На мен всички постове на тема "ама институциите", точно в ТОЗИ момент са ми отвратителни! Не защото институциите са перфектни (не са!), а защото е*ал съм този "борец за правова държава" дето не може на първо място да застане открито и да каже, че ДА, Калушев очевидно е бил преференциален п*дофил, измамник, манипулатор и УБИЕЦ, и т.н.
Човек дето не му се обръща езика ясно и категорично да осъди Ралица, София, Космос, ама иначе тръгнал да оправя държавата, за мен е сбъркан и предизвиква отвращение. Всякакви подлички постове (в стил Уилоу, Тсугуми и т.н.) дето завоалирано реално размиват нещата, отместват темата от ужасяващ случай на п*филия, към псевдо-нАучно каканижене (единия), или високо-морално-небесно-мъдро осъждане на "тая кочина" (дефакто, другия) ме карат да вдигам кръвно и да ги игнорирам в най-добрия случай.
Не може да има какъвто и да е разговор за институции, правосъдия и т.н., ако ПРЕДИ това няма ясно осъждане на Калушев, тия около него, тия дето по един или друг начин са помагали, и тези дето са зомбирани до нивото на градинска ряпа.
О, стига моля ви се. В едни други времена трябваше човек да излезе и да декларира, че осъжда нещо си. Какво искате, да си сложим в подписите "Калушев е педофил", или да започваме всеки пост с лозунг. За мен е обидно да седна да декларирам, че смятам педофилията за нещо гнусно, живея в държава, в която педофилията е престъпление.
Четете с разбиране какво пишат въпросните потребители, а Сивият плъх да си спомни, че доста се/ни позабвлява с хипотези.
Дейността на педофила Калушев се дължи в огромна степен точно на това неглижиране, а често и злоупотреба на конкретни длъжностни лица, които съзнателно, а вероятно и користно са я направили възможна. И да не забравяме, че както нееднократно се каза, той се самоуби, не го разкриха, не е в ареста, а в гроба по свое желание.