Отговори
# 52 515
Помня, че в нечии показания имаше нещо, че били изпаднали в апатия и един от тях даже искал да се връща в града.Името не се посочваше.
Дали пък на НЗ не са му омръзнали вече мъжете като обкръжение, да е искал да бъде  по-социален и ИК да е инспирирал тази история с момичето и обаждането за да вкара малко разнообразие. Защото тръгне ли си НЗ, конфигурацията в йерархията  се променя, АМ остава сам, след 3 години става пълнолетен, нови попълнения не се задават, темата е станала чувствителна след сигналите, ИК  трябва да остане с другите, вече гонещи 50- те...

# 52 516
Това за връщането в града беше съвсем в началото. Тогава по метода на елиминирането оставаше само Пламен, понеже ставаше дума, че си е търсил работа, а от всички (без Дечо) май само той е бил склонен да полага някакъв труд.
Ако е било така, жалко за човека, не е успял да се измъкне.

# 52 517
  • my own world....
На мен ми е интересно за кого говори този Милен (забравих фамилия) във ФБ, нали казва, че е предупреждавал групи младежи от едно време за ИК, не бил предупредил един и той не бил вече между живите...за кого от всички говори?

# 52 518
На мен ми е интересно за кого говори този Милен (забравих фамилия) във ФБ, нали казва, че е предупреждавал групи младежи от едно време за ИК, не бил предупредил един и той не бил вече между живите...за кого от всички говори?
За Дечо става дума. На друго място, в "Петрохан- Околчица" беше писал как Дечо е бил абсолютно обсебен и постоянно си е давал парите на Калушев. Идвал в България да заработва пари и ги е давал в Мексико. Съжалявам, че няма как да намеря дискусията!

# 52 519
И аз съм с впечатлението, че става дума за Дечо.

# 52 520
За Дечо става дума. На друго място, в "Петрохан- Околчица" беше писал как Дечо е бил абсолютно обсебен и постоянно си е давал парите на Калушев. Идвал в България да заработва пари и ги е давал в Мексико. Съжалявам, че няма как да намеря дискусията!

И после не били зомбирани.

# 52 521
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Кубратова, повтарям въпроса си като към човек с изключително изострена социална позиция. Редно ли е в българско училище да преподават неучители? Редно ли е в бг училище да се практикува психотерапия от непсихолози, непсихиатри, неспециалисти? В същото време децата не ходят на училище. , а бюджетът го спонсорира? Кубратова, очаквам отговор

...

"В същото време децата не ходят на училище. , а бюджетът го спонсорира?"
тук има 2 нарушения:
1. Неходене на училище на деца до 16 г.
2.  Точене на държавни средства (да не търся законовата квалификация"

...

Наистина ли държавата финансира частни училища? До 2020 май нямаха финансиране от бюджета?

Имам спомен за много странно изказване от някой е МОН. Нещо от рода на "училището има международна регистрация, дори да оттеглим нашата пак не можем да го затворим".

# 52 522
Ламата си купува кемпер за 250 000, дрончета, моноколелца, играчки, но Ивей спи на матрак на земята. Наистина тези мъже колко са били облъчени, да се оставят да бъзат ползвани и унижавани.

За курабиите и ябълката, както някой по-горе спомена, вероятно е да са за приношение, а не за лична консумация. Във Ваджраяна,чрез акта на предлагане практикуващият символично отдава най-доброто, което има, като средство за духовно развитие и за благото на всички същества.
Тези приношения често се правят и когато човек е близо до смъртта.той или неговите близки могат да направят приношения пред олтар, като посвещават заслугата за благоприятно преминаване през процеса на умиране и за добро следващо прераждане или освобождение. Смята се, че този акт подпомага развиването на непривързаност и натрупването на заслуги в последните моменти от живота.

# 52 523
Абе, сбъркани хорица са били всички...
Но, жалкото е, че децата не са видели нищо нормално от живота.

# 52 524
  • София
Ламата си купува кемпер за 250 000, дрончета, моноколелца, играчки, но Ивей спи на матрак на земята. Наистина тези мъже колко са били облъчени, да се оставят да бъзат ползвани и унижавани.

По думите на СА, в хижата имали сауна и джакузи.. Угаждали са си, но в същото време спали като клошари,  кърпите и спалното бельо били захабени, имали хлебарки и мишки, спукани канализационни тръби и въобще мизерията била потресаваща. Това се водило скромен аскетичен живот...

# 52 525
Скромен живот в хижа с 80 стаи, джипове, кемпери, дронове, шейни и каквито се сетиш машинки...

# 52 526
  • София

Наистина ли държавата финансира частни училища? До 2020 май нямаха финансиране от бюджета?

Имам спомен за много странно изказване от някой е МОН. Нещо от рода на "училището има международна регистрация, дори да оттеглим нашата пак не можем да го затворим".

Ъхъм, изказването не е на някой си чиновник от МОН, а лично на служ. министър на образованието Сергей Игнатов. Да, казва истината, да това е положението - училището ще продължи да набира ученици и ще ги обучава  и без бг. лиценз. Просто, ако техен ученик реши да кандидатства в бг. университет ще трябва да положи матура като частен ученик. Но може да кандидатства за чужбински университети без проблем.
За финансирането  - да, прави се, според приетите закони.
И 1 клюка - на паркинга между няколко съседни блока до нас има човек с камионче на  Пътна помощ. Не го знам кой е, от кой блок е. Днес видях паркиран камиона му, а на платформата сребрист пикап  с логото на НАКЗТ.

# 52 527
  • у дома...
Нали трябва все пак да убеждават по някакъв начин колко светли и чисти "будисти" са потенциалните спонсори и дарители. Бас държа, че ще кажат в някой момент, че сауната и джакузито са били за гостите. Като няма чужди хора, може да са си живяли доста луксозно.
Сауна и джакузи са ми толкова будистки, колкото и Ники Ваджра и агнешките главички, които много обичал да яде според майка му.

Няколко дами тук упорито ме убеждаваха, че полицаите са си пържили яйца (valia61, i.m.i), моля сега да се включат и да обяснят дали закваската, хляба, курабийките и ябълките случайно не са оставени от полицаите. Може и те да са будисти и да са направили приношения пред олтара.

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 22:50 от Просто_майка

# 52 528
“В памет на всеки един от обитателите на хижата!

💛💛💛💛💛💛 + 🐾🐾🐾

Днес Тара беше погребана. Лоялното животно, което не е избягало от ада, въпреки че мисля, че е имала шанса да го направи. Не! Тя е отишла в стаята, в която всички ние намирахме утеха, решения на нещата, които ни тежат, състрадание и мъдрост. Всички ние те подценявахме, Тара. Често се шегувахме, че освен да спиш и да мързелуваш, друго не правиш и че изобщо нищо не те интересува.

Погребахме и мишлето, което някой от „пазещите“ представители на органите на реда беше решил да ни остави пред входа на хижата – или за да ни се подиграва, или за да ни провокира. Господа невежи, те имаха капани в кухнята, защото редовно влизаха горски мишки и когато се хванеше мишле, отиваха и го пускаха в гората. Та и това мишле беше погребано днес!

И други знаци имаше за нас, близките, и по-специално за мен – оставени очевидно в опит за подигравка или разклащане. Ще кажа само, че доста повече ще се наложи да се потрудите, за да ме разклатите. Ето какво ще ви кажа, господа „експерти“:

Незнанието е естествено – никой не се ражда научен. Невежеството започва там, където човек отказва да види фактите, подменя истината с предразсъдъци и превръща собственото си неразбиране в присъда над другите. Най-тъжното е, че невежеството почти винаги е най-шумно именно когато знае най-малко. Именно затова невежеството е толкова опасно – защото не просто греши, а превръща собствената си заблуда в оръжие срещу истината и срещу хората, които я защитават.

Оставих някои неща в стаите ви, защото не можех да търпя тази разруха.

Чак днес имах сили, след почти седмица всеки ден горе, да покажа на Владо курабийките в стаята на моя любим Ивей и хляба, който всички толкова обичахме.

Днес чак имах сили, Пламене, да снимам гаргата, която толкова ти хареса и те просълзи, която незнайно защо е с липсваща рамка. Оставих ти я на масичката! 💛

Дечо… думи нямам за чашата, която си ми направил. Отне ми много време да се опомня, намирайки това прекрасно произведение, което незнайно как в този погром беше без драскотина и с прекрасен жълт цвят. Безкрайно ти благодаря! 💛🙏

Саше… звездички имаш в стаята. Те не ти трябват вече. Там, където си ти, е светло, но аз имах нуждата да ти оставя нещо в тази мрачна и порутена стая. Толкова много ми липсваш… 💛

Иво… има добри хора. Застанаха зад мен и помагат безкористно и от сърце. Оставих нещо и в твоята стая… Никога няма да мога да ти се отблагодаря. 🙏💛

Ники… ами признавам вече, че беше прав. Никога не ти повярвах, когато ми казваше, че съм по-силна от всички мъже. Че имам повече сила, отколкото изобщо си давам сметка, и че страшно се гордееш с мен. Все си мислех, че го казваш, за да ме стимулираш да не се лигавя в трудните моменти. Прав беше! Приемам го вече за факт. Но как да бъде по друг начин, след като те имах теб и ти беше моят учител по сила, смелост и непривързаност. И сам воинът е войн! 💛💩💪⚔

На всички вас, прекрасни хора, които се включихте тази седмица да ни помогнете – кой с каквото може, толкова сърцато – искам да ви изкажа огромната си благодарност. Дори не знаете какво значи за нас всичко, което правите. С действията си ми връщате надеждата, че има някакъв шанс и светлина все пак, въпреки всичко. Благодаря ви лично от сърце. Надявам се някога да мога да съм ви полезна така, както вие сте ми в помощ в момента. 🙏“
РА с нов пост. Още недоумявам защо котката е оставена от разследващите. Ако е била тя де. Поста е с много спекулации. Много. Жал ми е за тази жена. И адски дразнещо е това постоянно изтъкване на “Аз, аз”

# 52 529
Котка- самоубиец! Уникално!

Общи условия

Активация на акаунт