Отговори
# 63 255
На мен ми се иска лидерите на демократичната общност да застанат открито и ясно да заявят, че Калушев е доказан педофил и не може да има паметник. Да се разграничат от хората замесени в скандала, не само да повтарят, че не познават Калушев и че това е политическа атака. Почти съм сигурна, че тогава голяма част от конспираторите ще млъкнат. Подкрепата към въпросните "майки" рязко ще намалее. А и ще си направят услуга. Останалите зомбирани, които си вярват по вътрешни убеждения не са толкова много и сами по себе си не могат да са опасни за психичното здраве на нацията. А като се редуцират и изказващите се "специалисти" из медиите, голяма част от които го правят отново поради политически пристрастия, тази лавинообразно истерия ще приключи. След това спокойно да започнат да повдигат обвинения на тези за които има данни за извършени престъпления. Мисля, че в момента въпреки, че има данни достатъчни за повдигане на обвинение на РА, не смеят да го направят за да не предизвикат още по-голяма лудост. За съжаление застрашителните нива на психоза и отричане на здравия разум са именно защото има политически елемент и няма как да се избяга от него. Затова и само лидерите на демократичната общност могат да успокоят страстите и да върнат някаква нормалност. За жалост не мисля, че ще го направят. Дано ме опровергаят

# 63 256
Хайде да дадем информация какъв реален практически опит като криминалист има Иван Савов. Също така да се запознаем с минали негови изяви по ключови случаи.
Според мен това е човек, който поради някаква неясна за мен причина е медийно търсен, но не и компетентен. Решила съм при всяко споменаване на Иван Савов да пиша за другата криминалистика - Гайдарова.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2026, 10:32 от anmasu

# 63 257
  • густо майна Филибето
Това си е чиста политическа пропаганда, в която според мен се наливат пари. Затова и пепета и дебета нямат категорична позиция. Терзиев би дал пак, Сендов би направил пак... Имат нужда от разединението, и да оберат някой и друг глас от покрусените.

# 63 258
Преподава криминалистика в училище на учениците ли бре, еха.В списъка на вещи лица е само за графологични ексрертизи. Международните му сертификати са тия като на лама иво. И какви са по-точно, че не стана ясно. Имайте малко филтър за информация де. Частна климиналистична лаборатория , дооообре🥲
Изследват любовното писмо дали наистина е писано от любовника Simple Smile в частната криминалистична лаборатория. Имах познат, частен детектив. Тяхната работа е основно по такива казуси - изневери. Пък кой друг, освен частен детектив, ще възложи работа на частна лаборатория

# 63 259
На мен ми се иска лидерите на демократичната общност да застанат открито и ясно да заявят
Всеки отговаря за себе си. За пръв път чух за тези хора от медиите не е ли достатъчно?
Терзиев би дал пак, към момента, в който е дал. Какво не е ясно?

След като службите години наред не са закачали групата, освен да се експлоатира темата политически  ... , морален казус няма. Аз да не съм профайлър, че да знам кой какъв е, след като е оставен да си действа безнаказано с години вместо при първия сигнал да се поразрови под удобните декларации.

Между другото, чатовете "без дата" от експертизата напълно потвърдиха думите на Терзиев.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2026, 10:27 от Spensa

# 63 260
След толкоз криминални психолози и психиатри никой ли не видя, че София и Ралица имат някакво разстройство?

# 63 261
  • my own world....
Мен реално не ме интересува чии лидери ще кажат нещо, повече ме интересува да се повдигнат обвинения на тези, които имат съпричастност - който колкото си е "изработил".
Друга бира е да се спре кръговата отбрана на "нашите", само щото са наши...ми те ако са пълни боклуци и ги защитаваш, тогава дали и ти не си боклук... За какво са ти подобни хора? За добра кауза? За добро политическо присъствие? Нищо не е на всяка цена... И няма незаменими, особено такива, които са се накъкали до шията..
И тълкуването,че прокуратурата в случая е бухалка е безумно. Естествено, трябва да се докаже преди това защо се повдигат обвинения.

# 63 262
  • густо майна Филибето
След толкоз криминални психолози и психиатри никой ли не видя, че София и Ралица имат някакво разстройство?

Ами нямат болестно, някой го каза. Специално за Ралица. Това е добре, в случай, че бъде подведена под отговорност.

# 63 263
  • при Arctic Monkeys
То се вижда и от неспециалист. Ако се помъчи някой да я подведе под отговорност ще е трудна работа, защото видимо е невменяема и няма да носи, което е доста жалко.

# 63 264
Паметникът е нож с две остриета, А з се учудвам, че още някой не го е вандализирал.  Има отговорни да го махнат и не знам какво чакат.

Публичното разграничаване  също е такъв нож - то е като да доказваш, че нямаш сестра. Всеки който излезе да каже "Аз нямам общо с тия" веднага предизвиква писъци "А, имаш значи, какво бягаш гузен-негонен".  Аз не бих се навирала в общественото внимание само защото съм активист, или симпатизант на определена партия да се изстъпя и да кажа, че не одобрявам педофилията. Откъде накъде. Никой не одобрява педофилията, дори и лудите лелки,  те  в случая просто не вярват, че е имало такава.

Гласувам за друга партия и никога не съм крила коя, но не очаквам ПП и ДБ да слизат на това ниво. Отговорността у нас по отношение на тежки престъпления е лична.

# 63 265
  • София
На мен главата не ми побира това, което се е случвало в Мексико, Петрохан, Българе и къде ли още не с дейното и убедено съдействие на родители. Със същата сила главата ми не побира как група тийнове пребива до смърт човек, защото решили, че е педофил. Преди години имаше случай на друго убийство, защото някой си заприличал на гей.
Това са все крайни прояви, които сигурна съм, че нормално човешко същество трудно, да не кажа невъзможно, е да приеме.
В същото време живеем в общество, в което има една институция призвана да казва кой е виновен и кой е невинен на база на проверими факти и доказателства. В тази връзка намирам призивите към политици да се пръвръщат в съдници на нечие поведение за потенциално опасно, защото руши базата на общественото ни съгласие  как функционираме като общество.
Светът не е черно-бял и аз не мога да огранича някой да ме нарича трол, само защото намирам за опасно две агитки да се надвикват и да наливат масло в политическата употреба  на тежък криминален случай, а отговорните институции да потриват ръце отстрани, че за пореден път няма да понесат отговорност за некомпетността си и ще наторят почвата за други подобни в бъдеще.
Отговорност по надлежния законов ред трябва да понесат всички по веригата - от безотговорните родители до некомпетентните институции и финансиращите политици и общественици - само че, за да се случи това трябва сериозна правна работа, а не напоителни интервюта, които дават храна на защитата...
Този случай е доказателство, че разделянето на агитки ЦСКА и Левски има потенциала да доведе до самоизяждане на агитките, а опасността от заклеймяваното криминално поведение да си остане и да се мултиплицира за сметка на секундното удовлетворение да бъдеш Бог, раздаващ присъди.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2026, 11:43 от green_dawn

# 63 266
  • София
Хайде да дадем информация какъв реален практически опит като криминалист има Иван Савов. Също така да се запознаем с минали негови изяви по ключови случаи.
Според мен това е човек, който поради някаква неясна за мен причина е медийно търсен, но не и компетентен. Решила съм при всяко споменаване на Иван Савов да пиша за другата криминалистика - Гайдарова.

В поста си съм постнала кой  е Иван Савов според сайта от линка. Има си мнение, изказва си го.
Също така чета съмнения или по - скоро твърдения, че Росен Йорданов няма ценз за тази експертиза, колко е вярно не зная.
Интересно ми е защо Светлана Димитрова я няма, в началото знаехме, че е вещо лице по случая, а е криминален психолог с дългогодишен опит. Дали е отстранена, отвод ли си е дала не се разбира.

# 63 267
  • София
Мен реално не ме интересува чии лидери ще кажат нещо, повече ме интересува да се повдигнат обвинения на тези, които имат съпричастност - който колкото си е "изработил".
Друга бира е да се спре кръговата отбрана на "нашите", само щото са наши...ми те ако са пълни боклуци и ги защитаваш, тогава дали и ти не си боклук... За какво са ти подобни хора? За добра кауза? За добро политическо присъствие? Нищо не е на всяка цена... И няма незаменими, особено такива, които са се накъкали до шията..
И тълкуването,че прокуратурата в случая е бухалка е безумно. Естествено, трябва да се докаже преди това защо се повдигат обвинения.
А мен ме интересуват не само обвинения, а годни доказателства, които да доведат до присъди. Ако РА е подпомогнала груумване на деца, не са ми достатъчни обвинения, а я искам "на топло", за да не се намери някоя друга псевдопсихоложка, която да злоупотреби с доверието на деца-пациенти.
Много ми интересно какво ще излезе от обвинението към Сандов ако е вярно, че преписката по него отлежава в прокуратурата от 2022 година. Нали си давате сметка какво означава това ако е вярно?!

# 63 268
Аз пък чакам Слави Трифонов тоя път да осъществи намеренията си и да отиде и лично с един чук да бутне паметника Simple Smile

# 63 269
След като "има си мнение, изказва си го" (Иван Савов), а за мен само прави сензации по медиите, нека после да понесе отговорност за дезинформацията. Трябва да има филтър и санкции и за публичните изяви на хора, които дават мнение в ролята си на експерти. Още ли и шестимата са убити от килъри, или вече са само тримата?

Общи условия

Активация на акаунт