Отговори
# 52 575
В интервюто й, което гледах на живо, оставаше впечатление, че за нея те са се самоубили. В последствие заговори и записа друго.

Относно Макулеви,кой би могъл да ги осъди? Просто държавата ли? А училището? Никаква отговорност и от тях.

# 52 576
Радвам се, че Ралица ще изиска ДНК експертиза на полицейския човешки ексремент, който с голяма вероятност е почти идеална половинка от гумен/каучуков тампон с втулка, от двигателя или окачването по мотоциклета на собствения ѝ син. Или от някое друго от превозните им средства.
Това е гнусно и грозно, но то на трупове на деца и младежи голяма забава да се гавриш.
Дано наистина поиска и направилия го "герой" стане публично известен. Все пак нека кумирите на вярващите на официалната партенка си получат заслуженото медийно внимание. Каквито кумирите, такива и фенките.
Има вероятност отпадният продукт да е на някой от сектата също така. Никой не се е гаврил с трупове на деца, освен Калушев! Приживе се е гаврил най- вече по всички възможни начини!

# 52 577
Аз пак ще попитам вярващите на какво се гради вашата ВЯРА в официалната версия? На множеството успешно разрешени тежки криминални случаи? На множеството справедливо издадени присъди? На множеството престъпници и корумпирани политици и висшестоящи персони пратени в затвора? На безупречните действия на разследващите? На какво?
На факти, които няма как да бъдат променени, нито да са изфабрикувани. Те на това те!

# 52 578
Върхът на цинизма беше, когато обвиниха Валери, че е съблазнил 40-годишният Калушев.

В интервюто й, което гледах на живо, оставаше впечатление, че за нея те са се самоубили. В последствие заговори и записа друго.

Да, и София, и Майсторова подеха идеята за убийство едва след включването на адвокатите.

# 52 579
Вие за матрака сте се загрижили...
Ако книгите са взети, за да послужат за теологичната експертиза, дървената етажерка с тях и саксията под прозореца пък защо. Ако можеше да свалят и осветителното тяло, така и така са тръгнали да разчистват.
Скрит текст:
За останалото не им е стигнало времето.

# 52 580
  • София

Относно Макулеви,кой би могъл да ги осъди? Просто държавата ли? А училището? Никаква отговорност и от тях.
Прокуратурата трябва да се самосезира за  Макулеви на базата на данните от разследването и да образува ново досъдебно производство по съответния член от закона (беше цитиран в темата), това е не само редно да направят, а според мен е и задължително.

# 52 581
Хайде да помислим логично! София каза, че ВА бил моралния убиец. Следователно тя вярва, че еко-био-будистите са се самоубили! Ако тя си мислеше, че са били убити, нямаше да каже това за сина си - Валери.

ФАКТ: София смята (или направо знае), че групата се е самоубила! Това логично включва и убийствата на момчетата в кемпера от чичко Калушев!
А може и вместо да се опитваме да мислим "логично", просто да изгледаме интервюто на София, където казва:  "Синът ми е моралният убиец, защото благодарение на тези неща, които той наговори, всичко това, което сега се изсипва на главата на тези родители, е благодарение на моя син... Техните деца са убити два пъти - веднъж физическата смърт, веднъж моралната смърт."
Периодично в темата изниква твърдението, че София знае за самоубийството, а тя категорично го отрече във фейсбук пост. Морално убийство за нея е убийство на доброто име.
Във всеки пост, който ми е попадал и във всеки коментар, София е категорична, че са убити.
Ама много хора не я разбраха с "моралния убиец", или разбраха, ама не им отърва.

# 52 582
Аз пак ще попитам вярващите на какво се гради вашата ВЯРА в официалната версия? На множеството успешно разрешени тежки криминални случаи? На множеството справедливо издадени присъди? На множеството престъпници и корумпирани политици и висшестоящи персони пратени в затвора? На безупречните действия на разследващите? На какво?
На факти, които няма как да бъдат променени, нито да са изфабрикувани. Те на това те!
Май само вие си ги знаете тези факти. И по принцип всичко може да бъде изфабрикувано, подменено,  манипулирано при добро желание. Особено показания и свидетелства. Както всички видяхме и записи от камери избирателно показващи каквото им е нужно на някои, но с липсващи или замазани кадри, които биха хвърлили повече светлина. Цялото им разследване е една орязана и замазана картина логично завършила с едно лайно на местопрестъплението. Посланията са ясни - жертвите наредени не къде да е, а до кучешката колиба с куршум в главите, а близките и зрителите посрещнати с едно лайно на входа.

# 52 583

В моя случай се гради на известните до момента факти, на желязна логика и на това, че притежавам много специфичен набор от умения, в България сме само шепа хора. Ок?

# 52 584
Аз само интервюто й гледах, не я следвам и чета. Там не е ставало дума за убийство. Но пък спомена, че Ралица ще й се кара, че има голяма уста.

# 52 585
  • Варна
На какво да се дължи вярата им… Няма дупки от куршуми в разкъртените до основи стени…. Няма…Сега остана да се коментира матрака на Ивей и пак дали родителите ще бъдат подведени под отговорност, което каква точно връзка да има с това дали е убийство или не? Ама да върви там спама за мишки ,дядо и ряпа… Срамота.

# 52 586
,
Скрит текст:
[/spoiler]
До сега само четях темата, но ще отговоря на този въпрос защо аз вярвам на официалната версия. А то е не защото изпитвам безрезервно доверие в институциите,а защото не намирам нищо, абсолютно нищо, подкрепящо фактологически нито една от хилядите други теории. Да, има някои не съвсем ясни моменти, но може би те са неясни за нас като странични наблюдатели,а не за разследващите. Другите теории обаче са не просто неясни, те са напълно неподкрепени с каквито и да било факти. Някои дори са практически невъзможни за изпълнение. Други пък са си чиста фантазия.  Та в този случай за мен важи правилото за патицата.
Но честно казано аз се включих в дискусията защото мен все повече започва да ме тормози нещо друго. Дори да се абстрахирам от това дали е убийство или самоубийство за което се спори, има неща които са безспорни и ясни факти около битието на тези хора. И тези факти никак не са ласкави за тях. Изумена съм как може те да бъдат наричани "светли хора", чисти души", "ангели" и т.н. суперлативи. Очевидно е, че те не са били такива. Определенията за тях би трябвало да бъдат съвсем други. Най-мекото, с което бих ги нарекла аз е паразити. Наистина ли обществото ни е толкова оскотяло, че съвсем е преобърнало понятията за добро и зло. За правилно и грешно. До толкова ли вече ни е повреден чипът. Наистина е плашещо.

# 52 587
Вие, вярващите в ОВ по нищо не се различавате от вярващите в Калушев. Страстно и безкритично защитавате една многократно компрометирала се система.

Не е точно така. Аз искам санкции за проспаните сигнали и неефективните проверки. Както и за доносника или доносниците от ДАНС, които са информирали Калушев за сигналите срещу него.

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 09:36 от Mama xxl

# 52 588
  • София
Хайде да помислим логично! София каза, че ВА бил моралния убиец. Следователно тя вярва, че еко-био-будистите са се самоубили! Ако тя си мислеше, че са били убити, нямаше да каже това за сина си - Валери.

ФАКТ: София смята (или направо знае), че групата се е самоубила! Това логично включва и убийствата на момчетата в кемпера от чичко Калушев!
А може и вместо да се опитваме да мислим "логично", просто да изгледаме интервюто на София, където казва:  "Синът ми е моралният убиец, защото благодарение на тези неща, които той наговори, всичко това, което сега се изсипва на главата на тези родители, е благодарение на моя син... Техните деца са убити два пъти - веднъж физическата смърт, веднъж моралната смърт."
Периодично в темата изниква твърдението, че София знае за самоубийството, а тя категорично го отрече във фейсбук пост. Морално убийство за нея е убийство на доброто име.
Във всеки пост, който ми е попадал и във всеки коментар, София е категорична, че са убити.
Ама много хора не я разбраха с "моралния убиец", или разбраха, ама не им отърва.
Много слабо ме интересува колко категорична е София.. Фактите и доказателствата са тези, които трябва да са категорични, а те са.

# 52 589
Радвам се, че Ралица ще изиска ДНК експертиза на полицейския човешки ексремент, който с голяма вероятност е почти идеална половинка от гумен/каучуков тампон с втулка, от двигателя или окачването по мотоциклета на собствения ѝ син. Или от някое друго от превозните им средства.
Това е гнусно и грозно, но то на трупове на деца и младежи голяма забава да се гавриш.
Дано наистина поиска и направилия го "герой" стане публично известен. Все пак нека кумирите на вярващите на официалната партенка си получат заслуженото медийно внимание. Каквито кумирите, такива и фенките.
Не, Джеси, не се гаврим. Аз в началото когато Ралица съобщи за екскремента, чистосърдечно ѝ повярвах и се възмутих, но не и докато не видях въпросното нещо във видеото на Йончев. Което вместо коректно да покаже от всички страни, той за секунда го разду в някакъв балон чрез операторски трик и толкоз. Абсурд да клъвна на това внушение, няма начин.

Общи условия

Активация на акаунт