
Отворих да търся там, за да намеря старата статия, но не я открих - това е.

# 51 534
Кубратова, деленето на Черешки и на Ягодки е опит да се вкара малко хумор в и без това тежката тема. Малко да се омекоти напрежението между потребителите и да не се забравя, че ние сме само плодчета, а не експерти.

# 51 535
  • European Union
Добре че никой не докладва Кармакома, та в нейните цитати да прочетем какво са казали другите потребители нощес Wink А на всички е ясно, тя какви плодове харесва.

# 51 536
Скрит текст:

Познахте, очаровано е.

Всъщност това за показанията на Леон е много на място. Че разказа му е като приказка, а не като реално преживяване.
Освен това ние нямаме информация какво е било становището на участващите психолози за тези му думи.
Нито за остатъка от показанията му.
И не само. Винаги съм казвала, че след всички експертизи и анализи е редно отново да се проведат разговори/разпити с всички замесени. Сега ще могат да им задават много по-конкретни въпроси и ще могат да отклоняват заучените отговори.

# 51 537
Случайно ми изскочи статия за друга секта - тази на шаманката (шарлатанката)  Нивелина Ткаченко от "Екзотерична школа Валкирия" (школа за личностно и духовно израстване 😒), при която миналата година, след като й е дадено някакво вещество/билка, загина млада жена. Случаят е от 2 Юни миналата година. Следствието още не е приключило. Просто информативно го казвам, в случай, че някой се чуди защо се бавели толкова с Петрохан.

# 51 538
Извинявам се, че шегата ми за плодово самоопределяне доведе до изостряне на тона. В контекста обаче беше, че в темата сме коментирали още след интервюто в 24 часа местенето на телата от Деян и че така беше написано, все едно е факт (независимо от плодовата принадлежност).

# 51 539
Скрит текст:

Joy

В тези статии заглавието е ясно: "Тодор Тодоров: Случаят "Петрохан" за мен е приключил - Калушев ги е вкарал в транс с билка от Мексико."
Тук няма какво да се коментира, вкарал ги е в транс човека.
Пак тук твърди, че Калушев е прекарал 3000 часа по земята, не е несигурен за часовете, не се чуди дали са 300 или 3000, категоричен е.
Пак тук - билката се пуши.

Статията, която пусна Баба Дали билката вече се пие, не се пуши, смятам, че в едно следващо интервю трябва да си изясни пие ли се или се пуши.
После имаме коментар от Notamama, която не смята, че по време на палежа са били под активно въздействие на "билката".
https://bg-mam.ma/p/1853871/51364178
Защо ще се коментира това, ако не е оставил такова впечатление на всички?
Всеки, който иска може да се върне и да прочете дискусията.
Може и да се пие, и да се пуши, и да се шмърка. В редки случаи и да се инжектира. Искате ли линк към тази общодостъпна информация?  https://www.drugsinfo-bg.org/azbuka-na-narkoticite/dmt/kakvo-chu … otrebyavashtiyat/

Общи условия

Активация на акаунт