Светът през обектива - фотографската тема 6 част

• 21 103
  • 492
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, ето и аз пускам няколко снимки за критика, че отдавна не съм пускала нищо

# 391
Ееееее   raly  бравос!   bouquet Страхотни са  Hug Единственото,което лично на мен не ми хареса е контраста между горният ляв и долният десен ъгъл на първата снимка.Може би щеше да стои по-добре ако се преливаха по плавно и разликата не беше така фрапираща,но цветето е супер.Страшно нежно.

# 392
Рали, и мен като Амбър ми идва много рязка границата между светлото и тъмното в първата във фона. Иначе в орхидеята прехода е добре. Не знам дали има начин да го оправиш с Фш или ще го снимаш наново?
Втората е добре, но там пък има в 4ч един много рязък светъл участък, дали би могло леко да го тушираш. Много ми хареса!
За вилиците (нали са вилици?) като че ли отпред е префокусирано? Идва ми прекалено остро  newsm78
И аз не знам как да го кажа ooooh! Иначе идеята е добре. А какво ще кажеш да вмъкнеш и сенките?

# 393
Рали-nice & cool. И темата е хубава-cold beauty. Може да снимаме на подобни теми студено /топло.
Добре си я светнала орхидеята. Има ли последваща обработка, и ако да, ще споделиш ли каква.
Тези дни и аз правих макро на лилиум, и днес трябва да си купя филм, и за орхидеята ми, докато не е окапала.
Твоята орхидея стои много добре, докато при мен не се получи задоволителен резултат. Мъжът ми казва, че по принцип подобни неща стоят по добре в цвят, но ето ти показваш че и чб стои много добре.

# 394
raly, немея! 1 и 3- страшни са.
Vache, сега ще открия и че хубави пейзажи не се правят лесно...
Ама как ги откривате тия кусури newsm78 на мен много ми харесват... 

# 395
Добре си я светнала орхидеята. Има ли последваща обработка, и ако да, ще споделиш ли каква.

Не, освен черно бялата конверсия, няма
Снимано е на 1сек и светкавица с "ръчна" синхронизация отразена във фона

Мен точно големия контраст ми харесва
Имам и без контрастта, но ми стоят някак си безинтересни
Но ще пусна

Е нали за критика ги пускаме  bowuu

# 396
аз май ги възприемам като образци, като уроци и...наистина не им намирам дефекти- нито на пейзажите, нито на твоите. но това го приемете за спам...

# 397
raly - обожавам графични изпьлнения - дори на цветя!!!
Много е красиво 1, а 3 с вилиците за мен е супер!!Не ми е прешарпено или друго, но аз по принцип харесвам шарпа  Laughing

# 398
  • София
Raly, първата ми е любима просто. Точно тоя контраст на мен ми харесва.... супер е... идейка искаш ли? Направи си я в 3 тоналности (пак дуотон), или си извади от нея 3 кропа и си я направи в една цяла рамка като серия от кадри. Трудно ми е да го обясня, ама идеята ми е в тиквата... Моето мнение, че снимката си е прекрасна и не я пипай... Grinning

Втората...ммм, не знам.... не ми допада много. Не мога да обясня защо... Confused

А вилиците са много готини  Mr. Green

Лулу, ще пробвам HDR, засега само чета... Иначе ясно, че трява да са RAW. Аз отскоро превключих на роу да снимам и разликата е видима направо... Нямам статив.. той е включен в покупките след твърдия обектив, а пусто РД ми е много далеч Confused
но ще видим...

# 399
  • София
Ето ви цветенца...
Снимани са с Никон д50 и обективи Пентакон и Хелиос от лентовите ми апарати. Резултати всеки път неочаквани. Трудничко се работи с таз конфигурация, но си харесвам резултата... Вие сте за критика... Третата е мазана с neat image и затова изглежда малко като рисунка  Grinning

# 400
  • София
raly, немея! 1 и 3- страшни са.
Vache, сега ще открия и че хубави пейзажи не се правят лесно...

Знаеш ли какво мисля аз... Всичко се снима много лесно... трудното знаеш ли кое е... ти гледаш на света с две очи, а камерата с едно... като накараш камерата да гледа с две очи триизмерно после всичко е лесно. Композицията си има правила и те се учат, пък и според мен понякога липсата на композиция е интересна, но това е спорен въпрос...

# 401
Пускам линкове към моите събрани от последните 2-3 години снимки. Ако имате време за губене и желание, ще се радвам да чуя "общи" или конкретни коментари, както и кои ви харесват най-много.
Предварително си признавам, че някои от снимките куцат откъм качество, защото са минали през сканиране, че бяха от стария лентов апарат - Olympus Mu II. Сега снимам със Sony DSC W50. И двата са сапунерки, но за сегашното ми ниво са си предостатъчни. Затова по-скоро ще се радвам на "композиционни" забележки.

Галериите са Travel, Flora, Kids и Cars&Others.

# 402
  • Вече в моята си приказка...
Vache, ауууу, страхотни цветове. Третата май най ми допада. Ама и другите са страхотни.

# 403
  • Вече в моята си приказка...
Спаска, ето тази http://monikata.multiply.com/photos/photo/8/11 страхотно ме разчувства. Има нещо тъжно в нея /сигурно, защото и моето настроение е такова затова!/

А в очичките на тази бубулечка http://monikata.multiply.com/photos/photo/9/11 има толкова въпроси... и са едни такива любопитни.
Много ми харесаха снимките ти.

# 404
идейка искаш ли? Направи си я в 3 тоналности (пак дуотон), или си извади от нея 3 кропа и си я направи в една цяла рамка като серия от кадри. Трудно ми е да го обясня, ама идеята ми е в тиквата... Моето мнение, че снимката си е прекрасна и не я пипай... Grinning

Винаги готова за идейки  Laughing

Нещо такова ли имаш впредвид?

Общи условия

Активация на акаунт