Светът през обектива - фотографската тема 6 част

• 21 156
  • 492
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте и от мен, от много време ви гледам тайно снимките и ви се възхищавам Hug
Пускам две снимчици от разходката ми преди няколко дни, без претенции за каквато и да е фотографска стойност, това са ми първите опити и едва сега започвам да уча Blush
http://apoklistika.multiply.com/photos/hi-res/6/8?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F6%2F8
http://apoklistika.multiply.com/photos/hi-res/4/6?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F4%2F6

# 271
apoklistika -  харесват ми и двата ти опита. Първото пейзажче е красиво - къде е?
А за вторият кадър - първо правило - не центрирай обекта така  Wink и малко бяга фокуса

# 272
Не мога да не се похваля.  jumpuu  jumpuu  jumpuu  jumpuu  jumpuu
Много съм щастлива.Многооооо.
Имам си вече Nikon D80 с китов обектив 18-135 мм.

Ще дойде при мен в понеделник.

apoklistika ,и на мен ми харесват и двете снимки.Може би в първата липсва някакъв акцент.

# 273
  • София

apoklistika ,и на мен ми харесват и двете снимки.Може би в първата липсва някакъв акцент.

А така!!! Завиждам ти благородно! Да не мислиш, че с това се е свършило... Мнеееее... сега изведнъж ще видиш, че ти трябва 300 мм... и 50 мм, ма с добра светлосила... че и външна светкавичка...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Айде честито! И само хубави снимки да правиш!

# 274
Първото пейзажче е от едно езеро в Загреб- Ярун, имам още от там, но не са нищо особено:
http://apoklistika.multiply.com/photos/album/6
Благодаря ви и за съветите, срам не срам, ще пускам от време на време по нещо, пък дано да се понауча и аз Blush

# 275

А така!!! Завиждам ти благородно! Да не мислиш, че с това се е свършило... Мнеееее... сега изведнъж ще видиш, че ти трябва 300 мм... и 50 мм, ма с добра светлосила... че и външна светкавичка...  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Знам,знам.
Край на яденето и пиенето.Само хляб и сол.И обективи. newsm44

# 276
Trislon ,  заслужаваш си го!!!!!! Честито! Да правиш много, много, много хубави снимки с него и да имаш възможност и по хубави да си взимаш, когато излизат нови модели Hug

apoklistika , мисля че изобщо няма от какво да се срамуваш! Това е един от най- добретие дебюти, които видях в тази тема Hug Съгласна съм за композицията на втората, но все пак снимките ми допадат. Би ли споделила с каква техника снимаш?

За разликата межде 50/1,8 и 50/1,4 ами голяма е, обаче искам да ви кажа, че от ръка дори и при добри светлинни условия на 1,4 е много трудно използваем Sad Става за режисирани снимки, но за портрети на тази бленда е страшно трудна работа. Фокуса е невероятно плитък, човека а си е поел въздух, а си го размазал ooooh! Може би аз нямам все още достатъчно практика с него, но  като четах изказвания на Бони от ФФ имам чувството, че н е само до това. Повечето се оплакваха, че под 1,8 трудно докарват портрет като хората.

Ваче не си права!!! Точно бях забравила идеята за светкавицата Joy

# 277

Ехаааа - браво и честито!!! Към 2200 май излизаше този кит? или се лъжа?

Много хубав и много голям  Rolling Eyes на размер говоря Laughing

# 278
..... да имаш възможност и по хубави да си взимаш, когато излизат нови модели Hug

Лулу,какво ти е мнението за този?

Към 2200 май излизаше този кит? или се лъжа?

Асинка,доколкото знам 1000 долара е,от Щатите пристига!!

# 279
Trislon,
Честито
Много хубави снимки да направиш с него   bouquet

То и на бленда 1,8 трудно се снимат портрети
И без да диша човека,
ако  не е в пълен анфас не можеш да имаш фокус на двете очи.

Но пък определено 1,4 е с по-добро качество.

Светкавица ли, кой каза светкавица  #Cussing out

# 280
Лулу, благодаря за комплимента Hug
Дано покрай вас да понауча нещо, че засега снимам "наизуст" Joy
Снимам с Pentax k10d, който дойде с един обектив 18-55 мм и засега това е и единственият, който имам.

# 281
Лулу, благодаря за комплимента Hug
Дано покрай вас да понауча нещо, че засега снимам "наизуст" Joy
Снимам с Pentax k10d, който дойде с един обектив 18-55 мм и засега това е и единственият, който имам.

Е, значи си от отбора на Лулуто  Laughing

# 282
Ураааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!!!! Има още един пентаксаджия Joy Joy Joy

Сега ме обзе благородна завист Hug Много е добър този 10Д! Аз съм с 100д, което е предишния модел.

Светкавица ли, кой каза светкавица  #Cussing out

А стига де Joy

..... да имаш възможност и по хубави да си взимаш, когато излизат нови модели Hug

Лулу,какво ти е мнението за този?

Както не въднъж съм казвала - тялото не е толкова важно колкото обектива. Обектива е много готин, тялото също е супер Grinning Като се замисля доста ми е добро мнението за тази комбнация Grinning

# 283
То много зависи и от фотографа, а в моите ръце за сега не може да изпъкне с качествата си Joy
Ама аз съм упорито животно, ще се поправя Grinning
Благодаря ви за сърдечното посрещане Hug

# 284
Благодаря ви за сърдечното посрещане Hug

Е това е! Развалих си сега имиджа ooooh! Mr. Green Язък, че толкова рових за аватар на злобен пес Joy

Общи условия

Активация на акаунт