Отговори
# 64 980
А кои от родителите са с нормални реакции в случая? Единствените са бабата и дядото на Л., срещу които собствените им дъщери са се обърнали заради нормалната загриженост към детето. Както обичате да пишете тук - това са сектанти и да не търсим нормални реакции и поведение, същото се отнася и за родителските тела.

# 64 981
valya61, защо Ралица се обясняваше как котката се е самоубила, оставайки по собствено желание в пламъците? Това не ти ли е леко съмнително?

Това звучи като абсурден виц. Не бива така.

Също и не е редно да се обвиняват жертвите на насилие. Не бива. Да беше 1 дете, да каже човек, че си измисля. Но са повече, нали? Отделно спането в 1 легло с 8 годишно..., с абсурдно обяснение. Потресаващо е жени и майки да обвиняват деца, че били си го търсели.

# 64 982
Яни при предявяване на материалите по разследването, виждайки и чувайки всички записи, дали пък няма да се засрами. Те сега спекулират, но не са чели, видели и чули всичко.

# 64 983
Яни при предявяване на материалите по разследването, виждайки и чувайки всички записи, дали пък няма да се засрами. Те сега спекулират, но не са чели, видели и чули всичко.

Е, просто няма да им повярват.
Нали виждаш, че още от сега изказват съмения в автентичността на някои аудио файлове.
Каквото не им пасва, ще е AI генерирано, фалшифицирано и тнт.
За мен, при следващ брифинг/изявление (ако има), прокуратурата трябва да каже кои патньорски служби са съдействали и за какво.

# 64 984
Рокет, те имат право да поискат и повторен, допълнителен разпит на свидетели за определени факти. Очни ставки. Допълнителни и повторни експертизи. Всички права имат. Въпросът е кое ще одобри прокуратурта/ това се прави единствено, ако е основателно/. На мет по един случай ми отказа прокурора в досъдебната фаза допълнителна експертиза за едно лицево разпознаване, а то с просто око си личеше, че крадлата и моята клиентка нямаха нищо общо. Моята фукла беше възмутена, че я припознават с клошарка, а носи маркови дрехи и очила🤣. В съдебна фаза вече съдът назначи експертиза и прокурорът си оттегли обвинението в зала. Питам го, защо не оправихме тези неща още преди да влизаме в съда, е, съжалявал.
Но тук, според мен, ще има прецизност заради липсата на съдебна фаза, а и под угрозата от дела в Страсбург. Внимава се много, а и 6 трупа са това, не е шега.

# 64 985
Аз не мога да разбера защо все още не са им показали всичко...

# 64 986
  • София
Да им повдигат обвинения на Макулеви баща и майка от прокуратурата, трябва да са готови с достатъчно доказателства, че са си оставили детето без родителски грижи и надзор още от 9-годишно. И на училище не е ходило - нито в 4-ти, нито в 5-ти, нито в 6-ти клас. За седми клас са го записали Космос, че уж е в самостоятелна форма на обучение и Космос са му спретнали фалшиво удостоверение за завършено средно образование.

Леон е записан точно в училище Космос, защото Калушев така е наредил на родителите. Колко е ходел и той е друг въпрос.

# 64 987
Макулев как така не е съгласен с експертизата, която не са му били още дали?

# 64 988
Аз не мога да разбера защо все още не са им показали всичко...
Защото разследването още не е приключило. Има опасност от повлияването му, от натиск върху свидетели и експерти за промяна на показания, за домъкване на " кошаревски свидетели" за опровергаване. Не става така. Дори се учудвам колко много им угаждат.

# 64 989
Аз пък изобщо не вярвам, че са намерили котката и някаква мишка. За Макулев-бил оставил разследващите на спокойствие да работят. За мен е бла бла, оставиха себе си на спокойствие. Вече изобщо не им вярвам за нищо. Председателката каза в ефир, че всички близки били посъветвани от адвокати да останат малко настрана от медии и т.н и точно тогава Макулев се посъбуди и стана активен.  И като му четох писанията, започнах да се чудя аз и той една и съща пресконференция ли сме гледали. Всички до един знаят и познават Теа и грам не им прави чест да искат да подлагат това дете на допълнително напрежение. За каква емпатия не спряха да говорят 8 месеца. Или емпатия, ама само за тях. Егоисти, пълни егоисти. Вече не се споменава завещанието, що ли

# 64 990
Снощи от протеста се разбра колко са. 50 човека и 130 гледащи, един от които аз 😀
В коментарите вървяха жълти сърца от едни и същи профили. За актив.

# 64 991
Десислава Макулева беше коментирала поста на потребител във FB, който беше използвал снимка на Алекс. Откровено казано и тя не звучеше съвсем добре. Беше нещо от сорта, да  е използва снимки на детето, защото Вселената щяла да му отвърне.
Смятам, че ако имат или са имали стабилни близки и роднини, Алекс на първо място нямаше да попадне при Калушев.
Или и да беше попаднал, щяха да го изведат от там, както се случи с Леон, благодарение на баба му и дядо му.
За да не подаде сигнал никой толкова години, че Алекс не живее със семейството си и те нямат особена връзка с него, има нещо и с хората около семейството.
Аз не знам всвлената какво и на кой ще върне. Но ако вярват в кармата не им ли светва, че загубиха физически децата си, заради това, че са ги оставили под пълна “опека” на деуг. Да, знам, че звучи жестоко, но то и смърта на тези деца е жестока

# 64 992
Макулев как така не е съгласен с експертизата, която не са му били още дали?
Превантивно 🤣 то да се чудиш да ревеш ли или да се смееш

# 64 993
Е ...как ще се съгласи Макулев с фактите изнесени при аутопсията и това ,че Калушев и Николай  са се опитали да блудстват с момичето ,докато К. е правил сексуални практики с А.(тука нарочно се изразявам като бавна ,не ме поправяйте ,знам какви са фактите 😐 ) И аз да бях и аз щях да отричам и да се хващам за сламки ....
Плюс това подозирам ,че Макулеви -родители са с ограничен капацитет .

# 64 994
  • Сф
Да си припомним тази статия на Труд от февруари.
Сега и с експертизата, всичко си идва на мястото.
Взимам си думите назад- родителите са мноогооо луди хора и са за наказания или принудително лечение.

https://trud.bg/a/articles/9%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD … D1%88%D0%B5%D0%B2

Общи условия

Активация на акаунт