Отговори
# 62 445
# 62 446
А ...да ...Валери -какво му причиниха?! А
момичето потвърждава думите на Валери на 100 процента -същите схеми .
Валери има дял в спасяването на две деца. И намери мъжество да се изправи пред цяла България и да каже истината за изверга. Защото има много други жертви, включително големи хора вече, които не са намерили това мъжество.
Голям респект за него! И огромен позор за хулещите го и съмняващи се в думите му.

# 62 447
чета и си мисля колко е лесно да се сочи с пръст и да се "изгражда" профил на мъртвец и изобщо на някой. фактът, че имаше от самото начало дупки/догадки по случая, някакви откъслечни видеа със съмнителен произход.
да, може да са били сектанти - вероятно е така. но всеки ден се разминаваме в мормони, адвентисти, евангелисти и прочие. за мен цялото това е прах в очите. идва политическа зима - избори, протести. калушев може и да е бил всякакъв, но е адски удобно да се черни починал човек. за тези години в тази хижа, как веднъж не е имало разследване?
и още нещо, ако утре аз посоча някой и го набедя за насилник, понеже съм чула от някой някога нещо, какво правим?
и нека пак се върна на въпроса - как ще се простреляш 2 пъти в главата смъртоносно. и ДАНС са били 1ви там - защо? за едни сектанти? по-скоро е имало нещо друго там... но ако е по-лесно да си избършем ръцете с няколко екзекутирани човека, ок.

# 62 448
Скрит текст:
...
В същото време не искам някой изперкал да се саморазправи с РА, СА или СМ, а смятам че такава вероятност има.
...
Генерално съм твърдо против насилието и саморазправата. Но в случая на РА и СА, те се вихрят от месеци. Застрашават държавата, като въздигат педофил в култ и насъскват хората да правят протести в негова защита. Нахвърлят се върху жертви на сексуално насилие, върху свидетели, върху журналисти, върху експерти. А тях кой ще защити? Някой защити ли ВА през тези месеци, в които му съсипаха живота с online bullying? Качваха негови снимки и лични данни, каква беше гаранцията, че и с него някой психопат няма да се саморазправи???
Сега под прицела са Т. и баща и'. Кой гарантира за тяхната безопасност????
Та с оглед на това, че заради майките сводници, живи жертви на сексуално насилие в момента са застрашени, хич не бих имала против някой да се саморазправи с тях. Защото е видно, че нито близките им, нито държавата ги спира. Дажи ги и подкрепя в деструктивната им нагла истерия.
Нали разбирате, че всичко това, вкл. идентифицирането на бащата и дъщерята и последвалата истерия, стана с дейното участие на разследващите институции и неспособността им адекватно да проведат и комуникират към обществото едно разследване без да се поддават на политически натиск.
Ако не искаш хората да броят снежинки или не даваш информация докато не си сигурен какво е станало, или се подковаваш с факти, а не хипотези. За щяло и нещяло се оправдат със следствена тайна, после контролирано пускат инфо до разни удобни журналисти, които не ги интересува правната страна и справедливостта, а сеира. После тези течове се превръщат в дела срещу България.
По назад в темата беше пуснато интервю с Борис Митов от Извън Ефир. Не знам дали някой си е направил труда да изслуша час и половина, но и той е пример за разследващ журналист, който условно приема официалната версия, но е да кажем притеснен от "ефектите" на разследването, защото такива случай не може да се разглеждат изолирано от цялата динамика на развитие на обществото.
Държавата ни е абсолютно отвратителна. И с това, че години наред не е правила нищо по сигналите и сега имаме 2 застреляни деца, след дългогодишна сексуална експлоатиация. И с това, че комуникацията им с обществото по този случай е на трагично ниво. И с това, че разгласяват лични данни на жертви на сексуално насилие.
Аз го слушах цялото това интервю с Борис Митов снощи. Доста слабо. И очевидно пристранстно към ППДБ, той е бивш журналист от Свободна Европа. Ок, признава педофилията и официалната версия. Признава вината на държавата. Ама много удобно прескача вината на майките викинги. И малко ала Демерджиев, хем хули политизацията на случая, хем половината подкаст говори за кой бил от Герб кой бил от ДПС. Алоооо, имаме застреляни и изнасилени деца?!?!? Може ли да се фокусираме върху това??? Майките викинги, които предизвикаха масова истерия, ги галеше с перце. Не искаше да слага епитети, разбираш ли. Ама по адрес на Йорданов и Велева изсипа доста епитети. И един път не си позволи да използва коректната дума за тази психясала тумба ергени, което е "секта". То не беше "общност", то не беше "организация".
Като цяло от "демократичната общност", политиците, журналистите и подръжниците им, това половинчато шикалкавене прави изключително грозно впечатление. Няма повече място за омекотяване, мазнене, сучене и спестяване на епитети. Гражданска отговорност е Калушев да бъде заклеймен като педофил, психопат и сериен убиец на деца и общността му като радикализирана,гадна,деструктивна секта.

# 62 449
  • София
Някои неща просто не са допустими - и едно от тях е да се защитава педофил. И да се плюе по жертвите на педофила. Който го прави, има сериозен проблем.

# 62 450
Някои неща просто не са допустими - и едно от тях е да се защитава педофил. И да се плюе по жертвите на педофила. Който го прави, има сериозен проблем.
Още по-недопустимо е след като действа от началото на 90те години Калушев с деца, след 2 сигнала за възможна педофилия(Валери и Леон) и сигнал на ДАНС месец преди смъртта, да не са осъдени, или обвинени.. а да се самоубият сами.

# 62 451
чета и си мисля колко е лесно да се сочи с пръст и да се "изгражда" профил на мъртвец и изобщо на някой. фактът, че имаше от самото начало дупки/догадки по случая, някакви откъслечни видеа със съмнителен произход.
да, може да са били сектанти - вероятно е така. но всеки денс е разминаваме в мормони, адвентисти, евангелисти и прочие. за мен цялото това е прах в очите. идва политическа зима - избори, протести. калушев може и да е бил всякакъв, но е адски удобно да се черни починал човек. за тези години в тази хижа, как веднъж не е имало разследване?
и още нещо, ако утре аз посоча някой и го набедя за насилник, понеже съм чула от някой някога нещо, какво правим?
и нека пак се върна на въпроса - как ще се простреляш 2 пъти в главата смъртоносно. и ДАНС са били 1ви там - защо? за едни сектанти? по-скоро е имало нещо друго там... но ако е по-лесно да си избършем ръцете с няколко екзекутирани човека, ок.
Тук има сериозни доказателства за педофилия, не пишете небивалици. Има свидетелства за насилвани на деца.
Какво ще стане, ако утре, един наследник на Калушев изнасили детето ви с вибратор в компанията на още двама, а? Аз лично бих го убила с голи ръце, а оная му работа бих му я завряла в устата. Ей, не се спряхте.

нека попитам,кога разбра за Калушев и какво е правил? като се раздухаха нещата. Не го защитавам, но оставам с впечатление, че мнозина сте мн податливи на това какво се изкарва в медиите. Хубаво, един педофил по-малко. Вероятно така мислиш и за мъжът, дето го убиха в Пловдив,нали? Зрял мъж, самотен. Има толкова противоречия в самото разследване, че е комично. Твърдения, някои без доказателства...
Нека те питам, след като цял блок е знаел за това как е живеело детето в Младост, което беше убито от баща си, как веднъж полицията не се е намесила?? Как на никой не му е пукало за това дете?

# 62 452
Майката че има друго семейство не значи, че не се грижи за детето си. Детето й е винаги семейство, нищо че тя примерно има нов съпруг. И въобще това очерняне на майката ми идва в повече.

Разбира се, че винаги детето ще й е семейство. Майката живее в друг град, така че няма как да бъде част от ежедневието на момичето. Аз като майка, след суицидния опит бих взела детето при себе си.

# 62 453
И малко ала Демерджиев, хем хули политизацията на случая, хем половината подкаст говори за кой бил от Герб кой бил от ДПС.
Да бе, голям рев срещу политизацията, когато се говори за връзките с градските либерални партии и НПО-та, ама същите, които реват, не се трогват като намесват Борисов, Пеевски и Путин (не съм им фен ни най-малко) с повод и без повод.

# 62 454
Защо още не са повдигнати обвинения срещу Ралица Асенова? Има основание за няколко такива. Защо прокуратурата не се самосезира. Тази жена е вредна за общественото мислене.

# 62 455
Тактика на изборите на фермаджийте, беше да "разделят и владеят"  И тук се наблюдава нещо такова.. първо разделиха отборите на Ягодка и Черешка. Или сме за Калушев и сме го смятали за ангел, или сме били от тяхния отбор. Нямало такива, да имаме критично мислене и да задаваме въпроси.. Освен ако не били "защо не им пишели неизвинени отсъствия" тип. Много от хората не са от жълтите сърца и много от тях са подозирали най-малкото, че е имало окултни практики и е бил извратен.. и все пак си задаваме въпросите защото има десетки странни неща покрай случая. Примерно за вчерашното изявление, че е имало сигнал от ДАНС 2025-та никой не говори, ама 100тина човека вече "търсят извинения", призовават "да се съдят роднините"... Как не ни било срам да задаваме въпроси "защитници на Лама" бла бла

Последна редакция: пт, 18 сеп 2026, 09:26 от Shockkk

# 62 456
  • София
Колко още доказателства ви трябват на вас #умнокрасивитесперфектнаформанаглавата? Критично мислене, не знам си какво мислене... Ми според мен ИЗОБЩО не мислите!

Не ми трябват доказателства, защото за трети път казвам, че приемам "официалната" версия.
Трябват ми такива институции, работа на които да не дава повод за дела срещу България в ЕСПЧ, които послед всички ние плащаме.
Трябват ми такива институции, които предотвратяват неходенето на училище, отделянето на деца от родителите им с тяхното съгласие уж с пълномощни.
Трябват ми такива институции, които да вдъхват доверие в обществото, че справедливост има и не е нужен линч и саморазправа както стана само преди месец в Пловдив и удобно забравихме. Какво бихме говорили за някоя друга групичка непълнолетни, която би причакала например РА или СА, защото държавата не си свършила работата.
В такова общество искам да живея с децата си, защото само така има някакви минимални гаранции за тяхната сигурност.
Всичко друго е "ох и ах, аз колко добра майка съм и на мен такова нещо никога не може да ми се случи", "педофили", "петроханци". "жълти сърца".

Последна редакция: пт, 18 сеп 2026, 09:34 от green_dawn

# 62 457
да, може да са били сектанти - вероятно е така. но всеки денс е разминаваме в мормони, адвентисти, евангелисти и прочие. за мен цялото това е прах в очите. идва политическа зима - избори, протести. калушев може и да е бил всякакъв, но е адски удобно да се черни починал човек. за тези години в тази хижа, как веднъж не е имало разследване?
Тук има сериозни доказателства за педофилия, не пишете небивалици. Има свидетелства за насилвани на деца.
Какво ще стане, ако утре, един наследник на Калушев изнасили детето ви с вибратор в компанията на още двама, а? Аз лично бих го убила с голи ръце, а оная му работа бих му я завряла в устата. Ей, не се спряхте.

ами, не. не сме. аз не съм. направих грешката да прочета тук какво пише и ми стана интересно колко лесно е да се манипулира масата. ако след още 8 месеца се окаже че са ги убили наркотрафиканти, очаквам тук 500 страници с теории на тема "ама аз бях сигурна че са сгрешили от прокуратурата..."

https://youtu.be/Fj6aq8xhtc8?si=hunD-mQ9uxIfo9hk
И ако са ги изтрепали наркотрафиканти, това ще оправдае педофилията? Жалко и безпомощно звучите.
Както и да са намерили смъртта си, Калушев е бил педофил, НЗ насилник. За детето АМ ми е жал.

# 62 458
Всъщност това не е първият случай  на обществено умопомрачение и оправдаване на откровени престъпници, само защото имат правилна политическа ориентация. Корумпираната кметицата на Младост я осъдиха на 3 инстанции и пак беше обявена за героиня, само поради факта, че я беше арестувал Гешев. Или пък децата, които набиха полицейския началник в Русе и получиха подобаваща защита и обществено одобрение, защото битият полицай бил не знам си какъв. Оправдаването на престъпления стана тенденция, която нямаше как да не ескалира в един момент.
Обвинителят на кметицата е много, много близък до политическа фигура.
И така се бяха увлекли, че някои нередности се видяха с просто око при показния ѝ арест.
Мисълта ми е, че има поле за съмнения.

# 62 459

Аз не мисля, че някой защитава педофил. Не се вра по групите във фейса, където се вихрят поддръжниците на РА и прочие, но от това, което чета тук и другаде въпросните защитават Калушев, зашото не вярват нито в педофилията, нито в ритуалното самоубийство. Никой  не казва окей, педофил е, чукал е децата, обаче е прекрасен. Напротив, категорично отхвърлят да е извършил това, което разследването твърди, че е.

И вината за това не е толкова на РА, защото до преди половин година никой от почитателите му не беше чувал за  тоя, а на самите разследващи. Те зорлем го героизираха, ама много зорлем.

Аз лично също се чувствам подведена и използвана. Да следя аз 4000 страници тука и всички официални съобщения по случая за нещо, което още от самото начало е един абсолютно елементарен криминален случай. То така си и изглеждаше, и ако, вместо глупавите лъжовни брифинги - от които сега експертизата отрича всичко изнесено, подвеждащата информация в показанията, предоставени на НС и удобно изтекли тутакси - нещо да ви е познат почерка? - и шестмесечните недомлъвки и  даване на трибуна на всякакви "експерти", опорочаването на  следствието,  всичко това превърна Калушев в набеден, преследван, едва ли не мъченик, в очите на хора, които само да бяха чули, още щом следствието е разбрало, демек още в началото, че заедно с другите двама е изнасилил момиче, и въпросът приключва. Ралица щеше да набере съмишленици, ама друг път.

Затова, който се възмушава от жълтите сърца, да си насочи яда към тия, дето си траеха и удобно изпускаха информация на жълтокафяви хора, медии и СМ.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2026, 09:51 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт