Светът през обектива - фотографската тема 6 част

• 21 152
  • 492
  •   1
Отговори
# 285
Trislon-честито!
на мен най-много ми харесва портрет 3.

apoklistika-харесват ми снимките ти, за втората за мен по-крупен кадыр и по-затворена бленда-сега имаш фокус само по ръба на листата на цветето.

Лулуто-сега отивам да чета, много съм любопитна, пък и ти с този аватар провокираш. Да бе дала линк направо, а не сега да се ровя.... hahaha

# 286
..... да имаш възможност и по хубави да си взимаш, когато излизат нови модели .

Както не въднъж съм казвала - тялото не е толкова важно колкото обектива. Обектива е много готин, тялото също е супер Grinning Като се замисля доста ми е добро мнението за тази комбнация Grinning

Затова те питам.Да не се шегуваш нещо!Каквато си зла... Joy

# 287
Не бе, не се шегувам. Днес може би съм по- лигава от обикновено, но за това съм съвсем сериозна. Хубава е системата, която си си избрала, едва ли ще се намери, някой който да отрече, че е супер за начало. После разбира се обектива ще ти се стори къс, малко след това леко тъмен, после ще си харесаш някой друг филтър и така до безкрай Joy

# 288
  • София
Здравейте и от мен, от много време ви гледам тайно снимките и ви се възхищавам Hug
Пускам две снимчици от разходката ми преди няколко дни, без претенции за каквато и да е фотографска стойност, това са ми първите опити и едва сега започвам да уча Blush
http://apoklistika.multiply.com/photos/hi-res/6/8?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F6%2F8
http://apoklistika.multiply.com/photos/hi-res/4/6?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F4%2F6

На първата - предния план заема прекалено много от кадъра. Добре е да има планове, но предния не трябва да заема почти целия кадър...
На втората - фокуса не е където трябва... и не е добре обекта да е в центъра. Има кадри при които седи чудесно, но това е много рядко и трябва да носи точно опредлена информация.
След това разгледах и другите ти кадри и има много по-хубави. Защо пусна точно тези двата?
http://apoklistika.multiply.com/photos/photo/4/2
Ето това например ми харесва много повече...

От пейзажите съшо имаш далеч по-добри. Бавен ми е тук нета, та не мога да ги видя подробно...

И още един съвет. Снимай в RAW формат. Разликата е драстична и ше я усетиш веднага... Wink

# 289
Мерси за критиката Hug
Веднага си отбелязвам и се надявам следващият път да е по- добре.
Не знам защо точно тези пуснах, май на посоки ги избрах.
Това за RAW формата не го знаех, благодаря, още днес ще го изпробвам Grinning

# 290
  • София
Знам,знам.
Край на яденето и пиенето.Само хляб и сол.И обективи. newsm44

Аз как мислиш си върнах формата 3 г. след раждането... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 291

За да го отваряш и конвертираш в JPG, обаче ще ти трябва специален софтуеър или плъгин към фотошоп. Този който върви с пентакса до колкото си спомням е Силкипикс, но е много орязана версия и не върши работа. Препоръчвам ти да си свалиш плъгина към ФШ. Казва се camera raw

# 292
  • София

За да го отваряш и конвертираш в JPG, обаче ще ти трябва специален софтуеър или плъгин към фотошоп. Този който върви с пентакса до колкото си спомням е Силкипикс, но е много орязана версия и не върши работа. Препоръчвам ти да си свалиш плъгина към ФШ. Казва се camera raw

Aaa, Nikon sa същата работа... #Cussing out Никон кепчър се лицензира по някакъв много сложен начин и аз просто го зарязах. Позлвам Raw Shooter. Много съм доволна. От плъгина към ФШ не съм, ама не съм сигурна, че е camera raw...

# 293
  • София
То и на бленда 1,8 трудно се снимат портрети
И без да диша човека,
ако  не е в пълен анфас не можеш да имаш фокус на двете очи.
Но пък определено 1,4 е с по-добро качество.
Светкавица ли, кой каза светкавица  #Cussing out

Ооо, да права си... аз за цветенца искам 1.4 и за други разни нещица дето не мърдат  Mr. Green

Светкавица, светкавица..  Whistling Whistling Whistling

# 294
Trislon, хак да ти е и да ни затрупаш от снимки!  bouquet

# 295

Мерси, Лулу Grinning
Боже, колко работи не знам ooooh!
Добре, че ми каза, иначе имаше да се чудя защо не ми се отварят снимките Joy

# 296

Светкавица, светкавица..  Whistling Whistling Whistling

Eто тази светкавица изпуснах преди малко -  Flash Nikon Speedlight SB-22s
Продаде се за 31 евро, а аз бях дала до 30 (в е-bay)

Вечернице, нали ти беше специалист по e-bay ?
Има някакви програми, които надават вместо теб, нали?
Защото 1 мин преди края си беше за мен за 26 евро #Cussing out #Cussing out

# 297
Рали, трябва да си с ДСЛ и радиочасовник. Иначе номера не става.
Дебнеш цената до последните 10 секунди. Правиш нонстоп рефреш, за да си наясно как се движи цената и последните 5 сек пускаш цената.
Иначе си последния балък.
Програми няма. Като искам наистина да купя нещо, го дебна в последния момент.
Знам защо те е яд. На мен ми се е случвало с 2 секунди да ме надвият. Crossing Arms

# 298
на новодошлите. Честито за новите придобивки  Heart Eyes

# 299
  • София
raly, ми как става тая работа от БГ с e-bay? Щото аз такива нещица съм виждала там като си избирах щатски сайт за апарата, че се скъсах от яд.. има ли начин от БГ да се пазарува и какви са таксите. Светнете ме.. моля, по-запознатите

Общи условия

Активация на акаунт