Отговори
# 61 935
Мисля,че най-добре да пуснат записите как ритат и бият кучетата .Това ще има мигновен ефект,дори върху Тома Белев.
Явно за 13 годишно дете никой не му пука .Правят се ,че не знаят нищо за никакви експертизи и че щом е изтекла в ПИК всичко е лъжа .

# 61 936
Идея нямам колко от коментиращите във форума са на годините на Калушев и са от София!?
Вие имате ли представа "КОЙ" учеше по това време във френската гимназия та било то и в  испанска паралелка????
И имате ли представа какво трябва да се е случило, за да преместят бъдещия Лама в простата 2 ра гимназия скоропостижно????? Само съжалявам, че правилата на форума не ми позволяват да сложа всички епитети, които АЗ смятам за подходящи...
Впрегнали са ОЩЕ тогава всички връзки по веригата...мама, тати, другари и другарки, да замажат случая с изнасиленото 10 годишно момче, та да може отрочето им безгрижно да си живее живота.
Не била знаела...ВСИЧКИ са знаели, така беше някога...а както виждам и сега!
 Не чухте ли родословното им дърво????!!!
Или нямаше достатъчно време дамата да го изчете заедно с ранговете на родата в ДС, или 6 то  или друго.....
Поканете я пак!

За ГОЛЯМА жалост лустрацията остана мит.
Всички ТЕ са оплетени като свински черва.
Внуците на тези, които топяха близки и съседи дори само за виц са вече на власт и се сродяват.
За мен публикуването на експертизата беше брилянтен ход.
Просто трябваше да се променят имената на непълнолетните.
София е малка.
От ден първи чета за случая и разпитвам всеки за мнение и информация.
Мислех си, че е канал за наркотици, на държавно ниво, даже на международно.
Веднага намерих разказите на туристи още от 2022 за арогантното и мутренско поведение на новите хижари.
Още тогава за мен случая беше пълен с противоречия...уж будисти, обаче въоръжени до зъби, уж природозащитници, но с ловен билет.....
Разпитвах много...При всеки разговор винаги се казваше, че е имало педофилия!
С каквото и да са се занимавали, малка, много затворена група , задължително педофилията беше безспорна за всички.
Чух как са намерени металотърсачи за половин милион, че полицията в Годеч е била натирена да не ги проверява изобщо, във фризерите еленско.... романтични отношения с подходящ от години....клюки...клюки...клюки ...
Все не ми се вярваше..
Минавала съм край Петрохан хиляди пъти. Но никога, ама никога не съм си представяла, че има място като това с отшелници и малолетни момчета изоставени от родителите.....
За първи път чух за Фонтанели и аяуаска в този случай.
Оказа се, че съм много изостанала....
В България от години се зароди голяма група заможни хора.
Източното и мистичното винаги е привличало имотните .....и така в пипалата на Ламата.
СПОРЕД МЕН..а аз съм никоя, но да си кажа, защото вече седем месеца загубих в четене...

Разчуло се е в техния кръг за способностите на Ламата.
Хората имат пари... даже повече отколкото могат да изхарчат.
От мода, нужда или любопитство са отишли при Ламата.
Искали са да разберат какви са били в предишен живот.
Разказаха ми, че при такъв ритуал гледаш тялото си отгоре, че е важно кой го прави, за да те върне обратно в нормален душевен мир, че не знаеш какво става с теб....
И ЗА МЕН...
при някои специални гости са се включвали и тулкувците, нали не мислите, че сценката с момичето им е била за пръв път.....и със сигурност е струвало скъпо да минеш пречистващия ритуал с тия божества!
 А със сигурност и предвидливият Лама е записвал...
Така като им потрябва нещо на групичката, да го получат по-бързо.
Сега смятам, че беше права Соня Колтуклиева като след информацията за даренията на кмета написа:
- " Васко, признай си ... за какво  им плати"/ цитирам по памет..беше отдавна/

Имате ли представа на колко и "КОИ" хора са звънели по Сигнал, след като са разбрали, че не могат да се справят с бащата и духа от бутилката е изпуснат.....
Звънели са и са писали панически на всички "клиенти"...пардон пациенти и предполагам с обяснението, че имат нужда от помощ , а и удобно имат записи...
Това са търсили всички влязли първи след смъртта на двете тройки според мен..
И на хижата, и в кемпера....са търсили  записите от ритуалите!
А как са загинали.....при лайната, в който са били до уши.....НИКОГА няма да разберем!

# 61 937
Нима не ви стана ясно, че Деян е един от основните свидетели и си е изпял и майчиното мляко!? И продължава да съдейства при нужда! Казаха го много ясно на брифинга!
Не, не ми стана ясно. На теб откъде ти е толкова ясно? Защото прокуратурата казва така? Някои потребители тук сте крайно, крайно наивни. Връщам се на първоначалната хипотеза, която е, че прокуратурата ще потули всичко по случая. Деян са го пуснали да си ходи в Мексико, защото би бил неудобен като медийна фигура в България. Няма никаква друга логика да пуснат може би най-важния свидетел, който не само е познавал Калушев от повече от десетилетие, но е и част от групата, да отиде в чужда държава. Това не знам как ви го побира главата като нещо нормално.

# 61 938
Политиката е вплетени в целия казус доста дълбоко. Бащата на момичето е бил официално обвързан с една конкретна партия, което лично на мен ми обяснява промяната в показанията (ако първите изнесени са целите), защото противното е означавало да ги взриви преди изборите през април 2026 г.
Скрит текст:
Скрит текст:
Бащата НЕ се казва Драгомир.
Името го взех от експертизата. Но ако някой го знае със сигурност, ще изтрия поста.

# 61 939
Звънче ти кога си промени мнението и вече признаваш "девиациите"на Калушев?

Скрит текст:
Психолога  не трябва да се появява повече ,не изглежда добре .Дискредитира работата на всички експерти .Това пенене е излишно.
Сигурна съм ,че този нещастник Терзиев няма нищо общо с педофилите само си е дал парите щото ги има и е наивник .Тази схема с примамване на  елитари от Асен Асенов е вървяла години наред .
ПП ДБ трябваше веднага ,безкомпросмисно да настояват за пълна прозрачност ,да кажат ,че НИКОГА  не е нормално мъже да отглеждат малки деца и да се разграничат от всичко.Тези глупаци продължават да викат-няма доказателства ,на прокуратурата ли вярвате и тук не е Москва !
Тежки дементи ! Никакъв демидж контрол ,пълни аматьори!
Умирам  от яд ,че години наред съм гласувала за тях.
Часовника на психолога им е по -фактор от изнасилено дете.
Когато прочетох показанията на бащата на момичето и описание на взаимоотношенията с АМ и НЗ. Никога не съм давала оценка на поведението на ИК. Винаги съм казвала, че докато няма доказателства, не може да се хвърлят обвинения.
Абсурд. Абсурд.
'Експертизата" е 157 страници боза. Писана с ИИ. Стойност нулева.

Показанията на бащата са всъщност крайъгълният камък на тези обвинения.
Ненормално е, че той непрекъснато се оправдава: "аз веднага се усъмних, че тя е манипулирана", "да ме изнуди един вид да ѝ позволя", "Напрежение в гласа, но и владеене на ситуацията",  "съгласявах се с него и му демонстрирах доверие"
Това са показания, които имат за цел да оборят съществуващите до този момент доказателства - чатовете в Сигнал изглежда са били със съвсем спокоен и нормален тон, затова в тези показания става "демонстрирах доверие ", "разбира се, не повярвах, но .."
Блъфирал бил. Че кой нормален баща блъфира и губи време, докато дъщеря му е в опасност? Тръгнал бил, но понеже 15-годишната му дъщеря казала, че всичко е под контрол, се върнал? Това го е съчинявал някой сътрудник, който изобщо няма деца или поне не тийнеджъри.
Какво всъщност е ставало, ще остане в душите на децата и родителите, но категорично не е в тази експертиза.

Хайде поне Дечо не е убиец, наистина на снимката може би краката му са обгорели, но защо "телогично-психо"-експертиза се изказва по този въпрос?

# 61 940
  • в пералнята
Децата в случая са "проблемът", който прави темата толкова гореща и противоречива.
Ако бяха само едни 4 човека на по 50, които събират дарения, живеят в някаква хижа, ходят в Непал и Тибет, предричат на политици и се гърмят, все тая. Това са пълнолетни хора, които могат да взимат решения сами за себе си и да си носят отговорностите. Ако бяха само те, този случай щеше да е отдавна забравен и да не предизвиква такъв интерес и вълнения. Можехме да си спекулираме за мафията, за наркотици, за дървосекачите, гъбарите и т.н.

Но в случая Калушев събира буквално кръвен данък от своите последователи - много подобно на това как са събирали еничари по времето на османката империя. Малки деца, отедляни от своите родители, настройвани срещу тях, индоктринирани в друга вяра и използвани в последствие като оръжие за набиране на още последователи...
Всички майки много добре знаят колко уязвими са децата на тази възраст, няма значение дали момичета или момчета. Искам ама наистина с ръка на сърцето, защитничките на тезата за външна намеса, да кажат - ето, аз доброволно бих си изпратила детето (на 8,9 или на 13 години за постоянно) - било то в хижа, манастир или др. алтернативно място (не ми давайте за пример лагери за по седмица или бординг училища и пансиони и официални учреждения), и не бих имала никакво притеснение.

# 61 941
  • Glasgow
Политиката е вплетени в целия казус доста дълбоко. Бащата на момичето е бил официално обвързан с една конкретна партия, което лично на мен ми обяснява промяната в показанията (ако първите изнесени са целите), защото противното е означавало да ги взриви преди изборите през април 2026 г.
Скрит текст:
Скрит текст:
Бащата НЕ се казва Драгомир.
оказва се, че имаме общи приятели, така се казва.

# 61 942
Дано излезнат  съвсем скоро и с материала за Петрохан, че то не се издържа вече и дано като получат информацията от чатовете им и нея да я покажат. Писна ми от барутни частици , свлечени кожи, лява ръка десен крак.
+ 100
Аз се чудя майка с дъщеря на осем години и син на 15г, да няма емпатия към насилвано дете, а да брои снежинки и барутни частици.   
Повече нямам намерение да се обяснявам и губя времето.

# 61 943
  • Варна
Междувременно в инкубатора за малки лами. С участие на местната власт. Ни лук яли, но ще дойде и техния час.
Да,аз смятам категорично, че Космос трябва да се разследва също за не нанасянето на отсъствия. Има и много държавни и частни училища, които записват деца и ги водят на обучение, но не посещават.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2026, 12:57 от Ivka_smile

# 61 944
  • София
Децата в случая са "проблемът", който прави темата толкова гореща и противоречива.
Ако бяха само едни 4 човека на по 50, които събират дарения, живеят в някаква хижа, ходят в Непал и Тибет, предричат на политици и се гърмят, все тая. Това са пълнолетни хора, които могат да взимат решения сами за себе си и да си носят отговорностите. Ако бяха само те, този случай щеше да е отдавна забравен и да не предизвиква такъв интерес и вълнения. Можехме да си спекулираме за мафията, за наркотици, за дървосекачите, гъбарите и т.н.

Но в случая Калушев събира буквално кръвен данък от своите последователи - много подобно на това как са събирали еничари по времето на османката империя. Малки деца, отедляни от своите родители, настройвани срещу тях, индоктринирани в друга вяра и използвани в последствие като оръжие за набиране на още последователи...
Всички майки много добре знаят колко уязвими са децата на тази възраст, няма значение дали момичета или момчета. Искам ама наистина с ръка на сърцето, защитничките на тезата за външна намеса, да кажат - ето, аз доброволно бих си изпратила детето (на 8,9 или на 13 години за постоянно) - било то в хижа, манастир или др. алтернативно място (не ми давайте за пример лагери за по седмица или бординг училища и пансиони и официални учреждения), и не бих имала никакво притеснение.
Казваше се назад, много добре помня. Безброй страници спорове, че това било като училищен лагер и какво толкова. Но аз лично не бих ровила, много ми е омерзително, а и доста хора казаха, че са преразгледали тезите си. За мен това е крачка напред към нормалността и ги поздравявам, че го признават.

Иначе, да случаят е толкова смразяващ заради децата. Като хорър на живо е.
Затова и напълно се гипсирам като прочета хули към жертвите - Валери, момичето и т.н. Всички те са били деца, уязвими и неравнопоставени на Ламата, няма как да носят вина за каквото и да било.

# 61 945
Мъртвец няма как да бъде изправен в съда, за да му повдигнат обвинения, сладури. Ама можете да се обърнете към съдебен спор.
Това е много удобно извинение. Ами Деян? Той е бил част от тази група и е имал що-годе някакви знания какво е ставало в нея. Родната прокуратура си го пусна да си ходи в Мексико. Ами всички от ДАНС и МВР, които са потулвали сигнали и са им дали цял арсенал от оръжия? Все има виновни по веригата. Дори и да не са знаели какво прави Калушев, със сигурност има много въпроси, които да се задават как подобна група може да окупира важна за България граница? Това не активира ли малко неврони в твоя мозък? Отделно, прокуратурата може да докаже как са стигнали до тези заключения, но не го прави. Нали всички сме наясно, че Калушев не е бил някакъв призрак. Имал е телефон, лаптопи, други вещи и т.н.
Айде сега, Деян. А ралица и Стела?

# 61 946
И защо Деян? Той какво участие има в последните събития? А, живее наблизо. А РА и АВ са "консултирали" последната жертва. За тях защо не искате съд?

# 61 947
Iris, някъде по-назад в темата, ме пита, дали наистина не разбирам, какви претенции имат близките към специалистите, изготвили експертизата.
Да, ако не става дума и не се търси смяна на заключението, не разбирам.

Искат някой "по-спокоен" да им каже същите неща с по-умерен тон ли?

А те ангажират ли се, да не го прекъсват и да го оставят да представи нещата до край? Ангажират ли се да си задавът въпросите с нормален тон?

Откъде да знам, а и, честно казано близките не ме интересуват. Не разбирам защо им се отдава толкова голямо значение, следят се профилите им, кой как мръднал, как погледнал, и в лицата им се завират. Освен ако не става въпрос за някакво желание за справедливост и възмездие, понеже реалните извършители са мъртви. Близките   не са задължени да се съгласяват с нищо, нито подлежат на отговорност, освен ако лично са извършили престъпление.

Би трябвало обаче не само близките, а всички да ни касае начинът по който се провежда едно разследване, безпристрастността на  вещите лица при изготвяне на експертизите, постоянното изтичане на информация,  опорочаването на следствени действия, всичко за което Кубратова дълго и професионално обясняваше, но потъна, защото част от хората искат да четат и обсъждат за секс. Поне за някои съм напълно убедена, други, да кажем  са готови да преглътнат всякакви нередности, стига да се обяви педофилът за педофил и майната му.

Така че е добре, че все пак има и кой да обръща внимание и да следи и за спазването на законовите и етични стандарти, колкото и безплодно да е това в момента. Пък били те и адвокатите на роднините, макар че не са само те.

# 61 948
https://epicenter.bg/article/Novoto-v-ESPERTIZATA-za--quot-Petro … rteva/430883/11/0

Аз имам един въпрос - има ли механиъм, съгласно който Стела, София, Ралица и подобни лица могат да бъдат подложени на психиатричен преглед/ диагностициране и след това да бъдат лекувани по подходящ начин?

Тук става дума за чудовища, родени от материализма и атеизма на последните ни много десетилетия. Такова падение на отношение майки - деца и на семейството като цяло е срамно за обществото...

Няма такъв механизъм. Психиатричен преглед и лечение са доброволни, освен в случаите, когато болният е в състояние, което го прави опасен за живота си, живота на близките си или за живота на трети лица. В буквален смисъл, не в преносен. Принудителното лечение не е наказателна мярка срещу болния, а хуманен акт да му се окаже помощ, въпреки неговата воля в момента, защото не е адекватен да прецени опасността на състоянието си.

# 61 949
  • София
Психологът каза, че часовникът му струва 1000 евро и е подарък от жена му. И го показа. Много хора имат телефон за 1000 евро, така че трябва ли да се вторачваме в глупости.
И един мармот...
Хора, завършили психология има и в темата. Такива ли са им доходите в семейството?

Може жената да е взела бърз кредит за подаръка Wink стига, 1000 евро не са кой знае какво, ако пък един часовник за 1000 евро не можеш да си позволиш за подарък на половинката... Говорим за успешни хора с професии все пак.

Общи условия

Активация на акаунт