Отговори
# 64 305
Аз, ясно е, вярвам на официална теория. Но и на мен ми е чудно защо нямаше амбър алърт, когато търсиха кемпера. Единственото ми обяснение е нежеланието на родителите на Александър ( нали считаха, че няма риск)

# 64 306
Деян е работил дистанционно за американски клиенти като бизнес консултант.
Баща му е бил дипломат. Мисля, че беше посланик в африканска държава.

Разбира се, че не е бил част от групата, която умря. Йорданов каза, че е бил част от предишни групи, не от тази конкретно.
Да, предлагал е сесии по хипноза онлайн, такива бизнес коучове има много.

# 64 307
Логически въпроси.
От какво са се издържали ? Въз основа на техните умения.
Няма безплатен обяд. В замяна на какво са получавали подкрепа и финансиране ?
Пари за скъп високотехнологичен кемпер откъде ? И защо им е приоритет, щом нямат пари да ремонтират хижата ?
За какво са им толкова оръжия ?  
Защо необезпокоявано са заграждали част от маршрут, по който минават много хора и това е било известно ?
За какво им е скъпо професионално оборудване ? За кеф, хоби не си струва инвестицията.
Защо ако е сгазил лука един, ще се трепят всичките ? Барабар с кучетата.
За какво им е на другите години да висят на хижата, за да прислугват на ИК ? Някои да го следват и в Мексико.

# 64 308
starinthenightsky, не виждам нито един "логически" въпрос.😆

# 64 309
Деян не бил част от групата според  Йорданов. Само това му нелепо изказване е повод да не вярваме и на дума от това, което казва.
На Сарафов разклоненията се омазаха до ушите този път.

То е ясно, че каквото и да кажат срвщу лама Иво, за теб ще е лъжа.
Защо обаче казваш само половинчати неща?
Йорданов изрично подчерта, тръгвайки си от залата накрая на брифинга, че Деян не е бил част от тази група, но е бил част от предишни.

Което значи, че явно Калушев е имал и е следвал някакъв модел за изграждане на групи около него. Просто последната не е имала достатъчно късмет.
В предишните знаем, че са били минимум Деян, Валери, Невена.

# 64 310
В Калушевата секта не е имало място за семейна двойка на средна възраст.

# 64 311
Не вярваме на разследващите и в частност на РЙ, защото ...
Още в началото на случая бяха готови с присъда. Насочваха вниманието тенденциозно.
Има теч на информация преди да е приключило разследването. През конкретни медии. Появиха се разнообразни нейни рупори в медийното пространство, които продължиха настойчиво да я налагат. Стана част от пропаганда.
РЙ е пристрастен и затова експертните му умения минават през тази призма. На последната пресконференция не спря да си попива потта от лицето. Въпреки арогантният тон изглеждаше притеснен. Прескоференциите не би трябвало да са зрелище за масите, които замерят слушателите и зрителите със сензационни и пикантни новини.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 07:58 от starinthenightsky

# 64 312
Зрелището на брифинга беше добре подготвено от любопитните за течности гости. А този потен некадърник как го провали, още ме е яд 😀

# 64 313
Течът на информация дискредитира вярата в правовата държава и институциите.  
Каквото и да е направил ИК е защото е имал тази възможност. Без "чадър" заради нещо си това как ще стане ? Все пак това не са година или две.

Чукът като символ на нашето правосъдие: Една паметна плоча на Петрохан и едно Средновековие
https://www.actualno.com/actualno/chukyt-kato-simvol-na-nasheto- … news_2642319.html

# 64 314
Ако няма друга дейност, остава липсата на финансова култура. Все пак не е работил никога този човек. Иначе не мога да си обясня защо му е всяка година нов кемпер, пък по сметките колкото да изкара месеца.

# 64 315
  • в пералнята
Деян е работил дистанционно за американски клиенти като бизнес консултант.
Баща му е бил дипломат. Мисля, че беше посланик в африканска държава.

Разбира се, че не е бил част от групата, която умря. Йорданов каза, че е бил част от предишни групи, не от тази конкретно.
Какъв бизнес консултант може да е някой, който не е завършиш училище?
Моля ви, мислете ги тези работи.
И за баща му ми е трудно да повярвам, че е бил дипломат, след като четох писанията на вуйчо му. Всички в тази история са някакъв въздух под налягане. Само Дечо е работил нещо адекватно и постоянно.

# 64 316
Според РА е майстор и работел доста.

# 64 317
То е ясно, че Дечо нещо не ви се връзва на експертизите, кажете кой показва средните пръсти във видеото на сбогуването? Като има колеги и много хора в компанията му, сега не се ли опитвате да изкарате, че само той бил "заблуденият" в групата, който най-много са манипулирали и не е знаел нищо за нищичко. Другите на воля можете да ги пишете "че не могат да носят табла на морето дори" и ако били извън групата щели да просят на булеварда.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 09:17 от Shockkk

# 64 318
  • в пералнята
Според РА е майстор и работел доста.
Тя, както знаем, не е надежден източник.

# 64 319
Без образование, това е достоверен вариант.

Общи условия

Активация на акаунт