Отговори
# 58 035
  • my own world....
Уилоу, той хубаво не се е справил с демоните си, но определено е искал да ги наложи и на околните. А това вече е гуру-комплекс.
Между другото скоро слушах един подкаст с един младеж с подобни на Калушев проблеми (за стомашните единствено говоря) и познайте дали не е стигнал до секта. Протестантска. Но са го измъкнали от това, хем във въпросната секта нито са друсали, нито са практикували особени духовни практики (свързани с лубриканти).

# 58 036
При изключени телефони възможно ли е да ги локализират!? Нямам представа наистина!

Не е, разбира се.
Като не може защо се винят хората от МВР!? калушев е направил всичко възможно, за да НЕ бъдат намерени!  И  как се търсят при това положение? Помня, че говореха за издирване към Българи, но не и към О колчица.
    Защото ако бяха поискали още първия ден данни , то щяха да имат местоположението на телефона на Калушев на 1.02. Бил е включен при ппстването на Борба в 16ч.После съобщенията вечерта до майка му и Деян...
Barsa, що не се успокои малко. Праща борба на 01 февруари, ама другите не са ли намерени на 02 февруари?

# 58 037
  • my own world....
Я, някой запознат с клетките и операторите и информацията от тях да вземе да разкаже как се случват нещата... Щото ако не е като по филмите... Нали..
ПитАх чатгпт: извънградски и планински райони: Точност в радиус от няколко километра, тъй като една антена покрива огромна територия.
И като чуете на Яни Макулев обясненията как Калушев се е скрил в пещера... Дали не са го послушали от МВР?
Добавка: Обикновено телефонът се закача за най-високата и далечна антена, която има пряка видимост към него, а не за най-близката географски.
Извод: Барса, ни стаа кат по филмите...

Последна редакция: пт, 28 авг 2026, 20:35 от Lady_A

# 58 038
Жалко че се включвате толкова рядко, Уилоу. Постовете ви са винаги много ценни.

# 58 039
И обратното..Вината на родителите , не отменя вината на държавата...Просто както казвате, наса хора тук отказват да го признаят.  Сега можеше да имаме двама живи младежи, и един Калушев, който да понесе отговорността си, барабар с другите около него.. Само ако някой малко се беше понапънал първите 2-3 дни...

Лесно е да се каже и коментира отстрани какво се иска, за да се открият хора, които се укриват. Всички са отишли първо към Българи, за Околчица не е ставало изобщо дума.

# 58 040
И обратното..Вината на родителите , не отменя вината на държавата...Просто както казвате, наса хора тук отказват да го признаят.  Сега можеше да имаме двама живи младежи, и един Калушев, който да понесе отговорността си, барабар с другите около него.. Само ако някой малко се беше понапънал първите 2-3 дни...

Barsa как знаеш, че Калушев е искал да бъде съден и да отговаря за делата си?
И заедно с него и групата, цялата тежест и срам да поемат и роднините им.

Ами ако са знаели, че ще се стигне до там и не са искали да "останат"?
Да, да, знам, щели са да си хванат пътя за Мексико. От там вече можеше спокойни да гледат как майкитв, бащите, сестрите и братята им се мъкнат по разпити, оправдават се по интервюта, биват разпъвани от всички страни.

# 58 041
  • у дома...
Нещата са свързани. Ако не е имало чадър и не е бил предупреждавам, можело е и да е взела държавата мерки. Ако не е имало роднини и родители, които да си затварят очите, децата можеше да са живи.

Като се обърне каруцата пътища много.

Ако прокуратурата реши да изнесе информацията такава, каквато е, и Демерджиев не може да ги спре.

# 58 042
Те ако се бяха напънали още при сигнала на ВА....
Тъй де, ама чадърчето?! И сега този от АКФ, с онова писмо, дето питат МВР що тормозите добрите хорица...та същия е бял като снега ли?
Няма бели. Всички са еднакво в цвят охра (да не кажа точния цвят)
Аз ще го кажа- лайнян е цветът.

# 58 043

Уилоу, харесва ми това и много неща съм съгласна. Но има някои аспекти в написаното, които (може би не умишлено) звучат като леко плъзгане по повърхността, и то тази повърхност, която изглежда по-приемлива. От една стана не съм съгласен с дълбочината на така изградения "образ" на Калушев, от друга - мога да разбера, че е много лесно човек да се плъзне към брутални обвинения и ... ох... абе...

Ще го кажа по друг начин. Все едно описваш един бидон с мухлясало кисело зеле по следния начин: Зеленцето си е седяло там, на топличко, но е имало проблеми. Още баща му е имал проблеми. Може би да не се е чувствало добре в бидончето, може бидончето да не е било поставено на най-доброто място. Пуснало е пухкава, зеленикава пелена на повърхността, която ако миришеше добре щеше даже да е красива. И тъй нататък... не знам дали ме разбираш Simple Smile  Такова чувство оставя написаното в мен. 

Иначе съм съгласен, че тези неща вероятно присъстват по един или друг начин в цялата история.

Когато се заинтересувах повече от този случай отделих малко (всъщност не малко) време да се поровя и да потърся възможно най-старите останали "следи" в мрежата и от Калушев и от Деян. Попаднах на доста интересни неща и наистина, Калушев е бил много умен (и хитър), имал е едновременно и садистични и мазохистични черти в себе си (не съм специалист, но такова усещане придобих), и последно забелязах една много натрапчива инфантилност у него. Вероятно отчаяно се е опитвал да си спечели малко одобрение, или симпатия "от лошите мъже" правейки се понякога на недорасло момченце. През цялото време е играл роля (даже не една), и напълно е бил наясно с това. Мразел се е.

И последно, родителите не са виновни за това, че са повярвали на Калушев, а затова, че сa си зарязали децата (зарязали/изхвърлили/изритали/изоставили/за*бали/pick your flavor). Това е чудовищно само по себе си.

Последна редакция: пт, 28 авг 2026, 21:23 от Сивия Плъх

# 58 044
Скрит текст:
Дано най - накрая имат достоверни основания защо кемпера с дете в него не е намерен преди 08.02. или по-точно преди смъртта на тримата.
Кемперът може да не е намерен поради некадърност. Но по-големия проблем в случая е, че родители са си изоставили сами децата за отглеждане от педофил.

Ще се търси ли отговорност и на кого за некадърност.
Все си мисля чл. 4 от Конституцията има ли отношение в случая? Знаете ли?
Да се търси и за некадърност. Ама това няма да върне децата на глупавите им майки.

Шефовете на МВР Враца и София заедно със зам шефа на Враца бяха уволнени още март-април. Не знам за други наказания
Ей така стават легендите – от погрешни лични интерпретации, после се повтарят като самата истина и няма оборване на тези "факти".

"Емил Дечев: Освободените ръководители в МВР не са преки участници в разследването по случая „Петрохан“

"Пламен Томов, Тихомир Ценов, Боян Раев и Захари Васков не са уволнени, не са отстранени, а са временно предназначени в звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи, каза още Дечев."
https://nova.bg/news/view/2026/03/06/529439/%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D … 1%85%D0%B0%D0%BD/

# 58 045
Сив Плъх, разбирам от къде изхождаш, но аз не останах с впечатлението, че Уилоу се опитва да изпере или омекоти вината на Калушев. Просто разказва за комплексите му по по-разказвателен и въвличащ начин.

# 58 046
  • у дома...
Десислава , в тези среди, особено пък в тази система, преназначаването си е точно наказание - ако не ти харесва, напусни сам. Но пък губиш привилегиите, които системата ти дава.

Калушев се е изживявал като един Питър Пан. Не пораснало момче, на което му е създадена грешна представа за собствената му значимост.

# 58 047

Уилоу, харесва ми това и много неща съм съгласна. Но има някои аспекти в написаното, които (може би не умишлено) звучат като леко плъзгане по повърхността, и то тази повърхност, която изглежда по-приемлива. От една стана не съм съгласен с така изградения "образ" на Калушев, от друга - мога да разбера, че е много лесно човек да се плъзне към брутални обвинения и ... ох... абе...

Ще го кажа по друг начин. Все едно описваш един бидон с мухлясало кисело зеле по следния начин: Зеленцето си е седяло там, на топличко, но е имало проблеми. Още баща му е имал проблеми. Може би да не се е чувствало добре в бидончето, може бидончето да не е било поставено на най-доброто място. Пуснало е пухкава, зеленикава пелена на повърхността, която ако миришеше добре щеше даже да е красива. И тъй нататък... не знам дали ме разбираш Simple Smile  Такова чувство оставя написаното в мен.  Иначе съм съгласен, че тези неща вероятно присъстват по един или друг начин в цялата история. Когато се заинтересувах повече от този случай отделих малко (всъщност не малко) време да се поровя и да потърся възможно най-старите останали "следи" в мрежата и от Калушев и от Деян. Попаднах на доста интересни неща и наистина, Калушев е бил много умен (и хитър), имал е едновременно и садистични и мазохистични черти в себе си (не съм специалист, но такова усещане придобих), и последно забелязах една много натрапчива инфантилност у него. Вероятно отчаяно се е опитвал да си спечели малко одобрение, или симпатия "от лошите мъже" правейки се понякога на недорасло момченце. През цялото време е играл роля (даже не една), и напълно е бил наясно с това. Мразел се е.

И последно, родителите не са виновни за това, че са повярвали на Калушев, а затова, че с си зарязали децата (зарязали/изхвърлили/изритали/изоставили/pick your flavor). Това е чудовищно само по себе си.

Описвате нарцисист - склонен към мазохизъм и садизъм инфантил.

# 58 048
Има ли все още хора тук, които очакват изведнъж официалната версия за разширено самоубийство да бъде отхвърлена и внезапно да изскочат доказателства за външни килъри или поръчково убийство? Лъжа ли се, че днешните официални съобщения подготвят населението за потвръждаване на досегашната официална версия?

# 58 049
Сив Плъх, разбирам от къде изхождаш, но аз не останах с впечатлението, че Уилоу се опитва да изпере или омекоти вината на Калушев. Просто разказва за комплексите му по по-разказвателен и въвличащ начин.

Да, съгласнен съм, и аз не мисля, че се опитва да го изпере. Даже си казах началото, че ми харесва това, което е написал. По-скоро написах коментара, като допълнение от мен, а не като критика. В интерес на истината, ако изобщо прокуратурата седне да публикува някакви такива неща, по-скоро ще е както Уилоу излага нещата и внимателно ще предпочете да не задълбава в детайли.

П.С. Всъщност, може би коментарът ми идва от въпроса до каква степен Калушев е "жертва" на някакви свои отклонения, и до каква степен е бил наясно с всичко, което прави. Аз вярвам, че е бил доста наясно, повече от това, което Уилоу описва. Но може и да греша!

Последна редакция: пт, 28 авг 2026, 21:49 от Сивия Плъх

Общи условия

Активация на акаунт