Отговори
# 57 090
Ами ами Валери е бил с Калушев години,не споменава да е бил заключван по никакви стаи. Ритрийтите са по желание и явно по това време Валери все още се е доверявал на ИК за да опита ритрийта. Защо фантазирате?
И не,не е заради момиче, казва, че с години е било отдалечаването от ИК, пак измислици.

Напротив, Валери казва, че е бил затворен на втория етаж в къщата, за 6 месеца.
Това не е вярно, единственото, което казва е,че е бил инструктиран и за него се е грижил човек от близкото обкръжение на Калушев / тук име не се съобщава, защо?/. Елате на себе си, как мислите, че е довлачен с белезници в къщата от Мексико през граница ли? Дори самият той не твърди насилствен фактор никъде, но вие не та не.

Напротив, вярно е.
И още малко от Валери за живота му с Калушев:

Цитат
Имахме и битови разпри, защото аз бях по-мърляв и неподреден. Но основно беше заради провокациите му. Веднъж целунах едно момиче, тя беше по-малка от мен. Той го изкара огромен скандал, обвини ме. Преди това ме беше пратил на 6-месечен ритрийт в България, където бях затворен на втория етаж на къщата и един човек от неговото обкръжение се грижеше за мен. Беше тежко изпитание. Накрая просто не издържах и се отцепих."

# 57 091
Как според теб е заключен за 6 месеца? Само ти е наложил наказание. Добре. Чудесно! И този толкова симпатичен лама Иво не се е поинтересувал защо  какво се случва?
Ако близко дете прибегне до такъв ритрийт ще се опитам да му помогна.

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 23:11 от Модератор Никол

# 57 092
Какво означава затворен, не е под ключ, или? Не му помня интервюто. Изпратен е в България, с "надзирател", който ми се струва, че е доверен човек, който го наглежда, може пък да е имал все още залитания по марихуани и др. опиати, та затова да е трябвал т.нар. надзирател. В крайна сметка след ритрийта какво се случваше?

# 57 093
Скрит текст:
Ами ами Валери е бил с Калушев години,не споменава да е бил заключван по никакви стаи. Ритрийтите са по желание и явно по това време Валери все още се е доверявал на ИК за да опита ритрийта. Защо фантазирате?
И не,не е заради момиче, казва, че с години е било отдалечаването от ИК, пак измислици.

Това не е вярно, единственото, което казва е,че е бил инструктиран и за него се е грижил човек от близкото обкръжение на Калушев / тук име не се съобщава, защо?/. Елате на себе си, как мислите, че е довлачен с белезници в къщата от Мексико през граница ли? Дори самият той не твърди насилствен фактор никъде, но вие не та не.

Напротив, вярно е.

Цитат
Имахме и битови разпри, защото аз бях по-мърляв и неподреден. Но основно беше заради провокациите му. Веднъж целунах едно момиче, тя беше по-малка от мен. Той го изкара огромен скандал, обвини ме. Преди това ме беше пратил на 6-месечен ритрийт в България, където бях затворен на втория етаж на къщата и един човек от неговото обкръжение се грижеше за мен. Беше тежко изпитание. Накрая просто не издържах и се отцепих."
Разприте са били, защото Валери е бил мърляв и неподреден!?  Как им е направило впечатление такова нещо като те са били толкова мърляви и неподредени?

# 57 094
  • Варна
Емма ,няма някого на когото да вярвам на 100% за всичко, което говори, понеже всеки си нагажда нещо хем да послужи на каквото трябва ,а ако може и жетва да се изкара, ама ако може и сух, ама хем и да посее семенцето на съмнението, някои пък са заблудени, други искат дивиденти . Тоест за само един изказал се е смесица от истини, лъжи и собствени интерпретации и самозаблуди. В това число РА,СА,Валери ,Русев,Терзиев и който се сетите още.Подлагам на съмнение всичко, но нененавиждам извъртания, хиперболизации и доукрасяване на реалността обособено плюене по близките и починалите без доказателства Поради тази причина и Ралица не ми е любимка ,но пък и не я нападам.

# 57 095
То и мъжът вярва на жена си, като каже, че пак й е студено, но не й вярва, като каже, че е била на почивка само с приятелки.
Това по въпроса вярваме ли, не вярваме ли на някого.

# 57 096
  • София
Мисля, че Калушев се е опитал да се отърве от неудобния му Валери, който вече е бил голям на възраст за неговите нужди и е започнал да изразява съмнения в учението и действията на Ламата. Не е можел да го изгони директно, защото спонсорът на сектата е била майка му, де факто те са живеели с парите на неговото семейство. Валери е почнал и да се усеща, че ламата си играе на джиджи биджи с Николай и да задава въпроси. Та набързо е бил изолиран, уж за превъзпитание за негово добро.

# 57 097
Емма ,няма някого на когото да вярвам на 100% за всичко, което говори, понеже всеки си нагажда нещо хем да послужи на каквото трябва ,а ако може и жетва да се изкара, ама ако може и сух, ама хем и да посее семенцето на съмнението, някои пък са заблудени, други искат дивиденти . Тоест за само един изказал се е смесица от истини, лъжи и собствени интерпретации и самозаблуди. В това число РА,СА,Валери ,Русев,Терзиев и който се сетите още.Подлагам на съмнение всичко, но нененавиждам извъртания, хиперболизации и доукрасяване на реалността обособено плюене по близките и починалите без доказателства Поради тази причина и Ралица не ми е любимка ,но пък и не я нападам.

Защо да е хиперболизация случката с целувката и реакцията на Калушев? Всъщност и момичето потвърждава случилото се и разказва каква е била реакцията на Калушев спрямо нея.
Как мислиш - ако Николай е целунал момиче, каква ли е била реакцията на Калушев?

Валери споделя случилото се с него в сектата, не виждам разлика в достоверността между разказа му за затварянето за 6 месеца и този за сексуалните му отношения с "ламата".
-----------------

И теб да те питам - как мислиш, лошо ли е младеж на 20 години да целуне момиче? Защо Калушев е направил скандал?

Скрит текст:

Напротив, вярно е.

Цитат
Разприте са били, защото Валери е бил мърляв и неподреден!?  Как им е направило впечатление такова нещо като те са били толкова мърляви и неподредени?

# 57 098
О, не,не,не. Валери сам е поискал да отиде при Калушев/ справка интервюто му, сам е припомнил на майка си,че тя познава едно хора и да го заведе/, а му е предлагано да се запознава с тях от майка му години преди това. След като започва в ония години когато беше модерно да чете подобна литература и да се интересува от сънища   сам пожелава да отиде. Доста му е мътно на 15 или 16 години бил. Употребява марихуана, пробвал е и гъби по това време и сам казва, че не е тръгнал по хубав път. Нека не забравяме, че Валери има сестра с шизофрения, при което заболяване  има наследствен фактор , но е и мултифакторно- заболяване -влияе се от фактори на средата. В този случай със сестра шизофреник, марихуаната е абсолютен рисков фактор за психоза при фамилна обремененост. Също така коя година Валери се връща и коя година отива да се оплаква? И пак питам - кой ходи да се оплаква за сексуални злоупотреби към ГДБОП?
И, не, не е бил заключен. Абсолютно никъде не твърди това, нито, че е принуждаван за нещо някога, никога не е насилван, нещата са се е случвали и по негова инициатива/ справка интервюто /. Никога и не е чувал или разбрал с Ники да се в случвало нещо подобно, което твърди той за себе си.
Това, че Валери сам е поискал да отиде при Калушев, изобщо не доказва, че всичко, което се е случило след това, е било резултат от напълно автономен и информиран избор. Искате да ми кажете, че вие сте възрастен човек (за ужас на всички работещ с деца), и приемате, че единствената възможна форма на влияние е физическата принуда?
Манипулацията по дефиниция често работи именно така, че човекът да преживява даденото решение като свое собствено желание. Ако някой ти каже директно „прави това, защото аз така ти нареждам“, това е принуда. Ако обаче постепенно изгради авторитет над теб, убеди те, че той има пряка връзка с извънземни и будистки божества и знае кое е най-доброто за теб, че старият ти живот е „грешен“, че близките ти не те разбират, че трябва да преодолееш собствените си граници и страхове, и накрая ти сам кажеш „искам да го направя“, желанието ти е било формирано под силен психологически натиск. Същото важи и за сексуалните контакти, които той бил "инициирал". Валери не е отишъл в гей клуб да се натиска на Калушев. Той е бил под негова опека, даден за отглеждане.Казва се grooming.
Този 15–16-годишен човек,ти самата описваш като объркан, употребяващ наркотици и „нетръгнал по хубав път“. Появата на харизматичен възрастен авторитет, който предлага алтернативна среда, принадлежност, смисъл и специфичен светоглед, е повлияла силно върху решенията му.
И точно, защото сестра му е шизофреничка, и като видяхме всички и майка му, със сигурност не е имал уютна семейна среда. Сектите присмукват точно такъв профил хора: с проблемно семейство, зависимости, търсещи бягство от смачкващата реалност. И точно този интерес към сънищата е кукичката, която София използва за оправдание да го запознае с Калушев. Едни от финалните думи на ИК са “животът е стабилен сън”. За нас псевдодуховните бълвочи на Калушев може да са клишета, но 15 годишният Валери е бил много впечатлен от “мъдростите” на този псевдо лама. + Манипулацията към него че е специален, тулку, обсипван с внимание и грижа в първите месеци на облъчване...
Свободата не се измерва само с това дали вратата е заключена. Понякога човек може физически да има възможност да си тръгне, но да е психологически убеден, че не трябва, не може или няма къде другаде да отиде.
И какво точно трябва да докаже разликата между годината, в която Валери се е върнал, и годината, в която се е осмелил да подаде сигнал? Понеже не е отишъл веднага на следващия ден в полицията, значи нищо не се е случило? Особено когато говорим за предполагаеми сексуални злоупотреби между мъже, България не е общество, в което човек би очаквал подкрепяща и спокойна реакция, когато излезе с подобна история. Достатъчно е да се види каква част от публичните реакции към Валери са подигравки, омаловажаване, обвинения, че си измисля, въпроси защо е "прелъстил", защо не е избягал, защо не е подал сигнал веднага, че си е “п*далче и си го е търсил”, че е наркоман и т.н. Точно тази реакция прекрасно илюстрира защо човек може да мълчи с години. Защото предварително знае какво ще последва: няма да бъде питан какво се е случило, а защо не е реагирал „правилно“ според представите на жълти истерици.
ГДБОП може да е свързано с това, че Калушев го е снимал гол докато е непълнолетен.

# 57 099
Лукава лисица е бил калушев. Четох от потребител, че си е избирал жертвите- приносители от форумите в нета, по- богати и социално силни хора. Преценявал ги е дали са подходящи тулупи. Сигурно и с бащата на момичето така се е случило! Уж, че НЗ я сънувал!

# 57 100
Понеже бяхме задълбали в кой, как и кога се е прострелял и на Ивка ѝ се появи спешна нужда да говори за Валери.

# 57 101
Ivka, какво искаш да кажеш, като цяло, защото аз не разбирам? Че при Калушев всичко с децата е било шест, без проблем. С Валери също. Като цяло малолетни и непълнолетни около него бол, но всичко е ток и жица, понеже никой там не е държан "насила"?

Има ли значение как е закаран Валери в този ритрийт? Дали е влезнал доброволно, дали е бил завързан? Самата динамика на отношенията и идеята, че един тогава около 40 годишен мъж изпраща 16-17 годишно момче на в някаквя си къща на втория етаж не е адекватно и нормално.
Ако е постъпвам така с Валери, знаем ли какви похвати е използвал с Алекс и Ники, за да ги въведе и да ги държи подчинени на своите вярвания и виждания за този свят?
Спирането от училище и отделянето от семейната среда са едно на ръка. Ама дали е спирал само до там? Не мисля.

# 57 102
Винаги Валери е предизвиквал специален интерес във форума, дали защото е сал единствената сламка поне за момента не знам, но пък щом някой се осмели да каже, че подлага на съмнение думите му, бива анатемосан и такава словесна логорея почва да се лее и кръвното на някои хора да се покачва, че се питам защо ли, особено при една -две съфорумки.

Защото е чисто и просто морално престъпление да подлагаш на съмнения думите на ЖЕРТВА! А Валери Андреев Е ЖЕРТВА НА СЕКСУАЛНА ЗЛОУПОТРЕБА ОТ СТРАНА НА ИВАЙЛО КАЛУШЕВ! Толкова много жертви на сексуални злоупотреби са принудени да живеят с чувства на срам и вина, смачкано самочувствие и себенеувереност, защото от обкръжението им не им вярват за нещата, които са преживели. А невярващите са най-често жени и то от най-близките им: МАЙКИТЕ, както е и в случая на Валери Андреев.

# 57 103
  • Варна
Понеже бяхме задълбали в кой, как и кога се е прострелял и на Ивка ѝ се появи спешна нужда да говори за Валери.
О, никак даже заради това ,прочетох ви как са се простреляли един друг услужливо. Но то на това, какво да кажа?
За другото вече отговорих няколко пъти. Не съм съгласна, а спорът в началото беше, че Валери е бил на тъмен ритрийт заключен 6 месеца. Ми не е.
И, да, Невена си е тръгнала, Валери си е тръгнал, Деян също,Леон е прибран заради сигнал от бабата- не са държани насила.
Ако се в случвало нещо с децата, нека излязат безспорни доказателства.
А за другото - паричните преводи от политици дето са били чести посетители на хижата и държавния чадър нещо да кажете?

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 18:28 от Ivka_smile

# 57 104
Винаги Валери е предизвиквал специален интерес във форума, дали защото е сал единствената сламка поне за момента не знам, но пък щом някой се осмели да каже, че подлага на съмнение думите му, бива анатемосан и такава словесна логорея почва да се лее и кръвното на някои хора да се покачва, че се питам защо ли, особено при една -две съфорумки.

Защото е чисто и просто морално престъпление да подлагаш на съмнения думите на ЖЕРТВА! А Валери Андреев Е ЖЕРТВА НА СЕКСУАЛНА ЗЛОУПОТРЕБА ОТ СТРАНА НА ИВАЙЛО КАЛУШЕВ! Толкова много жертви на сексуални злоупотреби са принудени да живеят с чувства на срам и вина, смачкано самочувствие и себенеувереност, защото от обкръжението им не им вярват за нещата, които са преживели. А невярващите са най-често жени и то от най-близките им: МАЙКИТЕ, както е и в случая на Валери Андреев.
Подкрепям с две ръце и добавям, че  плюенето по Валери предизвиква реакция, защото в момента той е единственото дете, оцеляло от този култ, което публично е разказало от първо лице какво е преживял вътре в тази група. Това изисква неописуема смелост. Благодарение на неговата саможертва, в момента цялото общество е запознато с изключително много важни обстоятелства около този култ, които иначе никога нямаше да знаем. И вместо аплодисменти, получава клетви. Изключително грозно поведение и е нормално всеки човек с базова емоционална интелигентност да скача да го защитава всеки път, когато бива нападнат толкова грозно.

Общи условия

Активация на акаунт