Отговори
# 51 765
Няма официална информация за местене на телата. ТТ изказа предположения. СА каза за обръщане на едно от телата от Деян. Бузов и родители казват, че са местени. Никой не дава доказателства.
Всъщност ТТ не изказва предположения, поне в интервюто си в 24 часа, после вече какво е говорил, за да замаже категоричните си твърдения  и да ги представи постфактум като предположения, не знам  - първо отсъстват обичайните изрази, които да сочат на предположения, и второ - твърди (в началото на интервюто), че представя факти - решил "да каже фактите, каквито са".  
И така стигаме до 13-ти въпрос, ако не се лъжа в поредността, но започва с израза  на интервюиращия "- И пак да се върна на Деян..." и отговора на Тодоров, формулиран като категорично твърдение, а не предположение - "Като част от грижата към тях той ги изнася навън и ги нарежда един до друг". И самият въпрос е така формулиран - пита се за вече несъмнен факт, сякаш е вече обсъждан и остава да се уточни не дали, а защо ги е изнесъл.
Аз изказани предположения не виждам, пък не знам за останалите. То и заради това толкова беше обсъждано това интервю още в началото, заради  противоречията с официалната версия. Ако е само хипотетично представяне, нямаше да е толкова коментирано, нито да му се обръща такова внимание.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 22:41 от Модератор Никол

# 51 766
Кубратова, точно така го обсъждахме тук след статията. А после в Дневен ред вече звучеше като предположение. В по-стар подкаст при Карбовски също беше като предположение.

# 51 767
Камера "бариера"...В 16:46 Ивей излиза гол и подвиква на голямото куче "спокойно, душа" .. Кучето лае и тръгва към пътя, лайки...Ивей се облича...и дотам...край...После имаме запис в 22
https://youtu.be/_21Na2m5GV4?is=JAEl5pEcOa2V__N_
     Странно е. Изведнъж свършва в 16:47  и започва от 22 до сутринта да ни се показва, дим или сняг...

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 23:04 от Barsa

# 51 768
Кубратова, точно така го обсъждахме тук след статията. А после в Дневен ред вече звучеше като предположение. В по-стар подкаст при Карбовски също беше като предположение.
Не знам, за мен в 24 часа много от отговорите му са съкратени. Той по принцип е по-многословен Grinning. И наистина, от началото на случая казва, че това си е негово предположение.

# 51 769

Тук неестественото е сякаш ома две чинии една върху друга, но само в единия край. В другия си е една чиния.
И някакси не са по средата, първия нож като че ли ще падне. ОКР- то ми не харесва това, направо ме боли да го гледам..... Cold Sweat

Определено има дразнещо окото доста неща. Крайните ляв и десен нож откъм дружката са на една права, а осъъриетата им не, различна дължина и широчина. Някак като в перспектива при рисуването, но от този ъгъл на снимане няма как да се получи. Просто жената обича да обработва снимките, дори да е безсмислено

# 51 770
В този вариант на статията е по-съкратено, да. В предишния даже твърдеше, че такова обяснение е дал Деян пред разследващите, в настоящия вариант това липсва, а мен това точно ме беше впечатлило, защото такова твърдение означава да е имал достъп до показанията му и в тях да има такова съдържание. Коментирала съм го в първите дни след публикуването на статията на 14.07 и то точно в аспекта по какъв повод има достъп до показанията, ако не е вещо лице, както твърдят някои.
Впрочем, без значение съкратено или не - човекът сам си твърди в началото на интервюто, че е решил да каже фактите, каквито са - в предишния ми пост съм го цитирала точно и в това му изказване, и в отговора, в който няма никаква хипотетичност.
Те и предположенията му, ако са такива, някаква фактологична основа трябва да имат, нали така? Инак ще ги наречем фантазии, както тук се наричат други предположения.  
Ако невярно са представили интервюто, да се разбере с медията и да редактират пак. Накрая от интервюто ще останат само теоретичните му разсъждения.
Апропо, във връзка с тези му твърдения или предположения, дали някой водещ го е питал (в студио) в такъв случай какво се случва с оръжията и дали и те са били преместени заедно с телата?
Защото именно това следва от изнасянето на телата извън хижата, оръжията сами не са стигнали до двора, а според официалната информация са намерени до телата. Има си хас при самоубийство, съчетано с категорично изявление за липса на каквато и да било външна намеса, и да не са до тях.
След подобно твърдение, не мисля, че би имало журналист (на мястото си), който да не зададе този въпрос. Или те просто са обслужили изявата?

# 51 771

След 40 страници влачене на торба с цимент от чешмата до хижата, сега ще се правим и на сервитьори, и ще разнасяме вилици и ножове по терасата ли? Ок, щом трябва...

# 51 772
  • у дома...
След Тодоров в Дневен ред, освен Ралица и обработените снимките с приборите за хранене, в една от групите за случая се появи хвалебствен пост колко готино нещо е Аяуаска. И колкото полезна е. Лекувала депресия и зависимости. И това ли е случайно? И какво точно групата е лекувала с чайчето?

# 51 773
Снимката е обработвана, да. Но идеята й е "един яде вече, пет чакат"

Как всеки вижда каквото си иска Grinning

# 51 774
Интересно също, че Тодоров както уж упорито и многократно отказвал участия при Бенатова и Генка - според тях самите, изведнъж приема поканата им след интервюто в 24 часа, явно, за да се опита да извърти и замаже думите и твърденията си.
Голямо излагане като цяло бе неговото медийно 'включване'. Направо разцепи 'основната' версия и още повече затвърди съмненията за липса на обективност и прозрачност в разследването.
И разбира се, никой не го пита за оръжията как са попаднали до телата.
Според мен въпросите по темата са строго контролирани и селектирани. Съществени и неудобни въпроси публично (дори в подкаст) не се задават във връзка със случаят от журналисти, които си пазят хляба. Колкото да си направят реклама и дотам.
На 37м:34с от видеото коментират как многократно са го канили и е отказвал, както и твърденията му в самото интервю на 24 часа:
https://www.youtube.com/watch?v=duwdjWcZwQU&t=3989s

# 51 775
Така е, всеки вижда каквото иска. Поста беше за позиционирането на камерите върху сградата, но ножовете се оказаха по-важни и носещи ценна информация по случая.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 23:52 от Barsa

# 51 776
На мен принципмно не ми пречи, че Ралица си обработва снимките.
Нали обаче тя иска да видим истинските Калушев, Ники и група. Нека поне се показва реално как са живели, а не някаква романтизирана версия.

За мен снимките, без обработката, ще покажат едно доста по-обикновено и сиво място.

В тази връзка, ако снимките действително са обработени, няма как да знаем колко и какви камери реално е имало.

# 51 777
Интересно също, че Тодоров както уж упорито и многократно отказвал участия при Бенатова и Генка - според тях самите, изведнъж приема поканата им след интервюто в 24 часа, явно, за да се опита да извърти и замаже думите и твърденията си.
Голямо излагане като цяло бе неговото медийно 'включване'. Направо разцепи 'основната' версия и още повече затвърди съмненията за липса на обективност и прозрачност в разследването.
И разбира се, никой не го пита за оръжията как са попаднали до телата.
Според мен въпросите по темата са строго контролирани и селектирани. Съществени и неудобни въпроси публично (дори в подкаст) не се задават във връзка със случаят от журналисти, които си пазят хляба. Колкото да си направят реклама и дотам.
На 37м:34с от видеото коментират как многократно са го канили и е отказвал, както и твърденията в самото интервю на 24 часа:
https://www.youtube.com/watch?v=duwdjWcZwQU&t=3989s

Пак внушения. Човекът си каза колко дълго и за какво е бил в помощ. Дори преди 4мес  когато за 1ви път говори, го питаха дали е вещо лице по случая и той каза”помогнахме с каквото можахме”  Как да му задават съществени въпроси  като няма достъп до скорошните данни. Ама четете преди да пишете разни внушения. И да, има право на виждане и мнение. Савов бе никакъв достъп изказва категорични мнения, нл няма проблем.

# 51 778
  • у дома...
И постовете за Аяуаската и на Ралица за хижата съвсем случайно се появиха баш след това интервю. При положение, че, специално за мексиканския чай, Тодоров говори за билката поне от три-четири месеца. Дали пък, освен собствеността върху хижата, на роднините не е предоставена и друга информация и сега да се търси усилено оправдание? Както за скъпите играчки на групата? Или за присъствието на децата в групата?

# 51 779
На мен принципмно не ми пречи, че Ралица си обработва снимките.
Нали обаче тя иска да видим истинските Калушев, Ники и група. Нека поне се показва реално как са живели, а не някаква романтизирана версия.

За мен снимките, без обработката, ще покажат едно доста по-обикновено и сиво място.

В тази връзка, ако снимките действително са обработени, няма как да знаем колко и какви камери реално е имало.

Реално са обикновени хора с обикновен делничен размотаващ се ден или един уикенд за обикновения човек, но във всекидневие

Общи условия

Активация на акаунт