Отговори
# 64 605
  • Stockholm
Най-новото, което прочетох ( поне за мен е ново, а и май не е дискутирано тук) Ралица е дала Николай на калушев, защото го спасявала от баща му, който ги спуквал от бой. Затова ние трябва да мълчим, защото не знаем истината.

Жълтите пропускат, че по времето, когато го е дала на Калушев, вече е била отново семейна с второ дете.
По-вероятно е Изолде да е права и във второто ѝ семейство да не е имало място за НЗ.
Самият Йорданов го обясни точно така при Дачков.

Може ли линк, моля?

А видеото с дрона аз го отварям без проблем, не знам защо би могло да пише, че вече не съществува.
https://youtu.be/iNhNnDk0exY?is=F0rCt91Xhr2sdEPS
Може ли пак линка с дрона?

Ох, чак ми е неудобно да разпространявам това нещо Joy
https://www.facebook.com/reel/1715417936110298

# 64 606
  • Stockholm
desi_slava, за какъв "неудобен свидетел" говориш? Изобщо чуваш ли се?
Сериозно ли вече отчаянието е толкова голямо, че се приеме за неудобен свидетел потребител в бг-мама, който се "бил наслушал на много" за момичето.
Аз не знам дали съм лицемерна с евтини номера, но на теб изключително много ти пролича, точно с това изпускане на нервите, как искаш и чакаш да излезне някой "свидетел" срещу момичето.
Явно това е новата цел на съпротивата.
И после ще ми говориш за морал.

Всякаква граница се премина.  Това си е направо тормоз.

# 64 607
  • София
За "показанията" на момичето криминалистът доц. Милен Иванов казва следното и според мен е съвсем логично:

– При всичките съмнения за дейностите на тази организация, това им е най-малкият проблем. И друго – това е дума срещу дума. В тези случаи няма свидетели, тоест това са твърдения на едно непълнолетно момиче. От другата страна има няколко мъже, които ще потвърдят точно обратното. Тези хора не биха се уплашили от такова развитие на нещата.

# 64 608
Към Silsto
„А порасналите, които не са му сексуален таргет вече, е планувал да задомява в хижата и включително да се размножават на локално ниво...“ — тук, доколкото разбирам, я гласите за размножаване.
„Съвсем ясно е, че не е било акт на побой и изнасилване, а сексуален ритуал с елементи на блудство от тримата. След като е прекъснала "ритуала" и е напуснала въпросното помещение...“ — а тук влизате в ненужни обяснения.
Със сигурност има и изтрити ваши мнения, а аз записки и скрийншотове не си правя. Но и това е напълно достатъчно, за да се види „моралът“ ви. А пък епитетите, които ползвате, и това, че често ви е смешно и забавно, също не говори за жал и морал. Темата е достатъчно тъжна и страшна, и не разбирам тази забавна част в нея. Не ме карайте и това да търся, може да си ги намерите сама. А колкото до заплахите ви — докладвайте ме колкото си искате!

Rocket, много удобно се хващате за думата „свидетел“, за да изкривите смисъла и да избягате от истинския проблем. Нападнахте човек, който споделя лични впечатления от реалния си живот и изразява позиция — точно както всеки друг тук. Но го направихте по най-неморалния начин - да ровите в профила и да носите информация тук, това какво е?
Аз няма да ви падна на нивото и да споделя тази информация публично, само и само за да нападна човек, който не споделя моите възгледи, но на вас това не ви попречи.

# 64 609
  • Stockholm
Към Silsto
„А порасналите, които не са му сексуален таргет вече, е планувал да задомява в хижата и включително да се размножават на локално ниво...“ — тук, доколкото разбирам, я гласите за размножаване.
„Съвсем ясно е, че не е било акт на побой и изнасилване, а сексуален ритуал с елементи на блудство от тримата. След като е прекъснала "ритуала" и е напуснала въпросното помещение...“ — а тук влизате в ненужни обяснения.
Със сигурност има и изтрити ваши мнения, а аз записки и скрийншотове не си правя. Но и това е напълно достатъчно, за да се види „моралът“ ви. А пък епитетите, които ползвате, и това, че често ви е смешно и забавно, също не говори за жал и морал. Темата е достатъчно тъжна и страшна, и не разбирам тази забавна част в нея. Не ме карайте и това да търся, може да си ги намерите сама. А колкото до заплахите ви — докладвайте ме колкото си искате!

Rocket, много удобно се хващате за думата „свидетел“, за да изкривите смисъла и да избягате от истинския проблем. Нападнахте човек, който споделя лични впечатления от реалния си живот и изразява позиция — точно както всеки друг тук. Но го направихте по най-неморалния начин - да ровите в профила и да носите информация тук, това какво е?
Аз няма да ви падна на нивото и да споделя тази информация публично, само и само за да нападна човек, който не споделя моите възгледи, но на вас това не ви попречи.

С тези цитати буквално се нокаутира сама. Къде в думите "сексуален ритуал" и "програмиране на сектата" видя цинично подмятане? И къде халюцинираш момичето? Това са обективните констатации от досъдебното производство и брифинга. Аз анализирам механизма, по който Педоламата е контролирал хората си, а ти умишлено се опитваш да изкараш това цинизъм, за да си спасиш кожата след клеветата. Вменяването на вина за морал и жал не минава - моят морал е в защитата на истината за децата, а твоят приключи в секундата, в която излъга най-долно за мен и опита ти да манипулираш поста  и да лепиш етикети на Rocket. Продължавай да се оправдаваш с измислени изтрити постове, модераторите и останалите потребители много добре виждат кой лъже и кой борави с факти.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 02:39 от silsto

# 64 610
Няма да е лошо desi да приеме, че не е права - нито по отношение на случая, нито с начина си на комуникация. Това вероятно е най-трудното, защото много ѝ се иска да е права и да се съгласяваме с нея. Как да стане, при положение, че тотално ѝ куцат и разсъжденията, и подходът? Риторичен въпрос, няма нужда от отговор.

# 64 611
  • Stockholm
Няма да е лошо desi да приеме, че не е права - нито по отношение на случая, нито с начина си на комуникация. Това вероятно е най-трудното, защото много ѝ се иска да е права и да се съгласяваме с нея. Как да стане, при положение, че тотално ѝ куцат и разсъжденията, и подходът? Риторичен въпрос, няма нужда от отговор.
Няма да е лошо, но...надали. Става досадно  да се води дискусия, в която липсата на аргументи срещу официалните експертизи се компенсира с лични атаки, откровени измислици и клевети. Истината е, че дори Chat GPT, който тя очевидно използва за отговорите си, съдя по дългите тирета, изкуствената структура и типичния шаблон на изреченията ѝ,  не може да заличи пълната ѝ липса на обективност и компетентност по този случай и тази деликатна материя. Когато инатът да си „прав“ на всяка цена надделее над фактите и елементарния морал към  децата- жертви, дори ботовете не могат да ти изградят стабилна, аргументирана теза.

# 64 612
Няма да е лошо, но...надали. Става досадно  да се води дискусия, в която липсата на аргументи срещу официалните експертизи се компенсира с лични атаки, откровени измислици и клевети. Истината е, че дори Chat GPT, който тя очевидно използва за отговорите си, съдя по дългите тирета, изкуствената структура и типичния шаблон на изреченията ѝ,  не може да заличи пълната ѝ липса на обективност и компетентност по този случай и тази деликатна материя. Когато инатът да си „прав“ на всяка цена надделее над фактите и елементарния морал към  децата- жертви, дори ботовете не могат да ти изградят стабилна, аргументирана теза.
Моят анализ е, че просто не знаете как се води цивилизован диалог. Опитите да обидите опонента си говорят единствено за слабост, както и опитите ви за извисяване.

# 64 613
[
Скрит текст:
quote author=silsto link=topic=1853871.msg51581772#msg51581772 date=1790435743]
Не вярвам, че Деян е объркал имената, защото описва подробно и разположението на телата и оръжията.

Кои оръжия? 🤔 Деян не казва ли само за 1 пистолет?

Джийзъс... 🤦‍♀️
Забрави ли за пушката,кмета също каза оръжия?!
Тодоров ,каза ,че Деян ги е местил за да не изгорят.после пък Йорданов реши ,че Ивей ги е разнасял.
Разберете се най-накрая?Все светила на психологията плетат плетки!
Версията “ритуално самоубийство“ беше вмъкната и заутвърждавана, на етап, когато дори още не бяха установени никакви данни, факти, натривки, кой с коя ръка е стрелял!
Това внушение и инструктаж предопредели и работата на патоанатомите, които вместо да търсят следи от насилие, връзване на китките със свински опашки, с цел обездвижване, например, което щяха да направят, ако се разследваше с нормалната първа презумция за извършено убийство, те се завряха в сфинктерите на убитите! -И нищо не намериха,но продължиха да крещят и да си донагласят в движение версиите,поне да се бяха разбрали по-между си какво да дрънкат?
Вашето"светило"Йорданов по Дарик ,каза че те се били уплашили от болката, която може да им причини огъня, та затова излезли навън.
Нека си предствим как това се случва на практика, като прибавим и новите факти, любезно дадени ни от Йорданов -изгорелите до кокал пръсти на Дечо. Ето още факти:
-двете запалки в джоба на Ивей (за инсценировката, че той е палил пожара. Сега обаче, изгорелите пръсти на Дечо говорят друго и за запалките се замълча!
Еми вярвайте ,че Калушев е злодей,щом това ви успокоява!
И не никой не защитава педофилията стига да се докаже,но явно не знаете как се доказва ,пък да не говорим за мъртви хора?
Те на живи не могат,та на мъртви?
На вас не ви ли ясно, че няма никакво, ама абсолютно никакво значение дали вие "не вярвате" или пък че аз "вярвам" в официалния документ. Отделният потребител в социалните медии НЕ е фактор, когато се изнасят ФАКТИ. Тодоров е споделил хипотеза преди 7 месеца, а на 15 септември излязоха официални заключения в експертиза, направена в екип ЕКСПЕРТИ. Следователно тя е документът с последна информация и заключения. Защо не вземете да я прочетете? А ако ми отговорите, споделете "вашата експертиза" и в какво сте  експерт, за да можем тръгнем отнякъде, ако ще дискутираме. Иначе в нахвърляните ви размисли, не мога да се ориентирам.
[/quote]
Ама вие се кълняхте,в експертното мнение на Тодоров и,че имал достъп до разследването?!
Сега пък било хипотеза,последно?
[/quote]

Тодоров винаги е казвал, че това е негово мнение. Пуснете си подкастите му, за да се уверите. Единственото, в което беше 100 % сигурен беше сексуалната парафилия на Калушев - преференциален педофил.
Та не ми отговорихте на въпроса. Каква е "вашата експертиза" и в какво сте експерт?
 Няма да ви отговарям повече, ако не получа отговор на тези два въпроса.
[/quote]
 От гледна точка на  медицината и науката, няма как да се постави категорична медицинска диагноза на човек, който не е пред теб, за да бъде прегледан.Психолозите не могат просто да кажат „той изглеждаше такъв“. Заключението им се приема само ако е стъпило на неоспорими физически факти.-Такива обаче няма,поне от първата и единствена аутопсия.
Пример: Ако на компютъра, са открити  файлове с незаконно съдържание, подредени по папки с конкретна възраст и пол на децата , това се счита за обективен факт, който доказва  модел на поведение.Ако няма такива материални доказателства, а само слухове или разкази на съседи, експертизата се срива в съда.Ако има би трябвало да ги покажат на близките?
 Златно правило е, че всяко съмнение се тълкува в полза на обвиняемия (или в случая – на починалия). Тъй като починалият човек не може да се защити, да обясни действията си  , наследниците лесно могат да атакуват експертизата. Ако експертът каже „вероятно е било така“, съдът е длъжен да отхвърли това заключение като недоказано предположение.Съдът никога не вярва сляпо на един експерт,"психологическата автопсия“ няма силата на ДНК тест или категорично научно доказателство.
И последно,няма как ние да имаме "наша експертиза",защото не разполагаме с данни !

# 64 614
РЙ узурпира пресконференцията, защото останалите експерти започнаха да звучат некомпетентно, за оръжията експерта взе да разлиства пред себе си документите, за да съобщи какво в било оръжието... Един истински експерт по балистика трябва да врял и кипял в случая, по който си пише експертизата и да може и на сън да го бутнеш да може да съобщи всяка подробност. Съдебния медик и той нещо прекалено притеснен беше, все се поглеждаха експертите един друг, ако може друг да отговори и накрая психологът РЙ реши да го играе ядосан и емоционален и така да ни убеди колко са компетентни.
Аз не се заемем с конспирации, просто коментирам поведението на хората, които трябва да дадат адекватни отговори и това, че не изглеждат никак уверени, знаещи и компетентни. И няма нищо срамно да си извикаме експерти отвън, защото тук нещата изглеждат като от кол и въже.
В един момент прокурорката стана от мястото си и го предостави на Йорданов (който добре се намести централно), след като разбра, че той я освобождава от откритото й нежелание тя да води пресконференцията.
На мен ми направи впечатление, колко малко време бе предоставено на специалиста по балистика, който звучеше крайно несигурен. Общото впечатление бе на първоначално притеснение, последвано от облекчение, че Йорданов е иззел всички функции (включително и по въдворяване на ред) и с охота отговаряше на въпроси от всякаква компетентност.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 08:21 от Tsugumi_

# 64 615
На мен балистика изобщо не ми изглеждаше несигурен първо и второ това са нормални хора и е нормално да са притеснени като знаят ,че ги гледа цяла Б-я ,а лудите жълтури им подхвърлят реплики от първи ред .Хем да дадат яснота ,хем да не изнасят чуствителна информация ,после да ги линчуват.
Тази пресконференция можеше да е имейл към пресата,излишен беше тоя цирк.
На мен лично никакви други подробности не са ми нужни ,не ми дреме как точно са се гръмнали тия на Петрохан.Още като излезе писмото до майката ,София и Валери беше ми ясно  какъв е случая .Подробностите и личните данни на момичето можеше да си ги спестим и да не проваляме животите на тези хора още повече след това което са преживяли ,но хората не вярват ,искат подробности ,после пак не вярват....

# 64 616
Само че момичето не е първото дете, което твърди, че е било подложено на насилие от страна на Калушев.

За 35 години са се събрали доста такива свидетелства, при това от несвързани помежду си деца. И това не е било тайна за хората в неговите среди - спомнете си свидетелствата на познатите му от 90-те, изказвания на пещерняци и пр.

# 64 617
Аз пък видях как експерта по балистика се опитва да каже нещо, но е прекъсван от подвиквания. Както и патоанатома по едно време. Само Йорданов можа да озапти цирка, затова и него слушахме повече.

# 64 618
На тази пресконференция все едно гетото организирано се беше изсипало да крещи какъв добър човек е престъпникът, понеже е син на някой от мешерето, и как куките лъжат.

# 64 619
На тази пресконференция все едно гетото организирано се беше изсипало да крещи какъв добър човек е престъпникът, понеже е син на някой от мешерето, и как куките лъжат.

За тях е бил добър,защо ви учудва?

Общи условия

Активация на акаунт