Боледуването на децата ни - тема 95

• 195
  • 12
  •   4
Отговори
Стара тема

Скрит текст:
Моето от вчера следобяд не е вдигало температура, тича като кон из жилището, но кашля доста зле. Онзиден звучеше ларингитно, днес направо се чува как изхрачва буквално. Голямото не съм го чувала така да кашля, малкото въобще. Давам сумамед и така, по принцип вярвам на педиатъра - миналия път на црп 82 не даде, сега на 12 изписва - иди разбери. Но това е лекар с дългогодишна практика, така че приемам, че съм инженер и не ми е работата да разсъждавам на тая тема.
Бързо оздравяване на всички болни! До св. Валентин да всички да са здрави, че да могат родителите да празнуват 😆

Моето днес се оплака, че го дразнят и го болят ушите. Със запушен нос е...Grinning Ще се застрелям. Тамън оздравя и кашлицата спря и като го пратих на градина, ако знаех, че са 42 деца (сборна група) хич нямаше да го изпратя. Държът прозорците изцяло отворени и днес пак цъфна, този път уши.

Доорс и аз съм съм същата професия. Grinning

Каква е тази сборна група 43 деца?!??! Че то си е за 2 групи. В какво помещение са? Ужас. Направо се ебават с нас.

Аз днес останах вкъщи да си пусна изследвания, снимка и тн. Малко ми е гузно че изпратих детето на ДГ, но нямаше как да го мъкна по лаборатории.

# 1
  • София
При нас също днес няма да има учител и са в сборна група с втора група... Отказах да я заведа.Те са 15 деца нашите и другите като са още толкова честитка ти...

# 2
При нас също днес няма да има учител и са в сборна група с втора група... Отказах да я заведа.Те са 15 деца нашите и другите като са още толкова честитка ти...

Аз го оставям в 7 сутринта. Той е първи и помен нямаше от нокой. Отивам да го вземам...и сборна група от 3 групи: 1ва група + 2а + 2б...Лошо ми стана. Общината принудила директорката да пусне госпожите за да чистят отпуски....И това е резултатът.

Аз го заведох на градското УНГ и градският педиатър. Гърлото му е червено само.
УНГ му продуха ушите, че бяха с ушна кал и всичко е наред. 3-тата сливица я няма. И за нея гледа.
Изписаха спрей Зеим и Галонал за гърло и двамата.
Като Зеим каза 1 месец!? На Вас колко Ви го изписват и как действа това чудо? За първи път го изписват на детето.

# 3
  • София
Ми то е изотоничен спрей за ежедневна употреба. Не мисля, че има проблем да се пръска често.

# 4
Бързо оздравяване на болните.Моята нещо се сополиви надявам се да е здрава,че на 18 сме на очен преглед във Варна.

# 5
Моето ясленче ходи по чудо 2 седмици на ясла, рекорд, ама днес окапа и то. Звъннаха, че е почнал разко прозрачен секрет и давеща направо кашлица. Взех си го към обяд. И още негови пеиятелчета са по къщите си, със същото (кашлица). Да се свършва вече тази зима.

Това със сборна група от 45 деца е абсурдно! Да командироват, ако е нужно, жени от други градини...

Емилия, zyme съм пръскала доста, към 1-2 седмици, чак месец не съм. Пише, че помага и при бактерии, ама не съм забелязала. Иначе добре действа на моето дете.

П.П. в zyme има и лизозим, не е само физиологичен, именно той уж борел бактериите.

# 6
  • София
Записвам се в новата тема.
Днес бяхме на лекар, още не се е изчистил добре, продължаваме си с Вентолина и Пулмикортa, каза ми и как да го тупкам по гръбчето, за да го карам да се изкашля и изчисти, препоръча и едно мазило, с което да го мажа, за да загрее и подпомогне отхрачването, че се е задръстил бая.
В понеделник ако няма значително подобрение, ще правим рентген и евентуално ще коментираме включване на антибиотик.

emiliq.nikolova88 , това е скандалноооо!!!В сезона на вируси и грипове да чистят отпуски и да се сливат групите!
 Според мен лятото градините трябва да са с такса, за да може да не се записва всеки "за всеки случай" и учителите да успяват тогава да чистят отпуска, а не да стоят по две учителки с 15 деца.

# 7
Бъбъл, още идеи освен тупкането давам, които помагат, изпробвани: свирене със свирка, правене на балони в чаша със сламка, сапунени балони, тичане, подскачане и каквато и да е физическа активност. Колко гоненица сме играли вкъщи… Колкото повече успееш да го разкашляш, толкова по добре.

# 8
  • shumen
Frozen,благодаря за новата тема.
Емилия,ужас,ама как 43 деца?Това си е направо подсъдимо.
Zyme,съм пръскала веднъж,но моя не му харесва.
Bubble,дано се разминете с АБ.И аз като е така го карам да бяга и скача.
Аз вчера взех направление и за физиотерапия за болките в кръста и от Понеделник ги започвам.

# 9
Нашите ги събрали вчера в спортната зала да пеят и танцуват всички 5 групи...и да не са били всички там пак са били поне 70-80 деца.

# 10
Аз понеделник съм решила да пусна малката на градина, но вчера бяха 4 деца. Каката е 5ти ден варицела, уж нямаше температура и днес следобед пак 38. Миличката направо е зловеща. На всякъде има пъпки. Не знам след тази варицела какво ще ми донесат. Мразя ги тези месеци.

# 11
Не че ги оправдавам в никакъв случай ..групата ни от 27 деца даже ми се струва много ,но имат 72 дни годишна отпуска явно ги натискат да започват да си я чистят..

# 12
  • София
При нас лятото си я чистят 3 месеца са това…

Общи условия

Активация на акаунт