Отговори
# 58 980
Пет живота можеха да бъдат спасени, ако някое длъжностно лице не беше предупреждавало калушев за проверките през годините! Повтарям се. Калушев още при първата проверка можеше да е обвиняем и нямаше да се стигне до тази трагедия! И родителите също!

# 58 981
Следващата седмица... ми дайте дата, бе, драги журналисти, какво е това следващата седмица. Уж информация, ама не съвсем.
Той Демерджиев е този, дето не дава датите. Журналистите се опитват със сигурност да измъкнат максимално от него, но той е старо куче и не се дава. Дано този път не излъже пак. Но вече има привиден синхрон между последното съобщение от прокуратурата и неговите приказки, та да се надяваме до 11ти септември да го имаме.

# 58 982
Николай и Александър са можели да бъдат спасени на първо място, ако не бяха давани на Калушев.
След това колко е отговорността на държавата, пък колко е на родителите, които години наред саботирали държавата, та чак до последния ден на Н и А... трудно ще разпределим процентите вина.

Но възрастни хора като останалите, решени да свършат сами с живота си - пардон, със стабилния сън, за да се видят на другото място, - трудно ще бъдат спрени.
Баба Дали можеше да даде професионална информация как се лекуват такива хора, колко от тях успяват да се откажат, колко от тях повтарят опитите и т.н.

# 58 983
На всички е ясно, че можеха да бъдат спасени. Няма нужда да се оправдават публично защо не са 'успели'. Просто трябва категорично да стане ясно, че своеволия и погазване на закона изпълнявайки служебни задължения са недопустими и най-накрая някои хора от службите да понесат отговорност за престъпна небрежност или злоупотреба с власт.
Разбира се, че можеха да бъдат спасени двете момчета. Ако родителите им не ги бяха оставили при един психар. Ако същият психар не беше ги замъкнал на Околчица. Ако някои политици и служители в служби не бяха им опънали чадър. Да, можеха да бъдат спасени. На всеки нормално мислещ му е ясно

# 58 984
Знаем ли кога точно Златков си е изтрил Инстаграм?

# 58 985
valya61, "поне три живота", защото полицаи/лелари и тнт не са съдии, за да определят кой е крив и кой е прав и на тази логика да определят кой да спасят.
Целта е да се спасят всички - Калушев, Ники, Алекс.
От там, който от тях трябва да си ходи на съд, да ходи и да го съдят.

# 58 986
Скрит текст:
На всички е ясно, че можеха да бъдат спасени. Няма нужда да се оправдават публично защо не са 'успели'. Просто трябва категорично да стане ясно, че своеволия и погазване на закона изпълнявайки служебни задължения са недопустими и най-накрая някои хора от службите да понесат отговорност за престъпна небрежност или злоупотркогато става въпрос за наказателно производство, това става със санкциите на прокуратурата и по предвидения за това ред,еба с власт.когато става въпрос за наказателно производство, това става със санкциите на прокуратурата и по предвидения за това ред,

Можеха, да. Ако едни безотговорници не си бяха зарязали децата, секта изобщо нямаше да има и сега всички щяха да са живи. Е, може би без Калушев, но нямаше да е голяма загуба!

Защо трябва да пренебрегваме отговорността и неизпълнените задължения на държавните институции?

Никой не е казал, че трябва, само че не виждам никой от Ягодка, камо ли от жълтата секта, да иска да бъде понесена отговорност от "родителите". Защо трябва да пренебрегваме тяхната отговорност, питам аз?

# 58 987
Скрит текст:
На всички е ясно, че можеха да бъдат спасени. Няма нужда да се оправдават публично защо не са 'успели'. Просто трябва категорично да стане ясно, че своеволия и погазване на закона изпълнявайки служебни задължения са недопустими и най-накрая някои хора от службите да понесат отговорност за престъпна небрежност или злоупотркогато става въпрос за наказателно производство, това става със санкциите на прокуратурата и по предвидения за това ред,еба с власт.когато става въпрос за наказателно производство, това става със санкциите на прокуратурата и по предвидения за това ред,

Можеха, да. Ако едни безотговорници не си бяха зарязали децата, секта изобщо нямаше да има и сега всички щяха да са живи. Е, може би без Калушев, но нямаше да е голяма загуба!

Защо трябва да пренебрегваме отговорността и неизпълнените задължения на държавните институции?

Никой не е казал, че трябва, само че не виждам никой от Ягодка, камо ли от жълтата секта, да иска да бъде понесена отговорност от "родителите". Защо трябва да пренебрегваме тяхната отговорност, питам аз?

За да може самодивите в жълта премяна да плеснат с ръце и да се прегърнат и да търсят духа на Караджата.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2026, 20:16 от Mama xxl

# 58 988
  • София
С целия ресурс, с който разполага,  държавата не трябва да си позволи  небрежност и да бъде саботирана.

Rocket, не ми е нужно обяснение, но благодаря.

# 58 989
С целия ресурс, с който разполага,  държавата не трябва да си позволи  небрежност и да бъде саботирана.

Rocket, не ми е нужно обяснение, но благодаря.

А родителите трябва ли да дават 7-8-10 годишните си деца на случайници?
Тази подробност все остава неизяснена от жълтата съпротива.

# 58 990
valya61, като не ти е нужно обяснение, защо изобщо ти е направило впечатление, че проверяват дали в можело да се спасят "поне три живота"?

# 58 991
На мен ми е интересна логиката на много потребители тук, относно вината на институциите/държавата.
Винаги съм казвала, че в този случай, да има такава. Но какво отношение има това към извършеното от Калушев?

Ако един престъпник не е хванат, той по-малко престъпник ли е? Оправдава ли това престъпното му поведение - убийство, блудство, разпространении на наркотици и тнт?
Rocket, направо ми е удивително как за пореден път се подменя темата и се прави логически пирует, за да не се разбере нещо толкова елементарно. Никой тук не оспорва или оправдава  поведението на Калушев – неговата вина, както и тази на родителите, оставили децата си, е факт. Но аз, моето семейство и вашите семейства не зависим от Калушев. Ние зависим от тези институции. Тези хора вече ги няма, те не представляват заплаха за никого. Неработещата система обаче е тук, ние също сме тук. И да – за мен е меко казано плашещо, когато:
Институциите не могат да открият огромен кемпер, паркиран на гола поляна в продължение на 8 дни.
Институциите изпускат луд арестант, който през цялото време пуска лайфове в социалните мрежи, и не могат да го локализират.
Институциите не реагират адекватно на подадени сигнали за деца в риск, докато не стане твърде късно.
Това не е оправдаване на престъпника. Това е напълно законен и оправдан страх на граждани, които виждат, че държавата е абсолютно неспособна да ги защити при реална криза.
 Дано този път ви е станало ясно, защото нямам идея как по друг начин да обясня нещо толкова просто и житейско.

# 58 992
  • София
Знаем ли кога точно Златков си е изтрил Инстаграм?

Имаше заплитане и по този въпрос, но май тук или не помня къде, го обясниха, че може да се зададе предварително дата кога да се  изтрие. Не си спомням подробности.
 Много малко и кратки бяха коментарите по този въпрос.

# 58 993
Между другото, издирването и спасяването на хората от Околчица не е ли изцяло в юрисдикцията на МВР?
Тоест, Демерджиев би трябвало да прави вътрешна проверка?  И то я прави от доста време, защото това го е споменавал и в един друго интервю.

# 58 994
  • София
Между другото, издирването и спасяването на хората от Околчица не е ли изцяло в юрисдикцията на МВР?
Тоест, Демерджиев би трябвало да прави вътрешна проверка?  И то я прави от доста време, защото това го е споменавал и в един друго интервю.

За мен няма значение в чия юрисдикция е, за мен са държавни органи, финансирани от народа/ суверена/, които трябва да си свършат работата дори и координирайки  се.

Благодаря,  desi_slava07! Адмирации за написаното.

Общи условия

Активация на акаунт