Отговори
# 52 215
  • София
Кубратова, отговорих за проверката в Костинброд много отдавна. Ще ти дам линк към отговора по-късно, не съм на компютър.

# 52 216
Напротив, цитирала съм министър, дала съм линк с информация за това, че всички министри след Борислав Сандов са правили опити да прекратят споразумението с Калушев.
Това са безспорните факти.
Пак да повторя - надявам се за Сандов да има законови последици.
Цитирала сте някаква статия, която обаче не отменя, а потвърждава безспорният факт, че споразумението е прекратено едностранно едва лятото на 2025 година.
4 министри са се изредили (освен спряганият от вас за 'виновник') и 7 правителства, за да се стигне до едностранно прекратяване, и вие наричате това полагане на 'усилие'?  
А службите, които са ги наблюдавали оперативно и са полагали и те усилия в продължение на 4 години, защо са стигнали до... нищо?

# 52 217
Въпросът ми е реторичен и в контекста на масата постове тук на едни и същи потребители, които ни убеждават, че в продължение на 3 години всякакви служби и прокуратура са разполагали с информация  и сигнали, които замитали и потулвали, а сега изведнъж същите са решили да заработят съвестно и трябва да им вярваме безусловно и без да се заглеждаме в някои противоречия в изнесените факти и без да отчитаме необичайната и проведена в явно нарушение на правилата на НПК "информационна кампания", както и без да търсим логично обяснение за нея. Намирам подобен подход за противоречив.    
По достоверността на тези данни не съм се произнасяла, защото няма дори и един факт засега, на който да стъпя в едната или другата посока.
Впрочем, нали ти твърдеше, че прокуратурата в Костинброд била потулила и не работила по сигнала, макар че не ми даде и един факт в подкрепа на това категорично твърдение.
Е, представи си, че съм решила най-после да ти се доверя без факт. Purple Heart

Интересно. Въпреки, че както казвате няма факти на които да стъпите, вече сте убедена, че чичко Лама е невинен и службите лъжат с официалната версия? Така ли е, или аз нещо не разбирам?

За противоречията: ако напишете кратко, точка по точка, какви противоречия виждате, ще се опитам да отговоря кратко и логично на всички, едно по едно.

# 52 218
Кубратова, отговорих за проверката в Костинброд много отдавна. Ще ти дам линк към отговора по-късно, не съм на компютър.
А, рових, връщах се и не видях конкретен отговор. Ако вярно си отговорила, извинявам се и ще очаквам, ако не те затруднява. Благодаря предварително!
Последното, което прочетох по темата, беше, че всички си имаме хипотези и тук е форум.

Цитат
Сивия Плъх
# 52 217 28 юли 2026, 17:19 ч.
Цитат
Интересно. Въпреки, че както казвате няма факти на които да стъпите, вече сте убедена, че чичко Лама е невинен и службите лъжат с официалната версия? Така ли е, или аз нещо не разбирам?

За противоречията: ако напишете кратко, точка по точка, какви противоречия виждате, ще се опитам да отговоря кратко и логично на всички, едно по едно.
Къде четеш в какво съм убедена? Наистина ли е трудно да се чете с разбиране, а не с внушения?  
И това при положение, че само днес съм писала два поста, в които казвам, че за мен досега изнесените факти не съответстват и на двете версии, така че своя позиция все още нямам (тази ми позиция е от началото и не съм имала основание да я променя). Което не ми пречи да отбелязвам известни  смущаващи, меко казано, действия и изявления на официалните лица.  
Относно противоречията и поведението на прокуратура и разследващи - писала съм пространни постове на тази тема в началото, ако ти се чете, ги виж.  
Този разговор вече го водихме веднъж.

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 21:47 от Кубратова

# 52 219
Относно проверката в Костинброд и мненията, които се сипеха тук от разни потребители, че понеже била провинциална прокуратурата, имало намесени 'връзки' и не знам си какви глупости...това са поредните спекулации и извъртане по въпроса, защото освен Костинбродската прокуратура, ангажирана е била и Софийската районна по сигналите, така, че целият спор е напълно безсмислен, защото едната страна на спора 'лежи' върху неверни твърдения.  
Това ясно се вижда в доклада на инспектората.

# 52 220
И откъде съдим, че са ги наблюдавали оперативно?
Това наблюдения ако изобщо го е имало е било като търсенето на кемпера, очевидно.
Единственото, което знаем, е че по сигнала за Леон са отишли веднъж през ваканцията и са видели пълномощно.

# 52 221
Напротив, много ясно е обяснено, че единствено Сандов е подкрепял и допускал колаборация със сектата в разрез с всички правила за работа в министерството.

Има достатъчно други източници за информация относно отказите на въпросните "рейнджъри" да приемат нотариалните покани от министерството.

Напр. - https://bntnews.bg/news/manol-genov-razkaza-che-predstaviteli-na … -1378541news.html

И още нещо интересно:
Цитат
"Тази Национална агенция е пълен парадокс и споразумението, което е сключено с нея, съвсем в разрез с всички правила. Искам да кажа, че е сключено без нито едно иницииращо писмо, без становища от правна дирекция от министерството. Абсолютно някой си намисля, сключва едно споразумение, аз слушах колегата (бел. ред. бившият екоминистър Борислав Сандов) - те били членове на Europarc. Не, те не са членове на Europarc, направих си труд да извадя регистрацията им от Europarc, тя се е случила половин година, след като е било сключено това споразумение. Така че да не бъркаме датите и реда на нещата. Това е споразумение, с което се вменяват контролни функции на тази неправителствена организация. Друг е въпросът, че носи името "Национална" - изключително подвеждащо. Не вярвам от Europarc да са се подвели, когато са кандидатствали там, след половин година и са регистрирани. Ето това е точно регистрацията на тази агенция, която намерих в техния сайт", заяви министърът.
https://offnews.bg/obshtestvo/manol-genov-npo-to-na-kalushev-ne- … -sa-v-860843.html

Напротив, цитирала съм министър, дала съм линк с информация за това, че всички министри след Борислав Сандов са правили опити да прекратят споразумението с Калушев.
Това са безспорните факти.
Пак да повторя - надявам се за Сандов да има законови последици.
Цитиралата сте някаква статия, която обаче не отменя безспорния факт, че споразумението е прекратено едностранно едва лятото на 2025 година. 4 министри са се изредили (освен спряганият от вас за 'виновник') и 7 правителства, за да се стигне до едностранно прекратяване, и вие наричате това полагане на 'усилие'?  
А службите, които са ги наблюдавали оперативно и са полагали и те усилия в продължение на 4 години, защо са стигнали до... нищо?

# 52 222
Сега, това с аяуаската, или други наркотици за контрол на съзнанието(като например скополамин) ми хрумнаха още в началото.. Но, ако беше такъв казуса, нямаше ли да ни го наврЪт под носа още в началото на разследването? Вместо това до 5 коляно ни обясниха ДС връзките и педофилията като възможен мотив. Сега изведнъж виж ти, според sik.bg това било върхът на айсберга(Петрохан) и по други хижи ставало така?!  5 месеца какви ли не обвинения и неща и Сега аяуаската, 3к сеанс и така нататък. Да не излезне, че акането и повръщането от Аяуаска са "чудовищните неща"?

# 52 223
И откъде съдим, че са ги наблюдавали оперативно?
Това наблюдения ако изобщо го е имало е било като търсенето на кемпера, очевидно.
Единственото, което знаем, е че по сигнала за Леон са отишли веднъж през ваканцията и са видели пълномощно.

anonymiss беше писала, че може би са използвани СРС спрямо тях и било възможно Деян неволно да е насочил ДАНС към дейността на групата.

# 52 224
Няма да отварям пак да чета докладната записка или каквото беше там името на документа, но в него ясно си спомням, че пишеше за разработка (оперативна), която била извън обсъжданите в доклада факти и нямала отношение, затова и не се споменава конкретика.   
Възможно е анонимис това да има предвид, не знам, само предполагам, тя вероятно ще поясни.

# 52 225
Сега, това с аяуаската, или други наркотици за контрол на съзнанието(като например скополамин) ми хрумнаха още в началото.. Но, ако беше такъв казуса, нямаше ли да ни го наврЪт под носа още в началото на разследването? Вместо това до 5 коляно ни обясниха ДС връзките и педофилията като възможен мотив. Сега изведнъж виж ти, според sik.bg това било върхът на айсберга(Петрохан) и по други хижи ставало така?!  5 месеца какви ли не обвинения и неща и Сега аяуаската, 3к сеанс и така нататък. Да не излезне, че акането и повръщането от Аяуаска са "чудовищните неща"?
Сигурно минаха три месеца от както писах за аяуаска.

# 52 226
Надълго и широко е описано в документа през годините кой, какви действия за наблюдения е имал към групата. Има и неописани, но официално потвърдени оперативни съвместни действия на данс и гдбоп към групата.
Има и един куп проверки, включително са пращани 'легендирани' служители на данс още през 2022 година.

# 52 227
  • my own world....
На който му е любопитно да чуе версия с доводи за дейността на Ивайло Иванов и защо са му толкова НПО, за схеми и крипто
Тома Николов, политически анализатор (не го знам кой е, но доста се е поровил май май)
https://youtu.be/DFy8TyGPvew?is=x4E0uPTrGwS8mRqp

# 52 228
Скрит текст:
София Андреева с пост:
“Добре вижте това лице - Атанас Русев .
Това е свидетелят на полицията , отговорен за омаскаряването на жертвите от Петрохан .
Атанас Русев е крадец и измамник.
1. Открадна от компютъра на Ивайло Калушев хиляди GB информация , докато беше на гости при Ивайло в Мексико .Там се радваше на безплатен подслон и курс по гмуркане .
2. Измами и ограби община Перник със стотици хиляди левове за да прокара вода на жадуващото население. Което той НЕ направи . За сметка на това разби пещерната система при с.Боснек. Той беше предупреден да не го прави , защото копането няма да доведе до нищо . Въпреки всичко , на насето му трябваха пари и изменти общината.

Това лице няма присъди за престъпленията си , единствено поради огромната наивност на ощетените. Фактите са си факти.

След смъртта на И. Калушев , при липса на всякакви доказателства ,  човекът облъчва своите колеги в полицията ( защото е тайно ченге) с лъжата , че група Петрохан е секта. Лъжата , че И. Калушев е педо... , също е негово творение. Тук използва като маша човечето ВА .
Защо спрях да вярвам на полицията ?
Там срещнах много любезни и културни хора . Някои от тях изглеждаха чисти професионалисти .
Това , което ме изненада и обезпокои е предварителната нагласа на някои други техни колеги . Не на всички , само някои . Нагласата и твърдата убеденост , че Иво Калушев е злоупотребявал с доверието на родители и деца и се е възползвал сексуално от малките.
Полицията не беше свалила все още показанията на всички , но вече имаха твърдо мнение .
Това съвпадна по време с кампанията по очернянето в медиите .
След убийствата на групата , имам 5 разпита , всеки един средно по 5 часа , ако не и повече. Разпитите се водят на 2 етапа .
1.Разговор неформален с оперативен работник .
2. Същинският разпит с водене на писменни показания.
Още на първата ми среща оперативен работник ме попита : " Ама как така казвате , че синът ви е бил наркоман , той само е опитвал джойнт." - червена лампа !
Каква толерантност само от полицай  !  Като майка по- добре знам какво и колко е опитвало детето . Прибирах го от училище в насипно състояние . Учителите го оставяха да спи в час , само и само да не излезе на двора при дилърите.
Подобен въпрос ми зададе едно началство на последния разпит ."Как съм могла да  обвинявам детето си ?" . Не само. Началството беше 100% убедено , че той познава Иво по- добре от мен. Иво имал 2 лица , като доктор Джекил и мистър Хайд. Ама аз няма как да го знам , защото съм с промит мозък. Попита ме,  бих ли искала да помагам при тълкуването на ритуални предмети и будистка литература. Отговорих утвърдително . Въпреки това , те повече не ме повикаха за консултации , имат си много по- ценни свидетели - русев и ва .
Определени личности са предпочитани като свидетели , защото обслужват желания наратив .
Тези любими свидетели би трябвало да са обект на разследване , а не свидетели !
Полицията знае това, но ги избира !
В Държавата на пламенките всичко е възможно.
Спрях да вярвам на полицията по тази причина .
Самата полиция не вярва на себе си.
Защо някои поделения от  полицията са си организирали учения с групата на жертвите? Толкова ли са тъпи ?
Има 2 основни причини .
1. Виждат , че това са достойни хора и може да им се вярва . Групата е вадила от преспите посред зима , голи и боси мигранти и ги е предавала на полицията.
2.Полицията е докарана до просешка тояга. Няма как да прави учения с техника от висок клас. Влезте в което искате ПУ . Няма реновации от 70г на миналия век. Заплатите не коментирам , те са др.тема.
Вие вярвате ли на полицията , че служи на истината с кошаревски свидетели ?

До тук беше оптимистичната част на това съобщение.
Докато ние си говорим , парламентът на радевчетата , се кани да приеме закон забраняващ свободата на словото и печата . Така както е в Китай, Афганистан, Иран и Русия .
Медиите и любимия fb ще останат свободни за честитки и реклами на хазарт.
А да ни е честита новата 1944 !”

Много ме радва, че началникът е казал на София в лицето, че е с промит мозък.

Иначя по-назад някой се чудеше, как така и Русев и Макулев ужким говорят с разследващи и имат вътрешна информация, но са с различни представи за заключенията им. Подозирам, че най-вероятно полицаите използват манипулатурски тактики, за да предразхоложат Макулев да им съдейства. Ако му кажат в прав текст "Имаме твърди доказателства, че най-добрият ти приятел е експлоатирал и убил синът ти", той директно ще им тегли майна. Но ако му казват "Разследваме всички възможни версии. Да, наистина е възможно кален руснак да ги е убил", шансът да им снася информация за гуруто е по-голям.

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 20:09 от Notamama

# 52 229
Е, той сякаш Макулев няма да се запознае с материалите от разследването, че ще го подвеждат с тактики да им съдейства - и за какво точно, в какво би се изразило това съдействие? Да каже Макулев, че е имал съмнения в добронамереността на приятеля си, но е оставил сина си при него ли, какво? Очевидно е, че родителите не са считали, че децата им са в неблагоприятна за тях среда, а напротив, нито са имали съмнения в тази посока. Иначе децата нямаше да са там. 
Да не говорим, че е грозно и недопустимо. Същото и за поведението на началника, ако е вярно - не е негова работа да квалифицира (в лицето включително) свидетелите. В нормална държава такъв ще е с дисциплинарно наказание, тук някои изразяват радост. 
Годността на свидетелите или състоянието им във връзка с възможността да свидетелстват за определени факти се проверява с експертиза - ако е било нужно, да са назначили.   

Общи условия

Активация на акаунт