Отговори
# 64 650
Значи да не ме брига, че някакви държавни институции, не една, които имат задължението да следят за подобни девиации и да ги предотвратяват и стопират не само са си правили оглушки, а активно са подпомагали групата, за която иначе са събирали сигнали (явно за да бъдат използвани когато стане нужно),   като са им издавали експресни разрешителни за оръжия, като са ги оставяли да го раздават рейнджъри и да проверяват хората минаващи по пътеките, като са подписали официални документи приписващи им отношение към опазване на защитени територии...и пр.
В тоя свят има всякакви хора -психопати, убийци, педофили ....и акцентът не трябва да е ама как така има такива, колко е ужасно, че съществуват..а какво прави държавата да ограничи и възпрепятства подобни хора и организации. А още по-ужасно е да осъзнаеш, че държавата ги е подпомагала въпреки наличието на сигнали.

# 64 651
Мен може би единствено ме интересува още ЗАЩО показанията на Деян и Невена са скрити дори в експертизата ,докато детето е изпльокано с показания и трите имена на него и на баща му.Каква е версията на Деян за случилото се ? Имал ли е той сексуална връзка с Калушев? Знаели ли са той и Невена за връзките на К.с други подрастващи и деца?
С лош вкус оставам ,че за Деян всичко се покрива заради баща му.Сипват ни още от същото.😐

# 64 652
Значи да не ме брига, че някакви държавни институции, не една, които имат задължението да следят за подобни девиации и да ги предотвратяват и стопират не само са си правили оглушки, а активно са подпомагали групата, за която иначе са събирали сигнали (явно за да бъдат използвани когато стане нужно),   като са им издавали експресни разрешителни за оръжия, като са ги оставяли да го раздават рейнджъри и да проверяват хората минаващи по пътеките, като са подписали официални документи приписващи им отношение към опазване на защитени територии...и пр.
В тоя свят има всякакви хора -психопати, убийци, педофили ....и акцентът не трябва да е ама как така има такива, колко е ужасно, че съществуват..а какво прави държавата да ограничи и възпрепятства подобни хора и организации. А още по-ужасно е да осъзнаеш, че държавата ги е подпомагала въпреки наличието на сигнали.

Не, не значи това. Значи да не четем като дявола евангелието. Значи, че приоритет в този случай са децата, жертвите, убитите, но и останалите живи. И чааак когато се разрови всичко из основи, и когато всички виновни, начело с "майките" си понесат наказателната отговорност, може да се тръгне по кривата "кой óпна чадъра над педофила"! А не да ми се отклонява темата, щото бил важен чадърът! Не! Децата трябва да бъдат приоритет на всяко едно общество! Всичко друго е на второ място!

# 64 653
Съгласна съм, а ние тук се кълвем като квачки. Разбира се, че не е нормално да си оставиш детето с Лама, каквито и проблеми или мечти за това дете да си имал, нито да го пуснеш в хижа с коч компания, дето каза тука една съфорумка. Ама и да не те интересува как се е стигнало до там и коя институция не си е свършила работата, при положение, че не сме в средновековието, където тълпата раздава правосъдие, също не е ок.
Мен може би единствено ме интересува още ЗАЩО показанията на Деян и Невена са скрити дори в експертизата ,докато детето е изпльокано с показания и трите имена на него и на баща му.Каква е версията на Деян за случилото се ? Имал ли е той сексуална връзка с Калушев? Знаели ли са той и Невена за връзките на К.с други подрастващи и деца?
С лош вкус оставам ,че за Деян всичко се покрива заради баща му.Сипват ни още от същото.😐

# 64 654
  • София

Може и защото показанията на Деян и Невена да не подкрепят в някаква степен хипотезите им.

# 64 655
Ами ако у-ще Космос беше попълвало коректно отсъствията на Алекс и беше сигнализирало необходимите институции навреме (което е и тяхно задължение), можехме да имаме друг развой, поне за него.
Не забравяйте, че именно учебните заведения са един от механизмите, по който държавата следи нещата с децата и подрастващите.
Най-тъжното е, че Алекс е можел да бъде спасен при всяко положение, стига да е имало желание и интерес от страна на родителите или не училището.
За Ники е било късно, но за Алекс до последните дни е имало шанс.

# 64 656
За Космос им а отделно досъдебно, да видим какво ще накакнижат за там.

# 64 657
  • при Arctic Monkeys
Деян и невена са малко съучастници. Невена е правила хипнози на деца. Какво искате да ви кажат, казах на едно момче, че е била момиче, за да може ламата по лесно да го…. Деян е имал адвокат, не е толкова глупав.

# 64 658
По този въпрос мога да допусна, че щом не излизат подробности от тези двама най-близки до групата хора, то значи, че показанията им не са от полза на официалната версия.

# 64 659
, като са ги оставяли да го раздават рейнджъри и да проверяват хората минаващи по пътеките, като са подписали официални документи приписващи им отношение към опазване на защитени територии...и пр.
Безуханова:

Скрит текст:
Ако не са били паричните потоци, то ни Мексико, ни Дубай и др. екскурзии, ни хижа и къщи, то и "потоци" за отглеждане на деца като възможност не би съществувала (или ще е минимална).

# 64 660
  • при Arctic Monkeys
Казах на валери че е бил момиче в предишен живот, че никой не е само мъж/жена и че в предишния си живот е имал джиджи биджи с ламата, за да то убедя, че в блудството няма нищо лошо. Пандорина, това ли очакваш да ти каже невена. Не се правете на дръж ми шапката де.

# 64 661
Деян е съдействал на максимална степен. Ра е пределно наясно, затова беше и онази честитка като некролог за рождения му ден, затова и кухи ФБ профили непрекъснато прехвърлят винага върху него.

# 64 662
  • София
Деян и невена са малко съучастници. Невена е правила хипнози на деца. Какво искате да ви кажат, казах на едно момче, че е била момиче, за да може ламата по лесно да го…. Деян е имал адвокат, не е толкова глупав.

Не знаем колко са запознати, най - вече пък Деян.

# 64 663
За Космос им а отделно досъдебно, да видим какво ще накакнижат за там.

Това, че има отделно досъдебно не го прави по-маловажно за случая. Те са прикривали и откровени са лъгали в ползва на Калушев. Както и родителите.

Не знам дали е възможно и дали нашата прокуратура позволявя, но за мен Деян и Невена са сключили някакви договорености с властите в замяна на пълната информация, с която разполагат. Особено Деян.

# 64 664
Казах на валери че е бил момиче в предишен живот, че никой не е само мъж/жена и че в предишния си живот е имал джиджи биджи с ламата, за да то убедя, че в блудството няма нищо лошо. Пандорина, това ли очакваш да ти каже невена. Не се правете на дръж ми шапката де.
Ами примерно Невена и Деян може да са казали "като най-близки до групата категорично отхвърляме в групата да е имало каквито и да било признаци за сексуални посегателства и педафилия". Но на нас да не ни го казват, нито да присъства в експиртизата. Нито дума. Можеха да кажат Деян и Невена отказват да коментират. Не приемат или приемат възможността за подобни неща. Каквото и да е, а то нито дума за най-важните свидетели.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 22:39 от pandorina

Общи условия

Активация на акаунт