Отговори
# 53 175
И аз ще сменя темата.
През февруари (снимка 1) червеният покрив е абсолютно цял, прав и непокътнат над централната част на хижата. През юли (снимка 2) същата тази централна част е изпепелена до основи, изцяло овъглена в черно и срутена навътре.
Скрит текст:
9.2.2026 г
23.7.2026 г

Влагата и дъждът могат да съборят покрива, но физически не могат да овъглят дървените греди и ламарините. Това са следи от силен огън. Тъй като хижата през цялото това време беше под строга денонощна полицейска охрана, изниква въпрос: Кога точно е избухнал вторият пожар вътре по време на следствието и какво точно трябваше да се доизгори в тези стаи?

Не е имало втори пожар. Тлеело е само.
Тлеело е само в мазето, където са се съхранявали пелетите, никой не е казал, че е тлеело на покрива.

# 53 176
Така снимано от екрана не мога да кажа че има някаква разлика
Няма ли сняг на февруарската снимка? Снега ще скрие почерняло то. То и червеното е скрито и втората е по-червена

# 53 177
Така снимано от екрана не мога да кажа че има някаква разлика
Няма ли сняг на февруарската снимка? Снега ще скрие почерняло то. То и червеното е скрито и втората е по-червена
Заповядайте

https://btvnovinite.bg/bulgaria/vizhte-bivshata-hizha-petrohan-s … ijstvo-vodeo.html
https://nova.bg/news/view/2026/07/23/545291/%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 53 178
Аз съм откровено озадачена как и защо MariyaHris беше с бан (дано вече да не е). Как и защо някои потребители злорадстваха и коментираха арогантно - от позицията на какви? И най-вече - как не действат еднакви правила за всички форумни членове?
Досещам се за отговора и съм го споделяла, но се изтрива мигновено. Свобода на словото, какво да се прави...

Според мен модераторите толерират определено противниците на официалната версия и допускат безобразно обидно отношение към привържениците на официалната версия. Това е толкова очебийно, че се питам, дали модераторите не са симпатизанти/привърженици на една определена партия, която е толерирала Калушев.
И на мен така ми изглежда, и не само заради тази тема, а а заради модерацията им в ред други чувствителни теми.

# 53 179
Добре, дайте да обсъдим нещо по същество. Никой ли не видя дупката от куршум и не се запита защо е над яйчените черупки. Входна е, защото е чиста, ако беше изходна щеше да е поразкъртено около нея.

# 53 180
Много е странно изказването на министърът ""В момента правим срещи с представители на прокуратурата и ДАНС, за да си обединим информация, да сглобим цялата картина и да я представим на обществото".

От изявлението става ясно, че още не са сглобили цялата картина, малко късно се сещат да си обединят информацията след половин година, и някак това съгласуване за 'представяне на обществото' звучи като хаотично сглобяване на обща 'приемлива' версия в последния момент. Разбира се и изборът на 'момент' не изглежда никак случаен.

# 53 181
Много е странно изказването на министърът ""В момента правим срещи с представители на прокуратурата и ДАНС, за да си обединим информация, да сглобим цялата картина и да я представим на обществото".

От изявлението става ясно, че още не са сглобили цялата картина, малко късно се сещат да си обединят информацията след половин година, и някак това съгласуване за 'представяне на обществото' звучи като хаотично сглобяване на обща 'приемлива' версия в последния момент. Разбира се и изборът на 'момент' не изглежда никак случаен.
Абсолютно същото си мисля и аз!

# 53 182
Скрит текст:
Аз пропуснах няколко хиляди страници, но отварям темата чат-пат - напоследък все по-често, защото имам свободно време Simple Smile Аз пък се изумявам и поздравявам няколко потребителки (знаят кои са) за нечовешкото търпение и спокойствие, с което поддържат здравия разум и добрия тон в дискусията въпреки непрестанните провокации, нарочно лично спамене и докладване. Но най-вече мисля, че до излизането на официалните резултати няма какво ново да бъде казано. А и след това ще бъде същото де, най-много да завалят още снежинки за броене.
Отдавна не съм писала, но използвам да си кажа колко съм отвратена от изявите и инициативите на жълтата майка и от извратеното ѝ партньорство с госпожа Майсторова. В началото си мислех, че е в някакъв шок, фаза на отричането или опит да тушира вината си или нещо подобно. Сега вече мисля, че тя изобщо никаква вина не изпитва, напълно нарцистична и луда е и страшно, ама страшно нагла.

И аз мислех, че е в някакво моментно състояние, че временно е така, докато някой не постна тук думите ѝ как АМ бил нейно дете (или тя му била майка, нещо от сорта). И някак рязко ми падна на едно ниво с Калушев, който взел детето на приятеля си и го представял за свой собствен син. Сега и аз мисля, че не изпитва никаква вина и няма връзка с реалността.

# 53 183

Трудно, да не кажа невъзможно ще бъде намирането на “мотив” за разширеното самоубийство. Защото мотивът никога не е един, а мотивацията е мултифакторно обусловена. В такъв свръхкомплексен случай като Петрохан/Околчица, няма как да се намери един “мотив”. Евентуално може да се установи тригерът (“защо точно сега”), но не и мотив. Липсата на доказуем мотив за самоубийство не говори обаче против самоубийство, защото в много случаи на самоубийства, мотиви не могат да бъдат установени. И тъй като при търсенето на мотиви се подхожда ретроспективно от обследващите, мъртвият няма как да ни каже, какви са били мотивите му, което пък води единствено до допускане на вероятни мотиви за самоубийство, но не и до доказуеми факти, свързани със себеумъртвяването. Така че, не чакайте “доказан мотив” за разширеното самоубийство на Петрохан/Околчица. Така смятам аз и не задължавам никого с мнението си.

# 53 184
И аз ще сменя темата.
През февруари (снимка 1) червеният покрив е абсолютно цял, прав и непокътнат над централната част на хижата. През юли (снимка 2) същата тази централна част е изпепелена до основи, изцяло овъглена в черно и срутена навътре.
Скрит текст:
9.2.2026 г
23.7.2026 г

Влагата и дъждът могат да съборят покрива, но физически не могат да овъглят дървените греди и ламарините. Това са следи от силен огън. Тъй като хижата през цялото това време беше под строга денонощна полицейска охрана, изниква въпрос: Кога точно е избухнал вторият пожар вътре по време на следствието и какво точно трябваше да се доизгори в тези стаи?

На първата снимка предната част на покрива (стряха или не знам как точно се нарича) все още си е на мястото.
На втората снимка тази част е паднала и е във вид на отломки, които се виждат по земята.
Останало е само черното, което Ви лъже погледа, че е ново изгоряло, а реално не е. Точно до него се е "отчупил" покривът, така да се каже.

# 53 185
  • my own world....
Аз не виждам някаква особена разлика в двата покрива от февруари и юли... Изгоряло и неизпадало на момента, не означава, че с времето и дъждовете не е доизпадало. Броихте снежинки, сега керемидки ли?

# 53 186
  • София
Скрит текст:
Аз пропуснах няколко хиляди страници, но отварям темата чат-пат - напоследък все по-често, защото имам свободно време Simple Smile Аз пък се изумявам и поздравявам няколко потребителки (знаят кои са) за нечовешкото търпение и спокойствие, с което поддържат здравия разум и добрия тон в дискусията въпреки непрестанните провокации, нарочно лично спамене и докладване. Но най-вече мисля, че до излизането на официалните резултати няма какво ново да бъде казано. А и след това ще бъде същото де, най-много да завалят още снежинки за броене.
Отдавна не съм писала, но използвам да си кажа колко съм отвратена от изявите и инициативите на жълтата майка и от извратеното ѝ партньорство с госпожа Майсторова. В началото си мислех, че е в някакъв шок, фаза на отричането или опит да тушира вината си или нещо подобно. Сега вече мисля, че тя изобщо никаква вина не изпитва, напълно нарцистична и луда е и страшно, ама страшно нагла.

И аз мислех, че е в някакво моментно състояние, че временно е така, докато някой не постна тук думите ѝ как АМ бил нейно дете (или тя му била майка, нещо от сорта). И някак рязко ми падна на едно ниво с Калушев, който взел детето на приятеля си и го представял за свой собствен син. Сега и аз мисля, че не изпитва никаква вина и няма връзка с реалността.
Тя няма как да изпитва вина, защото страда от подобен на Калушев патологичен нарцисизъм, както и София също, затова виждаме непрекъснато "аз, аз, аз", затова действията й, оставяйки и двете си деца в култа, които са нелогични, да не кажа ненормални за всеки родител, за нея са били просто средство за подхранване на собственото й его, затова и до ден днешен занимава всички със себе си, хили се високомерно в телевизионни интервюта и не проявява никакво съчувствие към жертвите на Калушев - Николай и Алекс, въпреки фалшивите си постове и лицемерие на тази тема. Тази жена не е способна на съчувствие.
За мен е даже по-страшна от Калушев, София - също. И двете са жертвали съзнателно децата си, заради своя личен интерес и своите нужди.

# 53 187
  • София
Скрит текст:
Добре, дайте да обсъдим нещо по същество. Никой ли не видя дупката от куршум и не се запита защо е над яйчените черупки. Входна е, защото е чиста, ако беше изходна щеше да е поразкъртено около нея.
sunseto3,
Ако това наистина е куршум каква е идеята да е над яйчените черупки? А на този таван би ли могло да има изходна дупка? Съвсем добронамерено питам.

# 53 188
Не съм специалист, но не трябва ли под ъгъл да е дупката?

Ясно е, че такова даване на деца говори за семейства без нито една стабилна фигура, но пък в повече идва да се слагат диагнози. До голяма степен именно това кара хората да влизат в обяснителен режим.

# 53 189
Все пак имаме и минимум 2 убийства според изнесената до момента версия. От общо 6 души, една трета са убити, за което поне би било добре да се изясни мотив.
Тригерът също ще хвърли някаква яснота, стига да е достатъчно убедително доказан. А може да се окаже, че и още един е убит, ако за Ивей стане ясно, че някой му е 'помогнал' с втори изстрел , както многократно се обсъжда по медии от разни 'специалисти'.
Което ще промени тотално картинката на уж 'разширено самоубийство'. Ако половината жертви са убити не звучи много достоверна тази хипотеза за 'разширено самоубийство' и мотив поне за убийствата е нужен.
Също така, не е ясно как ще го докажат това убийство, самоубийство след като според изнесената информация  поредността на настъпването на смъртта им е неизвестна?
Всичко, което не са могли да докажат категорично, на психологично, теологичната експертиза ли ще се крепи?
Това не би изглеждало като особен успех за разследването най-малкото.
Скрит текст:
Трудно, да не кажа невъзможно ще бъде намирането на “мотив” за разширеното самоубийство. Защото мотивът никога не е един, а мотивацията е мултифакторно обусловена. В такъв свръхкомплексен случай като Петрохан/Околчица, няма как да се намери един “мотив”. Евентуално може да се установи тригерът (“защо точно сега”), но не и мотив. Липсата на доказуем мотив за самоубийство не говори обаче против самоубийство, защото в много случаи на самоубийства, мотиви не могат да бъдат установени. И тъй като при търсенето на мотиви се подхожда ретроспективно от обследващите, мъртвият няма как да ни каже, какви са били мотивите му, което пък води единствено до допускане на вероятни мотиви за самоубийство, но не и до доказуеми факти, свързани със себеумъртвяването. Така че, не чакайте “доказан мотив” за разширеното самоубийство на Петрохан/Околчица. Така смятам аз и не задължавам никого с мнението си.

Общи условия

Активация на акаунт