Отговори
# 59 655
За да преминеш на следващото ниво ТРЯБВА да приемеш смъртта съзнателно ,с радост и спокойствие .Тоест момента на изненада би прецакал всичко.
Това е ! Не знам защо се игнорира този факт през 100 стр.и се пише оффф ама поне Сашко мисля ,че не е знаел...децата не са знаели ...
Дали са знаели или не няма как да разберем вече ,но всичко което коментирахме хиляди страници говори ,че СА.

# 59 656
Ще избълват сега един куп AI скалъпени книги, който може да се вреди и монетизира на гърба на жертвите, докато още е под прожекторите случая.
Употребиха го случаят многократно политически, сега и икономически, някои журналистически... Жалка история.
Още една книга - "The Petrohan Pass - Inspiered by True Events!" - издадена преди няколко дни, писана от някой си Адриан Сорен - пак вероятно нискобюджетен и набързо издаден AI продукт. Даже не са си направили труда да поправят описанието, което започва с правописна грешка на задната корица...

Имитация на книгите, написани за трагедията, случила се в Проходът "Дятлов", с тази разлика, че аналогия между двата случая няма! Даже не е мистерия Петроханската история, но добре се експлоатира, като средство за печелене на пари.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2026, 11:23 от Neli G.Neli

# 59 657
В разговори може да са подготвяни месеци и години за екзита, няма кой да ти каже.
Да, след Българи нещо са се разбързали, но такъв екзит те са обсъждали като вариант и преди това. Съмнява ме, че младежите са оставали изолирани в тези разговори. Би трябвало да са го обсъждали заедно. Те са били един дом, семейство един вид. Предполагам и по тази плоскост ги е изманипулирвал, ако е решил това за себе си, те са се чувствали длъжни да последват своя другар и учител. Не си го представям да е раздал груби заповеди, а младежите да е оставил на тъмно. Според мен е било по-кадифено, може би дори им е оставил привиден избор, но никой не е пожелал да се цепи от групата и да изглежда предател и страхливец, дори да е имал колебания (както може би е било при Ивей).

# 59 658
  • my own world....
No frame bitch, може и да не са знаели, може да ги е изпозастрелял докато са медитирали. СА нали разказа за пхова медитация.
Но да - не знаем дали са знаели или не, мен ме навежда на мисълта, че не са знаели заради отделянето от останалите.
Допълвам се след мнението на Кинга - за екзит са знаели по принцип, но ламата не е рискувал някой да каже в последния момент - не.

# 59 659
Ако Николай е знаел, не си представям защо важната Ралица, с която е бил тооолкова близък, не е била уведомена.

# 59 660
  • София
Лейди, има логика и в твоите съображения. Отделянето според мен има и симовлично значение. А за конкретната дата аз по принцип мисля, че е спонтанно решение, а ако е отдавна планирано - Калушев го е държал за себе си до последно. Всички останали са били принципно подготвени за такъв край, даже може да са знаели, че моментът наближава, но не са знаели точно кога. Интересно дали експертизата ще даде яснота по тези въпроси и на какви данни ще е стъпила, за да даде яснота де. Защото за намерения трудно се намират преки доказателства, ако няма жив (и склонен да сподели) извършител/свидетел. Косвено обаче може да се търсят точно в религиозните убеждения, личните отношения в групата, поведението последните седмици и месеци (например свалянето на сайтове) и тн.

# 59 661
  • София
Ако Николай е знаел, не си представям защо важната Ралица, с която е бил тооолкова близък, не е била уведомена.
Защото му е била точно никаква. Колкото и да се пъне сега, че е била много важна за Калушев или за Николай. Тя е била просто донор за един сбъркан.

# 59 662
  • София
Дачков е коригирал поста си. Аз мисля, че момчетата не са знаели какво им готви чичо им.

На мен не ми е необходимо, но за протокола може ли все пак да цитирате коригирания пост или да сложите линк?

# 59 663
Защото му е била точно никаква. Колкото и да се пъне сега, че е била много важна за Калушев или за Николай. Тя е била просто донор за един сбъркан.
Соня Колтуклиева спомена в едно от предаванията си, че НЗ  е използвал за "майка" си нарицателно, което не е твърде приятно! От деликатност не каза какво е, но може и да разберем скоро!

# 59 664
Че Колтуклиева откъде е запозната с такива подробности? 👀

# 59 665
Тя доста се интересува от този случай, и тя пише, но директно до прокуратурата.
Вероятно се е докопала до интервю с някой " близък".
Каквато е лисица...

# 59 666
  • София
Соня Колтуклиева спомена в едно от предаванията си, че НЗ  е използвал за "майка" си нарицателно, което не е твърде приятно! От деликатност не каза какво е, но може и да разберем скоро!
Залагам на "тулуп".

# 59 667
Че Колтуклиева откъде е запозната с такива подробности? 👀
Тя има доста инфо по случая. Направи няколко предавания с разследващи журналисти и с Росен Йорданов. Не помня точно кой ѝ гостуваше, когато го каза.

# 59 668
Или от някой посетител, от любител на боровинките, от бивш или настоящ съмишленик на сектата, или от дигитални следи...
Wink Както се знае как е наричал ЯМ, така може да се научи същото и за майка му, Ра.

# 59 669
  • my own world....
Тя се беше заровила по случая и беше говорила и с познати на ЯМ и на РА. И беше научила разни истории. Като например лечението с медитации на Ям след катастрофа и как обяснявал защо не се подобрява - не медитирал усилено...Та информацията за НЗ пак беше от приближени на семейството на РА.
Някой помни ли дали Сандов е казвал кога последно е бил за боровинки? А последните приношения на кмета кога са били?

Общи условия

Активация на акаунт