Отговори
# 59 850
  • my own world....
Ако можех, бих направила анкета.
Кой искате да бъде наказан след този случай?
А. Само разследващите - за некомпетентно или умишлено манипулирано разследване. Това е кочината. Космос и АЗД са ок - майките знаят най-добре.
Б. Само майките, АЗД и Космос. Службите знаят най-добре.
В. Всички, които са неглижирали в годините и по време на разследването. Плюс политиците, наливали в бездната. От Иванка, дето се подписала до шефа на шефа, който й е наредил. От Албена да Майсторова. От Сарафов до шефа на моргата с кофти хладилници. От класната до Директорката в Космос. Всички, имащи отношение.

Така ще се разбере кой е обективен.
Отговор В. Абсолютно!

# 59 851
Аз знам много добре защо съм в тази тема и в този форум. Имам изключитено силна лична причина да се интересувам точно от този случай, и страшно много искам всички виновни да понесат отговорност (дори поне морална!!) за действията и бездействията си. За съжаление, това едва ли ще се случи Sad Sad

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 16:16 от Сивия Плъх

# 59 852
До lesnoe:  естествено, че В (за анкетата Ви Simple Smile )
Всеки отговорен за тази гнусотия трябва да разбере, че има редно, нередно и наказуемо поведение.
Добавено:
Относно Дачков. И какво като е чел доклада? не е ли това работата на журналистите? Да търсят информация. Това му е работата!!! И на другите дето мълчат.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 15:47 от Koral500

# 59 853
И аз съм за "В", естествено.

# 59 854
В интерес на истината не мисля, че е реалистично да се наказват родителите, тях кармата вече ги е наказала. И не е добър ПР.
Най-лошото е, че нито политиците, нито училище космос ще бъдат наказани, а по службите ще изгърмят макс. 1-2 бушона, ако въобще. Ще размахат пръст най-общо и толкова.

# 59 855
  • my own world....
Защо да е лош ПР да се каже, че неглижирането и подаряването на деца е престъпление?

# 59 856
Аз съм зс наказания на :
-Космос
-агенцията за закрила на детето и другите институции към които е подаден или достигнал сигнала
-длъжностните лица разрешили такова притежание на оръжия на калпак (това абсолютно не е случайно)
-за родителите нищо не искам ,то и единствените  на които законът може да държи сметка са тези на Александър .

# 59 857
Като се събере две и две, кое ли престъпление е наказано справедливо в тази държава? Вие си искайте точка В, ама според мен ше изгърми някой заек, дори Космос да го затворят - едва ли - ще изникне друг Космос някъде другаде... Все пак всякакви Ралици има и те къде да си даряват надарените отрочета?

# 59 858
  • my own world....
Все отнякъде трябва да се започне със справедливостта, нали нова съдебна система ще коват... Скептик съм. Като гледам мат'риала.
Но никога не е късно да се започне един процес на възстановяване на справедливост.

# 59 859
Не, въобще не е политическа поръчка и няма употреба на случая Петрохан за поредни избори.

Съвсем случайно просто брифинга съвпада с крайния срок за вписване на инициативните комитети и кандидатите.

Съвсем случайно също така съвпада и със срока за министерствата да предадат своите разчети към Министерството на финансите, с които се сглобява рамката на Бюджет 2027.

Всичко е просто перфектен тайминг в средата на септември.
Айде сега, и бюджетната процедура за 2037 г. наместиха петроангелите... Ма той тоя вашия лама бил всемогъщ бе, от едно друго измерение ще определя бюджета по министерство и ведомства за следващата година .. ми като беше толкоз силен и могъщ, вместо да се спотайва в дън горите тилилейски и да прави вуду магии за избрани приносители, да беше станал един Министър-председател, да оправи кочината...

# 59 860
Като се събере две и две, кое ли престъпление е наказано справедливо в тази държава? Вие си искайте точка В, ама според мен ше изгърми някой заек, дори Космос да го затворят - едва ли - ще изникне друг Космос някъде другаде... Все пак всякакви Ралици има и те къде да си даряват надарените отрочета?

То много елит, много надарени, много тулковци...

В държавата ни е пълно с деца, които печелят международни състезания, олимпиади, конкурси. Не живеят по хижи и не учат в Космос.

# 59 861
Да твърдиш, че хижа Петрохан се намира 'вдън гори тилилейски', е като да кажеш, че НДК се намира в покрайнините на Перник.
Това по-хубаво не го споменавайте, че звучи леко нелепо.

# 59 862
Аз знам много добре защо съм в тази тема и в този форум. Имам изключитено силна лична причина да се интересувам точно от този случай, и страшно много искам всички виновни да понесат отговорност (дори поне морална!!) за действията и бездействията си. За съжаление, това едва ли ще се случи Sad Sad

Морална отговорност ще понесат всичките - не само пред някои, които са около тях, а най-вече в себе си. Съвестта е страшна, тя гризе отвътре независимо дали си навеждаш носа виновно или се изкарваш невинен.

# 59 863
Да твърдиш, че хижа Петрохан се намира 'вдън гори тилилейски', е като да кажеш, че НДК се намира в покрайнините на Перник.

Не бе, център на културата е тая хижа. И най-светлите учители преподават там...

Естествено, че е в гори телилейски. В гората, извън населено място, с труден достъп зимата.

# 59 864
Не бе, заобиколена е от сладкарници, кина и библиотеки! Весели дечица от всички паралелки огласят двора със звънливите си гласчета докато си играят преди да се приберат у дома при мама и тати. Там да си напишат домашните и да вечерят нещо вкусно преди лягане. Да го ***!

П.С. lesnoe, писали сме едновременно.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 17:05 от Сивия Плъх

Общи условия

Активация на акаунт