Отговори
# 52 875
Новото в откриването на  котката е не, защо са я затворили, при положение, че същото са направили и с кучетата. Или са затваряли животните обичайно нощем, или са искали да ги убият - изгорят на живо при това, засега не можем да кажем.

Загадката е защо разследващите не са я намерили при толкова претърсване и огледи.
Кой каза, че не са я намерили? Какво точно очаквате да се случи с котешкия труп ?

# 52 876
Как разбрахте, че са търсили котката? Чуваше се "няма я бе" и толкоз. За всичко може да се отнася.

# 52 877
Новото в откриването на  котката е не, защо са я затворили, при положение, че същото са направили и с кучетата. Или са затваряли животните обичайно нощем, или са искали да ги убият - изгорят на живо при това, засега не можем да кажем.

Загадката е защо разследващите не са я намерили при толкова претърсване и огледи.
Откъде да знаем, че не са я намерили?
След шест месеца как ли изглежда видът на изгоряла котка?
Пълни фантасмагории...горска мишка, лайн@ . Няма ли за какво да се заяждат и провокират?
Много е лукава и хитра сврака- Ралица. Намира с какво да ангажири съзнанието на нейните последователи.
Сега пък намерила кученце. И то милото пази хижата.
Котката се жертвала за Ламата.
Вместо да търсят убийците те седнали приказки да измислят .

# 52 878
Не вярвам РА за два часа да е намерила труп на котка, екскременти и всичко останало, което десетки разследващи преди нея да са пропуснали. Каквото е имало - било е намерено и протоколирано от разследващите, сега работата на РА и ВлЙ е да обработват техния "електорат" с внушения за невероятно скандални находки.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 12:37 от EmmaT

# 52 879
Как разбрахте, че са търсили котката? Чуваше се "няма я бе" и толкоз. За всичко може да се отнася.
Да, възможно е да са търсили връзка ключове.Нали там на прозореца са стояли ключове. Веднага след репликата влизат и ровят там.После някой ходи до дръвника и там рови. А дойдоха откъм стаята на Ивей, вероятно и там е търсено нещото.Репликата е идвайки оттам и влизайки вътре, на прозореца

# 52 880
Новото в откриването на  котката е не, защо са я затворили, при положение, че същото са направили и с кучетата. Или са затваряли животните обичайно нощем, или са искали да ги убият - изгорят на живо при това, засега не можем да кажем.

Откъде да знаем, че не са я намерили?
След шест месеца как ли изглежда видът на изгоряла котка?
Пълни фантасмагории...горска мишка, лайн@ . Няма ли за какво да се заяждат и провокират?
Много е лукава и хитра сврака- Ралица. Намира с какво да ангажири съзнанието на нейните последователи.
Сега пък намерила кученце. И то милото пази хижата.
Котката се жертвала за Ламата.
Вместо да търсят убийците те седнали приказки да измислят .
Намира кученце, но не го прибира тя да си го гледа, а ВЙ от няма на къде и жена му! Голям тарикат е РА! Иначе любов, сърца и т.н.

# 52 881
Новото в откриването на  котката е не, защо са я затворили, при положение, че същото са направили и с кучетата. Или са затваряли животните обичайно нощем, или са искали да ги убият - изгорят на живо при това, засега не можем да кажем.

Кой каза, че не са я намерили? Какво точно очаквате да се случи с котешкия труп ?

Каквото се случи с кучешките. Изследваха ги дали са били упоени, информираха ни. Вие мислите, че просто са я прескачали ли?

# 52 882
Скрит текст:
Явно и котката са прибирали вечер. Няма загадка с нея. Жалко за животинчето.

Май Ралица беше споменала някъде, че им е правила бели. Може и затова да са я затваряли и нея вечер, пък и да не излиза навън заради горските животни.

Ралица за кученцето Петра:
Петрохан – Петра 🖤💛
Преди три-четири дни, на обичайната ни спирка при паметника, преди да се качим към хижата, това мило същество ни чакаше там. Имахме среща с хора, дошли да помагат, и всички се влюбихме в нея. Един от тях каза, че ще я вземе да я гледа и затова я качихме в колата. Така тя се озова на хижата.
На мен ми беше изключително интересно да наблюдавам реакциите на това кученце, озовало се горе. Въпреки огромната заетост, докато съм там, непрекъснато се опитвах да следя поведението ѝ. Само за един час беше обходила всичко. Влизаше безстрашно с нас навсякъде в хижата, сякаш я познаваше отдавна, и така остана през целия ден – спокойна, доволна и щастлива.
Първата нощ я оставихме сама горе с охранителите. Направих ѝ своеобразно легло пред входа, до стълбите, и ѝ казах да ни чака там, защото на следващата сутрин ще се върнем. Тя легна на него, а когато се върнахме сутринта, седеше точно там, където я бяхме оставили. Сякаш беше дала дума.
В началото обсъждахме различни имена. Най-хубавото предложение дойде от милата съпруга на Владо. Именно тя уцели право в десетката – Петрохан – Петра. 🙂
И така Петра стана част от Петрохан. Част от хижата. Част от усилията да опазим оцелелите вещи на шестимата. И някак неусетно стана и част от надеждата, че въпреки трагедията, ужаса и несправедливостта, доброто продължава да намира път.
Вгледайте се в перфектно оформеното черно сърце на гърдите ѝ. 🖤 Чак вчера го забелязахме. Толкова малко кученце, а носи толкова голяма символика. Все едно е дошло с нея.
Всички доброволци горе вече обичат Петра. Сякаш това животинче носи усещане за обич, спокойствие и подкрепа. Защото точно това се случва през тази седмица – от едната страна са болката, разрухата и огромната липса на близките ни, а от другата – добротата, човечността и подкрепата на прекрасни хора. И някак Петра се превърна в живия символ на всичко това. Малкото черно кученце с дрезгавото лаене, което непрекъснато раздава целувки, и онова сърце на гърдите му, което сякаш ни напомня, че дори на най-мрачните места любовта винаги намира начин да се появи. 🖤
Вече Петра си има дом. Познайте кой ще се погрижи за нея? Владо Йончев, разбира се.
Както един близък вчера ми каза:
„На Владо и паметник да му вдигнем, все ще е малко.“
И това е абсолютната истина.
Докато обсъждахме различните варианти кой да прибере Петра и да се грижи за нея, Владо, по неговия си начин, мълчеше и чакаше да стане ясно, че никой от нас няма да може по една или друга причина. Тогава, с неговата тиха, мила усмивка, просто каза, че той ще се погрижи за нея.
Неговата съпруга, която също идва да помага, още когато я видя, каза:
„Това е Петра.“ Тя беше нейната кръстница.
И така тези безкрайно добри хора – Владо и Зори – въпреки че вече имат куче, три котки и таралеж, отвориха сърцето и дома си и за Петра.
Сега Петра слиза с нас в София да преспи, а после всеки ден се връща горе на хижата. И видимо е безкрайно щастлива там. Има си своеобразно легло, купичка за вода и какви ли не неща за разнасяне и хапане. Вече изяде едно дистанционно, няколко работни ръкавици бяха „отнесени“ нанякъде, появява се на почти всяка снимка и видео, защото неотлъчно следва мен и Владо, а любимото ѝ занимание е да намира хартия, да я накъсва на ситни парченца, а аз вървя след нея и ги събирам. 🙂
Дали е случайност, че Петра се появи точно тук, точно сега, точно на хижа Петрохан – всеки ще отговори сам за себе си.
Едно е сигурно обаче!
От деня, в който се появи, тя успя да върне усмивки там, където от месеци живеят предимно сълзи.
Петра. 🖤💛

И още не е измислила, че кученцето е някой прероден от възнеслите се??? Еее, много слаба фантазия, разочарована съм. 😒
Иначе много грижовни, ама зарязали малката животинка да нощува сама там, дето и големите кучета не смеели да оставят, за да не ги убият вълците. 🤦‍♀️
И сме много състрадателни, че и голяма символика носело кутрето, ама да го вземем - "никой от нас няма да може по една или друга причина". Що? Ралица специално поради каква причина не може? Че е претрупана с работа да виси денонощно из социалните мрежи и да дрънка небивалици ли?! Щото тя друга работа няма! Ни дете, ни мъж, ни родители, ни приятели, ни "близки", щото те се екзитнаха. Празен живот, обаче била заета. "Въпреки огромната заетост..." да търси екскременти из хижата, не пропуска да се изтъкне - аз, аз, аз. Кучето ходи след мен, аз му занесох не знам си какво, аз чистя след него... Защо ли се чудя? Тя децата си зарязала и не й дреме за тях, та за едно кученце ли ще се трогне?! 😒

Като казах деца, се сетих за малкия Александър - вчера някой беше написал във фейса, че освен, че Свилен й го е взел и го е завел в Щатите, има и ограничителна заповед срещу Ралица. Дали е вярно? 🤔

Абсолютно болни хора,с още по- болно обкръжение и тогава и сега,  взели са си животните с тях, те са ги затворили умишлено. Болни хора с вид на клошари и изпържен мозък, още като се мотат  по двора е ясно, че не са адекватни. Ламата ги е превърнал в едни зомбита и визията  им се занемарила през годините , били  са чисти спретнати преди. Жалко за котката, надявах, че не са я хванали като я търсеха.

Скъсаните дрехи и липса на легло не пасват на имиджа на един човек с престижна професия. Явно това е било в миналото му и сега е живеел по този начин.

Абсолютно точно ги е описала Twisted Sister. Отдавна го казах и аз - имат вид на мърляви клошари, явно в такива са се превърнали. Загубили интерес към всичко от нормалния свят, живеещи в мизерия и боклучарщина, единственото важно нещо им е бил тоя, който ги е докарал до това състояние. Накрая и ги извади от него. Завинаги.

# 52 883
Да не забравяме, че Яни Макулев беше споделил, че на разпита са го питали дали мисли, че Калушев може да ги е убил.
Не са го питали дали мисли, че може да са се самоубили.
Тоест явно според първоначалния оглед са допускали присъствието на убиец там.
Изпитвам силни съмнения като гледам как се води разследването, че са изследвали абсолютно всички възможни следи от външно присъствие.
Имало е стъпки на шестимата от групата, на Деян, на пожарникари, на лекари, после и на разни отряди за обезопасяване, разследващи, поемни лица и т.н. Как прецениха за 1,2 дни, че няма външна намеса без пукната експертиза? Това е технически и времево невъзможно, за да го твърдят.
Тоест единствената им хипотеза се крепи на предположения, които тепърва ще се установява дали са така, или не.
Ами не изглежда като обективно разследването, нито личи някой, някога да е работил по всевъзможни версии.
Изглежда като някой -например Сарафов, да е задал тон на версията и всички усилия да са насочени единствено натам.

# 52 884
Аз не се задълбочавам в екскремента изобщо. Гледам видеата с моите очи и през моята гледна точка, абстрахирам се от писанията на РА. И без него свинщината, която е оставена  на мястото е потресаваща.Навсякъде в социалните мрежи се коментира колко е разкъртено на конкретни места, вие това не го ли виждате?
Интересно ми е дали ще се включат сериозни разследващи журналисти сега.

Хижата е изгоряла и оставена без поддръжка 6 месеца, как очаквате да изглежда? Трябваше да я стегнат и подготвят за новодомците през тия 6 месеца?
Иначе всеки може да си коментира колко е разкъртено, това не значи че нарочно са къртили сте и за да премахнат дупките от куршуми.

# 52 885
Ми тия полицай 6 месеца какво са правили, вместо да шпакловат и боядисват те семки чоплили. 🤣

# 52 886
Когато гледах записите от хижата много ми беше чудно как и тримата сноват да вдигат и пускат веригата на преминаващият Калушев! Все едно той не може да си я откачи и закачи сам! Точно, като слуги са били!

# 52 887
Хижата е изгоряла и оставена без поддръжка 6 месеца, как очаквате да изглежда?
Очаквахме най-малкото да няма боклуци навсякъде. Видимо има хартии, опаковки и какви ли не битови отпадъци. Найлонови чували не са ли виждали? Ами поне да си съберат боклуците прилежно, ако трябва да си сложат кошчета и химическа толаетна докато дежурят. Това е половин година. Пестят от наем на химическа тоалетна ли? Пълна мизерия и свинщина, която не изглежда никак добре, ако е сътворена и допусната от пазители на реда и закона.

# 52 888
Да не забравяме, че Яни Макулев беше споделил, че на разпита са го питали дали мисли, че Калушев може да ги е убил.
Не са го питали дали мисли, че може да са се самоубили.
Тоест явно според първоначалния оглед са допускали присъствието на убиец там.

Не 100, а сигурно 1000 пъти се обясни, че такъв е протоколът. Всяко местопрестъпление с труп първоначално се "регистрира" като евентуално убийство, извършено от неизвестен извършител. Ама, няма проблем, ти си развявай внушенията, щом те влече.

Хижата е изгоряла и оставена без поддръжка 6 месеца, как очаквате да изглежда?
Очаквахме най-малкото да няма боклуци навсякъде.

То пък щото преди това е било хирургически чисто, ама тогава не ти е правело впечатление.

# 52 889
Винаги при убийство първият заподозрян е от най-близките - обикновено съпругът/съпругата. И в 90% той е виновен. Така че затова това го питат.

Общи условия

Активация на акаунт