Отговори
# 59 265
  • Stockholm
Интересно ми е как ще протече външното разследване, за което събират пари Ралица и Майсторова, след като обявят крайните резултати.
Ще е несериозно да няма такова, при все, че доста хора във фейсбук се напъваха да даряват.

Мисля че държавата няма законно право да организира международно разследване за този случай- наказателно дело от общ характер. То дори и няма такова дело, защото извършителят се е самоубил. Мислите ли, че ФБР ще си губи ресурсите за това? Ра и майката на "Ламата" ако наемат частни детективи от други държави, тяхното разследване няма да има правова стойност. Могат обаче да съдят държавата за грешки и  пропуски, което и ще направят.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2026, 23:37 от Модератор Никол

# 59 266
silsto, нали Ралица създаде фондация и направи дарителстка сметка за външно разследване, каквото и да значи това. Даже беше споделила, че чакат оферти.
Иска ми се, ако сега прокуратурата потвърди официалната версия, Ралица да бръкне дълбоко в сметката и да видим какво ще е това външно разследване. Да не се окаже, че събраните дарения ще потънат неизвестно къде, защото имам известни съмнения.

# 59 267
  • София
silsto, нали Ралица създаде фондация и направи дарителстка сметка за външно разследване, каквото и да значи това. Даже беше споделила, че чакат оферти.
Иска ми се, ако сега прокуратурата потвърди официалната версия, Ралица да бръкне дълбоко в сметката и да видим какво ще е това външно разследване. Да не се окаже, че събраните дарения ще потънат неизвестно къде, защото имам известни съмнения.
Аз пък нямам съмнения...сигурна съм, че ще потънат и че няма да има отчет...Я е събрала 10К, я не..С 10 бона какво разследване ще направи?? Хайде нека да са 20..и? Само самолетните им билети едва ще плати..

# 59 268
Какви билети? Нали възложи експертизи и профилиране на почитателите си във фейсбук! Това ще е “външното разследване”.

# 59 269
  • София
Какви билети? Нали възложи експертизи и профилиране на почитателите си във фейсбук! Това ще е “външното разследване”.
🤣 Значи хем им взима парите, хем им възлага работата за която са си дали парите...Гениална схема..

# 59 270
  • Stockholm

Ами тези, които са наливали средства във фондацията, да бяха проучили какво означава "външно разследване". Аз лично щях да го направя. Убедена съм, че държавата не може да организира такова, но може би роднините могат, което не означава, че разследването ще е легитимно. Освен това частни лица, чужди експерти или фондации нямат законен достъп до оригиналните веществени доказателства, оръжия, запечатани местопрестъпления или секретни материали по делото. Те не могат да извършват официални разпити, които да важат пред съда. Измамническа е тази "фондация"  и не вярвам някога да даде отчет за събраните или похарчени средства.

# 59 271
🤣 Значи хем им взима парите, хем им възлага работата за която са си дали парите...Гениална схема..

Нали ти е позната вече тяхната риторика? Като почнат дума по дума да питат кое какво означава. Е, ще е същото буквалистко изпълнение - външно ще означава, че не е вътрешно (от легитимните разследващи органи и компетентни лица), а не че ще е международно някакво.

Общи условия

Активация на акаунт