Отговори
# 61 740
Нищо не е променяно в показанията. Аз това го знам от март, април.

# 61 741
Добре ,ако това с момичето не е истина  или се изопачават фактите да не мислите,че Ралица няма да го отрече?! 😅
Ето ...вие го отричате ,а тя пуска дълъг пост за Миролюба Бенатова и брифинга ,без дума да каже за момичето и баща му.
А цялото заключение се базира на показанията на бащата. Ралица никога не е споменавала Теа!
София Андреева не познава баща ѝ!
В експертизата се загатва дори, че големият син на Макулев, който е живял с групата в Мексико, също като Валери е бил жертва на сексуално посегателство. От Макулеви - нито дума, макар че дъщерята беше на брифинга.

# 61 742
Не мога да изчета всичко, но видях назад (както и във фейсбук), че масово са се хванали сега подръжниците, за "сменените" показания на бащата и момичето.

Хората се държат, без извинение, като лунатици. Все едно станалото с момичето е единственото нещо, за което да се хванат разследващите.
Все едно отдаването и отглеждането на чужди малолетни деца, не е достатъчно. Все едно същите не са били спирани от училище и дистанцирани от родители и връстници.
Ама не, само едното момиче е проблемът.

Тя цялата картина едва ли може да стане по гнусна и грозна, чудят се вече за какво да се хванат, за да не излезне, че Калушев е бил точно онова, което реално е бил.

Е то няма какво да се хващат. Защото показанията наистина са сменени, или по-скоро променени. Но доколкото знам човек може да си промени показанията и първоначално да се опита да укрие нещо, а после да го съобщи на разследващите. Ако вторите показания наистина са дадени в средата на май, явно така е станало.

Може би бащата първоначално наистина не е искал да се замесва повече , при наличие на шест трупа,  травмираното дете.
Защо да са сменени-първите показания ги има включени във вторите. Момичето е било доволно до момента в къщата в с. Българи. Защо да не са били публикували само част от целите показания? Така са преценили

# 61 743
  • при Arctic Monkeys
Ама всички лъжат, Валери е наркоман, Русев е завистлив и крадец, Тодоров е пияница, Йорданов е подкупен, Л е мързелив, Деян е предател, доц. Александров е лъжец, на бащата и дъщерята им е платено...
Има още, но пропускам.
Само един лама Иво е невинен! Цялата държава крои конспирации срещу него!
Пропускаш Димитър Куманов от Балканка, единствен дръзнал да пише сигнали насам и натам срещу сектата. Една тук го обяви за пиян чичка, а София каза че е престъпник. И не обиждай Русев, защото Русев съм аз и още няколко потребители, ако не знаеш! 😂

# 61 744
Ралица мисля никога не е коментирала момичето. Нито да го е виждала на хижата.. Нито за последните им часове, нито сега....след експертизата...Нищо...

# 61 745
Явно виновните се чувстват още по-виновни и се качиха на ниво политически и професионални компромати или там на където решат да тръгнат, само и само да намерят покой.

Ралица пак я питат, защо си е дала детето и тя пак "никога няма да ви кажа" или там каквото каза. А иска на нея да ѝ се дават обяснения. АМи гледай си работата госпожо "майка". Майсторов пък мафията, Борисов ги убил  Scream
Тези хора закон не ги ли лови, наказание няма ли начин да получат...Безсрамие. Майсторова се провикваше как не ги било срам. Крадеца вика дръжте крадеца.

# 61 746
  • в пералнята
Ралица мисля никога не е коментирала момичето. Нито да го е виждала на хижата.. Нито за последните им часове, нито сега....след експертизата...Нищо...
Тя като цяло коментира само неща, които са й изгодни.
На въпроси не е отговаряла никога.

# 61 747
Значи, за да опазят детето, разследващите се направиха на ударени тогава. Но беше глупаво да казват, че според показанията всичко е било цветя и рози. Казваш "имало е инцидент" и толкова.
Йорданов беше много обран по този въпрос на брифинга онзи ден. Това беше правилният подход.

# 61 748
Iris, защо е това съсредоточаване към всичко друго, само не към случилито се с момичето.

То кой си бил сменил показанията, кой ги бил прикрил, кой злоупотребил със служебно положение.

Накрая, след всичко, кажи моля, смяташ ли, че показанията на момичето са факт и че то казва истината за сексуалното насилие?

# 61 749

Знаем, че го знаеш, нали ни го съобщи около стотина пъти.

Само че аз мислех, че е плод на мръсно подсъзнание, а то било резултат на злоупотреба със служебно положение.
Пак си в грешка.

# 61 750
Мамка му, а не исках да влизам и да пиша повече... ми то ме изяжда.

Какво ви става на някои? Имало несъответствие в показанията от февруари и май, ама единият от експертизата бил просто асистент, трябвало гинеколог да докаже, политически се използвало точно сега (дай да го държим за подарък за коледа), квадратните глави не разбират вредата от училището, едно изнасилване и една педофилия не стигат за самоубийство, трябват още доказателства. Кой ви ги спуска тези неща? Снимки, че ядат бебета ли трябва да има? Едната не видяла и не разбрала, другата прочела, но й е твърде емоционално. Дано не ви плащат наистина.

С години ще насилваш деца, ще манипулираш институции, ще влачиш пари от който можеш, ще си измисляш постижения, организации, ще търсиш психо родители, за да си задоволиш тъпия педофилски нагон. Ще се правиш на Бог и накрая насран от страх ще убиеш деца. И майките им ще ти направят паметник, а в една тема във форума ще имаш защитници, щото "не ми е убедително на мен" и "ДАНС са виновни, а не Калушев" и "какво като живели с чичовци и не ходили на училище, но в Дубай ходили". То пародия, гротеска, подигравка.

Какво конкретно очаквате? Запис на разговора на момичето с баща й? Снимки на момчетата и Карушев голи? Щото и тва ще пуснат, ако продължавате да се тръшкате в отрицание.

Наистина ли някоя от вас вярва, че на екип експерти им платиха да опишат грешно снимани ануси и да си измислят записи, за да правят на пук на Ралица? Че един баща го изнудиха да му публикуват малкото дете с грамота като насилена от мъже в клюкарски сайт, за да не спечели Гюров? Или че един куп психолози прикриват килъри и държавна конструкция като си измислят нарцистично, шизоидно, мазохистично поведение?

Да, тези дето проверявали сигналите, не писали отсъствия, прикривали ДС, водили бавно или неправилно разследване и плащали за съществуването на групата са за уволнения, оставки, съд. Това изобщо не променя какво се е случило обаче.

# 61 751
  • при Arctic Monkeys
Айде и Миролба я отнесе жълтата лудост, отново

https://www.youtube.com/live/uhVELcA8Pt4?is=34QToMQyStM05bIU
Майсторова е чудовище, а Майсторов крещи, че
 ламата правил секс с негова ученичка, която сега е в Америка. Май става въпрос за дамата от фб. Благи, мили хора.

# 61 752
Не съм си и мислела, че ще си посипят главите с пепел. Ралица и Майсторова до последно ще въртят същата плоча, нямат избор, но другите не знам какво още искат, поне да замълчат.

# 61 753
Айде и Миролба я отнесе жълтата лудост, отново

https://www.youtube.com/live/uhVELcA8Pt4?is=34QToMQyStM05bIU
Майсторова е чудовище, а Майсторов крещи, че
 ламата правил секс с негова ученичка, която сега е в Америка. Май става въпрос за дамата от фб. Благи, мили хора.
Това е тази Паулина, също в особено психично състояние...

# 61 754
Ей сега попаднах на един въпрос от Albena Zhilekova, която явно е журналист. Накратко, пита други психолози, психиатри и съдебни експерти, дали е нормално държанието на Росен Йорданов.
Не ми дава да копирам въпроса, затова прилагам скрийншот, който иска да си намери публикацията:

Скрит текст:

Ето и отговора на един потребител:

"Журналистическите стандарти фундаментално се различават от методологията на разследването.
1. Ролята на хипотезите (версиите) срещу „окончателните факти“
В криминалистиката и следствената практика хипотезата (следствената версия) е основен инструмент, а не дефект на анализа.
Криминалният психолог не чака „абсолютната истина“, а анализира наличните поведенчески следи на местопрестъплението. Изчакването на всички експертизи може да отнеме месеци, което в ранните етапи би блокирало разследването. Представянето на силна версия често е необходимо за структуриране на по-нататъшната работа.

2. Анализ на профила на починал човек (Психологическа аутопсия)
Оценката на характера, психиката и мотивите на лице, което не може да се защити (защото е починало), е стандартизиран научен метод, известен като „психологическа аутопсия“.
Това не е „раздаване на присъди“, а ретроспективен анализ на психичното състояние на индивида преди инцидента. Криминалните психолози са длъжни да реконструират субективната страна на деянието (мотиви, намерения), базирайки се на досегашното поведение на лицето, разпити на близки, проявени симптоми и оставени следи. Без такава оценка не може да се разграничи убийство от самоубийство или нещастен случай.

3. Увереността в представянето на версията
Професионалната категоричност често е резултат от т.нар. „конвергенция на доказателствата“ (когато различни независими поведенчески маркери сочат към едно и също заключение).
За лаика или журналиста това изглежда като „натрапване на мнение“, но за експерта това е висока степен на вероятност, изведена по научен път. В криминалната психология пълна 100-процентова сигурност няма, но експертът е длъжен да назове най-вероятната работна хипотеза с категоричност, за да предотврати обществена паника или спекулации.

4. Поведението, агресията и „професионалните граници“ на пресконференция
"Агресивното“ или рязко поведение от страна на експерта може да бъде съзнателна тактика за неутрализиране на некомпетентни спекулации, медиен натиск или опити за политизиране на случая. Когато журналисти предлагат алтернативни версии, базирани на емоции, експертът е длъжен твърдо да наложи границата на научния и следствен подход, което често изглежда като „ехидност“ или „ирония“ пред камерата, но всъщност е отстояване на професионален авторитет.

Росен Йорданов не изразява личното си интуитивно усещане, той е говорител на мултидисциплинарен експертен екип. В криминалната психология именно работата в екип е най-сигурният филтър срещу субективни изкривявания като "потвърждаващото пристрастие", защото всяка хипотеза се подлага на вътрешна проверка от няколко специалисти.
Това, което каза не са предположения, а консенсусно заключение на този екип, че цялостната поведенческа матрица на извършителя съвпада с научния профил.
Категоричният тон е въпрос на медийна комуникация и превод на достъпен език за обществото, докато в самото следствие екипът работи със строги, интегративни нива на анализ, където психологическата и фактическата реконструкция вървят ръка за ръка."

Общи условия

Активация на акаунт