Отговори
# 51 975
Уфф пак не разбрали. Попитаха каква би могла да е причина за къртене на стени. Отговорих - ако по стените има следи от куршуми. Не съм казала; че виждам такива.

# 51 976
Хубаво бавно пишете, ама вслушайте се в съвета си: "хайде да помислим".
Ами „хайде да помислим“ тогава! Как при този опустошителен пожар, причинен от пелети, заляти със запалителна течност, мазилката пада от високата температура, но тази, която е останала по стената, е чисто бяла? Пушекът избирателно ли е летял само към падналата мазилка? И по-важното – погледнете пак оголените тухли. Те изглеждат така, сякаш са ги слагали след пожара.

# 51 977
  • София
Повече от 20 пъти връщах назад и на пауза - възможно ли е това да е част от кръвта, за която съобщават близките и Бузов?

Когато Бузов говореше тогава близките не бяха още влизали в хижата. А червения цвят би трябвало да е от боята, с  която са  боядисвали.

# 51 978
Повече от 20 пъти връщах назад и на пауза - възможно ли е това да е част от кръвта, за която съобщават близките и Бузов?
Това не е ли ваничка с боя?

# 51 979
Дори и при свличане на мазилката след загасянето, саждите вече са просмукали в мазилка, пропуквания, процепи и прилепват към тухлата... А в случая пожарът си е бил голям и ....цяла нощ.Достатъчно време.

# 51 980
Lesnoe, ще пиша бавничко...Пожарът вилнее. Мазилката от високата температура се свлича на места.Пожарът продължава да гори. Оголената тухла поема саждите...Попива...Остават по нея...Остават черните сиви сажди...
За да остане чиста тухла, без сажди, мазилката е нужно да се свали, изстърже...
Не е много сигурно, че мазилката се свлича докато пожара гори 🤣 мазилката може да се напука по време на пожара и да започне да пада после, та дори и след време. У нас гръмна бойлера преди години. Имаше и не голям пожар, та видях от нищо и никакъв пожар какви поразии имаше.

# 51 981
Lesnoe, ще пиша бавничко...Пожарът вилнее. Мазилката от високата температура се свлича на места.Пожарът продължава да гори. Оголената тухла поема саждите...Попива...Остават по нея...Остават черните сиви сажди...
За да остане чиста тухла, без сажди, мазилката е нужно да се свали, изстърже...
Не е много сигурно, че мазилката се свлича докато пожара гори 🤣 мазилката може да се напука по време на пожара и да започне да пада после, та дори и след време. У нас гръмна бойлера преди години. Имаше и не голям пожар, та видях от нищо и никакъв пожар какви поразии имаше.
Точно това съм написала по-горе. Заждите си влизат през процепи, дупки,...

# 51 982
Barsa, намерих поста във FB, от който си свалила първята снимка. Това са друга снимки от същата горяла къща.

Вижда се, че между тухлите и мазилката има нещо като стериопор/гипсокартон или нещо такова. Възможно е тази чернилка да не идва от сажди, а от горенето на този материал, който изглежда като залепен за стените, защото се виждат топките от лепилото.
На една от снимките се вибда също, че мазилката е сравнително запазена и чиста в долната част.
И не, не съм специалист нито по пожари, нито по строежи. Ама като сме тръгнали да обсъждаме, да дам и моите 5 стотинки по въпроса.

# 51 983
Нали виждаш почернените тухли?  Няма значение материала. Тухлата поема. Аз говоря за тухлите, че поемат саждите. За мазилката й цветът й не съм споменавала, някой друг беше писал.

# 51 984
  • my own world....
Кефи ме търпението, с което Rocket рути (не стени)  Simple Smile

# 51 985
Не знам как е бил окачен дървения таван, виждат се кабели, но видеото не е много наблегнало там. Но видях по стените да е имало гипсокартон. Някой питаше защо част от стените са бели. Като гледам това са местата с дървената ламперия. Огънят там е бил най-силен и е изгорил саждите. Останалият гипсокартон, който не е паднал нацяло, след изпаряване на водата-гипса си побелява.

# 51 986
Нали виждаш почернените тухли?  Няма значение материала. Тухлата поема.

Сигурна си, че няма значение материала и дали е горял върху самата тухла? И си сигурна, че различните тухли, поемат по един и същ начин?
Защото аз доколкото виждам в двата случая имаме различни тухли.

Иначе, да, почернелите места ги виждам. Както виждам и чистата мазилка под тях.

# 51 987
И моето уважение за Rocket! Възпитан, културен, логичен и конструктивен събеседник!

# 51 988
  • my own world....
Изгледах видеото... липсващите китари, имаше 1 отворен калъф, в другите не знаем какво има, драгият зрител е убеждаван, че са празни... липсващите картини, от музикалната стая бяха плакати, един свлечен наполовина от рамката,а другият беше на земята... Компютрите много ясно, че са взети, щеше да е странно да не са...
Барса има няколко режима и използвани фрази - например "като не ти харесва -подминавай", "искате ли да поискам заключване на темата" и  в режим конструктивен спор се предава лесно...нищо лично, отбелязвам само. Всеки има странности, включително аз Simple Smile

# 51 989
Нали виждаш почернените тухли?  Няма значение материала. Тухлата поема.

Сигурна си, че няма значение материала и дали е горял върху самата тухла? И си сигурна, че различните тухли, поемат по един и същ начин?
Защото аз доколкото виждам в двата случая имаме различни тухли.

Иначе, да, почернелите места ги виждам. Както виждам и чистата мазилка под тях.
Зависи от силата на огъня.Но саждите си залепва където и да е. В случая нали е бил силен. Дори и да е останала мазилка на стената, и после да е паднала , то при такава висока температура  дълго време, неминуемо е да има пропукване и заждите да са просмукали в тях.Та пак трябва да има по тухлите.

Общи условия

Активация на акаунт