Име за втората ни дъщеря

• 1 902
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
Анастасия, Изабел/а и Елизабет/Елисавета се срещат доста често в кралски семейства и за мен това са най-сполучливите комбинации. Бих избрала ИзабелА или Елисавета обаче. Теса всъщност е галено на Тереза - красиво и рядко срещано име, предлагам го като вариант, звучи ми много добре до Анастасия. Леко раждане!

Последна редакция: пн, 16 фев 2026, 16:27 от Seaglass

# 16
Гласувах за Изабел, но и на мен Елисавета като вариант* ми стои по-добре до Анастасия.
*
Скрит текст:
Елисавета, Елизабет и Изабел са варианти на едно и също име.Есми, Елисавета е старогръцкия вариант/ прочит на староеврейското име, Елизабет и Изабел - съответно английски и френски вариант/ прочит на същото име. Какво славянска име? Анастасия също е гръцко, затова и някои смятаме, че вариантът Елисавета е по-подходящо до гръцкото Анастасия.

Последна редакция: пн, 16 фев 2026, 18:33 от Mama Ru

# 17
Гласувах за Изабел(а). Много харесвам галеното Бела и даже исках някак да го ползвам за щерката.
Елисавета изобщо не ми допада, но него го няма и в анкетата.

# 18
Много от най-популярните и хубави имена са с еврейски корени, но в повечето случаи и лично аз предпочитам формите им, в които този корен не се усеща много силно. Така е и в конкретния случай - харесвам Елизабет много повече от Елисавета.

# 19
От посочените гласувах за Елизабет. Бих предложила Елиза.

# 20
Гласувах за Изабел. Елизабет също ми харесва, а до Анастасия си стои добре и Елеонора. Другите от анкетата не ми харесват нито сами по себе си, нито в комбинация с името на първото дете.

# 21
  • Down south
От желаните от авторката, определено Изабел(а)

Леко раждане и бързо възстановяване!

# 22
Лично на мен нито едно от изброените не ми допада.
Като Теса и Талиа направо ги отписвам.
Другите ми звучат грубо. Но разни хора, разни предпочитания. Та от анкетата гласувах за Ванеса.

# 23
Елизабет ми звучи най-подходящо за Анастасия. Сходно дълго, еднакво мелодично. Малко по-твърдо, но ми допада.

# 24
И на мен не ми допадат имената от списъка.
Анастасия и Александра добре си подхождат - дълги, класически, с гръцки произход.

# 25
  • SF
Аз май  още на първа страница писах, че фаворитът сред предложените ми е Елизабет. Иначе Елеонора е много красиво и  любимо мое име. Харесвам го повече от Елизабет, но не е сред предложените.
На мене повече ми харесва имената на две сестри да са със сходна дължина, а не Анастасия и Лия. Въпреки че... кво пък толкова. Аз и сестра ми сме така.

# 26
Изабела. Моята дъщеря се казва така и естествено това име избирам.
Вариантът Изабел не ми харесва толкова.
Елизабет е другото ми любими име.
Анастасия ми е в списъка за второ евентуално 😊  мисля, че комбинацията е добра.
Иначе до Анастасия ми стои добре Елеонора, Елисавета, Екатерина, все руски, царски имена.
Нито едно от другите имена не ми допадат и не стоят добре до Анастасия според моите виждания.

# 27
Талия не идва от Наталия, а е една от деветте музи в древногръцката митология. На български се пише с „я" накрая: https://dumite-bg.com/names/%D0%A2%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F

В православния календар присъства името Евталия: „разцъфтяваща" – 2 март. Талия и Евталия са често срещани имена в Гърция. Звучат приятно.

Гласувах за Елизабет, но ми харесват също Ванеса и Изабел/а.

Успех!

Последна редакция: вт, 17 фев 2026, 17:00 от Radilena

# 28
  • София
От изброените имена ми харесват само Ванеса и Изабел.

# 29
Откъдето и да идва Талия това е за нас е част от тялото и за мен е нелепо и смешно име и звучи абсурдно честно казано.
Ванеса по едно време беше много модерно.
Не е лошо, но най-малко ми харесва на фона на другите.

Общи условия

Активация на акаунт