Отговори
# 64 830
Ето откъде се е научила Ралица да събира пари чрез Фейсбук. Това си е било явно стара практика на Педоламата за джобни. Опасни паразити.
Не съм се сещала, че мога да изисквам от хора във фейсбук да плащат ваканциите на мен и моите близки. Само трябва да си закръгля квадратната глава достатъчно, че да не ме е срам да командвам непознати хора с агресивен, изискващ, надменен тон. Явно работи.

# 64 831
  • при Arctic Monkeys
Аз пък съм убедена, че РА ще получи хижата, ще направи центъра с дарения и ще доразвие дейността на калушев. Нищоправене. Макулев дори да му дадат къщата в Българи не мисля, че ше я вземе.
Аз пък прогнозирам, че никой на никоя нищо няма да даде. Тази прослойка са надменни зверове и са свикнали само да се възползват. Те само получават  не раздават.
А и хижата , според мен, трябва да се изгражда от основи. Това са адски много пари, освен инвеститор, няма кой да я купи и поддържа. В момента на майката на убиеца и дойде неочаквана помощ от родителите на жертвите.
Това уродливо образувание ще се саморазпадне.
Довечера колко ли ненормалници ще се съберат?
Ооо, ще намерят веднага някое нпо с духовна кауза, те са майстори на това. Броят перата на белоглавия лешояд, та за това няма да изтърмъчат.
Сега си спомних, че скоро кедъра събираше парички във фб за нов лаптоп. Не искаше някой да му даде стар, направо събира парички за нов.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2026, 16:04 от karmacoma

# 64 832
Не съм писала до сега, но съм прочела всичките 4300 страници.
От самото начало бях сигурна, че всичко се е случило вътре в групата.
Изпитвам отвращение към тези родители, ако мога да ги нарека така, до такава степен, че
не мога да ги слушам и да им чета постовете.
Но нека тези "РОДИТЕЛИ" застанат и кажат,че ако е външна намеса(според тях), те Не са осигурили тази
среда на децата си и Не са им причинили всичко това!
При всички случаи те са ВИНОВНИ!!!

# 64 833
  • Stockholm
Макулев щял да "ги" съди. Ами успех му желая. Тълмо да му стоварят и    наркотичните нива, системното гладуване и със сигурност още травми, които не са лекувани.  И да му потърсят отговорност какво прави непълнолетния му син, подарен в условия на психическо и физическо малтретиране.

# 64 834
  • София
Някъде във фейсбук бях видяла стар пост на Иво Калушев в някаква група за пещерняци, където искаше хората да съберат пари за самолетен билет за Яни Макулев до Мексико.

https://www.facebook.com/groups/220454448052507/posts/9717820529 … 739/?locale=bg_BG

но мисля, че имаше още 1. Калушев я затваря, като пише, че сумата вече е събрана
когато става въпрос за пари, случайности няма.

Пещерняците явно са по - особени хора и общност.

# 64 835
Макулев ще настъпи мотиката като пуснат големия син на един полиграф, че и там сигурно ще излезе нещо.

# 64 836
Макулев има нов пост...
     От него разбрах, че не са получили икспертизата преди брифинга...Еми...не се прави така...

# 64 837
  • софия
Дарик - Илиана Ценова, Евгения Късовска

В контекста на изнесеното за мрежа , това е точно в правомощията на ГДБОП. Остава открит  за нас въпросът, кой точно в България може да разследва сигнали за педофилия, и защо ДАНС и ГДБОП не са препратили сигнала на А|ндреев до компетентния разследващ орган.
- изнесе се твърдение , че сигналите до Данс са само да паравоенна организация и педофилия. Това не отговаря на истината. Групата на Калушев  е имала разследвана за паравоенни дейности, самоуправство, педофилия, и връзка с терористични организации, като Калушев е имал комуникация с отдел Антитерор в Данс, заради което сме поискали суровите трафични данни.
- изнесе се твърдение за прослушане аудиозаписи с деца от школа Роук -  школата не съществува от повече от 12 години, и изказваме съмнение относно наличиено на такива аудиофайлове на намерените телефони на хората от групата, както и съмнение относно автентичността на такива записи.
Твърдим, че пособия за анална хигиена  и обезкосмяване не доказват педофилия.
Твърдим, че съмненията че човек е хомосекуален не доказват педофилия.
Твърдим, че разговорите между деца и възрастни не доказват педофилия.
Твърдим, че изнесените психологични оценки на родителите са тенденциозни, не почиващи на факти, и целят изграждане на  психологически модел, удобен за засега единствената версия на разследването.
За нас е абсолютно недопустимо и съдържание от самата експертиза да достига до публичното пространство, при положение че тя все още не е предоставена на нас – пострадалите лица, въпреки че отдавна сме поискали официално да се запознаем с нея.
Съжаляваме, че не успяхме да присъстваме и да подкрепим останалите близки по време на този брифинг, тъй като бяхме възпрепятствани.
Бихме искали да отбележим, че нашата благодарност и вяра в прокурорите е силно разклатена, но от друга страна, ние сме наясно с оказания им натиск, и с техния риск в професионален и личностен план.
Ще входираме съответните искания за разпит на самите прокурори по отношение на оказан върху тях натиск, евентулни заплахи, и съответно техния отвод от разследването, както и ще сезираме ВСС и Министерство на правосъдието за риска спрямо самите прокурори.
Вече сме входирали искания, както и останалите пострадали лица – близките на шестимата, за отвод на участвалите в брифинга вещи лица, включително Росен Йорданов.
Не приемаме представената експертиза като обективна и безпристрастна. Не приемаме публичното обсъждане на шестима починали хора по начин, който ги лишава от достойнство и от възможността да се защитят.
Дълбоко сме наранени и от вчерашното събаряне на паметната плоча, поставена в памет на шестимата. Независимо от всякакви спорове и различия, подобен акт на саморазправа е недопустим в една правова държава. Законността не се защитава чрез самоволни действия, а чрез установения от закона ред и компетентните институции. За нас, семействата и близките, тази плоча не е предмет на спор, а място на памет и скръб за шест човешки живота. Посегателството срещу нея ни причини поредна дълбока болка в момент, в който и без това сме принудени непрекъснато да защитаваме достойнството и паметта на хората, които загубихме.
И докато разследването не е приключило и всички факти не са установени по надлежния ред, никой не би следвало да представя спорни експертни интерпретации пред обществото като окончателна истина.
Благодарим за съпричастността, и отсега нататък ще ви информираме за всички наши действия  по случая.
До този брифинг имахме надежда, че по случая действително се води обективно и задълбочено разследване. Случилото се на брифинга обаче разруши тази увереност.

Яни Макулев

# 64 838
Макулеви за какво (и кого) ще съдят - за предположение? Защото точно това има в експертизата - въпреки че големият син не е споделил за злоупотреба с него от страна на Калушев, те предполагат, че може би е имало такава. Край няма тая абсурдна, налудна история...

# 64 839
И защо Макулеви смятат, че прокуратурата е длъжна да удовлетвори всичките им искания? Аз не съм юрист, но съм сигурна, че прокурорите преценяват, кое е законосъобразно и кое има отношение по случая.

# 64 840
Добре де, а защо ги погребаха, ако искаха истината. Защо не плащаха за камера и престой, докато намерят някой, който би се съгласил за оглед на телата. Дори си спомням някой им предложи съдействие за помощ от чужбина, но те отказаха.

# 64 841
Първо тези двете роднини ли са на някой от починалите?
Второ обявата на школа роук за деца от Украйна е от 2022 година. Нещо не са добре информирани.

# 64 842
Тези двете руси жени в дарик твърдяха ,че не знаят ,че показанията на момичето са истински и че били от някаква статия в медиите ,която те не знаят дали е от истинската експертиза при положение ,че това беше казано на брифинга ,няколко студия и потвърдено,че експертизата е истинската.Сравняваха животът в изолация и неходене на училища на децата със спортни лагери и балетната кариера на доведената дъщеря на едната.Твърдяха ,че родителите можели когато си поискат да ги виждат ,тоест майката на Алекс не го е виждала от  години по собствено желание.Бащата на Николай -също.
Потресаващо и срамно интервю.

# 64 843
Отделно от роук, накзт също набира "младши рейнджъри".

# 64 844
Първо тези двете роднини ли са на някой от починалите?
Второ обявата на школа роук за деца от Украйна е от 2022 година. Нещо не са добре информирани.

Мда, ето скрийншот в помощ на сем. Макулеви, които явно са били заблудени от някого относно "най-елитната" школа:

Общи условия

Активация на акаунт