Отговори
# 58 335
  • Варна
По ръцете на Николай са открити такива частици, по ръцете на Сашо -не, което може да значи много работи както пише в горните линкове, но все пак тримата са били в една и съща среда в тясно пространство. Изолде писа отначало, че разследването там е опорочено понеже телата са местени, вкарвани, изкарвани и ако това е така/ не очаквам да се прочете публично/ не виждам и каква обективност може да има при тълкуването на това кой има, кой няма, защо има, защо няма.

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 11:43 от Ivka_smile

# 58 336
Деси, никакви изводи категорични нямам. Обсъждам алтернативните ви варанти и очаквам хипотезите ви. Алекс НЕ е застрелян от упор. Това се каза за НЗ.
Не получих отговор на въпросите, но нищо.
Колкото до Алекс и майка му. Вие наистина ли си мислите, че са се виждали на " неутрална" територия майка и син? Сигурно пред касите на магазина.
За мен се повдига и още един въпрос- защо сестра му мимоходом го вижда ПРЕД хижата? Не е ли поканена вътре и защо, какво се крие там. И други неща, все с родителската безотговорност, но няма смисъл. Надявам се и аз на отговори и повдигане на обвинения срещу точно тези родители.

# 58 337
  • Варна
Деси, никакви изводи категорични нямам. Обсъждам алтернативните ви варанти и очаквам хипотезите ви. Алекс НЕ е застрелян от упор. Това се каза за НЗ.
Колкото до Алекс и майка му. Вие наистина ли си мислите, че са се виждали на " неутрална" територия майка и син? Сигурно пред касите на магазина.
На брифинга зам.-апелативният прокурор Наталия Николова съобщава резултата от съдебномедицинската експертиза:
При Александър Макулев има входна рана в лявата слепоочна област, изстрелът е от упор.“
За Златков е посочена входна рана в челната област, също от упор, а при Ивайло Калушев - входна рана в устната кухина от упор или непълен упор.

# 58 338
Е, ок, значи от упор.
Гледала към брифинга веднъж и толкоз.
И сега какво излиза? Убито дете от упор, но обсъждаме липса на частици.
Пф, отказвам се.

# 58 339
Според мен са имали предвид, че няма по ръцете му. Защото коментираха за Златков, че има по ръцете, въпреки, че е ясно, че не е стрелял.

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 16:32 от Spensa

# 58 340
  • Варна
Да, аз също това си помислих , но пък по ръцете на Златков има…

# 58 341
Може би защото е стреляно в лице, а при Алекс в слепоочието.
Причината да се дадат такива детайли, а да се пфемълчат съществените, каква е според вас?

# 58 342
"И понеже разбрахме, че има хора, които разбират от оръжия. Ако се стреля особено с такова оръжие/ и то три пъти/ в такова пространство, следва ли или не да се вдигне такъв огромен облак от количество барутни частици, че и Алекс задължително да има по себе си?"

Аз съм много често сред хора, на които това им е професията и разбират от оръжия. Затова знам, че аз не разбирам. Казват ми как теоретично стоят някои неща и толкова. Като например, че законът за оръжията забранява да се държат на едно място оръжия и боеприпаси. Патроните се продават в картонени кутии и гърмят при загряване. А тук от това, че на Петрохан са спазвали закона, някои правят изводи, че са се подготвили едва ли не за кръгова отбрана и е имало стрелкови бой. Същото е с барутните частици. Те са супер микроскопични; съдържат не само изгорял барут ами и други някакви неща и се установява от кое оръжие са изстреляни; револверът прави "облак" на метър - метър и половина и микрочастиците се набиват в каквото срещнат. Само специалист може да определи кой е стрелял, кой на какво разстояние е бил, от къде на къде е стреляно. Ние да пробваме по някакви наши представи си е направо смешно.
И още нещо се сещам - коментираха на стрелбището, че да се влезе в сграда, в която се знае, че са гърмели по коридора патрони и не е ясно дали няма още да гърмят, си е голям риск
Благодаря, Румилиана, но сега се чудя на тази част от коментара ви: „револверът прави „облак“ на метър - метър и половина и микрочастиците се набиват в каквото срещнат“ – нещо, което всъщност ни беше обяснено и на самия официален брифинг. След като и разследващите, и хората от стрелбището са категорични за това разпръскване, аз истински се чудя как тогава по Алекс няма намерени нито барутни частици, нито капсулни микроследи? Да, официално ни беше казано, че е открит в молитвена поза, но молитвената поза не е ембрионална – тя по никакъв начин не може да прикрие изцяло ръцете, гърба и дрехите от облак, който се разпръсква на метър и половина в затворено малко пространство! Според физиката и химията на оръжията, тези микрочастици е трябвало задължително да се набият в него. След като ги няма, логиката е само една, според мен: изстрелите не са произведени по начина и в конфигурацията, която ни рисуват.

Може да има пренебрежимо малко количество частици по дрехите например, толкова малко, че да е безусловно ясно, че е просто застрелян. Трябва ли на всички да обясняват и най-най-малките подробности? Пак ще се намери някой разбирач да измисли как го лъжат нещо. Проблемът е в недоверието към експертите, а не в броя частици. За мен то е абсурдно. Я си помислете, ако не се доверява човек на тези, които са с различна от неговата експертиза, какво става? Не се доверява на учените, на лекарите, на учителите, на механиците, готвачите и чистачите ... Не го разбирам това.

# 58 343
Румиляна, е как да не го разбираш? При първия срещнат лекар, автомонтьор ли ходиш? Не проучваш ли училището преди да запишеш детето?

# 58 344
  • Варна
Напротив, Румилиана. “Броят”, разпределението и други параметри за тези барутни частици са изключително важни да се определят за да се разбере разположението на хората преди да бъдат убити, разстоянието от което се стреля и много много други неща. Специално за такъв тип оръжие прочетох и,че револвер като Anaconda остатъците не излизат само напред през дулото. Има втори важен източник - процепът между барабана и цевта (cylinder gap) иможе да причини термично увреждане, получават се и характерни отлагания на барутни частици.

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 11:29 от Ivka_smile

# 58 345
Румиляна, е как да не го разбираш? При първия срещнат лекар, автомонтьор ли ходиш? Не проучваш ли училището преди да запишеш детето?

Spensa, а ние знае ли дали в разследването са участвали първите хваната експерти или е имало подбор по определни критетии?
Някой беше публикувал списък на специалисти, които могат да бъдат използвани и като вещи лица по дела. Какви са критериите, за да влезнеш в този списък?

# 58 346
За мен се повдига и още един въпрос- защо сестра му мимоходом го вижда ПРЕД хижата? Не е ли поканена вътре и защо, какво се крие там. И други неща, все с родителската безотговорност, но няма смисъл. Надявам се и аз на отговори и повдигане на обвинения срещу точно тези родители.
Алекс е застрелян от упор – точно така твърдят разследващите. Ако не е така, значи сама признаваш, че ни лъжат брутално и за това.
А що се отнася до въпросите ти дали са се виждали пред касите на магазина, или защо сестра му е била пред хижата: това пак са си изцяло твои лични интерпретации и битовизми, с които заменяш липсата на информация. Професионалното разследване не работи с въпроси от типа „вие наистина ли си мислите“, а работи с обективни факти и доказателства.
 Аз лично нищо не смятам, защото не съм била там и никой не е разказал с подробности за тези неща.

# 58 347
  • European Union
Боже, какви нАучни трудове се развиват. Днес ще се спори ли дали Макулева си е виждала детето. Бащата казал не го е виждала, бг мамите казват виждала го е. Невероятно. Калушев ако знае каква вълна от лудост би предизвикал, нямаше да се гръмне, горкия.
Аз лично твърдя, че от думите на бащата не става ясно дали майката го е виждала или не. Вие какво разбирате, си е ваш проблем.
Иронията и обидите не могат да прикрият липсата на четене с разбиране.
Истината е, че липсват данни дали майката го е виждала или не.

# 58 348
  • my own world....
Едната иска на брифинг да й четат лекция по балистика, друга пита защо са казали в детайли части от една експертиза, а от друга нищо...
Трета търси под вола теле и много иска Макулева да е зървала сина си. Детето и за Коледа не е било у дома. (Семейно време заедно, а не религиозни празници) И за рождения ден на брат си не е било с тях.
Валя събира де що види въпрос от фб и тича да го задава Joy
Изчакайте си кротко затварянето на случая, то е ясно, че ще се истеряса повече след това, ама сега в момента няма зор.

# 58 349
Дори и майката на Алекс да го е мернала за кратко 2- 3 пъти в годината, това ще промени ли липсата ѝ на грижа и любов към детето!? Те Рождения му ден не са отпразнували заедно! Отчуждаване тотално!

Общи условия

Активация на акаунт