Отговори
# 58 740
  • у дома...
Ивка, в нормалният, бизнес и корпоративен свят, та дори и в различните институции или организации, лице за контакт е някой, който вдига телефона, записва какво да предаде и отговаря на мейли. Нещо като секретарка. Това е "биг бос" или дори някое малко по-малко шефче, че да му тежи думата. Но това е в така мразената от тях кочина и Матрица.

А какво ги дефинира като култ и секта - прочети последните писания в групата на Ангелите. Ако ти е интересно, разбира се.

# 58 741
  • Варна
“Изолирани” е форумно твърдение.
Че това е култ и секта не следва от това къде са живяли децата с Калушев, съжалявам. Дори и да не изглежда нормално и да не е да живеят в хижата пак не е доказателство, че е култ, че са промивани мозъци и тн.
Пращате ме да чета  в групата на Ангелите? Не съм член на тази група, от Ралица съм блокирана и с предупреждение от Валичи Ичи или както се чете като админ за това, че питам неудобни въпроси в Дебатите  . Това по повод дали съм обсебена,индоктринирана и искам да изкарам ИК “бял и добър”. Вместо да разберете какво искам да кажа се хващате за детските градини, което беше ясно като бял ден.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 11:30 от Ivka_smile

# 58 742
  • у дома...
Скрит текст:
“Изолирани” е форумно твърдение.
Че това е култ и секта не следва от това къде са живяли децата с Калушев, съжалявам. Дори и да не изглежда нормално и да не е да живеят в хижата пак не е доказателство, че е култ, че са промивани мозъци и тн.
Пращате ме да чета  в групата на Ангелите? Не съм член на тази група, от Ралица съм блокирана и с предупреждение от Валичи Ичи или както се чете като админ за това, че питам неудобни въпроси в Дебатите  .
Скрит текст:
Това по повод дали съм обсебена,индоктринирана и искам да изкарам ИК “бял и добър”. Вместо да разберете какво искам да кажа се хващате за детските градини, което беше ясно като бял ден.
Пращам ви да четете там не за друго, а защото от две седмици публикуват разни разсъждения и описания на Калушев и групата му, че не оставят никакви съмнения за култ и секта. Потвърждават ги напълно. Но са огромни чаршафи и само ще "натежат" на темата. Не съм имала предвид, че сте индоклинирана.

# 58 743
Налага се да се самоцитирам защо това Е култ.
А не, белези за култ към Лама Иво има. От цялата група само той има право да взема решения,  да определя правилния начин на мислене и разсъждение, дори на възприятие.
И цитат от Magenta2022, който си позволих да съкратя малко.
Те са били култ. Във всеки култ лидерът е промивал мозъците на последователите си, докато ги подчини изцяло на своята воля. ....... Навсякъде лидерите на култовете действат по определена схема с последователите си, докато не ги подчинят тотално и не им внушат, че истинската реалност е само тази, която съществува според лидера им. Както беше казал Калушев на Валери - за розовото небе.....

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 11:44 от Кити Кет

# 58 744
Има огромна разлика дали са ги убили, или са се самоубили. Абсурдно е да се твърди, че нямало значение дали е едното, или другото.
Изключително опасно се налага като нормално съждението "ако сред тях е имало кофти хора си заслужават убийството, все тая как точно са загинали". Това звучи като промиване на мозъци и пълно отсъствие на критично мислене.
Забравяте ли, че между 6-те жертви има още 5 жертви, освен Калушев, от които едното е дете, другият младеж е бил едва на 22 години?
Ако за всеки с някакво отклонение се 'нормализира' да бъде ликвидиран без някой да понесе отговорност за това, или да не се разследва смъртта му обективно, защото бил кофти човек, това вече е крайно екстремистко, тоталитарно и авторитарно мислене.
Нали уж сме демократична държава?

# 58 745
  • Варна
А откъде знаете това, че само той. И за какво само той -за какво решения? Дайте примери, какво имате предвид?

# 58 746
Десислава, има изготвени множество балистични експертизи, както беше обявено по брифингите, включително и:
"Завършена и е комплексна медицинска, балистична, физикохимична и техническа експертиза относно смъртта на тримата загинали под връх Околчица - Ивайло Калушев, Николай Златков и 15-годишния Александър." - умишлено цитирам новина на Офнюз, на който вярвате, така че няма лъжа, няма измама.
По въпроса за секта/култ - толкова много е писано и обяснявано в темата, че наистина не виждам смисъл за пореден път да го правя, при положение, че отсрещната страна е в очевидно отрицание.

# 58 747
Не мисля, че има съмнения каква е организацията. Сега, дали заради това са мъртви, не знам. Би трябвало разследващите да изяснят. Това си е отделен въпрос. Това, че са секта, може да има общо, има малка вероятност и да няма.

# 58 748
Има огромна разлика дали са ги убили, или са се самоубили. Абсурдно е да се твърди, че нямало значение дали е едното, или другото.
Изключително опасно се налага като нормално съждението "ако сред тях е имало кофти хора си заслужават убийството, все тая как точно са загинали". Това звучи като промиване на мозъци и пълно отсъствие на критично мислене.
Забравяте ли, че между 6-те жертви има още 5 жертви, освен Калушев, от които едното е дете, другият младеж е бил едва на 22 години?
Ако за всеки с някакво отклонение се 'нормализира' да бъде ликвидиран без някой да понесе отговорност за това, или да не се разследва смъртта му обективно, защото бил кофти човек, това вече е крайно екстремистко, тоталитарно и авторитарно мислене.
Нали уж сме демократична държава?
Никой не нормализира убийствата, но при хора, които се занимават с незаконни неща, имат си взимане даване с разни мафиоти или там каквито искате ги наречете, е ясно, че може и да свършат зле. Това е причинено-следствена връзка. Толкова за поредното изопачаване на информацията в темата.

# 58 749
А откъде знаете това, че само той. И за какво само той -за какво решения? Дайте примери, какво имате предвид?
Имам предвид, че само той дава наставления. Само той пише по форумите дълги напътствия за правилно и неправилно. Само той определя какво да четат децата. Той е Лама. Така нарича себе си и така го наричат останалите. Пълно духовно подчинение. Не чрез заповеди, чрез манипулации. Ако имаш съмнения, ще отдели време търпеливо да те убеди, че не си прав, а ако упорстваш - ще ти каже довиждане. Който остане вътре, се съгласява с абсолютната правота на Лама Иво.

# 58 750
  • Stockholm
Понеже никой от нас не е бил в секта, надявам се, и не можем да си обясним защо и как всичко се е случило. Не ви ли минава през ума, че тримата в Петрохан просто са си мислели, с внушения от своя гуру, че са достигнали до духовно ниво, при което реалния свят вече е бил тесен за тях? Може идеалистично да са решили да приключат в огън, който определено е символ на нещо в тяхната секта,  но физически не са издържали ( за разлика от заключените животни ) и са избягали навън. Оспорвам  това, че Калушев е бил в психотично състояние през  последните дни. Напротив, той е бил доста подреден и рационален тогава, а и както винаги- манипулативен. Съобщенията към майка му и Деян са написани с ясното съзнание, че ще се анализират от властите и обществото, затова там не е казана самата истина за мотива - уморени от борбата и подобни "идеали". Според мен Калушев е усетил, че примката се затяга и не е искал да го заловят жив, както и да не остави живи свидетели. Майка му е била много важна личност за него и е държал с цената на живота си и още 5 живота в нейните очи да остане чист. А иначе не е било трудно да убеди другите, че " часът е дошъл".

# 58 751
То може всичко да се е случило и всякакви неща да ни хрумнат, но въпросът е кое е от тях може да бъде доказано, за да го твърдим. И после пък да се установи, че наистина има връзка със смъртта им.
Най-важно е да се потвърди еднозначно технически убийство или самоубийство. Едва след това ще е от значение култове и секти евентуално.
Между другото, звучи ми доста подреден и рационален от този текст, особено ако е писан докато се възстановява от отравяне със СО.

# 58 752
Показанията и публичните изявления на майката на Дечо Василев , са ключов елемент в разследването, тъй като те директно противоречат на първоначалната официална версия за ритуално или разширено самоубийство.
Нейните показания, дават следните факти:
 Категорично отричане на самоубийството и оръжията
Няма мотив за самоубийство:
Майката твърди, че синът ѝ е бил в стабилно психическо състояние, нямал е депресивни прояви и е правил планове за бъдещето.
Липса на оръжие:
В официалните си показания пред полицията тя изрично подчертава, че Дечо никога не е притежавал, съхранявал или проявявал интерес към огнестрелни оръжия. Това поставя под сериозен въпрос произхода на намерените на местопрестъплението пистолети и пушка.
Последният контакт и хронологията на събитията
 Комуникация до последно: Тя е поддържала писмена връзка със сина си чрез съобщения вечерта на 1 февруари 2026 г. около 20:00 часа. По думите ѝ тонът на съобщенията от негова страна е бил напълно нормален, без никакви индикации, че предстои нещо фатално или че в хижата има напрежение.
Отношенията в групата
Личен живот и спекулации: Майката категорично отхвърля лансираните в политическото пространство и някои медии твърдения, че общността е била обвързана с деструктивни сексуални практики. Тя заявява, че синът ѝ е бил хетеросексуален и е имал съвсем нормални отношения с жени в личния си живот, извън дейността на еко-организацията.
Думите на майката на Дечо се споделят и от родителите на останалите жертви (като Ралица Асенова, майка на 22-годишния Николай). Техните свидетелства за нормалното поведение на мъжете часове преди смъртта им засилват тезата, че първите три жертви пред хижата са били изненадани и екзекутирани от упор. Това подкрепя съмненията, че в разстрела пред хижата е имало външна намеса, която впоследствие е маскирана.

Дечо е споделил на приятел преди време, че е купил скъп дрон. Къде е дрона сега? И установено ли е какво е записано на камерата на дрона?

# 58 753
Ето сега, като спечелят Гюров и Кандев и ще си излезнат нещата. Все пак второят беше главен секретар в разгара на случая и има информация от кухнята.
Като вице президент ако има някакви съмнения, ще има и власт и трибуна да ги сподели.

# 58 754
  • Варна
Имам предвид, че само той дава наставления. Само той пише по форумите дълги напътствия за правилно и неправилно. Само той определя какво да четат децата. Той е Лама. Така нарича себе си и така го наричат останалите. Пълно духовно подчинение. Не чрез заповеди, чрез манипулации. Ако имаш съмнения, ще отдели време търпеливо да те убеди, че не си прав, а ако упорстваш - ще ти каже довиждане. Който остане вътре, се съгласява с абсолютната правота на Лама Иво.
А кой да пише във форума -Дечо и Пламен ли? От позицията на какви да раздават акъл ?Кой казва,че само той определя? Лама значи Учител. Ами разбира се,че ако упорстваш ще ти каже довиждане? Какво се очаква? Това да не е някаква борба някой насила са изповядва някакви вярвания? Който си упорства очевидно това не е неговото място, да си търси друго, виждаме колко може и в един обикновен форум да убедиш някого “ с търпение”.Кое е насилствено от всичко това? Аз дотук от вашите примери не виждам.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 12:49 от Ivka_smile

Общи условия

Активация на акаунт