Отговори
# 52 170
  • София
Калушев се борил с кочината😅Като е правил джиджи биджи с момчета и точил зъби за безконтролни европари. Хайде, другари и другарки, да си кажем истината право в очите, както казваше Тодор Колев.
Зъбите за безконтролните пари други са си ги точили, просто са включили Калушев и сие в схемата като подставено лице. И той е щял да заблажи някаква част. Схемата не я е измислил Калушев, така мисля.
Затова и са го поддържали с приношения до някакъв момент. После се е разшумяло около децата - виновни са Валери и бабата и дядото на Леон за това, и Калушев е станал неудобен. Сега тези хора са се покрили и се правят, че не са ходили в хижата или са ходили там на почивка.

# 52 171
  • София
Малко изоставих темата, че ми идваше в повече празнодумието...
И на мен, но сега ми излезе нов материал във връзка с казуса:
https://bntnews.bg/news/atanas-rusev-po-sluchaya-petrohan-grupat … -1405236news.html
Групата около Ивайло Калушев е била подготвена за усвояването на адски много средства по екологична линия. Това е била една огромна схема – по екологичните теми да получават адски много средства, които да идват по Плана за възстановяване. Връзките са публикувани и хората ги знаят. Водят към „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“, заяви природозащитникът Атанас Русев в „Денят започва“.

# 52 172
Гледах го Русев сутринта и му вярвам за тия схеми, не случайно на онази снимката от Зарезан са все отбор видни демократични еколози.

# 52 173
Цитат
Виж, и това има своето логично обяснение - възможно е чрез предоставяне на факти за твърденията си да бъде разкрито кой стои зад определен профил. И така се губи анонимността във форума. А тези потребители вероятно са публично известни. И по една или друга причина да не желаят да се знае кои са.
Просто майка, ами по тази логика всички да я караме без факти, без обосноваване и да видим какво ще се получи - едно нищо. Във всеки случай нормална дискусия няма как да се получи.
Аз не питах за вътрешен факт, а от официално оповестените - във всички от споменатите случаи без отговор или разсейване на въпроса се касаеше за обсъждане на официално оповестените факти. 
Иначе бих разбрала, но и за това има начин да се намекне (случвало се е и уважавам такава позиция), без да се задават контравъпроси или да се влиза в нападки.
Лорд Ози, да, могло е да се споменат, но и не намирам нищо странно в това, че не са споменавани тези дейности. Защо трябва да е изчерпателно всичко? - никой не е на разпит в медиите или СМ, каквото реши, това ще пише.   
На мен друго ми направи впечатление от публикацията с изявленията на Русев - той смятал, че в основата на събитията е финансирането. Тук пък се смята, че са децата и определени действия, съответно застрашаване от разкриване. Какво мислите?

# 52 174
Най-вероятно това с тениските е същото като това с китарите. Чичко Калушев не е пестял за всякакви хобита и инфантилни прищевки. Иначе излиза, че овчарите в региона яко са пазарували печатани тениски на килограм. Simple Smile

# 52 175
Аз често не мога да си обясня присъствието на децата в живота на тези хора, още по малко да разбера родителите им.

# 52 176
  • у дома...
Цитат
Виж, и това има своето логично обяснение - възможно е чрез предоставяне на факти за твърденията си да бъде разкрито кой стои зад определен профил. И така се губи анонимността във форума. А тези потребители вероятно са публично известни. И по една или друга причина да не желаят да се знае кои са.
Просто майка, ами по тази логика всички да я караме без факти, без обосноваване и да видим какво ще се получи - едно нищо. Във всеки случай нормална дискусия няма как да се получи.
Аз не питах за вътрешен факт, а от официално оповестените - във всички от споменатите случаи без отговор или разсейване на въпроса се касаеше за обсъждане на официално оповестените факти. 
Иначе бих разбрала, но и за това има начин да се намекне (случвало се е и уважавам такава позиция), без да се задават контравъпроси или да се влиза в нападки.

Никой от нас, изключвам тези, които по една или друга причина са виждали разсекретените документи, разполага с каквито и да било факти по случая. Оказа се, че самата Ралица (четяща и списваща тук) и тя не знае основни факти - първо не знаеше за камерите, после за оръжията (едно от които собственост на синът ѝ, с който са изключително близки), после има завещание, и кола подарък за Николай, която пък е част от активите на едната фирма на групата. Сега не знае за какво е използвано едно от помещенията до кухнята. Но пък други потребители, които споделиха професията си, бяха обвинени, че питат ИИ и едва ли не си измислят. Подозирам и един от тези потребители кой е. А на Ралица, Мария Алдин и Паулина Непомнякоя беше, някогашното гадже на К., се вярва безрезервно, макар във времето да се доказа, че лъжат.

Точно заради този двоен стандарт много хора не искат да предоставят факти, а всички предпочитат да изказват хипотези.

# 52 177
Разбирам, че не е добре да има боклук около хижата, но когато  собствениците/обитателите  имат очи да я запалят и да унищожат това, което я прави дом, защо очакваме  разследващите да им пазят безупречна чистота...Сградата си е гробница от пожара и самоубийствата, не от семките, бутилките и кърпички. Могли са да си събират в чували боклука, но кой знае и колко им е било писнало да висят там денонощно в студа...

# 52 178
Кубратова, аз мисля че не може да им се приписват всички грехове. И сектанти, и педофили, и псевдоприродозащитници, и наркомани на аяуаска, и шамани, сега и усвоители на милиони от ПВУ.
Последно? На мен лично малко множко ми идва клеветенето.

Че Пламен открай време се занимава с печат върху тениски, се е писало тук.
Дечо се е занимавал със счетоводство.
Тук ги изкараха слуги и роби.

Определени профили току се изцепят, че като видим гнусотиите, тогава ще разберем. Е да, ама повечето сме обикновени жени, и не сме имали достъп до тия гнусотии. После що ги подозираме, че са Русев, Тодоров, Колтуклиева и кой ли не. Ами щото явно те са ги виждали гнусотиите. Нали виждаме кой реве по телевизиите по същия начин.

# 52 179
За Пламен имаше писано, че се е занимавал с принтиране на тениски.
Сега, друг е въпросът, как в тази стаичка 3х3 метра (ориентировъчно) с 2-3 машини, може да въртят такъв бизнес, че да се изхранват 6ма души.

# 52 180
  • Сф
Е, още в началото на темата се коментираше, че не са се върнали случайно и заради климата. Всичко за измислената им дейност е било подготвено и не са имали пречки с регистрации и тн. , даже килим са им постлали за дни да оправят документации и прочие. И с тия големи безпричинно- следствени дарения от политици и бизнесмени. Разберете, никой не дава току така ( от моя опит на едно място), ако не очаква да получи повече.
Не съм гледала видеа от хижата и състоянието и, но не мислите ли, че може да се е спукала тръба или канализацията до не е издържала нещо? Все пак зимата стават такива работи. Четох за мечките и полицаите, но не мисля че са поругавали местопрестъплението все пак.
Иначе за Макулеви,  знам че много страдали към момента за решението, което са взели. Това от моя познат. Но по него време, когато са дали детето , са почвали от сутринта с алкохола. Също и книжката на ЯМ е взета за алкохол. Това знам, сега колко е вярно,  предполагам повече от нас знае като е бил близък с тия хора.
Ама за съжаление явно никой от близките на ИК не е очаквал какви ще ги свърши. Фактите ще станат ясни скоро надявам се , но и конспирациите със сигурност ще продължат ,защото хора всякакви,  а и за виновните ще е трудно да приемат собствената си вина. Така е устроен света просто. Та нека излезе тая официална версия, пък който иска да продължава да вярва в Башар.

# 52 181
За Пламен имаше писано, че се е занимавал с принтиране на тениски.
Сега, друг е въпросът, как в тази стаичка 3х3 метра (ориентировъчно) с 2-3 машини, може да въртят такъв бизнес, че да се изхранват 6ма души.
То не е само да са се изхранвали и да оцеляват, там са се харчили пари на воля.

# 52 182
Не е ли имало някоя баба, дядо, леля, кръстник, знам ли... някой от разширеното семейство, да вземе отношение, да реагира?

# 52 183
  • София
Не е ли имало някоя баба, дядо, леля, кръстник, знам ли... някой от разширеното семейство, да вземе отношение, да реагира?
Така като го гледам Макулев, не е човек, който да дава някой да взима отношение относно негови решения и виждания. Малко като кон с капаци ми е.

# 52 184
И пак стигаме до там, че са живи децата, които е имало кой да ги търси и да се бори за тях...

Общи условия

Активация на акаунт