Отговори
# 54 195
Нещо повече правите, Баба Дали, поставяте категорични диагнози на хора, за които единствено сте чували субективни мнения из нета. Дано с реалните си клиенти/пациенти/ се отнасяте професионално.

Хайде, посочете ми къде и кога съм поставяла МКБ и/или DSM диагнози? Това, че Вие нямате понятие, какво е психиатрична диагноза и кога едно становище е диагноза, не оправдава обвиненията Ви към мен. Ако не ми посочите, къде съм поставила МКБ-диагноза, оставам с впечатление, че просто искате да злословите.
А, то това остава, да сложите и кода по МКБ, а що не и рецепта, която бихте им предложили. Достатъчни са многобройните ви постове с категорични съждения за хора, които не сте чували и виждали. Хайде, няма нужда да се правим на ударени.

# 54 196
Нещо повече правите, Баба Дали, поставяте категорични диагнози на хора, за които единствено сте чували субективни мнения из нета. Дано с реалните си клиенти/пациенти/ се отнасяте професионално.

Хайде, посочете ми къде и кога съм поставяла МКБ и/или DSM диагнози? Това, че Вие нямате понятие, какво е психиатрична диагноза и кога едно становище е диагноза, не оправдава обвиненията Ви към мен. Ако не ми посочите, къде съм поставила МКБ-диагноза, оставам с впечатление, че просто искате да злословите.
А, то това остава, да сложите и кода по МКБ, а що не и рецепта, която бихте им предложили. Достатъчни са многобройните ви постове с категорични съждения за хора, които не сте чували и виждали. Хайде, няма нужда да се правим на ударени.

Това не са диагнози. Точка.

# 54 197

И аз мисля, че реално имат доста помещения, които са могли да използват като гараж. Дори обозначеният от мен Гараж 1 е достътъчно дълъг, за да се паркират два  пикапа един зад друг. Справка мащаба на кемпера и снежното съоръжение на пътеката. А има и постройка 2, че и 3.

Двете минути, които били изрязвани уж от властите, реално са прекъсване в записа, защото автомобила дава назад и излиза от обсега на камерата, която знаем записва само при движение. За мен и двата пикапа са били паркирани там.
Черния ясно се вижда къде го паркират, а другия отива отзад.

# 54 198
  • София
Моля някой да ми припомни къде РА казва ,че ИК подарява ДЖИП на НЗ .
Аз намирам в интервюто при Дарик, но тя споменава" личната си кола , подарена от ИК."

# 54 199
Камера паркинг хваща чудесно гаражите. Пукапа на Златков стига до гаража , обръща, и дава на заден пак до гаража.Не отива отзад. По време на пожара в гаража има един автомобил. Сутринта също .
.

# 54 200
Баба Дали, на определен кръг от хора им е изключително важно с всички сили и средства да докажат, че на Калушев и група не могат да им се направят акуратни психо профили, постмортем.
За мен четворната експертиза, която се чака, ще покаже много притеснителни неща.

Дори за един обикновен човек като мен, който няма допирна точка нито с психология, нито с психиатрия, червените флагове, които излезнаха покрай случая са неуспорими.
И не говоря за нещо спуснато от властите, а за нещата показани и казани от роднини, близки и замесени със загиналите.

# 54 201
Тук вече обърнат на задна отива и паркира до гаража. Шофьорите знаят , че е по лесно да излезеш напред

След това вече липсва

# 54 202
Чадър за да създадат организация и да купят оръжия е едно, но съвсем друго е да имат чадър при съмнения за незаконно отглеждане на деца и сексуални престъпления. Склонна съм да мисля, че гостите на хижата не са знаели тези неща, щом Калушев е внимавал и не е допускал лесно хора до своя вътрешен кръг. Освен това пред гостите е представял момчетата за свои синове.
Това ме кара да смятам, че определени неща са се пазили в тайна между Калушев, момчетата, и тримата хижари.

Твърде възможно е да е и така.

# 54 203
  • Варна
Барса ,точно това минах предвид и аз.
Мимси, колко бързо да се шмугне, хич не е бързо а минути са това.’ Може да се товари и разтоварва нещо,може да слизат и да се качват хора, можем ли да сме сигурни. Ти гледа ли видеата, ама самата ти?
Пусни си точно на това място, ще загубиш не повече от 5 минути. Сама ще видиш.
По принцип най-лесно би се случило всичко с познати хора, които е трябвало да посетят хижата, както някой тук беше предположил. Може би.

# 54 204
Между другото, пуснах снимките на сивата кола на АI, за да предположи коя Toyota e.
Каза, че по тези кадри, пикапът е най-съвместим с визията на Hilux.

# 54 205
Скрит текст:
О, Вие явно знаете точния час, в който камерата е изгоряла... Някои от стаите са непокътнати, ама рутерът задължително е изгорял. И то точно преди самоубийството. Коментирате неща, за които нямате точна информация.

Да не говорим, че и ТОК НЯМА.
Аз мисля много качествено. Това ми дава огромно предимство. Simple Smile
А вие имате ли точна информация? Дайте я тук, нека я обсъдим...
Какво? Нямате? Така си и помислих. Sad

П.С. Просто_майка, .. писали сме едновременно Simple Smile

Много ми допада самочувствието ви! Сериозно, наистина не хващам логически непоследователности в хипотезата ви.

Логически непоследователности няма, но това не гарантира, че е станало точно така. Единствено, показва, че е възможно. Аз лично вярвам, че Деян е знаел за събитията, свързал се е с чичко Калушев, и не случайно сега го няма.

Логично. Мен по-ме боде  дистационното обявяване на "екзита". Не като невъзможно, а като психологически много рисковано; бях чела или слушала не знам къде, че Калушев е бил способен много дълго и внимателно да обмисля и премерва риска при изследването на пещерите и е изисквал висока прецизност в работата. Психологически е  почти невъзможно да си променя стила в такъв важен момент като екзита, който подготвя дълго.

Това се обяснява сравнително лесно. Калушев е бил нарцис психопат. Цялото ми битие е било свързано с изградения мит, че е специален и, че другите са му верни до гроб. За него всичко буквално му е "принадлежало". И хората, и хижата, и момчетата, и джунджуриите с които се е затрупвал като част от изграждането на някакво митологично битие в съзнанието му. Това е правил цял живот.

Само че, проблема за него е бил, че вътрешно се е съмнявал. Усещал е, че така опакования му живот не е реален, а куха фасада. Подсъзнателно вероятно се е измъчвал от това. Както и от много вероятните му садистични хомосексуализъм и страст към малки момченца... за разлика от истинския мъж в главата му - неговия баща.

Хвърлял се е отчаяно от едно на друго! Дайте да си направим работилница (като мъжете), дайте да имаме пушки (като коравите копел*та), дайте фитнес (като здравите батковци), дайте да печатаме тениски, да шием шалчета и да правим грънци (като талантливите творци), дайте да си правим хляб с квас (като изисканите хора), дайте да сме водолази, не! - нека сме будисти (като духовните хора), хайде да сме малко парапланеристи (като смелите мъже), да вземем да се друсаме (като алтернативните и "пробудени" хора), абе не! - дайте да сме рейнджъри и да спасяваме природата, не! - направо Света да спасяваме. И т.н, и т.н...

Калушев е усещал много добре цялата гротеска. В това му състояние, представата, че застава лице в лице с онези тримата, казва им "днеска да се гръмнете!", а пък те му викат "абе я си е** м****!" е била непоносима. За него това би било пълен и тотален крах на нарцистичната му кула изградена от сапунени мехури. Абсурд!

Не е бил "тъп като гьон" в класическия смисъл на тази дума. Премислил е всичко, изградил е план в който основното му е било болното му его да не пострада. Искал е да си отиде "величаво", като Ботев, като Лама, като духовно чист и просветлен човек. Въпреки, че е знаел, че не е такъв, много е държал "магията" да продължи и след смъртта му. "Не вярвай на нищо, което ще чуеш..." и т.н.

Нали разбирате за какво става дума...

Калушев се е скрил на Околчица. Казал е на тримата "отдалеч" за по-сигурно, че днес "излизат", "екзитват" или каквато там идиотщина им е втълпявал на онези. Казал е, че и той, и момчетата идват и толкоз. После е нямал търпение да му бъде потвръдено, че всичко на хижата е приключило (вероятно от Деян, ако не - от новините). И накрая знаем какво е направил...

Това е най - вероятния сценарии ..

# 54 206
Barsa и сие, кажете ми тогава къде е бил паркиран сивия пикап на НЗ преди идването на кемпера на 31-01? Защото сутринта на 1-02 все пак го изважда от някой гараж и тръгва с него.

Там където е бил паркиран на 31-01, на същото място го прибират и на 1-02 в 13:58 часа. И тук нямам мистерия.

# 54 207
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
доколкото разбирам, мистериятра е след това.
ако е бил паркиран там, защо са го обявили за издирване?
ако не е бил там, къде е бил?
появил ли се е обратно на хижата след това, и ако да - как?

# 54 208
Barsa и сие, кажете ми тогава къде е бил паркиран сивия пикап на НЗ преди идването на кемпера на 31-01? Защото сутринта на 1-02 все пак го изважда от някой гараж и тръгва с него.

Там където е бил паркиран на 31-01, на същото място го прибират и на 1-02 в 13:58 часа. И тук нямам мистерия.

Защото на следващия ден е пуснат за издирване. Затова се чудим къде е бил, при все , че хижата е обследвана в първите часове. А щом е бил в гаража, то как са обследвали, да не видят цял пикап...И кемпера така се търсеше...
ПП...аз се интересувам от криминалната част в случая.

# 54 209
доколкото разбирам, мистериятра е след това.
ако е бил паркиран там, защо са го обявили за издирване?
ако не е бил там, къде е бил?
появил ли се е обратно на хижата след това, и ако да - как?

ок, разбрах чуденката ви.

Защо.. защотоо.. са изгубени в превода, то сякаш сефте им се случват подобни недоразумения на родната милиция- едни са били на терен, други са бъркали в базите данни да гледат на лицето ИК и НЗ какви превозни средства се водят, трети са писали доклада, а четвърти го срича и така се е стигнало. То сякаш някой от нас пък в първите дни разбра колко на брой са им били оръжията - ту имали, ту нямали.

Последна редакция: ср, 05 авг 2026, 13:29 от Mimci

Общи условия

Активация на акаунт