Не се обръща на името си

• 327
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
Имам бебе на 10 месеца и половина и съм доста притеснена, защото не всеки път се обръща когато го викам. Като цяло не всеки път реагира , когато му говоря. Когато го повикам в точно определен контекст веднага се обръща и идва , например “Гоги, ела, мама ще строи кула” или “Гоги, ела , мама ще играе на кубчета” или “Гоги, колко ще станеш голям”, но често се случва той да си гледа нещо, аз да застана до него и да му говоря и той въобще да не ме отразява. Не ме търси за да споделя емоции, например играем на скриване на предмет. Аз скривам предмета, той идва и го намира. Да, но когато го намери не ме поглежда, за да види как ще реагирам.
Това ме плаши: няма добър очен контакт, когато си играем.
Иначе когато се скрия и го попитам “къде е мама”, веднага пристига - ухилен до уши.
Пляска с ръце, когато казвам “пляс, пляс ръчички”, показва колко ще стане голям, дава боц, пет точки. Когато попитам къде е тати, баба, леля, топката , кучето и гуменото пате- поглежда към тях, но още не ми носи предмети, когато му кажа.
Освен това доста ме плаши, че прави едни стереотипни движения с ръчичките - маха постоянно с тях.
Водила съм го на доста специалисти- на невролог, на специалист по ранно детско развитие. Казват, че в добре. Но не ми дава мира това, че сложа ли го на килима за игра- аз не съществувам за него.
Нормално ли е това?

# 1
  • София
Да, има нужда от своите си моменти, не го ли оставяте да се занимава сам?

# 2
Ми понякога на мъжете ни писва и искаме време за себе си.

# 3
Горкия Гоги, още от 10 месечна възраст имат изисквания към него. Вече и бебе не можеш да си спокойно, майките станаха свръх изискващи.

# 4
Здравейте, не виждам нищо претеснително. Понеже играете едни и същи игри,вече е свикнал и не му е толкова интересно,затова няма постоянен зрителен контакт. Съдя по моето бебе,досадни са му старите игри и песнички и сама леко ме поглежда и си продължава неговата игра. Опитайте с нови песни и игри и ще видите как ще ви гледа и слуша внимателно. Мисля,че се развива много добре и умее доста неща,съдейки по написаното от вас. Сина ми на тази възраст не можеше всичко,което сте избройли,но махаше често с ръце,което с времето ще спре да прави,или ще го прави рядко.

# 5
Защо изобщо трябва да носи предмети по команда или веднага да се обръща при повикване? Това е дете, не е куче. Децата не се дресират, те се учат и възпитават. Нашето, например, вместо да подрежда, разхвърля още повече, но не се вайкам и не се притеснявам, че когато кажа "хайде да прибираме",то решава да развършее цялата къща. На 10 месеца това е бебе, не изисквайте от него да бъде голям човек и да изпълнява всичко на момента.

# 6
Ти си голяма късметлийка, че детенцето ти може да си играе самичко и се увлича в игрите. Това са безценни моменти за една майка. Остави го на мира да се забавлява по своему, възползвай се от паузата и свърши нещо полезно или си почини просто.
А ако беше залепено за теб нон стоп и ти трябваше да му измисляш игри по цял ден, много ли щеше да ти е добре?

# 7
Това да изпълнява инструкции и да гледа за вашата реакция са неща, които са важни след доста месеци, на 10 месеца няма нищо притеснително

# 8
Правилно ли прочетох или е написано грешно, че детето е на 10 месеца?

Общи условия

Активация на акаунт