Боледуването на децата ни - тема 95

• 13 480
  • 785
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Мен УНГ ми е казвал, че имам вариант да не се изолира бактерията в лабораторията еъпреки, че има проблем. До тук 2 пъти ми се е случвало това на мен.

# 31
Здравейте, имам момченце на четири годинки. Вчера вечерта, след като се разплака силно, защото не беше на неговото, му се появиха едни много малко като мехурчета, след което бързо изчезнаха. Днес обаче след всяко едно леко потене те се появяват пак и се скриват. Моля, ако на някой се е случвало да сподели.Беше и една седмица със силна хрема, но не знам дали може да има нещо общо. Благодаря.

# 32
Къде се появяват? Снимайте ги

# 33
Появяват се най- вече по лицето . Преди малко докато се хранеше си прехапа езичето и се разрева и пламна целия. На снимката не се вижда, но е доста червено и го сърби. Щом се пипне цялото му лице става

# 34
Това изглежда като уртикария. Не искам да ви плаша, но според мен бързичко трябва да отидете на лекар. Дотогава може да му давате нещо противоалергично.

# 35
Да на мен също на това ми прилича, звъннах на личния лекар, утре сутринта ще го заведем. Но защо се получава само при реване, това не разбирам. Днес през деня не е имал нищо, докато отново не се разрева. Благодаря за отговора.

# 36
Неща нетипично да е приемал - храна,лекарства? Нещо което да е по-силен алерген принципно? Да е ял повече яйца, шоколад?
В действителност прилича на уртикария, понякога точно така се появява и изчезва.

# 37
Не не е ял нещо по различно от обичайното, шоколад изобщо не яде, яйца не е ял. Единствено дето беше една седмица с хрема и ядеше по скоро филийка намазана с нещо, защото друго не искаше. Давах единствено Биозин и промивки за нослето

# 38
При дъщеря ми при по-сериозни вируси се получаваше така. Винаги след по-тежко боледуване. Но беше провокирано от студено или топло. Единия път беше зимата и се появяваше като излезем на вън, другия път беше лятото-след като я напече слънцето.

# 39
Изписваха ли ви някакво лечение или отшумяваше просто

# 40
  • shumen
Емичка,на уртикария прилича.За алергия калциев глюконат и Ериус.
Мартина,а розеола карал ли е?Да не би да е това,а не алергия от АБ?

# 41
Изписваха ли ви някакво лечение или отшумяваше просто
Всъщност само една дерматоложка реагира адекватно и каза, че е реакция от вирус. Изписа  едно кремче на Биодерма, но по-скоро за облекчаване на обрива, а не за лечение. Каза, че ще няма специално лечение, просто имунната и система трябва да се успокои. Педиатърката ни и беше сложила урбазон преди това, от който нямаше ефект. А пък една друга дерматоложка изписа колд крем, тъй като според нея беше студова алергия.

# 42
  • София
Това студова алергия със сигурност не е

# 43
Дани, помислих си го, но то се появи една седмица след последната температура. И няма по гърба и корема,само ръцете и краката. Имаше някакви и по лицето, но много незабележими и се скриха.

# 44
  • shumen
Това не е студова алергия.
Мартина,при розеола не се ли появяваше след като спре Т обрива.
Ваня,как са децата?
Ние сме добре.Аз още подсмърчам,но поне кашлицата спря.

Общи условия

Активация на акаунт