Отговори
# 52 335
СА се е доказала като способна да осигурява финансиране, да не пренебрегваме този особено важен днес за РА и СМ факт.

# 52 336
Аз мисля, че ИК е станал много добър в това да си отбира средата. Намерил е такива хора и си е гарантирал комфорт. Не мога да намеря подходящи думи за тези лица, нито съм професионалист за да раздам съответните диагнози. Като цяло ситуацията е сбъркана и децата са жертви, дори и оцелелите.
Дали това има връзка със смъртта им, или друга дейност е довела до смъртта им, а децата са косвени жертви, просто защото са били " собственост" на ИК, все повече го вярвам.
Мен ме задържа в този случай все още съдбата на децата, и отношението на родителите. Които са...не знам. Дано са безпрецедентни и останат уникални

# 52 337
Сега видях в Dariknews, че президенстките избори ще са на 25 октомври.
Да видим дали няма 2-3 седмици преди това да обявят някакви резултати. Съвпада с времето, по което очакват финалните експертизи.

# 52 338
Сега видях в Dariknews, че президенстките избори ще са на 25 октомври.
Да видим дали няма 2-3 седмици преди това да обявят някакви резултати. Съвпада с времето, по което очакват финалните експертизи.
Чета за пореден път такова предположение, назад имаше и даже твърдения, не предположения, на друг потребител и всеки пък се изумявам - от една страна се вярва, очаква, че резултати от разследване ще се оповестяват около избори, смяна на власт и прочие, а от друга - доверие в качествата  (откъм пълнота, обективност и безпристрастност) на разследването, а едното е несъвместимо с другото. Това в прав текст означава политическа употреба на наказателни разследвания. Такава употреба няма как и няма смисъл да обслужва само оповестяването на резултатите, а най-вече провеждането на самото разследване.
Ако аз вярвам в или дори допускам такава зависимост, никакво доверие в разследването не мога да имам, защото в действителност такива процеси не би трябвало да са свързани в нормална държава с нормално работещи правозащитни и правораздавателни органи, нещо повече - подобно предположение би било повече от абсурдно. Не ви ли притеснява това?

# 52 339
Явно Ралица(а вроятно и СМ ) е /са преосмислила /и отношението си към София и са преценили ,както и предположих ,че ще стане ,че няма смисъл да намират публично враг в нея ,тя е единствения човек от най-приближените в групата ,която публично и самоотвержено ги защитава ,плюейки по собственото си дете.Ралица е писала под последния пост на София за АР -Браво София ! Всяка дума е вярна !
Сега не се разграничава вече от нея ! 😅
А какви физиономия на погнуса правеше и не беше съгласна, че СА е давала пари на групата на Калушев.
Гадна и лицимерна е Ралица.

# 52 340
Явно Ралица(а вроятно и СМ ) е /са преосмислила /и отношението си към София и са преценили ,както и предположих ,че ще стане ,че няма смисъл да намират публично враг в нея ,тя е единствения човек от най-приближените в групата ,която публично и самоотвержено ги защитава ,плюейки по собственото си дете.Ралица е писала под последния пост на София за АР -Браво София ! Всяка дума е вярна !
А какви физиономия на погнуса правеше и не беше съгласна, че СА е давала пари на групата на Калушев.
Тя и в Дарик се направи на велика, че дарението на кмета от 200- 300 хиляди е мижава сума!                                                                                                                                                                    Кубратова, притеснява ме, че това е от десетилетия! За всеки във властта има компромати, с които се контролира човекът да играе по "правилната" свирка. Което не значи, че доказателствата или компроматите са фалшиви! Като си сгафил- сгафил си! Като не можеш да си признаеш пред обществото- изнудват те и си плащаш!

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 10:33 от Neli G.Neli

# 52 341

Ралица не е била съгласна, че София е давала пари на Калушев? Това съм го пропуснала.

# 52 342
  • София
Светът не се върти около Петроханската секта и гадориите, които е сътворила.
Прокуратурата ще приключи разследването, когато е готова с експертизите, случаят включва много материали и е обемен и сложен.
Началото на разследването на трагедията съвпадна с изборите, прокуратурата го отнесе. Сега ще приключат вероятно преди другите избори, пак ли те да го отнесат.
Ами какво да се направи, така го е измислил Калушев, та да си го върне на отбилите го спонсори.

# 52 343
Поствам един линк към разговор във фб с участник Милен Василев, който явно е бил близък на Калушев преди години.  Същият човек е разговарял и с мен, но понеже съм блокирана в някои групи не мога да дам линк. Четете и коментарите. Знам, че ще кажете- ЕЖК, но все пак! Тя и измислената любовница е ЕЖК! https://www.facebook.com/photo/?fbid=10244852645679341&set=a.10219556750217764

Страхотно откритие, благодаря.

Намерих книгата, спомената от Милен, онлайн. И наистина има този цитат вътре.

Искам Ралица и София да го прочетат. Особено София. Ще ми е много интересно как ще извърти факта, че бай лама се е изложил като провинциален комплексар , който супер агресивно се натиска за официално признание от будистките авторитети, а получава само присмех в отговор. Получава официална титла "шарлатанин" вместо "лама".

Прикачвам скриншот от коментара, за който не го е прочел.

# 52 344
  • при Arctic Monkeys
Тези са голям цирк. Ужасна, невероятна истроия е това. Абсолютно от цялата си душа съчувствам на Валери. сигурна съм, че е изключителен млад човек. Господ да му дава сили.
София в началото ми бе интересна с наивното си, безпрекословно обожание към калушев, вече е толкова отблъскваща, че няма на къде.

# 52 345
Прекалено тенденциозно е цялото коментиране на случая в телевизията от разни психолози, психиатри и подобни, които не работят с факти. Не съм видяла последните месеци докато трае оглушителното мълчание на прокуратура и разследващи по случая, да излезе един криминалист да коментира по телевизията.
То всички знаем обществената 'тайна', че телевизиите ни обслужват политически интереси, но почва да става доста дразнещо и очевадно това, и още повече поставя под съмнение възможно ли е 'обективно' разследване по случая с целия този театър, който разиграват?

# 52 346
  • София
Криминалистите работят по случая. Ще коментират, когато му дойде времето.

# 52 347
На една от тениските в хижата е отпечатан ликът на Терънс Маккена със следния цитат :

CULTURE IS NOT
YOUR FRIEND
....
Маккена твърди, че под въздействието на DMT (силно психеделично вещество) е срещал "елфи-машини" - мъдри и игриви, променящи се геометрични същества, които общували чрез звуци, превръщащи се в цветни образи.
...
Виж ти. След като преди време попаднах на откъси от показанията на Теа, в които тя разказваше, че Ники и е казал, че с. Българи е много интересно място, защото там има много духове и самодиви, много се зачудих защо Ники мисли така - младеж на 22 години, наистина ли може да твърди нещо такова? След този пост на Уилоу, разбирам откъде Ники е научил за самодивите - срещнал ги е, явно - след съответните субстанции. Това не е спекулация, логиката е ясна. След това вие се чудите защо тези хора не мислят като вас, как така са избрали да си тръгнат. Те си имат други светове, много по-интересни от този, имат си доктрина, която да ги убеждава, че това мислене и виждане за света е нормалното, а общоприетото е грешното, имат си и един Лама най-отгоре, който като последна инстанция да потвърждава всичко това.

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 10:59 от Кити Кет

# 52 348
Поствам един линк към разговор във фб с участник Милен Василев, който явно е бил близък на Калушев преди години.  Същият човек е разговарял и с мен, но понеже съм блокирана в някои групи не мога да дам линк. Четете и коментарите. Знам, че ще кажете- ЕЖК, но все пак! Тя и измислената любовница е ЕЖК! https://www.facebook.com/photo/?fbid=10244852645679341&set=a … 10219556750217764

Страхотно откритие, благодаря.

Намерих книгата, спомената от Милен, онлайн. И наистина има този цитат вътре.

Искам Ралица и София да го прочетат. Особено София. Ще ми е много интересно как ще извърти факта, че бай лама се е изложил като провинциален комплексар , който супер агресивно се натиска за официално признание от будистките авторитети, а получава само присмех в отговор. Получава официална титла "шарлатанин" вместо "лама".

Прикачвам скриншот от коментара, за който не го е прочел.

Потърсете коментарите на Милен и в страницата "Петрохан- Околчица". Доста интересни неща ми разказа преди да ме блокират. Кити Кет, ами хиляда пъти се повтори, че тези хора имат различно мислене, възприятия и логика от стандартното, но кой да вникне в това!?

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 10:50 от Neli G.Neli

# 52 349
Скрит текст:
Аз мисля, че ИК е станал много добър в това да си отбира средата. Намерил е такива хора и си е гарантирал комфорт. Не мога да намеря подходящи думи за тези лица, нито съм професионалист за да раздам съответните диагнози. Като цяло ситуацията е сбъркана и децата са жертви, дори и оцелелите.
Дали това има връзка със смъртта им, или друга дейност е довела до смъртта им, а децата са косвени жертви, просто защото са били " собственост" на ИК, все повече го вярвам.
Мен ме задържа в този случай все още съдбата на децата, и отношението на родителите. Които са...не знам. Дано са безпрецедентни и останат уникални

Не съм убедена, че тези родители са безпрецедентни. Просто за тях се чу, за колко други не е имало информационен повод да се заговори... кой знае...

Общи условия

Активация на акаунт