Взимаме предвид, че родителие са искали тези деца да се отглеждат от Калушев в хижата и са правили всичко възможно чрез пълномощни и декларации това да се случи.
Също така взимаме предвид, че Космос е съдействал напълно, като не са нанасяни отсъствията на Алекс и се е създавало впечатлението, че той ходи на училище.
Та, в кой момент най-рано?
И към този момент, колко време децата (визирам най-вече Ники и Алекс) са щели да бъдат под конторла на Калушев?
Кой трябва да разследва тези сигнали в отговорните институции? Леля Марче от първия етаж ли?
И като се казват едни имена, да се кажат всичките. В.с.и.ч.к.и.
Отново и за последен път пиша: търсенето на отговорност от отговорните институции не е оневиняване на ИК.
Zvanche, аз не очаквам някой да каже, аз исках да поразсъждаваме.
По това, което знаем, първият официален сигнал е бил този за Леон от 2024, последван от този на ДАНС от януари 2025.
Значи, до този момент, родителите с тяхното лъгане и мазане и училището с неговото прикриване на отсъствия и пак лъгане и мазане, са успели да добутат Ники да остане при Калушев до пълнолетие, а Алекс да е с него 6-7 години.
Аз абсолютно сериозно, без заяждане, искам да знам какъв е механизнът на държавата да установи, че става нещо нередно, когато първата и втората линии на защита (родители + училище/градина/ясла) лъжат и прикриват?
Самостоятелна форма на обучение е детето да учи и да ходи на изпити, а не да стои в къщи неграмотно и му дават дипломата.
Интересно Н. каква диплома е притежавал и от кое училище?