Отговори
# 62 265
  • при Arctic Monkeys
Ех , че щастливо детство. Прекарвал цяла нощ, наблюдавайки огъня. Горкото хлапе, какво ли е било в главата му. За всичко е виновна жълтата, тя за това крещи истерично.

# 62 266
Счупено дете.
Дори не е порастнал.

# 62 267
Как от къде парите...? Нали майка му каза че от на леля му апартаментите....ТО на нея като не повярваме....
АКо не беше трагедията, щях да се пукна от смях.

# 62 268
Едно нещо не ми се връзваше в началото - че са върнали момичето, а едва на следващият ден отиват да ѝ върнат багажа. Не можех да си обясня каква е логиката. Сега ми изглежда така сякаш са бързали да върнат момичето, но въпреки всичко са мислили, че ще успеят да я примамят обратно в хижата, затова са запазили багажа ѝ. Нещата обаче са се объркали, след като тя е споделила на баща си.

Още от началото си го представях така - тя е живяла с тях някакъв период, имала е стая. В Българи са отишли за ден-два  и вероятно си е оставила част от багажа в хижата. Тази част е върната на следващия ден

# 62 269
По отношение на Николай ми направи впечатление тази част:

# 62 270
  • София
Дори не е порастнал.

Пак от там:
Паралелно с това Калушев сякаш предоставя живот в страната на чудесата, където всичко е позволено, развиват се „невероятни таланти и умения“, организира пътешествия и забранени, но вълнуващи преживявания. На практика, подложено на тези манипулации, детето поради все още незрелия си психичен апарат и неразвити съпротивителни възможности, лесно се инфантилизира до степен на регрес към много ранни етапи от психичното развитие, за които е характерна липса на автономия и тотална зависимост от заобикалящите го възрастни.

И за Алекс същото.
Прави впечатление, че Александър Макулев демонстрира неподправен и чист инфантилизъм, както и необичайна незрялост за биологичната си възраст. Той е ведър, безгрижен и приоритетно ориентиран към удоволствията. Наивен в мисленето и добронамерен в отношенията, но също така се подчинява безропотно и е изпълнителен към указанията и инициативите на Калушев и най-вече на Николай Златков.

# 62 271
Едно нещо не ми се връзваше в началото - че са върнали момичето, а едва на следващият ден отиват да ѝ върнат багажа. Не можех да си обясня каква е логиката. Сега ми изглежда така сякаш са бързали да върнат момичето, но въпреки всичко са мислили, че ще успеят да я примамят обратно в хижата, затова са запазили багажа ѝ. Нещата обаче са се объркали, след като тя е споделила на баща си.

Още от началото си го представях така - тя е живяла с тях някакъв период, имала е стая. В Българи са отишли за ден-два  и вероятно си е оставила част от багажа в хижата. Тази част е върната на следващия ден
Сега се сетих. Нали Йончев показваше ремонт на стая в червено. Дали вече не са се готвели да я вземат за постоянен член след дефлорацията. И доклада докъде са стигнали, и торбата цимент/ гипс/.
Ламата е бил убеден в резултата. Но понеже спешно се връща и робите - хъката- мъката.
Когато НЗ тръгва сутринта с багажа, още е имало надежда, влачаг още материал. Ивей звъни 2 пъти на бащата.
Аз малко злорадствам, но добре ги е надиграло момичето.

# 62 272
  • при Arctic Monkeys
Сивия плъх, не е чак толкова трудно, всичко е минавала през сметки, така или иначе. Това не е някаква корпорация с хиляди сделки и разплащания. Ако имат желание, ще го разнищят.

# 62 273
  • София
Да бе, Уилоу, стига вече. Беше интересен до време, сега няма нужда повече от внушения и ченгесарски похвати.

# 62 274
Скрит текст:
Не знам какъв е бащата на момичето.
За мен за да си изпрати детето с Калушев и момчетата и той е от ранга на Ралица, но явно не е бил достатъчно облъчен и в един момент се е "събудил" и осъзнал.
Относно конкретната ситуация е много лесно да се дава акъл и да се оценят действията му постфактум. В самата ситуация обаче, за мен всичко е било много объркващо. Най-вероятно детето му казва едно, а Калушев от своя страна друго. Допълнително в този момент момичето е с групата на незнам си колко стотин километра.
Бащата е бил отчаян след опита за самоубийство на дъщеря му, станал в същия месец ноември, в който НЗ осъществява контакт с нея. Идеална жертва за ИК, който не се е посвенил да го изнудва именно с това, като внушава на момичето да го заплашва, че пак ще посегне на живота си. В такава ситуация не ме учудва, че е стъпвал внимателно до момента, в който са му я върнали и после е обърнал плочата с блъфа, че полицията е уведомена, за да ги държи настрани от нея. В експертизата е описано, че той по това време вече е знаел, че Калушев и сие са слизали до града за тайни срещи с нея зад гърба му.
Много се радвам на момичето, че е реагирала адекватно и че е споделила на баща си.
Даже е направила и снимки. Евала! Браво на детето!
За бащата- ясно- изплашен, объркан или неразумен, ами къде е майка й, се питам. Тук си разсъждавахме, че сигурно майката е реагирала, а то- никаква я няма или и тя си гради личното щастие след развода.

В публикувания вид на експертизата остава една съществена празнина. Тя описва подробно как бащата започва да подозира, че дъщеря му е манипулирана, а след инцидента използва натиск и блъфове - че е "изпратил нещата където трябва", че ще има детектор на лъжата и че ще бъде намесена полиция. Самата експертиза представя страха на Калушев като страх, че Портев ще подаде сигнал и ще го разобличи.

Не става ясно обаче кога точно бащата за първи път реално се е свързал с полицията или службите, нито дали те са се свързали с него преди 1-ви февруари. Това е важен липсващ момент. Ако такъв контакт е имало едва след фаталните събития, реакцията му може да е била напълно спонтанна. Ако обаче е имало по-ранни разговори, съвети, наблюдение или неформална координация, тогава картината изглежда различно.

Като чиста хипотеза не може да се изключи и момичето да е получавало указания как да реагира в определени ситуации, майката да е била поне частично в течение, а бащата да е получавал съвети или насоки от полицията, от свой близък или пък познат с връзки в службите. Възможно е и институциите да са следели развитието, без да влизат в пряк контакт с хората около Калушев. В публикуваната експертиза обаче няма доказателства за такава координация.

Но пък има информация, че около Калушев вече е имало предишни сигнали до МВР, ГДБОП и ДАНС и че той е изпитвал траен страх от разследване. Затова е напълно възможно експертизата просто да не съдържа цялата оперативна хронология.

Докато не се знаят точната дата на първия контакт между Портев и полицията или други институции, първият официален сигнал, кога са проведени първите разпити и кога са предадени първите снимки или записи, остава отворен въпросът дали в тези критични дни действията са били изцяло самостоятелни или е имало и външна подкрепа.

Бащата не се свързал със службите, издирени са след като става ясно кое е момичето, пътувало с кемпера.. Първите им разпити на него и дъщеря му са от 8 февруари, деня в който откриха телата на Околчица и към онзи момент те затаяват цялата случка. Явно всичко се е разплело по-късно.

# 62 275
  • Свети Влас
Отдавна не съм писала, затвърди ми се мнението за Калушев, но не очаквах Николай и той да участва в това... Все ми беше жал за него и Алекс.
Един педофил е манипулирал и направил по свои образ  Ники и Алекс.... Жалко...
А до Ралица тази жена, в кой момент ще се спре, как може да се възхищаваш на убиецът на детето си.
Само мога да кажа, че накосъм се е оттървало момичето да не стане следващата жертва на един болен мозък!
И не не  са го убили никакви извънземни, етита, голяма стъпка и други същества !
Сам е взел това решение, сам е взел решението и да повлече със себе си останалите 5 жертви.... Жертви на един болен мозък !

Последна редакция: чт, 17 сеп 2026, 23:08 от Не се сърди, човече

# 62 276
  • my own world....
Уилоу, това беше тъпо - фамилията плюс опита за внушение, че полицията е знаела и чакала...кому е нужно педоламата да не попадне в ареста?? Ммм? То щеше да е страхотно да попадне в ареста!

# 62 277
Това,че по сметките на ИК са превъртяни 4 милиона,означава именно, че са превъртяни. Ако ме разбирате.

Превъртяни разбирам получени и похарчени. Тоест не са останали. Ако ме разбирате.
Може и за кемпер да са похарчени, последните.

# 62 278
Йорданов добре е описал типажите.
Сега се чудя, ако прокуратурата уважи искането за отвод, дали няма да видим нова експертиза на 300 страници с още по- описателен стил.
Да не дърпат дявола за опашката, че не се знае.

# 62 279
  • София
Мирчев е страшен смешник...Никой не бил познавал ламата...Зад атаката стояли банкинската лама и ДП Laughing
По-тъп дали имат в тая партия или всички са еднакво вдлъбнати.

Общи условия

Активация на акаунт