Описаните от вас гимназисти изобщо не са средностатистическите гимназисти от училища със среден бал. След завършване на такива училища много деца продължават в университети, дори извън България, в доста сериозни специалности, в най-различни области на науката.
Владеенето на английски език в наши дни не е кой знае какво уау умение.
Многото пътувания не гарантират нито много знания, нито пък социални умения.
Към дама, която беше изброила с какво би се занимавал Ники извън групата, в реалния живот - не са необходими само лицензи за повечето от тях. За някои си трябва сериозно обучение, и познания в много науки - биология, химия, математика, физика...
Образованието до 10 клас е задължително. Но с диплома за първи етап от гимназията как би се реализирал?
Точно тези, които Вие сте изброила, не ги бях писала. Избрила бях дейности с лицензи. Но Вие защо решихте да ги включите като мое мнение? Тенденциозно ли?
За преводач - трябва да си филолог (университетско образование, с курсове не става).
Готвач - няма да стане само с четене на рецепти, ако държиш в наше време да си добър и ценен готвач. Ще се наложи поне малко от малко да познанайваш разните особености на продуктите и процесите, които протичат при топлинна обработка.
Всяка една професия, колкото и лесна да ни се струва, предполага много различни познания, за да я упражняваш качествено.
Тенденцията да ги изкарате изостанали, деградирали и подобни, показва нивото Ви на възприемане на информация. Млади хора са, умни са били, не ги омаловажавайте, не са били хора с ограничен умствен капацитет. Напротив. Не са живяли само медитирайки и излежавайки се. И пак ще повторя, по - важното е дали са искали на този етап нещо по - различно от живота, който са водили.
И ще помоля да не внушавате, изопачавайки мнението ми.
В безсилието си вече започвате да виждате мечки там, където ги няма!