Отговори
# 55 440
мързеливка, кучето нали уж диви животни го убили, че затова после почнали да прибират другите (кучета) в хижата?
А това, че на тоя приятел, дето го цитираш, някой нещо му е казал, не доказва автоматично, че нещото е вярно.

Баба Дали, можеш ли с няколко думи да обясниш защо е често срещано при фрапиращи криминални случаи обществото да започне да залита по конспирации, вместо да приеме фактите?

# 55 441
  • у дома...
Абсолютно изключено е това да е поръчково убийство. Всичко в това престъпление противоречи на начина, по който действат наемните убийци. Няма и мотив за поръчка. Групата около Калушев не е контролирала огромни финансови потоци, наркотрафик или бизнес за милиони. В престъпния свят никой не инвестира огромен ресурс и логистика, за да елиминира затворена общност без икономическо или политическо влияние. Намереното оръжие е законно притежавано от самия Калушев и останалите. Наемните убийци никога не използват оръжието на жертвата, за да извършат екзекуция и то на две различни локации. Съдебно-балистичните експертизи и барутните частици доказаха, че са стреляли сами, а не ги е гърмяло външно лице. Цялото поведение на групата преди трагедията - изолацията, съобщенията, затварянето в тесен кръг, е класически профил на вътрешна психопатология и суицидна криза, а не на хора, които биват преследвани от професионални убийци.
В престъпния свят убийството е инвестиция. Поръчва се човек, чието премахване носи милиони, освобождава пазарен дял или спасява някого от затвора. Калушев не е нищо от това. Няма много милиони, не контролира канали за наркотици и не е заплаха за нито един сериозен бос или политик. Той е лидер на затворена, странна общност от няколко души. Никой сериозен криминален играч няма финансовия или политическия мотив да похарчи и един лев, за да ликвидира подобен човек, камо ли пък 6 човека, сред които и дете. В подземния свят такива хора като Калушев просто не съществуват на радара. Следователно, цялата драма е чиста вътрешна. Става дума за психически нестабилен човек с болни амбиции, който е завлякъл със себе си в пропастта няколко наивници и 2 деца.
И последно: били видяли "нещо". Няма какво "толкова“ да се види. В тези райони няма секретни военни бази или заводи за наркотици, които да изискват избиването на шестима души, за да се запази тайната. Дори когато са напускали изолацията си, да са засекли дребни нарушители (като незаконни дървосекачи или бракониери), никой няма да организира масово убийство (4 възрастни и 2 деца) на две различни локации за нещо подобно.
В заключение: случаят Петрохан не е поръчково убийство, а вътрешна трагедия, предизвикана от тежка психопатология в изолирана група, при която психически нестабилен лидер повлича със себе си в смъртта всички от сектата, която сам е създал.

След като написа наръчник на наемният убиец моля да ми отговориш защо убиха Георги Стоев , написал девет книги за босове на мафията в България и  Боби Цанков – журналист, криминален писател, радио и телевизионен водещ ?
Наистина ли не знаете кои са били Георги Стоев и Боби Цанков?

# 55 442
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Няма как да пренебрегнем физическите доказателства. Балистичните експертизи доказаха, че изстрелите са произведени от оръжията на самите жертви и от техните собствени ръце. ..

Не съм попадала на такава информация.
Същия калибър - да, но не съм чела да е доказано,че са същите оръжия.
И за " от техните собствени ръце" не са казвали никога. Спомням си един много обтекаем израз "ъгъл удобен за собствена ръка", но не и категоричното "от собствените им ръце".

Не помня кой писа,че обикновено килърите стрелят и изхвърлят оръжието, не стрелят с оръжието на жертвите.
Да, обикновено е така, най-вероятно защото жертвата не винаги има оръжие, което да вземат.
Основната идея е оръжието да не може да се проследи до убиеца. В случая и това условие се изпълнява с използването на техните оръжия. Ако действително са използвали техните.

# 55 443
Сега следя делото на Линдзи Кланси -привилиджд бяла жена ,медицинска сестра ,любящи родители ,нормално детство ,любящ съпруг ,грижещ се за децата ...
жената страдала от тревожност и депресия и удушила и трите си деца ,едно от които бебе с ластици за тренировки ,докато мъжа и взима храна зс вечеря от ресторант по нейна поръчка.Разследването е приключило ,има пълни самопризнания от жената ,но конспираторите ще счупят интернеДа ,че мъжът и е убил децата .Просто има хора които нямат много критично мислене и в същото време притежават самочуствие ,че са по -способни да осмислят сложни криминални случаи от другите хора.Тези им способности се простират обикновенно само до криминалните случаи ,във други сфери на живота са си пак рандъми 😅

# 55 444
st. Dobri, 38-ма минута от брифинга:
"По отношение на намерените и иззети 4 броя гилзи се установи по категоричен начин, че са изстреляни от намерените два пистолета и една пушка до трите трупа на починалите лица на Петрохан"

# 55 445
Не помня кой пусна тук променения текст в чат бота на Калушев. Честно казано този текст действително звучи като сбогуване и то с мотиви, които за разлика от СМС до майка му са напълно в съзвучие с техните идеи.  Разпитвах  ИИ дали може друг да направи тази смяна. Да, ако има достъп до акаунта му, или ако има предоставени права от създателя за редактиране. Кой и дали у имал няма как да знаем. Но ако действително Калушев е направил тази смяна ....няма какво да кажа. Баш си прилича на оттегляне по негови си духовни причини. Аз влизах в тоя чат бот но не съм прочела това. Има ли някой от пишещите тук; който го е видял?

# 55 446
st. Dobri, 38-ма минута от брифинга:
"По отношение на намерените и иззети 4 броя гилзи се установи по категоричен начин, че са изстреляни от намерените два пистолета и една пушка до трите трупа на починалите лица на Петрохан"
Само дето 4-тата гилза я откриха малко по-късно.
Сигурно, защото не можем да осмислим, затова ни прави впечатление.

# 55 447
За НЕкатегорично  установените /все още/ 4 гилзи "се установи по категоричен начин, че са изстреляни от намерените оръжия".
Да се смееш ли, да плачеш ли...

# 55 448
  • София
Сега следя делото на Линдзи Кланси -привилиджд бяла жена ,медицинска сестра ,любящи родители ,нормално детство ,любящ съпруг ,грижещ се за децата ...
жената страдала от тревожност и депресия и удушила и трите си деца ,едно от които бебе с ластици за тренировки ,докато мъжа и взима храна зс вечеря от ресторант по нейна поръчка.Разследването е приключило ,има пълни самопризнания от жената ,но конспираторите ще счупят интернеДа ,че мъжът и е убил децата .Просто има хора които нямат много критично мислене и в същото време притежават самочуствие ,че са по -способни да осмислят сложни криминални случаи от другите хора.Тези им способности се простират обикновенно само до криминалните случаи ,във други сфери на живота са си пак рандъми 😅

Дали се отнася и за Демерджиев
"..... мвр да провери колко трупа е имало в района на  Околчица"

https://www.facebook.com/reel/2296757057516658

# 55 449
pandorina, докато той си трие сайтовете през декември, два месеца преди да умре, някой ще влезе да му смени съобщението в бота, без той да разбере? Еми да, възможно е принципно.
Съобщението е все още там, ето линк, ако си го пропуснала.
Spensa, по повод гилзите, позволи ми да съм с едно наум относно изявлението на служебния министър, който един месец обикаля студията да се оплаква, че не му дават достъп, а после изведнъж, на сбогуване, се изказа като много запознат с това изявление за четирите гилзи.

# 55 450

П.С. Само да ви кажа, че ако научите колко пари по сметката си Калушев в банка Сантандер, свят ще ви се завие.

Колко?

# 55 451
Не помня кой пусна тук променения текст в чат бота на Калушев. Честно казано този текст действително звучи като сбогуване и то с мотиви, които за разлика от СМС до майка му са напълно в съзвучие с техните идеи.  Разпитвах  ИИ дали може друг да направи тази смяна. Да, ако има достъп до акаунта му, или ако има предоставени права от създателя за редактиране. Кой и дали у имал няма как да знаем. Но ако действително Калушев е направил тази смяна ....няма какво да кажа. Баш си прилича на оттегляне по негови си духовни причини. Аз влизах в тоя чат бот но не съм прочела това. Има ли някой от пишещите тук; който го е видял?
Най-после някой ми отрази поста. Благодаря!
За мен е категорично ясно, че няма кой освен Калушев да е направил тази смяна. Както и няма кой освен Калушев да е писал в сайта на скай дарма. Както и няма кой освен Калушев да е писал прощалното писмо до майка си.
В кепшъна на чат бота и писмото на майката се наблюдават сходни мотиви. Неспособност да се "помогне", жалване от кочината в България..."If anyone wonders what happened" за мен няма алтернативен прочит, освен, че го е писал, знаейки, че ще се екзитва и хората ще се чудят и ще му намерят бота. Толкова е нарцистичен, че продължава да го играе съветник-Бог пост-мортем чрез чат джи пи ти.
Та да, човека по няколко различни начина си казва най-открито и категорично, че планира да се гръмне. Но хората продължават да търсят украински килъри и точки от снайпери в 300 пиксела видео...

# 55 452
...
Spensa, по повод гилзите, позволи ми да съм с едно наум относно изявлението на служебния министър, който един месец обикаля студията да се оплаква, че не му дават достъп, а после изведнъж, на сбогуване, се изказа като много запознат с това изявление за четирите гилзи.
Ако може и аз са съм с едно на ум по останалите противоречия в изнесената информация, считай, че сме се договорили.

# 55 453
Дали се отнася и за Демерджиев
"..... мвр да провери колко трупа е имало в района на  Околчица"

https://www.facebook.com/reel/2296757057516658
[/quote]
WTF ...какво има предвид тоя ?👀

# 55 454

П.С. Само да ви кажа, че ако научите колко пари по сметката си Калушев в банка Сантандер, свят ще ви се завие.

Колко?

На мен даже предварително ми се зави свят. Твърде голяма е разликата от В сметката му има пари, колкото да изкара следващия месец до Толкова, че свят да ни се завие.

Общи условия

Активация на акаунт