Отговори
# 59 625
Не знам защо толкова много хора не вярват, че децата са били наясно какво следва.

Николай може и да е знаел. Александър не. Затова е убит. Никой не се самоубива зад ухото.

Дачков, който е на ниво Карбовски, а жена му е действаща политическа активистка на актуалните избори, смятате за достоверен източник?!

Ааа, не, ще вярваме на Ралица, която ги била "познавала".

# 59 626
Ако за някой съществуват само варианти Дачков или Ралица, други имат по-разширен мироглед.

# 59 627
Дачков да не работи в прокуратурата във връзка с разследването, че толкова му вярвате на глупостите? Този дори и журналист не може да се нарече.

# 59 628
  • София
Допускам и другата гледна точка, но все съм клонял повече, че е станало със знанието на младежите.

Със сигурност са вярвали, че животът е "стабилен сън" и всичко останало, което Калушев им е тъпчел в главите. Че и тулкувци са били и т.н. Така че не е изненада за мен това, и Алекс неслучайно е бил в молитвена поза. Впрочем и недолюбваният в темата Тодоров (криминалният психолог) още февруари-март в един подкаст каза за Алекс, че е знаел, че ще умре. Звучеше категоричен за това. Той си има своите залитания, но неведнъж се е оказвал прав.

# 59 629
Фактите по случая, нямат нищо общо нито с изказванията на Дачков, нито с тези на Йорданов, нито с версиите на всеки платен и зависим хроникьор. Всеки сам си преценя в какво да вярва и какво да 'чете между редовете'.
Врачките ми е безсмислено да ги коментирам дори.

# 59 630
  • София
Цитат
След приключване на разследването, което включва доказателства за начина, по който е настъпила смъртта на шест души, и безпрецедентната сто и петдесет странична комплексна експертиза за мотивите на тази трагедия.

Цитатът е от Дачковото писане.  От самолет личи, че вечерта е писал, после сутринта е брисал /както се спомена по-горе/ и .... сутринта е останала незавършена мисълта .......

А дори си е позволил  да смени официалната версия....
"Титан", на който няколко профила тук са склонни да  повярват и да се отрекат от 4000 стр. защита на официалната версия.... Интересно е....

Последна редакция: сб, 12 сеп 2026, 03:36 от valya61

# 59 631
Може ли някой по-запознат да обясни (след пространствените обяснения как е възможно да си отнесеш половината глава с изстрел и след това да се досамоубиеш с още един изстрел) как точно става самоубийство с рикошет в главата?

# 59 632
  • Stockholm
Да изчакаме да чуем какво ще изнесат другата седмица все пак.И аз се разстроих, ако Ники се е самоубил. А ако е трябвало и той да гръмне Сашко, генерално престъплението на Калушев е извършено с особена жестокост. Гади ми се.

# 59 633
Анонимис, не знам кога ще осъзнаете, че понякога хората, които не харесваме, също се оказват прави. Хич не са ми симпатични нито Дачков, нито Карбовски, нито Русев. Ама имат вътрешна информация по случая и дори и да са политически мотивирани да критикуват петроханци, това, което казват, до момента се потвърждава. Дачков още на 9 февруари посочи Калушев като измършител. Официална версия в последствие го потвърди. Още в началото нарича петроханците самоубийци, докато все още нямахме много информация и се спекулираше повече в посока убийства. Има и други, доста конкретни изказвания по отношения на доказателствен материал, за които очакваме потвърждение. Очевидно е имал достъп до хора от разследването и в няколко случая е изнасял конкретни детайли преди официалното им обявяване.
Та независимо дали ни е симпатичен или не, човека знае повече от нас.

# 59 634
Може ли някой по-запознат да обясни (след пространствените обяснения как е възможно да си отнесеш половината глава с изстрел и след това да се досамоубиеш с още един изстрел) как точно става самоубийство с рикошет в главата?

Артемис, кой визираш, че е бил с рикошет?

Иначе, ако стреляш по някой, но куршумът рикошира към теб ако си пропуснал мишената, може да стане самоубийство с рикошет.
Цеци Красимирова нали така беше оцелена.

ПС: Това ми е по-вероятно за кемпера обаче, защото е затворено пространство и ако приемем, че е стреляно вътре има доста възможности за рикошет.

# 59 635
Абсолютно допускам възможността Николай да се е самоубил ,убедена съм ,че всички са били наясно вкл и Алекс какво се случва .Нищо няма да ме изненада ,той имаше следи от барут по ръцете .

# 59 636
  • София
Черешки, май стигате до версия, че Калушев не е убил нито Ники, нито Сашко.

# 59 637
Да не си в детската градина на 5 ?! 😐

Не мога да намеря поста на Явор Дачков ...

# 59 638

Ако приемем, че в кемпера Ники е убил Алекс, после се е самоубил с рикошет (стреляйки например срещу ИК), това по-малко виновен и отговорен ли прави Калушев за всичко?

Или за Ягодки е важно просто да не е натиснал той спусъка?
А това, че е докарал еднин младеж и едно дете до пълна лудост няма значение?

Дори в кемпера да се е случило нещо такова, пак се оказва, че външна намеса няма. И тогава, онези 157 страници експертиза, които толкова ви побъркват, имат огромно значение. Те баш ще покажат каква е била динамиката в групата, че да завършват по този начин.

Ама да, накрая е важно Калушев да не е виновен и да не е убил някой. Другото значение няма.

# 59 639
Не знам защо толкова много хора не вярват, че децата са били наясно какво следва.

Николай може и да е знаел. Александър не. Затова е убит. Никой не се самоубива зад ухото.

Откъде изобщо се появи този изстрел зад ухото пък сега?
Твърдението за пет самоубийства и едно убийство няма как да е истина (според мен) — убийствата в този случай са поне две, да не кажа три (пак според мен). Ивей няма как физически да направи втория изстрел, поне на мен ми се струва напълно невъзможен с тази траектория. Като добавим и състоянието му със свлечен епидермис на ръцете и отнесено лице, това става още по-невероятно.

Общи условия

Активация на акаунт